Jump to content
Sign in to follow this  
adad22

Întrebare fiabilitate

Recommended Posts

Bună ziua! Aș dori să-mi iau un Cielo, an fabricație 2004-2007 cu motor de 1.6, GPL. Vreau să știu dacă în anul 2022 mai merita, dacă se mai găsesc piese, cât consumă, cât de scumpe sunt, la ce ar trebui să am grijă și cât de fiabil este motorul? 

Share this post


Link to post

Nu exista 1.6 pe Cielo. Doar 1.5, 8v sau 16v (dohc). Piese si consumabile inca se gasesc, multe sunt compatibile cu Kadett E. Consum aprox, 10-12% in oras, 7-8% in afara, in functie de stilul de mers. Daca sunt cat de cat intetinute, motoarele sunt f bune. Iar masinile sunt usor de reparat, cu bani relativ putini.

Problema mare e ca nu prea se mai gasesc masini bune, 99% sunt cazane ruginite si cazute.

Share this post


Link to post

Ultima generatie a fost foarte slaba din punct de vedere protectie anticoroziva, intr-adevar slabe sanse sa gasesti vreuna care sa nu fie ruginita sau chituita. Motorul Euro3 (A15SMS) a fost reusit, cu intretinere adecvata nu aveai probleme.

Per total masina e practica si destul de vioaie dar consider ca nu mai merita totusi achizitia uneia acum din cauza lipsei dotarilor de minima siguranta (fara ABS, airbag-uri, sisteme de stabilitate). 

Daca totusi te hotarasti sa iei un astfel de model, ar fi de verificat evident rugina (praguri, sub usi, arcade roti), scurgeri de ulei la motor, starea conductelor de frana, starea fluidelor (ulei, antigel).

Intretinerea nu este o problema, piesele sunt foarte ieftine de regula, consumul destul de maricel totusi pentru masa si dimensiunile masinii.

Share this post


Link to post

Subscriu si eu la ce au spus colegii, fii atent la coroziune, reparatiile la tinichigerie sunt cele mai costisitoare, restul se reface usor, schimbi brate, amortizoare, bucsi, etc. 

o verificare importanta la motor este compresia, daca o poti verifica, ar fi cel mai bine. Sa ai compresii egale la cilindri.

Share this post


Link to post

Ceva de an mai bun dar relativ la fel de ieftina la întreținere ce recomandați? 

 

P. S. Mulțumesc pentru răspunsuri. 

Share this post


Link to post

La alt model de masina va referiti? Luati un aveo, Treaba este ca e un moment cam nefavorabil sa cumperi masini ceva mai noi, tot una de peste 10-12 ani e mai convenabila. Aveo sedan sunt relativ rezistente la coroziune. Numai la a mea din 2008 s-a gaurit pragul, dar incolo nu are nimic. Si daca nu va deranjeaza relativa lipsa de putere, luati cu motorul de 1.2.

Share this post


Link to post
7 hours ago, adad22 said:

Ceva de an mai bun dar relativ la fel de ieftina la întreținere ce recomandați? 

 

P. S. Mulțumesc pentru răspunsuri. 

Dacia Logan pe benzina 1.4 sau 1.6 MPI, cele cu 8 valve. Gasiti piese pe toate drumurile si la preturi bune.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...