Jump to content
Sign in to follow this  
dreaQ

Litoralul romanesc

Recommended Posts

Nu mai plec pe 17 de fapt nu stiu daca voi vedea marea anul asta :spumelagura: :spumelagura: :spumelagura:

Share this post


Link to post

Am mai pus eu povestea mea de la mare pe forum, poate ca merita sa o cititi. M-am saturat de tigani, manelisti si indivizi cu ceafa groasa si minte scurta. :-W Nu m-am invatat minte, ca anul asta merg la Venus. :tongue:

Jurnal de vacanta 2004

Share this post


Link to post

Dragii mei a mea persoana pleaca la mare maine 09-07-05 :banana: duminica isi va face aparitia si CT ZDB [-O< si o tentativa de intalnire va avea loc luni pe data de 11 nu stim unde dar mai vb :) >-

Share this post


Link to post

remix&friends vor vizita Constanta intr-o Mazda 323F in perioada 09-10 Iulie 2005. Adica weekendul acesta. Vom avea "baza de operatiuni" in Constanta. Desfasurarea va fi conform deciziilor luate la fata locului. Cine doreste a ma intalni ma gaseste pe celulare. Daca sunteti interesati bagati un PM si va raspund.

Share this post


Link to post

Am ajuns si prin vama vreo 4 zile...o poza pentru impatimiti...

post-1228-1122833400_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ajung si eu in Vama la Stuffstock (cu cortul evident) :banana:

Share this post


Link to post

Fusei la vestita Gura Portitei. Jenant...

 

La circa 65 de km nord de CT spre TL se face la dreapta catre Jurilovca. Dupa 16 km de drum nasolut, fara gropi dar denivelat rau, se ajunge in Jurilovca "sat-port". Incepi sa te targuiesti cu afaceristii care au o barcuta amarata cu motor de Aro si ajungi la 20RON per persoana transportul la Gura Portitei. Te targuiesti e un fel de a spune ca tu zici 100 ei zic 200, tu zici 150 ei zic 200 si pana la coada zici si tu 200. Dupa un drum de 1h20min cu barca ajungi la Portita. Eu credeam ca e ceva izolat, cu vreo taverna de pescari si o gramada de roackeri cu cortul. Cand colo, ajungem intr-un debarcader frumos, proaspat vopsit, niste mini hotelasuri cu a/c si termopane, noi noute si 3 terase frumusele. OK, zic, e frumos, dar mie mi-e foame, hai sa halim. Ce sa halim, vere, ca e 200 de mii o pizza si 360 de mii muschiul de vita... Papanasii sunt 90 de mii... Ne uitam in jur si vedem de ce in parcarea de la Jurilovca erau Q7 si Cayenne...

Undeva departe erau si cateva corturi ratacite, unde o mana de oameni isi gateau ceva de haleala cu gandul ca mai bine o fiertura de ierburi decat 1 milion jumate o masa pentru toata famelia...

Plaja micuta, curata, nimic de reprosat. Apa marii este foarte diluata astfel ca iti pare ca e chiar dulce. In apa pasesti pe nisip fin, nu pe scoici. Evident ca nu puteau sa lipseasca scutere, banane, hidrobiciclete, de-astea, "traditionale"...

 

Mi-e lene sa va povestesc mai multe si mi-e ca ma si enervez ca am facut 200 de km degeaba si am mai si cheltuit fro 2 milioane...

Share this post


Link to post
Undeva departe erau si cateva corturi ratacite, unde o mana de oameni isi gateau ceva de haleala cu gandul ca mai bine o fiertura de ierburi decat 1 milion jumate o masa pentru toata famelia...

Cine stie ce carnuri frigeau aia acolo...

Alx, sa stii ca ideea preconceputa ca ala cu cortul e un sarantoc, e idee... preconceputa. Crede-ma pe cuvant! :) )

Share this post


Link to post

Grupul fusese reintregit de 2 personi care venisera cu barca noastra si adusesera un frigider... Si crede-ma, jmekerii stateau la 2.5 milioane camera pe noapte... In Gretzia eu dau mai putin...

Share this post


Link to post

off topic

Asta cu Grecia asa e, dar cred ca ne da iar afara de aici Ileana. :D

Share this post


Link to post

Anul asta, ca si anul trecut si cel trecut-tre cut si tot asa de vreo 15 ani (cu vreo 2 "esceptii") am fost la Neptun :) Numai ca am schimbat mutarea. Daca pana acum trageam la "1 din 4" (Terra, Apollo, Romanta, Miorita), de data asta am luat-o spre Olimp si m-am oprit la Hotel Cocor. Pot sa spun ca, la al treilea an de la inaugurare (dupa spusele "localnicilor") locatia se prezinta o-c-c-i-d-e-n-t-a-l (recunosc ca nu pot spune turceste sau bulgareste, ca nu am fost pe acolo). Are 4* si se prezinta fix asa. Nu pun poze ca le gasiti pe situl lor si chiar arata asa. Daca nu ai ambitia sa bantui pentru ati alege plaja (intre "stegulete" si "stancile din Olimp"), te vei multumi cu siguranta cu piscina locala.

Si inca ceva. Pe drumul de iesire din statiuni prin Olimp, chiar inainte de turnul de apa, se face un drumeag pe care, dupa cateva sute de metri, vei da peste cherhanaua nou-nouta a lacurilor din zona (unde evident se poate si pescui, dar cam scump la 70 RON/zi).

Share this post


Link to post

Sa ne spui si tariful, ca sa ne linistesti :mrgreen: :mrgreen:

Share this post


Link to post

Apropo de Neptun. N-am fost in toate statiunile de la noi, vorbesc de mare, insa mi-ar placea. In schimb am fost de cateva ori la Neptun, ultima oara de 1 Mai. Mie acest Neptun nu-mi da nici un sentiment de vacanta. Arata exact ca un oras. Din soseaua principala nu se vede marea, dom'le. Numa copaci, crasme si masini parcate bara la bara. Eu prin atmosfera de vacanta inteleg oameni imbracati lejer, sa vad marea sau s-o aud de oriunde m-as duce in statiunea respectiva, nu masini luxoase incarcate cu cate 10 pusti care abia au terminat liceul si au accese de teribilism, care urla, tipa si arunca cu sticle, nu pipite imbracate in chilotei cu volanase pe post de fustite, machiate de zici ca si-au pus alta fata, pe tocuri de 10. Acum cand am fost, am pornit-o catre plaja. Din toata lumea aia care ar acolo, cu blugii suflecati, in picioarele goale care venisera si ei sa simta marea am remarcat o duduita in pantofi cu toc cu ciorapi si fusta. Eleganta de altfel insa complet din afara peisajului. Nu judec pe nimeni, fiecare e liber sa faca ce vrea si sa arate cum vrea, insa tocmai de asta incerc sa scap cand ma duc la mare, in vacanta, de formalisme.

Si-n plus nu pot sa inteleg defel utilitatea, esteticitatea sau ce-o fi, a lacurilor amplasate pe langa faleze. Naturale sau nu, eu simt ca nu-si au locul acolo unde sunt. Ma duc la mare pentru mare.

Edited by Lapona Antigel

Share this post


Link to post

Pai, cin'te pune sa te plimbi pe strada principala? Acolo te duci numai cand vrei sa spui ca... mergi in talcioc :D

Cu lacurile n-am ce sa-ti fac. Cand o sa te apuce pasiunea sa dai la peshtici, atunci o sa le gasesti si lor rostul :)

 

@Lucian

Mda, cazarea e destul de scumpa, dar mancarea e ca peste tot. Un bilet de 6 nopti cu cazare in dubla (mic dejun inclus) si "bonuri" din care am mancat 3 persoane un pranz bun timp de 6 zile si cu cate o bauturica pe la piscina cam tot atat, a facut in total 2200 RON. Nu a fost in sezon plin. Acu' probabil ca e mai scump.

Share this post


Link to post

E, domnu membru, vedeti dumneavoastra, nu's eu mare fan plimbari dar la mare prefer mersul pe jos si nu numai pe ruta plaja-hotel, hotel-plaja. Iar in Neptun nu prea ai de ales daca hotelu' ti-e amplasat pe strada principala. Mai tre-sa si manaci, sa-ti cumperi o tigara, o bricheta, o ciunga. Iar cand m-o prinde pasiunea de pescuit, m-oi duce la un lac adevarat unde sa prind si altceva in afara de sticle goale. Altminteri, ma postez pe malu' Dambovitei sa prind chinezi la valiza sau studenti care au pierdut pariuri si scutesc un drum si-o cheltuiala.

Share this post


Link to post

Am fost anul acesta la Mamaia (desi eram ferm convins sa nu mai calc prea curand pe litoralul romanesc, dar de' asa a fost sa fie) - Hotel Euro Caraiman ***.

Perioada 9-15 Iulie.

 

Sincer, am fost placut surprins atat de hotel cat si de statiune.

Atentie - hotelul are doua sectiuni 3 stele standard si 3 stele Lux - versiunea standard este cam de ** si-un pic.

*** Lux inseamna practic 3 stele "adevarate" + gratuit, acces la piscina si sala de fitness.

Mic dejun tip bufet suedez inclus (mancare buna si relativ variata -o zi platouri reci, o zi calde). Se completau platourile pe masura ce se consuma - nu s-a intamplat sa se termine ceva (cum am patit in alte locuri, unde, daca nu erai acolo la deschidere mancai paine cu unt si ceai).

 

Camerele de 3* Lux sunt super OK - proaspat renovate, curate, mobilier nou, acces cu cartela, AC, TV, minibar.

Un plus - locuri de parcare (proprii) suficiente.

 

Hotelul este amplasat la iesirea spre Navodari , pe malul lacului (am impresia ca este ultimul hotel din Mamaia ) => putina aglomeratie pe plaja.

Din acest motiv probabil, erau si mai scumpe sezlongurile (15 ron/zi fata de 10 mai "in centru").

 

Mancarea, la push-it (impinge tava) - erau cateva in zona, foarte curatele - mai mult decat rezonabila. Un pranz pentru 2 adulti si 2 copii (fara cirbe dar cu prajituri) nu a depasit 40 Ron (de regula in jur de 30).

 

Nici la restaurantul hotelului nu era scump - doua portii de file de salau (de ce mama naibii, la malul marii, nu au in oferta peste de mare n-am inteles) + papanasi si-o bere ~ 35 ron.

 

Una peste alta ne-am simtit foarte bine (mai ales copii dupa doua zile de Aqua Magic) ...

Share this post


Link to post

Intrarea la Aqua Magic era 30 ron (poate 40 ron acum) si te distrezi de-ti pierzi capul, intarea la Bazna Bai e 45 ron si primesti un sezlong pe marginea unei piscine.

Asa ca o mica paralela.

 

P.S. Poate ai mai multe detalii Marr ca e din zona ta de bastina.

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Cazarea m-a costat ~ 1300 RON (2 adulti + 2 copii cu un pat suplimentar) pentru 6 nopti.

Intrarea la Aqua Magic este 40 RON pentru adulti si 20 pt. copii.

Merita fiecare banut !!!!

Ne-am dat pe tobogane de-am innebunit - ne-au placut in special Kamikaze si palnia (Space Ball parca) !

 

La Bazna nu am fost (desi este la numai 70 km de mine) - a fost insa socrul meu cu juniorii de cateva ori.

Nu stiu exact, dar parca spunea ceva de 10 Ron intrarea. Repet, nu stiu exact.

Share this post


Link to post

Hmm...ciudat-am fost acum 3 zile la aqua si era 50 ron intrarea. Balamuc mare. O mare mizerie litoralul-jeg, ospatari suparati ca le ceri sare, mancare veche, bere botezata, stele la hotel fortate...etc...

Share this post


Link to post

La cort copii, gratare si bere. Fara stele si fara ospatari.

Share this post


Link to post

Cine a fost mai recent cu cortul?La cat a mai crescut camparea de persoana?Daca stiti in Jupiter la Zodiac si nu numai.

Share this post


Link to post

130mii de persoana la nord de Mamaia, la GPM :)

Merita. E un colt de rai :)

Share this post


Link to post

In Eforie Nord in campingul de la Techirghiol este 90mii de persoana - apa calda si liniste, au fost niste amici de-ai mei acum 2 saptamani.

Share this post


Link to post

Merg pe GPM e mai liber ca in Eforie (plaja).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...