Jump to content
Sign in to follow this  
LC Mihael

Nu baga aer rece la mersul in oras sau in stationare

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am urmatoarea problema: ac-ul nu baga aer rece decat atunci cand masina trece de o anumita viteza, sa zic 50km/h. Practic in oras nu baga deloc sau in stationare. Daca ies la drum lung sau prind liber in oras incepe sa bage iar in afara orasului functioneaza perfect.

Aceasta problema a aparut dupa ce a fost schimbat ventilatorul, radiatorul racire antigel si garnitura de chiulasa. 

Mai observ si o functionare ciudata a ventilatorului (uneori porneste odata cu pornirea ac-ului, alteori porneste la temperatura exterioara destul de scazuta, uneori merge in continuu chiar si la drum lung). In oras, atunci cand nu raceste ac-ul, aud compresorul cum cupleaza si decupleaza.

Din pacate nu reusesc sa ajung cu ea in service prea curand intrucat nu pot pleca de la munca insa caldura de afara ma aduce in pragul disperarii. Va rog sa imi dati o idee despre care poate fi cauza pentru acest comportament, poate reusesc seara cand ies de la job sa ii fac ceva sau macar sa stiu daca trebuie sa o duc inapoi in service-ul care mi-a inlocuit piesele de mai sus.

Multumesc anticipat! Cu stima!

 

Share this post


Link to post

Poate e vorba de turatia motorului. Cu ce turatie mergeti in oras? Poate incepe sa bage de la o anumita turatie in sus. In mod normal, turatia motorului trebuie sa fie in jurul a 2500 rpm.

Share this post


Link to post

Va salut, nu cred ca are legatura pentru ca inainte imi baga aer rece la relanti , pe loc, la temeraturile cele mai ridicate. Cred ca are legatura cu ventilatorul sau radiatorul sau o alta piesa (termocupla ceva, prea mult freon).... Am avut probleme gen inlocuit compresor sau lipsa freon dar comportamentul asta nu l-am mai intalnit. 

Share this post


Link to post

Salut, dupa mine ar trebui verificata si valva de expansiune si eventual filtrul uscator. Ce presiuni ai in instalatie( joasa si inalta, cu ac pornit si cu ac oprit)? Se vede gheata pe vreuna din conductele de ac?

Principiul este cam asa - daca ai freon la presiunea corecta, senzorul de presiune vede asta si permite ECU - lui sa porneasca compresorul. Imediat dupa ce compresorul porneste, radiatorul de clima se incalzeste puternic (in citeva zeci de secunde) iar senzorul de temperatura spune ECU-lui sa porneasca ventilatorul de clima. Daca functionarea este cu intermitante atunci probleme sint in primul rind cu presiunea (putina, sau cu fluctuatii din cauza suppei de expansiune sau a filtrelor din instalatie, sau umezeala in instalatie, sau aer in instalatie), cu compresorul ( defect, sau are probleme la fulie), poate contacte slabe la ventilator (care  porneste aleatoriu). Mai pot fi si altele.

Eu as verifica si supapa aceea, iar incarcarea cu freon doar la sevice specializat (cu robot).

 

Share this post


Link to post

uite cam ce presiuni(joasa si inalta) ar trebui sa ai

Screenshot_3.png

Share this post


Link to post

Multumesc mult pentru raspuns, gabimilo1.

Voi reveni cu un feed-back.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...