Jump to content
Sign in to follow this  
relu17

Zgomot la flansa telescopului?

Recommended Posts

Am schimbat capul de bara pe stanga la indicatia mecanicului, dar tot se mai aude un mic zgomot intermitent care s-ar parea ca este de la flansa telescopului. Acum nu stiu exact daca trebuie sa schimb doar flansa sau si telescoapele, mecanicii din service aveau pareri diferite. Unii au zis ca este telescopul uzat altii ca flansa telescopului este dusa.

Eu sunt cam in ceata si ma enerveaza acest zgomot (bataie) care a aparut ca urmare a unui drum de 600km prin gropile patriei (SF. Gheorghe e criminal).

Share this post


Link to post

Se aude o bataie sau un zgomot de amortizor obosit?

Se aude numai dimineata cand masina e mai stransa,sau tot timpul in mers?

Se aude numai la gropi din alea mai adanci si mai line sau in toate gropitele alea mici?

Share this post


Link to post

Zgomotul se aude intermitent la toate gropile si cateodata si fara sa fie gropi pe drum drept. Este un zgomot foarte greu de perceput care nu se aude daca accelerez ci doar atunci cand scot masina din viteza sau este in frana de motor. Eu cred ca bataia se auzea mai slab si inainte de acest drum prin gropi dar nu am sesizat-o. Oricum cred ca va trebui sa schimb si telescoapele si flansele pentru a inlatura orice dubiu.

Share this post


Link to post

Pai amortizoarele n-au de ce sa se auda pe drum drept,fara gropi.Plus ca masina trebuie sa lanseze si sa nu mai fie stransa daca amortizoarele sunt terminate.Cred ca altceva

Share this post


Link to post

Am citit pe autoshow.ro to la un Espero un zgomot asemanator s-ar putea sa fie de la ambreiaj. La mine am observat ca atunci cand maisna este la punctul mort si este un pic de panta are tendinta sa o ia din loc. Inseamna ca undeva agata ceva la ambreiaj. Oricum e vina mea ca nu i-am spus mecanicului de aceasta problema si nici nu l-am dus la un test cu masina.

Mersi pentru ajutor si o sa revin dupa ce ma consult cu mecanicul.

Share this post


Link to post

Daca zgomotul persista si cand masina este incarcata, atunci de vina e flansa. Daca face numai la gol atunci se prea poate sa fie si amortizorul, desi sansele sunt mai mici.

 

Daca e panta si masina e in 0 atunci e normal sa se miste. Daca se misca si pe plat atunci e din vina cutiei si mai precis din vina rulmentilor care s-ar putea sa fie explodati (recunosti lucrul asta dupa zgomotul de macinat care il face cutia) si atunci nu mai pastreaza distanta corecta intre pinioane si coroana diferentialului sau intre cei doi arbori din cutie.

Share this post


Link to post

Adevarul este ca nu am testat masina pe teren drept, dar atunci cand am schimbat cureaua de distributie mecanicul sef care parea expert a zis ca am o flansa de la telescop dusa. Dar atunci nu se auzea asa de tare zgomotul. Am fost in alt service si acolo alt mecanic cred ca nu asa de expert a zis ca este telescopul dar ca mai merge cca nu a curs. Cat despre cutia de viteze nu se aude nici un zgomot nici la relanti nici in mers. Singurul lucru care ar mai putea fi este ambreiajul care agata un pic atunci cand cutia este pe liber.

Share this post


Link to post

Daca ai ambreiaj pe cablu s-ar putea sa nu fie strans suficient de bine cablul si sa nu debreieze complet, de aici si agatarea. Iti dai seama de asta daca ambreiajul "tine" foarte jos.

Share this post


Link to post

Avand in vedere ca ultimul mesaj afost scris in 2004, imi incerc si eu norocul si anume amortizoarele spate troncane pe drum drept mai mult can e foarte frig afara ce sa aiba? ma puteti ajuta? :-?

Share this post


Link to post

In cazul amortizoarelor pe ulei este explicabil, la ger vascozitatea uleiului creste si amortizoarele devin mai rigide.

Share this post


Link to post

Cand apas usor pe spatele masinii se aude un mic pacanit practic in partea de sus a amortizorului, sa fie garniturile interioare distruse masina are 108.000 km si nu are nimic schimbat.

Share this post


Link to post

Zgomotul vine de la bucsile telescoapelor.

Share this post


Link to post

Si aceste bucsi se pot schimba? Se gasesc sau trebuie schimbat telescopul?

Share this post


Link to post

Da, se gasesc separat.

 

Atentie : zgomote pe spate poti sa ai si de la frana de mana daca apesi pe masina cand este trasa.

Share this post


Link to post

Frana de mana nu o aveam trasa cand am apasat pe masina. Imi poti spune cum le zice mai exact la aceste bucsi? Ca sa stiu ce sa cer la magazin sa nu imi dea altceva in loc.

Share this post


Link to post

Exact : bucsi telescoape spate.

Share this post


Link to post

Revin cu alte explicatii si anume nu am scapat de zgomot acum se aude si cand este cald si a inceput sa se auda si pe fata, deci la toate 4 rotile prin gropi mici si chiar si pe drum drept,nu cred ca sunt telescoapele deoarece lanseaza bine si preia socul gropilor mari bine( asta o stiu pt ca am mers cu un Cielo care avea telescoapele fata duse si stiu cum se aude un amortizor dus),la mine practic se aude un troscait prin gropi mai mici sau mari sau chiar pe drum drept cateodata nu se aude dar f rar se intampla asta.Ce poate sa fie? ovi_jer help .

Share this post


Link to post

Pot fi mai multe. La mine a fost un cap de bara de exemplu. Nu mai e service-ul ala la iesire din Alexandria? Poti sa-i rogi sa-ti verifice capetele de bara daca au joc, si flansele amortizoarelor (ma refer la ansamblul de sus unde se prinde amortizorul, are un rulment si o bucsa elastica, sper ca i-am zis bine), am inteles ca lucreaza binisor.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Este service-ul acela, capetele de bara le-am verificat acum 2 saptamani si nu au nici pic de joc,cred ca pe fata flansele sunt pt ca am ridicat masina si are joc de sus intelegeti ce vreau sa zic rulmentul din flansa este dus deci pe fata flansele , dar pe spate ce sa fie????

Share this post


Link to post

Pe spate bucsele din capul amortizorului de sus, poate chiar nu e strans bine amortizorul, poti verifica repede fiindca raspunde in portbagaj, sau bucsele de jos, pentru astea trebue sa te bagi pe sub masina.

 

PS Si in afara de astea mai sunt 4 bucse la prinderea puntii de caroserie si ai terminat cu bucsile pe spate :)

 

PS2 S-a mai discutat problema pe undeva, da search, sunt mai multe variante acolo.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Bucsele de sus nu sunt pt ca le-am schimbat, raman celalalte . Ms pt informatii.

 

Bucsele de sus nu sunt pt ca le-am schimbat, raman celalalte . Ms pt informatii.

Share this post


Link to post

Mai intai salut tuturor, daca pana acum ma multumeam sa citesc si sa invat cate ceva de pe acest forum ei bine a venit momentul sa va cer si o mana de ajutor. Nu demult am fost plecat in afara localitatii si bineinteles ca am nimerit prin nelipsitele gropi de pe drumurile noastre, intors acasa la o zi sau doua, cred, am sesizat un zgomot ciudat in partea dreapta fata, un fel de bataie( cloncanit cum zic unii) acesta se aude in momentul cand circul cu viteza redusa si prin acele locuri unde soseaua prezinta gropi de dimensiuni mai mici, de mentionat ca la ridicaturi cum ar fi acele spinari de magar nu se aud acele batai.M-am dus in service si in urma verificarilor toate erau in regula , atunci am solicitat un test de suspensie care a iesit si acesta bine, nedumerit fiind am solicitat mecanicului sa mearga cu mine in masina intr-un tur zonal sa vada exact de unde provin zgomotele, acesta neputand sa mearga am luat pe altcineva tot din service de la receptie si in cele din urma a concluzionat ca amortizorul e de vina. Intrebarea mea este :daca la test acestea au dat bine ( cu dif de 6% si pe spate si pe fata) ce ar mai putea fi?Bratul l-am schimbat in urma cu cateva luni mai poate fi ceva in afara de amortizor?M-am uitat in schema de suspensie din manual si am vazut o serie de bucse si aparatori la care mecanicul nu poate avea acces decat desfacandu-le. Si inca o chestie care am observat-o e ca roata sta putin inclinata cand i-am aratat mecanicului a zis ca nu are ce sa-i faca ca e din jamba. Directia se comporta bine sta pe sosea fara sa traga stanga sau dreapta, cauciucurile se uzeaza uniform. Astept un mic sfat din partea celor care s-au mai intalnit cu aceeasi problema sau care stiu cel putin despre ce este vorbasi daca va ajuta cu ceva iata rezultatele testului de suspensie:

AXA FATA = stanga 81-dreapta75 =diferenta 6%....AXA SPATE =stanga 75 - dreapta 69 = diferenta 6%, foarte ciudat ca cele de pe spate sunt noi( Monroe) si au dat rezultate mai slabe decat cele de pe fata care sunt originale, Km la bord in momentul testarii 162848.Multumesc anticipat! :osanale:

Edited by vio28

Share this post


Link to post

Desi nimeni nu s-a incumetat sa-si dea cu parerea la problema expusa de mine , am sa va relatez pe scurt care era hiba. M-am programat la service cu respectiva problema si mi-au schimbat bucsa de la brat, nu s-a schimbat nimic, am schimbat tampon sustinere motor dreapta care era intr-adevar varza, acelasi rezultat,la controlul efectuat de mecanic sus pe elevator nimic nu arata ca ar fi ceva in neregula, ne-am uitat peste tot ne-am legat de cele mai mici amanunte si tot nimic , am fost trimis in alt service pentru a afla parerea altor specialisti, verdictul a fost ca amortizorul e de vina, m-am intors inapoi la primii si am schimbat tot ce se putea schimba adica - amortizor, palier+bucsa mai putin arcul care era bun, am plecat in probe :-W la fel, am renuntat si a treia zi m-am dus cu gandul sa schimb si capul de bara dar pana acolo ne-am zis sa schimbam antiruliul si niturile de la pivot sa le inlocuim cu suruburi, lucru care sincer sa fiu nu stiu de ce nu l-am facut de la inceput cand am schimbat pivotul asta vara, am plecat in probe :banana: masina nu mai scotea nici un zgomot.In concluzie trei amarate de nituri m-au costat 400 lei piese plus manopera, trei zile de stres si disconfort.Morala : nu va puneti mari sperante in piesele noi, am lasat la urma inlocuirea acesteia deoarece era prea scurta perioada de timp in care aceasta ar fi putut sa cedeze.toate bune!

Edited by vio28

Share this post


Link to post

stie cineva 'cum functioneaza' flansa de la amortizor, adica in partea superioara ce rol are cauciucul ala de jur imprejur, si daca are ceva daca se prezinta putin rupt...nu exiata nici un zgomot, nici o manifestare, dar nu am gasit unde sa intreb.

post-3429-1253297235_thumb.jpg

Edited by argon

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...