Jump to content
Sign in to follow this  
Shenck

De bine despre service-uri (sau de rau)

Recommended Posts

Din pacate cam toate service-urile din Ro sint pe mina unor escroci, in special alea de 'marca'.

 

Trebuie sa ai un vecin sau doi in service, daca vrei sa-ti faca ceva de calitate. Rar gasesti un service bun. Dar ce a fost bun anul asta, peste un an co nstati ca 'au plecat' oamenii buni si au ramas numai tiriplicii.

 

Numai zic daca vrei sa-ti vopsesti masina. Vorbesti singur pe strada, dupa aia.

Share this post


Link to post
CUM DEVINE UN CLIENT DIN MULTUMIT IN NEMULTUMIT

 

Domnilor, citind acest topic ...

Ei au candit-o strict economic: schimbul lor a crescut factura cu 40 RON in conditiile in care placutele au fost 80 RON.

 

Am ramas fara cuvinte. Foarte trist. Te compatimesc. Trebuie sa faci rost de un mester de cartier priceput. Astia nu erau oameni.

Edited by Mircea
De ce sa nu citam tot forumul?

Share this post


Link to post

Ieri in urma unui incident in trafic am ajuns, cu rezerva pe fata, o roata pe pana si o alta in portbagaj la Autosoft Fundeni. Din nou, numai cuvinte de lauda, in 25 de minute am avut 2 jante indreptate, spalate, curatate, echilibrate si montate pe masina. Costul intregii distractii = 145 ron...

Share this post


Link to post

In urma unor probleme de natura electrica am apelat la AutoNet Giulesti pentru o diagnoza la Espero si pentru o verificare a incarcarii acumulatorului. La tester nu a iesit mai nimic, insa problema mare a fost alternatorul care a obosit si nu mai incarca deloc (deja imi descarcase 2 baterii).

 

Am cumparat unul nou cu 354 RON (de la magazinul de pe crizantemelor) si azi am fost sa-l montez (cel vechi mai fusese reparat de cateva ori de un asa-zis meserias).

 

Impresia generala a fost buna, programarile respectate, serviciile prompte, de calitate, eu unul sunt multumit.

 

Daca mai am ceva probleme serioase cred ca tot la ei apelez.

Share this post


Link to post
In urma unor probleme de natura electrica am apelat la AutoNet Giulesti...

Daca mai am ceva probleme serioase cred ca tot la ei apelez.

 

Bravo lor, ca sunt baieti buni si se tin de treaba!!!

 

 

NU RECOMAND nimanui si nici nu doresc cuiva sa ajunga la Radacini pe Giurgiului, este a doua, de fapt a treia oara cand ma tepuiesc cei de acolo.

 

Printre altele;

 

1) Au vrut sa-mi schimbe chiuloasa la motor cand masina cand avea 9600 km ca au vazut ei niste scurgeri si de fapt chiuloasa a mai necesitat strangere fapt care cred eu ca trebuia facut la revizia de 1000 km,intr-un final a fost stransa dar asta dupa indelungi contre verbale cu ei care nu vroiau sa discute, ca problema ar fi ca chiuloasa nu mai este plana si " ori o schimbam cu una noua ori o dam la rectificat",

 

2) Mi-au bagat pe gat 3 ore de manopera in plus motivand ca motorul trebuie sa se raceasca ca sa se poata lucra la el,

 

3) Schimbul facut cu un ulei prost (ce mai aveau si ei pe stoc probabil)

 

4) La revizia de 18 luni mi-au schimbat toate filtrele + uleiul acelasi ulei prost ( care fiind 4 litrii mecanicul i-a pus pe toti eu chinuindu-ma acasa sa scot din el, bine ca nu a avut bidon mai mare) aceasta revizie, deci filtre si ulei m-a costat 530 lei.

 

5) Mi-au spus ca la revizia urmatoare sa ma pregatesc de 1500 lei ca sa schimbe distributia motorul are acum 13600 km. 

 

Am solicitat joc directie -  "DA,DA, se face!"

 

Am solicitat verificare bujii - "DA,DA, se face!"

 

Si, NIMIC,

 

Rotile din fata nici nu s-a mai obosit sa le dea jos. 

 

NEVER EVER nu ma mai duc acolo!

Share this post


Link to post

Tot de la Radacini Giurgiului am aflat ca rulmentii de la roti au garantie 10.000 km, ca nu acorda ("dom'le") Daewoo garantie mai mare de atita. Cind i-am aratat in cartea masinii ca rulmentii de roti au garantie 3 ani sau 100.000 km (nu mai tin minte daca sunt acoperiti si de garantia extinsa) a facut spume si a inceput sa urle ca sa sun la Craiova. Din pacate masina era deja in lucru, asa ca nu m-am mai certat cu el, dar nici nu mai calc pe-acolo.

 

Ca fapt divers, trebuie sa te rogi de ei sa puna stampila si sa semneze in cartea de service pentru ce-au lucrat la masina.

Share this post


Link to post

scuze de off, dar autonetu` din giulesti n-a devenit service suzuki?! sau se mai ocupa si cu daewoo?

Share this post


Link to post

Da stryder e service suzuki si nu e singurul, cred ca toata reteaua radacini s-a reprofilat, revenind la autonet giulesti, dupa patania pe care am avut-o si am povestit aici din lista data de cei de la CASCO i-am ales pe ei mergand in primul rand pe ideea ca au fost service autorizat daewoo si stiu cu ce se mananca. Super multumit de cum au lucrat, arata ca noua inca o chestie care m-a impresionat cand am dus-o era murdara atat in interior cat si in exterior, am lasat-o special asa ca m-am gandit ca tot o sa o jegareasca ei, dar surpriza cand am luat-o era curata atat la interior cat si la exterior. Datorita unor probleme cu actele a mai durat ceva pana am luat-o si binenteles ca s-a pus praful pe ea iar tipul care s-a dus sa o aduca a dus-o sa-i mai dea o spalare pe exterior. Stiu este logic sa se intample asa dar m-a mirat ca se poate intampla si la noi.

Edited by Bogdan_80

Share this post


Link to post

Incercati cu incredere la DncService, ve-ti pleca de acolo mai mult decat multumiti.

Aveti la contact pe acest site si harta si nr de telefon ca sa puteti lua legatura cu cei de acolo : www.dncservice.ro

Este in cartierul 23 din Pantelimon - Bucuresti. Super preturi si super calitate a lucrarii.

 

O zi buna!

Share this post


Link to post

Ma duc eu maine la DncService sa imi schimb distributia si o sa revin cu detalii destre lucrare.

Share this post


Link to post

Am fost la dnc service. Ce pot sa spun este ca desi este un service mic , serviciile sunt de mare calitate. Deocamdata nu am nimic de reprosat. Oamenii stiu ce fac acolo. Recomand

Share this post


Link to post

Rusine service-lui Dacia din Cluj.Este a doua oara cand merg la ei si nu au placute de frana de Logan Van, si nu erau nici la Pitesti sau la alt service din judet ca au cautat baietii peste tot.I-am intrebat de ce mai fabrica Logan van daca nu sunt capabili sa furnizeze consumabile pentru el, si au ridicat din umeri.

Share this post


Link to post

Dupa cum m-am mai plans si pe alte topicuri, m-am hotarat la indemnul unuia dintre moderatori sa postez aici toate pataniile mele cu service-ul de la Gold&Platin.

Toata povestea mea a inceput in vara lui 2009 cand la un an si jumatate dupa ce am cumparat masina, am inceput sa sesizez un zgomot ciudat (un fel de greieras) la cuplarea si decuplarea ambreiajului. Am fost la service unde mi-au spus ca ambreiajul este de vina. Am lasat masina in service sa o desfaca si sa constate ce trebuie schimbat. Dupa ce au desfacut au constatat ca nu e din ambreiaj. Masina nu mai are un ambreiaj clasic, ci unul fix (fara arcuri pe el), intrucat exista volnata bimasica, ea preluand partial si rolul de ambreiaj. Atunci au spus ca se va da comanda de o volanta si va fi schimbata pe garantie. Dupa ce masina a stat in service circa 10 zile, am primit telefon sa ma duc sa ridic masina si ca totul este in regula. M-am prezentat frumos la dealer, am ridicat masina bucuros ca am incheiat cu mersul pe jos prin caldura. Insa bucuria mea a fost de scurta durata. Cand am ajuns acasa, am constatat cu "placere" ca zgomotul era inca prezent si, in plus, o mica deviatie a volanului in jurul punctului mort, semn ca geometria fusese lasata pe planul secund. Pun mana pe telefon, sun iar la service, alta programare, alte 10 zile de tinut masina la ei etc. Cand m-am prezentat sa ridic masina a doua oara mi s-a spus ca s-a inlocuit si kitul de ambreiaj ca sa nu mai fie nici un fel de probleme. Si intr-adevar, zgomotul disparuse, se facuse si geometria, volanul fiind asa cum trebuia sa fie.

Dupa acest episod, la aproximativ 3 luni mi se aprinde pe bord, in mers, matorul de la frana de mana. Tocmai trecusem prin zona cu piatra cubica de la Aviatorilor, unde stim cu totii cat de bine este pusa. Ca atare nu m-am impacientat prea tare crezand ca este vorba de un conector. In aceeasi zi dupa terminarea drumurilor, am ridicat capota motorului si mi-am aruncat un ochi sa vad ce mai este pe acolo. Si surpriza: lichidul de frana era destul de mult scazut. A doua zi m-am prezentat la service, semnaland problema aparuta. Dupa aproximativ 3 ore de asteptari mi-au adus masina spunandu-mi ca nu este nici un fel de problema cu masina, nivelul scazut ramanand de la ultima inteventie cu ambreiajul. Mecanicii au aerisit franele, au uitat sa mai si completeze cu lichid. Personal, explicatia mi s-a parut cam puerila si i-am rugat sa mai verifice o data, mai ales ca urma sa plec in concediu. Au zis ca nu este nici o problema, ca ei garanteaza pentru aceasta lucrare. Zis si facut.

Peste exact o saptamana, intr-o calduroasa zi de duminica, eram la intrarea pe DN1 unde este acum pasajul nou inaugurat. Ma chinuiam sa intru in coloana de masini, cand am simtit un fel "branci" puternic din spate, ca atunci cand intra cineva din spate in tine. Mi se opreste si motorul. M-am uitat imediat in oglinzi ca sa constat ca nu era nimeni. Cand am incercat sa pornesc motorul, a inceput masina sa plece ca atunci cand nu este debraiat. In acel moment am constatat ca nu mai aveam ambreiaj. dupa ce am tras masina pe dreapta, am descoperit si problema. Ambreiajul la motorul diesel este hidraulic si este pe acelasi circuit cu franele. Mie imi sarise racordul care face legatura intre cilindrul receptor de pe cutie si restul ansamblului. Au urmat nervi, platforma pana la G&P, "dedicatii" facute mecanicilor care au lucrat etc. A doua zi m-am infiintat la service unde cu maxima relaxare baietii mi-au spus ca voi fi sunat cand e gata masina. Atunci si eu cu aceeasi "relaxare", m-am infiintat in biroul directorului. Acolo am dat peste o doamna foarte amabila si care dupa discutia purtata m-a asigurat ca se va face reparatia cu simt de raspundere ofeirndu-mi si o masina la schimb in perioada reparatiei. Cauza problemelor: o garnitura uzata datorata montarii si demontarii repetate a cutiei de viteze. Mai grav este ca puteam ramane fara ambreiaj si frane in concediu pe serpentine la munte.

Si, in fine, ultimul episod, ca sa nu va plictisec chiar definitiv. In toamna o data cu revizia am semnalat o problema cu displayul senzorilor de parcare. Mi s-a raspuns ca se va rezolva in max 7 zile, cat dureaza comanda pentru display. Dupa 2 saptamani, timp in care nu am primit nici un semn, am revenit la service. Mi s-a dat acelasi raspuns: "dam comanda si cand este gata va chemam". Partea interesanta este ca in scurt timp sistemul urma sa iasa din garantie. La momentul respectiv incepusem sa discut de aceasta problema cu seful service-ului, un anume domn Miron. Acest domn m-a tot plimbat. Intrucat eu am mai semnalat si alte probleme (pragurile indoite in dreptul suportilor de ridicare - problema aparuta dupa ultima revizie si semnalata la vulcanizare cand am trecut la rotile de iarna -, aprindea martorului de la SPSS) tot aveam drumuri pe la G&P. In final mi s-a spus ca nu ma poate ajuta cu senzorii de parcare intrucat au iesit din garanatie.

Cam atat despre service-ul de la Gold&Platin. In mod cert eu pe acolo nu voi mai calca, pentru ca nu mi se pare normal sa iti bati joc de oameni.

Share this post


Link to post

Astia de la Transserv au uitat sa-mi stranga borna plus la baterie.Bine ca nu coboram prin Cheile Bicazului...

Share this post


Link to post

Salutare; o sa stau cam 6 luni in Ploiesti si trebuie sa schimb distributia(are 67.000 km deja). Am sunat la Automar si mi-au dat un deviz estimativ de calcul, aprox. 4 mil curea+rola+manopera. Mi s-a parut ok, mai ales ca au zis ca pompa de apa si rola de la curea AC, nu le schimba obligatoriu ci doar daca au joc.

A fost cineva cu masina la ei? Sunt seriosi? Stiu meserie? Ceva pareri recente?

Share this post


Link to post

Buna ziua si bine v-am gasit!

Sunt proaspata posesoare de Tico si deja am probleme...nu sta la relanti si atunci cand calc frana se opreste motorul.

Din cate am inteles citind pe aici (recunosc: mai mult pe diagonala!!!) problema ar fi carburatorul.Ma indruma-ti si pe mine catre un service in bucuresti unde sa pot face un reglaj/curatare?

Multumesc.

Share this post


Link to post

Pentru curatare si eventual reglare poti merge la service AMG Pantelimon. Exista acolo un mecanic care se ocupa cu asa ceva. Personal am fost acolo, insa nu am reglat, curatat nimic intrucat nu era nevoie. Pretul unei curatari reglari 140 RON.

Share this post


Link to post

NU va duceti la AUTOMAR Ploiesti(service Daewoo); am schimbat kit distributie+curea accesorii+curea AC+rola AC. Am cerut deviz estimativ, au confirmat preturile si la telefon si acolo cand am ajuns, insa: la sfarsit mi-au cerut cu 150 lei mai mult pe motiv ca: Da domle'', dar asta e estimativ insa nu mai aveam pompa de apa cu 85 lei si v-am pus alta marca cu 145 lei; sau rola cu 85 lei si v-am pus cu 135 lei".

Neseriosi.

Mai mult, una dintre curele sau role suiera acuma(inainte nu facea asa) si raspunsul: e noua, e normal sa faca asa, se mai lasa.

In 3 zile daca nu se "lasa" ma duc peste ei.

 

Share this post


Link to post

Astazi ajung tractat in service (pe Dorobanti) semnez actele(problema alternator)si astept sa duca masina pe rampa.Intreb pe cel care a facut actele daca au piese de schimb(raspuns afirmatv) dar electricianul spune ca nu il au pe stoc.In sfarsit se apuca de treaba ,stau langa masina si raman surprins.Pentru a desface suruburile de la alternator a durat aproape o ora.(desface un surub dupa care dispare)La ultimul surub imi spune :-Nu pot sa termin masina astazi!Bine ,revin maine.Cu alte cuvinte se lucreaza urat,dezordonat,haotic.Sunt curios sa vad timpul de lucru la un alternator? si bine inteles factura.(reparatie alternator si timpul de executie)Revin maine cu amanunte. :spumelagura:

Share this post


Link to post

Maine, te infiintezi cu un cronometru digital, un personaj de la OPC si ceva televiziune.Ai sa constati ca alternatorul a fost deja reparat azinoapte :D

Share this post


Link to post

Ce este suparator este modul in care electricianul isi face treaba!(freaca duda si nimeni nu ii spune nimic,scoaterea capacului de plastic cu japca si aruncat pe jos,suruburile si capacul leam adunat ) :wallbanger: Si eu ma ocup cu service dar nu imi fac treaba in scarba ,fac tot posibilul ca clientul sa fie multumit,fac utilajul sa functioneze si nu ii spun sa astepte piesele din Germania.(le am pe stoc in masina.  <img src= ">

Share this post


Link to post

http://gm.ws123.net/EN/documents_2005/matiz/ltg-m/1e.en.html#M1E0EEAU

Y4A : MATIZ

Y3S : TICO

Y7T : DAMAS/LABO

Schimbat alternator (ca ansamblu): 0.7 ore.

1-3. TIME ALLOWANCES

 

The time allowances published in this guide have been determined by performing the operation a sufficient number of times to establish an average time or to determine that a fair and equitable time has been developed. Standard technician's hand tools and dealer essential and available tools are used in performing time studies. No power operated tools are used for time studies. Procedures outlined in Service Manuals, other Service Publications and standard shop practices are used as a guide when performing the work necessary to establish time allowances.

The time allowance includes the actual time required to perform the operation plus an additional allowance to provide for operating variables. Time allowances include time to remove and reinstall manufacturer options and accessories but do not include time to remove and reinstall special or aftermarket equipment.

"Repair diagnosis" time is included in all published labor time operations when it is required to perform the operation. It is the responsibility of the dealer's qualified service staff to assist technicians in "customer problem analysis" and "symptom diagnosis".

Deci asta include dat jos capace, curele, etc. Asa ca, sub nici o forma, nu au voie sa factureze mai mult de 0.7 ore de manopera.

Daca o fac, i-ai ars. Asteptam feedback :)

Share this post


Link to post

In Bucuresti la service nu se folosesc indicatori QSA (calitate service atelier)?

La mine la Renault se folosesc din plin si dracu ne ia daca sunt clientii nemultumiti. Un lucru bun, deoarece suntem printre putinii care lucram pe un grad de ocupare de 70-80% cand la altii bate vantul. Eu ma ocup cu partea de organizare (facut devize, negociat cu clientii, pentru programari deja am secretara :P , ca nu mai am timp) si, cu toate ca practicam preturi mari, suntem aglomerati.

 

Ca si facturare, nu au voie sa te taxeze la cat stai tu cu cronometrul pe ei, ci la cat e normata ora tehnologica.

 

Problema eu nu o vad aici la cat te vor taxa, ci la faptul ca electricianul e un imbecil care habar n-are sa faca bani si nu face o lucrare cap-coada. Timpul de D/R alternator e 0.7 ore, iar aici se mai poate adauga inca o ora de reparatie alternator, de umblat in el si inlocuit piese defecte.

Se mai poate adauga ceva daca ai vreun gunoi de masina, cu 1000 de carpeli si suruburi praf, la care e mai mult de munca. Daca ii convine clientului, bine, daca nu, sa se duca la coltul strazii.

 

Daca ai dubii ca te-au taxat prea mult la manopera, poti sa le ceri normativele orare de tarife pentru fiecare lucrare in parte, pentru fiecare tip de masina.

 

La Renault Clio diesel, de exemplu, timpul de manopera este 2.7 ore tehnicitate 2 (ceva mai complex, totusi) pentru inlocuirea unui kit de distributie, indiferent ca mecanicul se scarpina in dos si o schimba in 5 ore, sau a mai facut sute de distributii si o termina intr-o ora.

 

Am avut mai demult o reclamatie de la un client cum ca i-am facturat 7 ore de manopera pentru un schimb de pompa de apa in conditiile in care masina a fost gata in 3 ore. Cum omul nu a stiut sa aprecieze ca a lucrat cel mai bun mecanic la masina lui, de acum masina lui va intra la cel mai prost, care lucreaza cel mai incet. Toata lumea e multumita. :P

Edited by laurentziu83
  • Like 1

Share this post


Link to post

Referitor la masina,are 38700km(2 ani,nu mi se pare a fi un gunoi de masina) :lavolan: Referitor la carpe nu ma deranjeaza,ma ingrijoreaya faptul ca am masina incarcata cu scule,materiale scumpe(echipamente electronice).Cand iti vine o masina tractata si nu prea ai de lucru ,omul plateste cu banul jos mi se pare corect sa multumesti clientul plus ca suntem clienti la revizile periodice.Cand am fost la reviyia de 20000km a fost OK.(mai putin cu diagnosticarea masinii,aprindere check lucru care lam remediat personal cu ajutorul forumului)

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

Astazi ajung tractat in service (pe Dorobanti)

Probabil faci referire la City Center, dar totuşi pentru a înlătura orice dubiu şi pentru a evita să discutăm "la modul general", specifică exact numele serviceului şi să mut posturile în topicul despre service-uri.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...