Jump to content
Sign in to follow this  
catapkz

Covid 19

Recommended Posts

No ... ? V-ati incins cazanele daca tot s-o dat liber ? 😃

Share this post


Link to post

SIngura diferenta pt mine e ca pot sa-l iau pe tata socrul in transee, ca nu mai e limita de varsta. "Activitati sportive" 🙂

Din pacate, vad ca deja e haos... si tare mi-e ca o sa revenim la starea de urgenta, in ritmul asta. A2 blocat ieri, cel mai probabil si pe dn1 nebunie, cozi imense la diverse magazine, aglomeratie prin orase. Oamenii au inteles gresit relaxarea asta...

  • Like 1

Share this post


Link to post
On 5/12/2020 at 4:32 PM, Salex said:

Chestia asta cu declaratul pe bune cum o evaluam ? [...]

Daca omul oricum se duce din motiv de cancer ... covid poate fi considerat, cel mult, factor agravant, nu cauza de deces. Eu inclin sa dau dreptate stilului de raportare al nemtilor.

E clar factor agravant, dar tre' sa-l cuantizezi cumva, de preferinta corect, nu ca sa dai tu bine in poza.

Pai daca tot se duce pe motiv de cancer , dar ma eu si-l impusc... ce-o sa zica militia? C-a murit de cancer?

Share this post


Link to post
4 hours ago, Geo_ZGA said:

Oamenii au inteles gresit relaxarea asta...

"Ce vrei frate, doar e democratie ...(ar zice unii) " unde ai doar drepturi (sa injuri, sa scuipi, sa faci ca toti dracii apoi sa te dai lovit/a in aripa s.a.m.d) nu si obligatiuni, mai ales daca o mai calcat si intr-un cuvint urit de smaker.

Fix asa au inteles si aceasta relaxare, pe masura materiei cenusie din dotare. Asa-i tontu, daca i-ai intins un deget in ajutor ... o sa-ti smulga mina din umar ! S-apoi iarasi punem bot cind s-o da la loc comanta in situatie de urgenta. Cumparaturi si pina acum s-au putut face, unele chestii ce nu suportau aminare si pina acum au putut fi rezolvate. Ce-i atita graba la dat palme pe ulita ... nu pricep neam !

Share this post


Link to post

Oi putea sa merg la un picnic in padurea Comana? O fi deschisa, o fi legal?

Share this post


Link to post
Acum 7 ore, NFS a spus:

E clar factor agravant, dar tre' sa-l cuantizezi cumva, de preferinta corect, nu ca sa dai tu bine in poza.

Pai daca tot se duce pe motiv de cancer , dar ma eu si-l impusc... ce-o sa zica militia? C-a murit de cancer?

A murit pentru ca i-a trecut ceva prin minte. 😄

Share this post


Link to post

Eu cred ca trag o drumetie pe la munte cat de curand 😄  Sau pescuit, nu m-am hotarat inca.

Share this post


Link to post

Caterinca pe seama coronei abia acum incepe. "Ai vazut frate ca nu fu decit vrajeala ? ai vazut frate ca io n-am patit nimic ? etc". De regula din partea alor ce pina mai ieri nu le intra un pai in c*r de teama c-o sa dea ortu' popii.

@catapkz, abia acuma te-ai trezit cu mersul la padure cind multi altii erau cu bagajele cu mici in traista pe hol inca din data de 14 asteptind miezul noptii mai ceva ca noaptea de revelion ca a doua zi s-o zbugheasca pe coclauri ca-i la liber ? Mergi linistit si in caz "de", zi ca ne cunoastem. 😂

  • Haha 1

Share this post


Link to post

Pai sincer, sunt atatea chestii facute la pandemia asta care nu prea au legatura si mie imi cam dau de gandit, mai degraba seamana a experiment social 🙂 

Nu incep polemica aici fiindca discutia e lunga si prezinta multe aspecte, doar mi-am exprimat parerea fara argumente. Argumente am dar ma limitez sa le tin doar pentru mine 😛 

PS La inceput chiar credeam in ea si in masuri, dar pe masura ce a trecut timpul credinta mi-a cam fost zdruncinata 😄 

Share this post


Link to post
11 hours ago, Dj_Dark said:

 

 Argumente am dar ma limitez sa le tin doar pentru mine 😛 

 

Bine faci, altfel ai fi acuzat (sanctionat chiar) pe nedrept ca politizezi aiurea. De parca n-ar avea nici o legatura, cum ca n-are a face tita oii cu a vacii. 😉

Altfel, din fericire nu avuram parte de o experienta de doliu precum cel italian spre ex. ca altfel ar fi stat lucrrile astazi, un dezastru national in toata regula. Deocamdata, doar o lupta ii cistigata si nu razboiul si doar de noi tine cum defilam ca de o da milka cu piciuru' si rastoarna sistaru' ... se ingroasa treaba.

Share this post


Link to post

Voi in Romania aveți cazuri puține, e ușor sa puneți botul la experimente sociale. Și probabil o varianta mai lejera de virus. 

La mine sunt mult mai multe într-o tara mai mica însă mai dens populata. Eu personal sunt într-o echipa de 21 omuleți, și doi deja au luat-o. Mi-am luat carantina cu o săptămână să se dea lockdown în toată tara pe motiv de colega contaminata. 

Si, din păcate, știu și pe cineva care a murit. Sub 50 ani, fără probleme de sănătate, cadru medical în Franța. 

Ca guvernele pot sa minta nu s-ar mira nimeni. Însă e greu sa crezi ca milioane de doctori din toată lumea fie mint la unison, fie sunt prosti de dau în gropi. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
9 hours ago, mr_ said:

Voi in Romania aveți cazuri puține,

De aceia ne si permitem mitinguri cu idioti utili in Piata Victoriei in stare de alerta. Si ce-i interesant e ca n-o spart nimeni gasca (ca deh, da rau la "imagine") ori sa ia pe fiecare in parte si sa puna sa dea din condei pe proprie raspundere ca in caz de infestare nu vor cere si nu vor benificia de servicii medicale sustinute financiar de prosti, adica de cei in toate mintile ce platesc taxe si impozite si cu grad ridicat de responsabilitate ce din proprie initiativa isi iau masuri de siguranta fara a fi impinsi de la spate. Eu unu, pe toti habaucii adunati in piata ti-i bagam in carantina institutionalizata in regim de urgenta. Asta, doar asa, ca sa n-o mai ardem in bataie de joc la adresa majoritatii care de bine de rau si-au dat silinta (care mai mult care mai putin, dar au facut-o) in a limita riscul unui dezastru.

(ah, ca ce prost si-al dreq mi-s, da' imi sade bine) 😉

Share this post


Link to post

Avem cel mai ""larg dimensionat""sistem medical de pe planeta

La Câmpina, un spital deservit de 70 de medici și 200 de asistente, care are 300 de paturi, tratează un singur pacient, infectat cu coronavirus. 

 

Coruptia,jegul si prostia ,au alungat virusu'' din Romania!!

Edited by florinellll

Share this post


Link to post

Sunt curios care sunt efectele economice ale Covidului in celalalte zone ale tari, prin jurul meu situatia nu arata deloc roz, concedieri masive din cate inteleg, mai ales in zona de automotive. Cum ii pe la voi?

Share this post


Link to post

In Bucuresti cam la fel, turismul e praf, de alte domenii nu am auzit nimic concret dar in turism am 2 prieteni care lucreaza si stiu din surse sigure.

Incep sa se vada efectele lockdown-ului. Va fi mai rau.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Mai pe intelesul meu, va rog. Despre ce economie facuta franjuri de covid e vorba cind motorul principal de pompat bani fu diaspora ? Tot aud pe la telejurnal c-o sa crape economia. Intrebarea mea e urmatoarea : care economie ?

Share this post


Link to post

Dacia, Ford + HORECA ... mi-am propus sa ma incadrez in 3 cuvinte 🙂

Share this post


Link to post

@Viktor In partea asta de Timis economia este bazata in principal pe fabricile ce produc piese de masini si cum comenzile de masini au scazut => concedieri. Probabil saptamana viitoare se va vedea mai exact amploarea, deocamdata inca mai tin oamenii in somaj tehnic.

Share this post


Link to post

Modelul asta economic "in tensiune" in care toate firmele au cash 0 si totul consta in rulaj isi arata limitele. CAnd intra una in incapacitate de plata mai trage dupa ea inca 100. 

Daca un om de pe strada nu are si el niste economii sa traisca 3-6 luni, dupa 10 ani de prosperitate, il consideram analfabet financiar si un inconstient care traieste mai bine decat isi permite. Insa ni se pare absolut OK ca intreaga economie sa functioneze asa. Ba mai rau, daca doua luni reducem consumul la  "bunuri si produse neesentiale" se duce dracu' totul. Avem o economie (mondiala) bazata pe consumul de chestii neesentiale. 

IAr statul in disperare de cauza incearca sa pompeze bani inclusiv in unele care erau pe duca dinainte de criza. Cum ar fi multe dintre companiile aeriene "nationale" pe care toti vor sa le salveze desi problemele lor nu au nicio legatura cu criza. 

Edited by mr_
  • Like 3
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Gata ? O disparut invizibilu' ?

Share this post


Link to post

Aaaaaaaaaa  ...nu ma provoca!!!

As zice ca n-a existat ,dar a existat!@#$%

As zice ca nu s-au luat masuri bune,dar au fost bune !@#$%

Ai zice ca sunt fan PNL ,dar nu sunt 🙃

Edited by florinellll

Share this post


Link to post

Salut, eu sunt Coronavirus! Mi se mai spune și Covid-19. Da, sunt chiar eu. Mă scuzați că am apărut atât de brusc în viața voastră în această formă. Sunt aici. De ce mă aflu aici? Să zicem că am venit pentru că am obosit să văd cum vă distrugeți singuri viețile. Eram obosit să văd cum tratați Planeta pe care viețuiți, să văd cum vă tratați unii pe alții. Eram obosit să asist la războaiele voastre, la conflictele, invidia dintre voi, ipocriza și egoismul vostru. Eram obosit să văd cât de puțin timp petreceți cu copiii voștri. Obosisem să vă văd cum vă plângeți de viețile voastre fără să faceți ceva să vi le schimbați.

Eram obosit să asist la felul obsesiv în care vă doriți ultimul model de smartphone sau ultimul model de mașină. Mă săturasem să văd cât de puțin timp vă acordați unul altuia și mai ales cât de puțin timp acordați familiei.

Știu, voi fi dur cu voi. Poate prea dur. Dar, sunt doar un virus. Prezența mea aici vă va costa vieți, dar trebuie să înțelegeți că este necesar să vă schimbați odată pentru totdeauna. Pentru binele vostru. Pentru binele omenirii. Mesajul meu este simplu: am vrut să opresc totul pentru a înțelege că viața este esențială, a voastră și a copiilor voștri.

V-am strâns în case, alături de cei dragi. Poate astfel, veți înțelege lucrurile care contează cu adevărat. Poate așa veți înțelege ce importantă este o îmbrățișare, o strângere de mână, un dialog, o plimbare în parc sau o cină la restaurant cu prietenii.

Sunteți toți la fel. Nu sunt diferențe între voi. V-am demonstrat că distanțele nu există, am parcurs mii de kilometri într-un timp relativ scurt. Eu sunt în trecere, dar ceea ce am creat în relațiile dintre voi, ar trebui să dureze o eternitate. Apreciați ceea ce aveți și faceți bine semenilor voștri. Trăiți-vă viețile într-un mod simplu. Bucurați-vă de natură și de lucrurile normale.

Când veți sărbători eradicarea mea, eu voi fi deja plecat. Încercați, însă, să nu fiți buni doar în prezența mea. Adio!

Edited by florinellll
  • Like 1

Share this post


Link to post
1 hour ago, florinellll said:

Salut, eu sunt Coronavirus! Mi se mai spune și Covid-19. Da, sunt chiar eu. Mă scuzați că am apărut atât de brusc în viața voastră în această formă. Sunt aici. De ce mă aflu aici? Să zicem că am venit pentru că am obosit să văd cum vă distrugeți singuri viețile. Eram obosit să văd cum tratați Planeta pe care viețuiți, să văd cum vă tratați unii pe alții. Eram obosit să asist la războaiele voastre, la conflictele, invidia dintre voi, ipocriza și egoismul vostru. Eram obosit să văd cât de puțin timp petreceți cu copiii voștri. Obosisem să vă văd cum vă plângeți de viețile voastre fără să faceți ceva să vi le schimbați.

Eram obosit să asist la felul obsesiv în care vă doriți ultimul model de smartphone sau ultimul model de mașină. Mă săturasem să văd cât de puțin timp vă acordați unul altuia și mai ales cât de puțin timp acordați familiei.

Știu, voi fi dur cu voi. Poate prea dur. Dar, sunt doar un virus. Prezența mea aici vă va costa vieți, dar trebuie să înțelegeți că este necesar să vă schimbați odată pentru totdeauna. Pentru binele vostru. Pentru binele omenirii. Mesajul meu este simplu: am vrut să opresc totul pentru a înțelege că viața este esențială, a voastră și a copiilor voștri.

V-am strâns în case, alături de cei dragi. Poate astfel, veți înțelege lucrurile care contează cu adevărat. Poate așa veți înțelege ce importantă este o îmbrățișare, o strângere de mână, un dialog, o plimbare în parc sau o cină la restaurant cu prietenii.

Sunteți toți la fel. Nu sunt diferențe între voi. V-am demonstrat că distanțele nu există, am parcurs mii de kilometri într-un timp relativ scurt. Eu sunt în trecere, dar ceea ce am creat în relațiile dintre voi, ar trebui să dureze o eternitate. Apreciați ceea ce aveți și faceți bine semenilor voștri. Trăiți-vă viețile într-un mod simplu. Bucurați-vă de natură și de lucrurile normale.

Când veți sărbători eradicarea mea, eu voi fi deja plecat. Încercați, însă, să nu fiți buni doar în prezența mea. Adio!

Draga Coronavirus !

 

Te anunt ca te inseli,

Noi ramasem tot la fel,

Chiar credeai, intunecime,

C-ai s-aduci pacea in lume ?

 

Ha, ha, ha ... ce gluma buna,

Si de-ai mai fi stat vreo luna,

N-ai fi rezolvat nimic,

N-ai cu cine, vreau sa zic !

 

Apropo, era sa uit ...

Nu te obosi degeaba,

N-ai sa schimbi in veci tu gloata,

Ne complacem in prostie, jegoseni, ticalosie ... !

😉

  • Like 1

Share this post


Link to post

Bai se pare ca a innebunit lupu' la numarul de contaminari noi. S-a terminat sapunul??

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...