Jump to content
Sign in to follow this  
ASIMO

La Model 2005 Rcd-ul Meu - Sare Cd-ul

Recommended Posts

Cand merg pe drumurile lunatice din Romania, mai ales prine "sat", imi tot sare CD-ul. Buba mare e ca am vazut ca are ceva buffer, adica, un hop nu apare, dar daca vin doua-trei unul dupa altul, imi sare CD-ul cam dupa 1-2 sec. sa zicem de la primul hop! Se poate rezolva din setarile RCD-ului? Mi se pare prea mic un buffer de 1-2 secunde!

La voi face la fel?

E vorba de CD-R-uri! Nu am incercat cu CD-uri originale, da' nu cred sa fie diferenta!

Share this post


Link to post

Saritul CD-ului are de-a face cu lungimea bufferului pana la un punct, care este: unde sare capul la un hop. Evident cu cat bufferul e mai lung, cu atat probabilitatea de a "sari" e mai mica. Dar dupa 2-3 hopuri cum zici tu (si chiar mai repede si nu depinde neaparat de marimea hopului desi de regula da) se poate acumula suficient decalaj ca sa "sara".

Acum, zice-se ca MP3-urile Blaupunkt ar avea buffer de 10 sec. asta inseamna ca la audio e de cam 1-1,2 sec. Cam putin ce-i drept.

Eu unul nu l-am prins sarind, dar sunt mai mult radio-man.

Share this post


Link to post

si mie mi se intampla chiar si in Bucuresti si numai cu cd-uri originale...nu am incercat nimic cu buffer-ul...dar ma voi juca azi...eu cred ca trebuie sa schimbam tara mai degraba  <img src= (">

Share this post


Link to post

mie mi se intampla sa sara doar la cd-r-uri care sunt foarte zgariate si care ma mir de fiecare data ca le citeste :) .

in rest nu prea se intampla cu cd-uri bune.

Share this post


Link to post

#-o

La modelul 2004 BPKT fara mp3 nu s-a intamplat niciodata desi am indoit de cateva ori jentile in bunatate de drumuri. Daca sare cand asculti KISS FM sa stii ca este de la ei, se mai intampla cand se zbenguie prin studio. > :)

Share this post


Link to post

si mie imi sare cd-ul !! stiti de ce ? deoarece e zgariat...sau e murdar...

Share this post


Link to post

L-am incercat si eu destul si pe drumuri ca vai de lume, dar, sa nu zic cu pacat, nu a sarit si si-a gasit mereu "drumul".

Share this post


Link to post

Mda... am observat si eu ca difera de la cd la cd... unele sar si la cele mai mici socuri, altele merg fara probleme! E de la zgarieturi, murdarie, da' si de la cat de bine e ars cd-ul... sunt sigur!

Share this post


Link to post
Mda... am observat si eu ca difera de la cd la cd... unele sar si la cele mai mici socuri, altele merg fara probleme! E de la zgarieturi, murdarie, da' si de la cat de bine e ars cd-ul... sunt sigur!

:-?

Mai ca bine le zici. Mai adaug si recomandarea sa fie de calitate VERBATIM zic eu si sa fie scrise la viteze mici (x4 daca ai rabdare). Din cand in cand cam o data pe an da-i sa-ti “cante” un disc de curatare in functie de cat de mult il folosesti. Daca simptomul persista iti recomand un radio auto satelit din reteaua SIRIUS cu 96 de canale de muzica, stiri, sport, etc. la un abonament de numai 10 usd pe luna. :D

 

Programe Sirius

post-2099-1130692281_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

1. nu conteaza viteza la care scrii cd-ul ci erorile de scriere ale writerului (ca ex, eu trag numai pe blankuri ieftine si la 24x si merge perfect). problemele apar atunci cand se opreste din scriere de multe ori (hard fragmentat...)

2. discul de curatare, pe langa faptul ca nu curata nimic, poate sa dauneze...

3. bufferul pe cd-audio e destul de mic si in cazul gropilor mai nasoale sare mai rau. cu mp3-urile nu cred sa aveti probleme ca e bufferul mult mai mare...

Share this post


Link to post

Ba, intr-un mod discret conteaza si viteza. Calitatea "arderii" bitului depinde putintel si de viteza de scriere (si a writterului si a CD-ului, desi cele din urma pretind azi ca merg mai toate la 48-52x)

 

Buffer-ul este acelasi, dar aceiasi cantitate de biti inseamna durate diferite la un mp3 si la un audio.

Share this post


Link to post

Pe un forum de ... burneri :) s-a discutat chiar chestia asa.

 

Concluziile, pe scurt, erau:

 

- niciodata un CD ars nu va fi la fel de bun ca unul presat (cele arse lucreaza pe principiul "arderii" cavitatilor intr-un strat de vopsea, pe cand cele presate sunt matritate)

- o viteza mai mica de ardere este mai buna, deoarece laserul are timp sa "intarzie" mai mult intr-un loc si sa formeze o cavitate mai pronuntata

- exista mai multe tipuri de CD-uri blank, cu diverse compozitii chimice ale vopselei (se observa dupa culoarea lor); unele CD-playere au "preferinte" pentru anumite culori, deci ... experimentati.

Share this post


Link to post
1. nu conteaza viteza la care scrii cd-ul...

Din pacate conteaza, un cedeu serios are inscriptionat pe el si rata de scriere, nu numai rata la care nu se pulverizeaza. La jafurile care sunt pe piatza, 16x e cea mai sigura rata la care poti citi sigur discul prin alte parti, iar 24x e limita normala. Peste asta e utopie curata. Am avut doar un singur disc, de marca, pe care erau inscriptionate separat ratele de citire si de scriere, evident, ultima era mai mica decat prima.

Share this post


Link to post

Mare problema mare... si enervanta... De ceva timp incoace, CDPlayerul meu face urmatoarea figura: cand ii dau drumul prima oara (dupa ceva timp de nefolosinta, de ex a doua zi), dupa vreo 10 minute, fiind pornit pe radio, se intrerupe si incearca sa-mi caute si sa playeze CD-ul, cu toate ca nu este nici un CD in el! Bineinteles ca daca am un CD bagat si e pe radio, asta nu se intampla. Dupa ceva timp, ii trece si problema dispare de la sine... Totusi, e extrem de frustrant... A mai avut altcineva aceeasi problema? Ce are garantie CDPlayer-ul?

Edited by asskickR

Share this post


Link to post

Intr-o prima faza incearca cu un spray de contacte sa cureti contactele de pe fata si de pe unitatea RCD. Just touch them nu le poliza. Daca trece pe search in modul radio se poate intampla datorita unei intreruperi pe fiderul de antena (mai rar) sau unui contact imperfect la antena. Chiar la un post in care Huidu incurca borcanele / butoanele purtatoarea nemodulata este emisa in continuu nefiind afectat emitatorul ci numai outputul din studio fapt ce nu ar trebui sa genereze search. Despre CD-uri incearca sa le pastrezi departe de praf si zgaraieturi. O atentie deosebita mai poti acorda modului de asezare a fetei pe ghidul de fixare. Uneori mai sunt mici inexactitati care la trepidatii genereaza probleme. Garantia este aceiasi ca si echipamentele electrice insa nu cred ca mai putin de 12 luni Cf legii 24/2000 privind garantia produselor electrocasnice

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Sa clarific un pic:

1. Incearca sa acceseze CD-ul (primul track) - dupa care da evident erroare "CD ERROR"

2. Faza asta se intampla si cand stau pe loc, deci nici vorba de trepidatii.

3. Sa fie oare un contact aiurea? La asta m-am gandit si eu, dar mi se pare ciudat ca a aparut asa, din senin. Ca doar n-oi avea soareci in masina... :P

Share this post


Link to post

@ asskickR

Solutia: tine un CD in el (fara glume, si eu am patit la fel). Nici nu are ce sa-i strice si in plus sunt sanse mai putine sa se puna jeg pe lentila.

 

P.S. Aparent e ca si cum ar lua o comanda SRC si trece pe CD. Din cate imi aduc aminte nu revine pe radio dupa ce semnaleaza CD ERROR, ci trebuie apasat pe BND sau oprit/pornit. E o "zgaiba" pe undeva. Daca e sa ne luam dupa cazul geaman "becul airbag", ar fi normal sa suspectam un contact ciudat, chiar daca chestia se intampla si in absenta (aparenta) a vibratiilor. Eu tin un CD cu muzica de... salvare: cand ma enerveaza prea tare reclamele pe 3 canale consecutive, mai bag cate o melodie de pe CD.

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Ma rog cum zici, insa la mine mere fain far de cusur :banana:

Share this post


Link to post

Este de la fata. Ea nu face contact bine/este impropriu impinsa in prinderi.

Share this post


Link to post

Ca o confirmare a celor spuse despre CD no brand si viteze de scriere mari:

am facut un mic experiment cu cele mai ieftine CD de pe piata - Digittex 0,5 RON buc. Am tras in format CDA din mp3 la 40x. S-a scris foarte repede si fara erori. Acelasi project insa la 4x. L-am pus pe primul pe RCD din masina si la fiecare denivelare mai serioasa se intrerupea. In special la melodiile transformate din mp3 cu bitrate mare 192, 256 kb/sec producea un zgomot de radio cu paraziti. Al doilea a mers bine si fara erori. Alte opinii?

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

ieri,cand mergeam...am luat o groapa mai tapana, si mi-a sarit si mie cd-ul.

nu cred ca e din cauza gropii,ci a cd-ului scris la viteza relativ mare(24x) si a zgarieturilor,prafului(jegului) de pe cd.

am incercat cu niste cd-uri ieftine, ( se numeau NR.1 =)) )...iar acele cd-uri sunt foarte proaste. de nu sare cd-ul...

Share this post


Link to post

Eu am patit-o. Am BKP cu magazie de CD-uri si dupa aprox 1 an, fara sa indoi jentile, pe drum drept, m-am ales cu CD Error permenent.

Am scapat de poveste dupa ce am mers vreo 3 sapt cu o mare gaura in bord si cu tot BKP-ul la service, timp in care mi-au comunicat ca a trebuit inlocuit mecanismul CD player-ului. Nu i-am crezut pe cuvant, cred ca doar si-au bagat putin meseria in el, dar functioneaza in continuare. Mi se pare doar ca este ceva mai sensibil la gropi decat era inainte.

:wallbanger: :wallbanger: :wallbanger: Invatati din experienta altora! Nu rulati CD-uri originale in masina. Cand mi s-a intamplat bucuria aveam in magazie 3 CD-uri originale, care au fost extrase cu o penseta metalica foarte buna pentru zgariat CD-uri. I-am dat peste degete baiatului de la service si am salvat doua, dar al treilea a fost executat definitiv pentru ca nu l-a putut extrage in prezenta mea si s-au ocupat altii.

Share this post


Link to post

Perfect valabil sfatul cu backup-ul.

Pastrati-va CD-urile audio originale in "colectie". Faceti o copie si folositi-o pe aia.

"Tactica" asta e aplicata de multa vreme in cinematografie sau... IT.

E greu insa in regim de "amator" sa te gandesti sa-ti protejezi CD-urile. Dar daca o patesti...

Share this post


Link to post

Vad ca nu singurul cu probeleme la RadioCd-ul Blaupunkt de pe Kalos. Dar, fata de mesajele postate, al meu pare ca face cel mai naspa.Dupa nume, m-as fi asteptat sa mearga brici... Asadar:

 

1. porneste singur!!! ADica, la intervale variate de timp, se trezeste si porneste pe RAdio. De exemplu, seara bag masina frumusel in garaj, inchid totul (nu-i scot fata Radioului ca de aia tin masina in garaj), iar dimineata cand deschid garajul am muzica in masina! ALteori, las masina 15 minute sa merg sa iau o paine, si gasesc la intoarcere radioul mergand.

 

2. din cand in cand, din modulul Radio imi sare automat pe modulul CD (rareeori si pe AUX), unde imi cauta CD-ul, incearca sa cante o prima melodie (TRACK 1 00:00) dar negasind nimic in CD, da eroare cu mesajul CD ERROR. Uneori chestiune a asta apare la 5 minute, alteori trec 24 ore fara sa faca figuri

 

3. foarte des, desi merge pe RADIO si nu am nici un CD introdus in aparat, in timp ce radioul functioneaza, in dreapta jos al display-ului imi apare si iconita specifica CD-ului (de parca ar merge in paralel). In plus, cand opresc masina (motorul) si inchid radioul, scotindu-i fata detasabila, pret de aprox 5 secunde se aude un sunet (un zumzait) de parca ar fi motorasul de la CD - care mereg si apoi se opreste.

 

Am ajuns cu masina in Service - la Gold&Platin Iasi - la inceput de decembrie - si le-am relatat ce patesc (le-am dat si o hirtie detaliata cu toate simptomele),, iar mesterul de acolo parea ca s-a mai intalnit cu asa ceva. DAr nu s-a intamplat decat ceea ce ma asteptam, dupa 1 ora de stat in service au baguit ca lor nu le-au aparut acele simptome, ca au umblat la reglaje (si le-au dat peste cap pe toate) si ca totl le pare a fi o.k.

 

Asadar nu au facut nimic. IAr la 2 zile de la iesit din service simptomele au luat-o de la capat.

A mai patin cineva asa ? Ati rezolvat cumva?

 

p.s. La multi ani pentru 2006!

Share this post


Link to post

Asa cum am mai spus: incearca sa tii un CD in aparat si vezi daca-ti mai face (eu nu am patit decat simptomul 2, dar remediul a fost eficient). In ceea ce priveste un remediu "adevarat", n-am idee.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...