Jump to content
Sign in to follow this  
Shenck

De bine despre service-uri (sau de rau)

Recommended Posts

E clar, ora asta de manopera e drama intelectualului roman.

NU inteleg ceva, cand mergi la un service unde nu stii care e treaba si ei nu iti spun dinainte cat te costa, desi eu asa am vazut ca se procedeaza pe unde merg eu, fie imi da un deviz prealabil pe care il semnez fie imi spune pe cale orala cat urmeaza sa platesc, de ce nu intrebi: "domnule, cat ma costa operatiunile astea? NU in ore, in bani."

Share this post


Link to post

Cum sa-si permita sa te jigneasca in halul ala ordinar? Cum ai trecut peste asta?! Daca nu te-a tinut sa-i dai doi pumni in cap pe loc, de ce nu te-ai intors cu 2 golani dupa tine sau macar cu OPC-ul sa-i ia la puricat pe nemernici ?

 

PS. Eu am mai calcal pe la Sermecom Iasi de vreo 3 ori pana in prezent, dar nu am avut probleme de genul asta, chiar foarte corecti, amabili si saritori. Am schimbat suportii de la motor intr-una din dati, iar pretul, cu piesele lor, a fost modic, si au muncit aia o ora intreaga.

Daca mi se intampla asa ceva, cu siguranta il asteptam pe ala dupa program si-l ardeam rau de tot, nu-s genul care se lasa calcat in picioare, la o faza din asta mor cu dreptatea in brate.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Pentru Tommy : Da ai perfecta dreptate, asa fac si eu intreb mai intai cat face in bani, dar tinand cont ca reviziile si reparatiile care le-am facut la masina numai la iei le-am facut pana acum stiam cati bani face schimbul de ulei si filtre(schimb ulei si filtre +achizitionare filtru ulei costa la Sermecom aprozimativ 100 de lei) ceea ce este ok si pe deviz dar ei au trecut de la sine putere pe deviz in plus 2,50 ore revizie. care a unflat considerabil (peste dublu) pretul devizului total.La Sermecom nu se face un deviz proform sau alceva care sa iti spuna pretul inainte sa bagi masina in service ci doar fisa de intrare in service pe care au completat-o langa mine si pe care nu au trecut si revizia.E foarte bine ca ai gasit un service care sa iti faca un deviz proform pe care sa il semnezi sa ai fabar cat o sa te coste. Ai anticipat foarte bine iar prostia mea a fost ca am mers pe corectitudinea oamenilor pe premiza de client fidel.

Pentru Englishman: Si eu am ales sa imi fac reparatiile la ei pentru ca erau profesionisti si corecti cu doua mici amendamente: 1.Au reglat o data prin 2009 etrieri frana stanga si dreapta si pana la Piatra Neamt am oprit de 10 ori sa se raceasca rotile(abia am ajuns) iar constatarea de a doua zi de la un service Daewoo din Piatra (Trans Serv) a fost deblocare piston etrier dreapta fata; 2. Am schimbat portiera dreapta fata si nu stiu de ce dupa ce am scos masina din service portiera merge foarte greu.Am revenit la iei si au reglat-o iar dupa 1 saptamana aceasi problema.In rest foarte amabili si corecti.Ba mai mult de atat aveam discont de 5% de fiecare data cand mergeam.Dar ieri paraca cazusera in cap prin raspunsurile arogante pe care le-am primit si prin jignirile pe care mi le-au adus(vorbesc de cei de la receptie clienti pentru ca baiatul din service care a lucrat la masina a facut o treaba buna).Eu nu sunt genul sa ma razbun violent(desi ieri imi venea sa le dau cu parul in cap) dar majoritatea prietenilor care ii am si carora le-am recomandat Sermecom or sa isi aleaga alt service.Iar daca continua asa o sa isi piarda toti clienti.

 

 

Share this post


Link to post

Dubiosi rau ! Tarif (manopera) pentru schimbat placute frina spate egal cu tariful de schimbat un amortizor si mai mare decit tariful de schimbat pivot :o

Share this post


Link to post

Nu stiu la ce te-ai uitat, dar tariful pentru schimbat placute pe o punte este de 73 euro cu placute GM sau 17.5 euro cu placute sub licenta, amortizoare pe fata 303 euro, pivot original 55.27 sau 21.7 cel pe licenta. Iar tarifele includ piesa+manopera!. O revizie de 45.000 de exemplu este 164.34 euro cu toate piesele incluse, iar in ro este (platit de mine) 850 ron, suma incluzand un discount de 30% si tva de 19%...

Daca mai pui la socoteala ca in timp ce ti se face revizia poti sa faci un shoping mic in Metro la Ruse...

Share this post


Link to post

La Leganza, desigur :) .

Share this post


Link to post

Posibil ca la masinile vechi sa fie preturi mari, oricum, din punctul meu de vedere nu se merita sa faci o revizie sau operatii mecanice in general in service-uri monomarca la o masina iesita din garantie...

Pentru masinile noi insa pretul este sensibil mai mic decat in Ro, iar cei ce au fost acolo s-au declarat super multumiti.

Share this post


Link to post

Din nou de bine despre Expocar Targoviste, lucrat ingrijit si cu atentie, nota 10 cu felicitari, mai ales Dlui Manea si celor 2 mecanici, Otto si Ionut, care s-au ocupat de masina mea. Au descoperit ca s-au uzat nitel culisele de la etrieri, motiv pentru care vor fi inlocuite impreuna cu suportii de etrier.

Edited by Mircea
  • Like 1

Share this post


Link to post

De bine:

!.Craiova.Zona crepusculara,mecanic si sef de service de pe planeta amabilitatii.Mi s a stricat butucul de la pornire l am cumparat si cautam habauc prin craiova un service.Un particular tuciuriu mi a cerut 500 de mii dupa ce inainte ceruse 250 asa ca am luat masina.Mergand hai hui la nimereala parca pe drumul spre calafat ,un fel de sosea pe centura am vazut un service autorizat daewoo.Am intrat seful de service mi a zis s ami iau piesele,i am zis ca le am,mi a trimis imediat un baiat.L am intrebat cat costa,a zis 2-3 sute de mii.Mecanicul si el la fel de ok,a zis ca lucrase pe afara,am fost f impresionat de promptitudine si lipsa intentiei de jecmaneala.

Din pacate nu mai tin minte cum se numeste dar daca sunt craioveni curiosi sa mearga le as putea explica cumva unde se afla.Scrie mare service daewoo,o hala mare alba,service ul are un nume tampit ceva de genul dinise auto sau dracu stie ca nu mai tin minte, dar unui craiovean ii pot explica cum am ajuns.

2.Bucuresti.

Am luat adresa service ului de pe alt forum unde isi facea reclama,am crezut ca e vrajeala si chiar ma amuzam :"ia uite pezenvechiul de roman,isi scrie singur posturile sa se laude!"

Am dus masina.Unde toti mi au cerut pe schimbarea kitului de ambreiaj intre 2,5 si "in jur de"3 mil,aici daca are fereastra de vizitare 1,5 daca nu are 2mil.

Au carpit o ca nu am vrut inca sa i schimb kitul si nu a vrut sa mi ia nici un ban pentru diagnostic si carpeala.

Alta mentalitate de a face business,m a mirat sincer.Nu pot spune cat de buni sunt ca nu stiu dar pe mine m au cucerit si chiar au preturi f bune.Oricum acolo voi schimba kitul de ambreiaj.

Se numesc DNC service ,ii gasiti pe net ,sunt p soseaua industriilor,cam a 8 a strada pe dreapta de la metrou republica inainte.

Sunt curios daca a mai avut cineva de a face cu ei.

Edited by amabilu

Share this post


Link to post

Se numesc DNC service ...

Sunt curios daca a mai avut cineva de a face cu ei.

 

La ei am schimbat si eu bucsele si rulmenii de la amortizoare

Share this post


Link to post

Deci multumit?Recomanzi si tu?

Edited by EM!L
Nu mai cita INTEGRAL mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Nu pot sagarantez pentru lucrari mai complicate. Nu stiu daca au tester

 

 

Share this post


Link to post

dar despre sevice-ul din arad al chevrolet ce ziceti , cel de la Opel West?

Share this post


Link to post

Eu am avut un contact cu ei pe mail cand am cumparat Sparkul, care fusese intretinut acolo. Am cerut pe mail lamuri privitoare la operatiunile de service si reparatii efectuate la masina respectiva si au fost foarte prompti, trimitandu-mi in 2 ore tot istoricul de service, inclusiv operatiunile de tinichigerie. Deci din partea mea sunt OK, cel putin pe relatii publice!

Share this post


Link to post

Mircea... m-am uitat si eu pe preturile de la service-ul din Ruse... sincer nu prea renteaza comparativ cu Expocar Targoviste :)

 

Pe mine de ex. revizia de 60.000 m-a costat in jur de ~1400 ron la Expocar, la Avtosviat ar fi 327,86 euro

Revizia de 75.000 (identica cu cea de 15.000) m-a costat ~450 ron la Expocar, la Avtosviat ar fi 116,84 euro.

 

Adica preturile date de calculatorul din linkul tau sunt cam la fel cu cele practicate de Expocar... la care mai trebuie sa adaugi taxa de pod, vigneta la bulgari, comision bancar in cazul platii cu cardul, etc.

 

Ca si timp pierdut pe drum cam tot al drac e in ambele variante. Comparativ cu preturile practicate de service-urile din Bucuresti renteaza clar ambele variante :)

 

Personal ma declar multumit de Expocar si raman in continuare clientul lor chiar daca nu mai am garantie de vreun an si ceva.

 

P.S. In curand ma pregatesc de revizia de 90.000

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

Sătul de service-uri şi de manoperele lor ultraumflate, am apelat la un nene recomandat de cineva, cu gărăjel, elevator şi tot dichisul.

În urma unei inspecţii amănunţite am înlocuit/reparat următoarele:

- bujii;

- lichid frână;

- filtru aer;

- schimb ulei motor;

- filtru ulei;

- geam semnal stânga;

- ambii rulmenţi faţă;

- ambii butuci faţă;

- prezoane + simeringuri rulmenţi;

- discuri frână;

- plăcuţe frână;

- schimb ulei cutie de viteze;

- filtru benzină;

- cheder uşă faţă dreapta;

- îndreptat bara torsiune spate;

- curăţat IAC.

 

Matizel are 67000 km.

Operaţiunea a durat două zile şi 16 milioane. Eu zic că fu bine.

După chestia asta i-am tras şi un reset. Merge mai bine ca niciodată!

Urmează îndreptarea capotei, scăparea de rugină pe la aripile din spate şi uşa de la şofer + retuşuri pe toată caroseria. Mi-a spus că va arăta ca nouă. Tind să-l cred. :)

Edited by Obi_wan_Kenobi

Share this post


Link to post

Pentru cei din Iasi sau din apropiere recomand service-ul Auto Hunter, care cred ca poate fi cel mai bine descris prim bun simt. Persoanele de acolo sunt foarte amabile si iti pot furniza sfaturi utile. Le-am facut pana acum doua "vizite" si sigur vor urma si altele. Prima data a fost cu ocazia iarna trecuta cand in urma unei tamponari in spate a trebuit indreaptata bara si schimbat spoilerul. Culoarea a iesit perfect si n-am avut probleme cu coscovirea vopselei. Apoi mi-am schimbat toba finala cu tot cu suport si tampon de cauciuc si mi-am remontat catalizatorul cu manopera 60 RON. Mai am un prieten cu o Kia Ceed care si-a schimbat la ei discuri fata si placute fata+spate cu 100 RON manopera, in conditiile in care cei de la reprezentata ii cereau 270 RON.

Stiu de asemenea o persoana careia s-a intamplat sa i se cojeasca vopseaua si au acceptat sa-i execute din nou operatiunea de vopsire fara niciun comentariu.

Share this post


Link to post

Pentru cei din Bucuresti si nu numai, apelati cu incredere la Service Acasa.ro ( Pepino ). Stie ce face si are cu ce.

Mai nasol este cu progamarea,are foarte mult de lucru.

Share this post


Link to post

Sătul de service-uri şi de manoperele lor ultraumflate, am apelat la un nene recomandat de cineva, cu gărăjel, elevator şi tot dichisul.

...

Unde pot se afla garajul cu pricina.

Merci

Share this post


Link to post

Sătul de service-uri şi de manoperele lor ultraumflate, am apelat la un nene recomandat de cineva, cu gărăjel, elevator şi tot dichisul.

-------------------------------------------------------------------------------

Urmează îndreptarea capotei, scăparea de rugină pe la aripile din spate şi uşa de la şofer + retuşuri pe toată caroseria. Mi-a spus că va arăta ca nouă. Tind să-l cred. :)

 

Salut,

Ne dai si noua, te rugam, datele acelui service si nene de care ai fost multumit, pentru ca si altii ar avea de indreptat si vopsit cate ceva la masina  <img src= ("> .

Sau vrei sa-l pastrezi numai pentru tine ? :)

Multumim.

Share this post


Link to post

A trecut timpul si se apropia data la care Opelul Meriva implinea un an de cind l-am luat de la dealer .

Am ales sa fac revizia 1 la Expocar Rimnicu Valcea in locul Rucomului din Craiova , motivul principal fiind ca nu ma lasau sa stau linga masina in timpul reviziei .

Am facut programare la Expocar , cum am ajuns mi-au si bagat masina in service si s-a apucat mecanicul de lucru .

E un service nu foarte mare , dar cu oameni priceputi , cel putin la mecanica .

Intr-o ora si jumatate erau schimbate uleiul si filtrele si retusat cu spray scutul motor care suferise lovituri de la pietre in timpul iernii .

Inca o surpriza placuta a fost la casierie , am platit in loc de 460 Ron cit mi se spusese initial , doar 380 Ron , diferenta fiind o promotie nationala pentru lucrari service a Expocarului .

Anul viitor ( avind in vedere ca inca mai e in garantie ) , ii voi vizita tot pe ei pentru revizia anuala .

Share this post


Link to post

Pentru cei din Bucuresti si nu numai, apelati cu incredere la Service Acasa.ro ( Pepino ). Stie ce face si are cu ce.

Mai nasol este cu progamarea,are foarte mult de lucru.

 

 

Salut,

 

Am fost si eu la Andrei atat cu Kalosul, cat si cu Megane-ul, si confirm ca stie ce face, si face foarte bine la preturi mici.

 

Vali

Share this post


Link to post

SERVICE RUCOM CRAIOVA [-X

 

Nu am inteles de ce atunci cand duci masina la un service si faci o reparatie pe casco cei din service se comporta ca si cum ei ar platii reparatia si tu trebuie sa taci si toate defectele aparute in timpul stationarii in service trebuie trecute cu vederea.Nu au inteles s-au nu vor sa inteleaga ca acel casco este platit de noi si la un moment dat il folosim mai mult s-au mai putin.Acum 2 saptamani in Craiova a fost o vijelie insotita de grindina si din pacate am vaut ceva daune la caroserie-pavilion,ambele usi dreapta ,capota motor si porbagaj,aripi fata \spate dreapta.Au fost foarte multe lovituri mici dar si cateva mai adinci care necesitau reparatie,asa ca am facut actele pentru daune si am dus masina la service.Ca un bun cetatean ce sunt "pe persoana fizica"am dus masina la acest service cu toate ca acum trei ani am mai avut cateva probleme cu ei ,tot cu neseriozitatea.

Bile negre:

-nu tin cont de cum duci masina in service:curata ,spalata si toate la locul lor.

-la dezechipare nu se prea obosesc sa scota clipsurile si majoritatea sunt rupte.

-in timpul lucrarilor nu acopera interiorul si parca a nins in masina,dupa ce le-am atras atentia au mai sters din praf.

-cand incep sa demonteze masina incep sa deterioreze unele accesori si piese:

-au rupt capitonaj portbagaj, e mai usor sa tragi de el decat sa scoti clipsurile si nici nu le-au mai pus la loc.

-au rupt bandoul de pe usa dreapta fata,dar au facut comanda sa aduca altul.

-au polizat tripla stanga spate,dar au schimbat-o ca este problema lor,problema mea este ca nu mai vine ca cea original de acum 5 ani nu pot sa o pun la linie parca este mai mica.

-au lovit pragul stang,lovitura este adanca si este vizibila.

-au rupt clipsul ce tine furtunul de sub capota-instalatie spalare parbriz-si atarna.

-cand duci masina reparatia dureaza cam 4 zile dar se fac 10.

-dupa ce incepi sa le spui despre pagube si le arati nu mai sunt "prieteni"cu tine.

- dupa 3 zile bateria este dusa.

-lampa semnalizare aripa dreapta nu mai este cea originala.

Bile albe:

-aceste bile sunt pentru baietii care au pregatit masina si cel care a vopsit-o:

- vopseaua nu este scursa si este data fara nici-un defect,este exact ca cea din fabrica si culoarea este la fel.

-au izolat restul componentelor care au ramas pe masina si nu sunt urme de vopsea pe ele.

Cu capota motor schimbata(a fost cea mai afectata) devizul a ajuns la suma de 6976 ron.Concluziile le trage fiecare din ce am relatat.

Nu aveam de gand sa scriu modul cum se comporta cei de la Service Rucom dar ieri ma fost sunat si intrebat de o doamna daca sunt multumit de calitatea lucrari facute la ei,dar doamna nu m-a intrebat de lucrarea de 6976 ron, a vrut sa vada cat de multumit sunt de schimbul de lichid frana pa care l-am facut in ziua cand am scos masina din service in valoare de 80 ron si executat in 30 de minute.

Edited by diablo

Share this post


Link to post

Am facut si eu cateva operatii la Bosch Service Radacini din bdul Marasesti. Le dau nota 9 pentru cum a iesit masina la final si tot un 9 la interesul acordat.

Le-as fi dat 10 daca:

1. Ar fi montat la loc oglinda dupa inlocuirea parbrizului, dar au asezat-o doar, uitand sa o clipseze, mai sa ma trezesc cu ea in poala la primul semafor. Banuiesc ca au asezat-o doar si nu au tras de ea sa o clipseze asteptand sa se intareasca parbrizul, apoi au uitat.

2. As fi fost sunat si informat ca sunt ceva probleme intre asigurator si ei, probleme de care am aflat cand m-am interesat eu de ce nu ma cheama sa-mi monteze bara si parbrizul si le-am rezolvat in juma de zi.

Per ansamblu insa:

culoarea a iesit ok, vopsitoria a iesit foarte bine

montajul a fost ingrijit, fara sa rupa clipsuri, fara sa zgarie, fara alte prostii

piesele au fost 100% originale

au schimbat si chederul la parbriz!

masina a fost curatat bec dupa ce a iesit din hala, inclusiv aspirat interiorul.

Per total ii recomand pentru vopsitorie si tinichigerie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...