Jump to content
Sign in to follow this  
catapkz

Covid 19

Recommended Posts

Intrebarea mea e foarte simpla : de ce nu este anihilat propulsorul de cuvint urit ce zadarniceste prevenirea si combaterea pandemiei ? Aici nu poate incape vorba de stat autoritar, ci respectarea unor legi/reguli de tot haiducu' ! De ce sa incaleci un popor intreg cu masuri stricte ce atrag consecinte uriase in plan economic spre exemplu si nu stompezi o mina de mucilaginosi spalatori de creiere cu atentat la viata/integritatea celorlalti ... No ?

Apropo, trimiteti voi "emilu' "asta catre "casa alba", nu de alta da' de incerc io de aici mi ca mi-l doboara granicerii ...😉

Share this post


Link to post

No ? La fel de batosi ne tinem ori stringem din buci ca incepu secerarea de-a binelea ...

Share this post


Link to post

Noah ... sezi bland ... inca nu a inceput !

Share this post


Link to post

Aproape 8000 cazuri confirmate pe zi nu-i rau. Stam bine, stam bine !

Share this post


Link to post

Te-ai speriat ? 😮 Stai linistit, in realitate sunt mult mai multe cazuri ...

Share this post


Link to post

La mine de vreo 2 săptămâni sunt peste  între 10 și 20k / zi, într-o tara cu populație mai mica decât România. Însă se și testează mai mult. 

Acum au prelungit vacanta de Halloween cu o săptămână, ceea ce probabil e una din puținele masuri care or sa aibă ceva efect, pe lângă închiderea liceelor acum vreo săptămână. Explozia pare sa se mai calmeze însă deja exportam cazuri grave în spitalele din vecini, și asta deși mai exista capacitate în tara. 

Share this post


Link to post

Pe mine un alt aspect ma ingrijoreaza. M-am obisnuit cu ideea ca nu prea avem sanse sa scapam neinfectati, cunosc deja ff multi oameni care au trecut prin asta si sunt destul de informat privind modul in care evolueaza jivina de indata ce si-a gasit o gazda. Raman la convingerea ca, in general, experienta este destul de suportabila. Atentie, am spus IN GENERAL. Evident ca exista cazuri speciale la care lucrurile stau mai nasol.

Ziceam ca altceva ma ingrijoreaza ... Dupa toate informatiile pe care le detin, se pare ca imunizarea post-boala nu este de lunga durata. Medici specialisti estimeaza ca nivelul anticorpilor scade rapid astfel ca, in maxim 3 luni de zile, re-infectarea poate avea loc fara nicio rezerva. Partea mai nasoala este ca studiile astea par sa conduca la ideea ca si vaccinul (care o sa apara cand o sa apara) are sanse mari sa se comporte similar "imunizarii" naturale. Se pare ca asta a fost si revelatia, neplacuta de altfel, a celor care au sustinut ideea de "imunizare de turma" si care acum si-au revizuit putin politicile ...

Share this post


Link to post
16 hours ago, Salex said:

Te-ai speriat ?

Nici vorba. Tot raul inspre bine. Doar astfel se mai trezeste si ulimea la realitate. Cind se v-a da coltu' pe capete, cind o sa plece din rudime in tabara ... probabil v-om pricepe care-i treaba cu ursu si cu baba !

Share this post


Link to post

@salex

Imunitatea nu-i data doar de prezenta anticorpilor ci și a limfocitelor care ii produc și care ar putea să-și păstreze "memoria" chiar și după ce anticorpii s-au dus. 

Unii lucrează la "vaccinul cu arn" prin care corpul produce singur antigenii care duc la formarea de anticorpi. Practic  se produc tot timpul, nu doar o singura data după inoculare.

...asta în teorie, pentru ca vaccin arn încă n-a fost testat în "viata reala" pentru nicio boala. 

Share this post


Link to post

Pa mine unu ma lasa rece gargara asta si isteria pe tema teraselor, vai se inchid, vai sa nu se inchida ... Ca ce, is brutarii sau ce mama dreq, produc cumva paste fainoase si nu stiu eu ori ce-i cu atita isterie in plina pandemie ? Mai sa fie ! Da' bine ca nu ma intreaba nimeni pe mine ca pina la vara n-ar mai deschide unu dughiana !

Share this post


Link to post

Nici pe mine nu ma afecteaza cu nimic, dar bodegile alea sunt surse de venit pt mai multi oameni (patroni, angajati, taxe la stat etc)... daca se inchid, astia mor de foame. In Romania nu exista ajutoare sociale reale (doar pt ciori poate).

  • Like 1

Share this post


Link to post

Adica "daca dai in mine, dai in fabrici si uzine". Ce sa vezi, o sa crape economia de nu se mai plimba tava si nu zdrangane bacsisu'. Marea problema cred eu ii a frecatorilor de menta ca nu prea mai au unde sa-si omoare ziua si marea teama de a deveni muritor de foame nestiind de a o pune de-o omleta macar. Nu conteaza, bani sa iasa de parca Covidosu nu are voie in restaurant de nu consuma. Sint ele afaceri mult mai serioase cu j'de mii de contribuabili trasi pe dreapta din pacate din cauza pandemiei si nu mai fac atita gargara precum bodegile.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Viktore, pai n-ai inteles. Intreaga economie mondiala se bazeaza pe bunuri si servicii "neesentiale".  Daca scazi doua luni consumul la tipul asta de bunuri se duc dracu' 30 ani de crestere economica. 

 

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Nasol de baza unei economii e crijma. S-apoi foarte interesant ca la cit sintem noi insetati si mincai, nu bubuie economia neam ci dimpotriva, scirtiie din toate incheieturile. Calculele de cu si fara masca se bat cap in cap, pina la restaurant sa fii blindat cu masca un soi de ninja asa ... iar odata ajuns scoateti cagula fara retineri (ca altfel nu poti baga in fizic) ca doar la terasa bintuie virusosu' cu bun simt si nu se baga ca ar pune de-o gilceava de zile mari cu anticorpii de se apropie la sub 1.5m de acestea. Deci, nu-i nici alb nici negru, ii gri, fix ce-i mai daunator.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Victore, stiu ca-ti place sa iei la misto unele situatii, dar nu prea e cazul acum... crasma e doar o mica parte, dar se adauga la alte domenii care au mari probleme (turism, industrie etc). Toata societatea moderna e de consum... elimini din verigi, cade tot. Patronii de crasme, barmanii, ospatarii, bucatarii etc nu mai au bani. Nu au bani, nu cumpara. Nici magazinele nu mai au bani, ca nu mai cumpara aia concediati/falimentati. Nici distribuitorii nu mai au bani, ca nu mai e cerere. Nici producatorii nu mai au bani, ca nu mai au cui sa vanda (magazine). Nu se mai ruleaza bani, nu mai sunt venituri nici la stat. Nu are bani statul... e grav. Nu tu pensii, salarii la bugetari, bugete pt sanatate, educatie etc.

Evident, nu e atat de simplu pe cat zic si poate nici atat de drastic, dar nici departe de realitate.

Personal, pandemia nu m-a afectat (momentan) in nici un fel, dar nu trebuie sa gandim individual.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Nu-mi sta in fire a ma bucura de necazul altuia, Geo. Cam peste tot sint disponibilizari, unele afaceri au inchis de tot ... Are statul bani, doar trebuiesc colectati de la "speciali" cu pensii nesimtite si ajutati cei disponibilizati !

Share this post


Link to post

Aia sunt greu de atins... si nu stiu daca fac o diferenta atat de mare in situatia de fata. Eu incercam sa-ti explic ca e un cerc vicios, oricat de mici iti par unele afaceri (gen bodegi), disparitia lor complica/afecteaza altele...

Share this post


Link to post
10 hours ago, Geo_ZGA said:

Aia sunt greu de atins...

Niciodata nu spun niciodata !

Doar stii ca Vlad Tepes a adunat mojicimea si i-au pus s-o ia la picior de la poale pina in virful muntelui dupa care au pus osu' la treaba de la cel cu tita-n gura pi-n la cel cu barba sura si au ridicat cetate cu circa, nu inainte de a-i lasa orfani de lovele. No ... Sa lasam totusi timpul sa vorbeasca ca am io asa senzatia ca din urma vine un Vladut incarnat.

Din cauza mojicimii se moare acum pe capete ! Cu totul altfel ar fi fost gestionata situatia, cu sanse mult mai mari de supravetuire a multora de mojicii nu lasau visteria goala ! Sper totusi ca multi dintre cei la suferinta sa se trezeasca la realitate si sa dea de pamint cu mojicimea !

Nah, ca nu m-am putut abtine. 😉

Share this post


Link to post

Problema cu crasmele este ca angajatii lucreaza pe salariul minim pe economie, restul fiind platit la negru - diferenta salariala+bacsisuri. Deci amaratul ala cand intra in somaj chiar suge degetul. Asta si din cauza ca respectivii angajati sunt in mare parte genul care nu pune nimic deoparte, folosesc toti banii pt chirie si bunuri de consum. Cum mai ziceam, ce ma oftica pe mine este ca amaratii astia nu poarta masca, nu dezinfecteaza vesela (cati au sterilizatoare cu aburi sau macar spala vesela cum ar trebui?) si din cauza lor crasmele au devenit focare.

Si, ca sa vin si cu ceva nou 🙂 , multi "patroni" de firme de 2 lei au profitat maxim cand au vazut ca pot sa isi intarzie ratele si au facut-o fara sa socoteasca ce se intampla dupa. Am discutat cu un prieten care lucreaza in banca tocmai pe credite acordate firmelor si aici e groasa treaba pt ca vine scadenta si astia s-au trezit cu ratele umflate cu ce nu au platit de mai bine de juma de an. Si asta in conditiile in care nici nu au facut cine stie ce bani... In concluzie urmeaza executari silite la greu pe bunurile astora. Si cica nu sunt putini, sunt al naibii de multi. Probabil ca un ajutor de la guvern (mana intinsa) ii va ajuta pe termen scurt, dar datoriile catre banci sigur nu vor fi sterse. Deci chestia cu criza de dupa covid este cat se poate de reala si cel mai probabil va veni anul viitor. Din fericire de data asta nu vom fi prinsi cu chilotii in vine, deja exista un plan de ajutor in Europa, SUA si probabil si in alte tari. In Romania in particular, dupa alegerile din decembrie este posibil sa nu mai existe deschiderea catre pomeni, dar sa vedem...

Si in incheiere va spun si cifrele oficiale raportate in lume: singurii carnati care au raportat anul asta crestere economica sunt chinezii, f***-le muma, de 1.8%. Restul economiilor sunt pe minus, din fericire nu atat de rau precum se preconiza la inceputul anului.

Share this post


Link to post

Cei mai bogați 500 și-au mărit averea cu aproximativ 7%, în timp ce restul lumii s-a dus la vale. 

Cu alte cuvinte, mai bine sa fii bogat decât sărac pe timp de coviji 😄

Edited by mr_
  • Like 1
  • Haha 2

Share this post


Link to post

Asta seamana cu vorba unui fost prof de-al meu: "Decat batran si bolnav, mai bine tanar si sanatos." 😄

 

Share this post


Link to post

Decât urat și prost mai bine frumos și destept 😄

Share this post


Link to post

Pst, cica o venit venosu' si-i la frigider. Leacu' secolului si se pune vena la bataie. No ...

Share this post


Link to post

O sfeclit-o virusache, sa-l vezi cum bintuie de unu singuri pe ulite ca-i fu trintita usa magazinelor fix in tulpina ! L-au zapacit ce mai ... daca s-a lucrat o saptamina pentru o asa decizie va dati seama . Mda.

Share this post


Link to post

Foarte tare "cartea verde pentru fizic si bojoage" obligatorie cica. Si astea se vor lua precum ITP-urile ! Mda.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...