Jump to content
Sign in to follow this  
catapkz

Covid 19

Recommended Posts

Nu prea vad ce treaba are UE cu virusul și cu masurile. Nu UE a cerut lockdown, și nici închiderea granițelor, ci dimpotrivă insista sa se păstreze măcar coridoare de transport "umanitar" și mărfurile sa circule. A dat drumul la ajutoare de stat, a elimina restricțiile la datorie... Ce a putut sa facă a cam făcut. În afara de agricultura și de piață interna / concurenta UE nu prea are cine știe ce puteri, răspunderea rămâne în tari. De aia și răspunsul în Europa e pestriț, fiecare tara cu alte masuri. 

Părerea mea e ca toți improvizează, bol de cristal n-are niciunul, și nici soluții garantate.  Mie personal nici măcar nu mi se pare ca în România lucrurile ar fi asa de rele. Când vad ce se întâmplă peste garla de exemplu îmi dau seama ca putea fi mai rău. 

După părerea mea singurii care au știut sa gestioneze criza au fost coreenii. Toți ceilalți s-au trezit târziu când situația a scăpat de sub control. 

Share this post


Link to post

Acum in prim-plan ii mizeria asta de virusache ce comparativ cu mult cunoscutul coruptovirusu ii fix pix . Amuzant si totodata trist e batutul cu caramida-n piept cit de pregatit mi-s io in a gestiona situatii gen, ca si cum mi-as face io reclama gratuita ca-s mecanicosul satului ce stiu ce-i ala cric (da' nu stiu unde se pozitioneaza) si is blindat cu scule adica un manunchi de colier universal (sirma) la pachet cu un patent si vreo trei surubelnite originale "ciaina" da' fi pe pace ca-ti rezolv cazanu'.  Mda.

Cit despre UE si periferia ... nici n-ai cum sa nu-ti pastrezi primul loc in coada atit timp ci tu ai defilat extern cu de-alde veorica, "de aia" cu cormoranii lui si pitiponceala cu duiumu. Nu-s cum se face da' ... adesea ajung la aceiasi concluzie ca pestele de la cap se-mpute. Cit adevar !

Share this post


Link to post

Viktore, cu tot dragul, nu te supara pe mine  ... Dar nu cred ca e cazul sa fi fixist si nici sa traiest in trecut. Nu cred ca "vechea mostenire" poate fi o scuza pentru situatia de astazi. O fi bine sau nu, personal nu ma raliez  la nemultumirile tale. NU Viorica este prim ministru acum, cand cucoana a plecat nu exista nicio problema legata de corona-virus!  Te provoc sa te documentezi si sa vezi singur care au fost prioritatile Romaniei DUPA trimiterea Vioricai acasa ... De fapt, asa, de dragul conformitatii cu realitatea ... care Viorica ... cine e Viorica ... cine naiba a mai auzit  de Viorica ?!? Cred ca disparitia asta totala este suficienta pentru ca orice om sa realizeze "importanta" dnei respective ... Nu conteaza, nu a existat, istoria a eliminat-o pe cale naturala, nu se justifica sa mai fie adusa in discutie. Poate doar pentru A NU REPETA niste greseli !

Dupa parerea multora mai avizati decat mine (eu doar constat !) suntem cu cca. o luna - o luna si un pic in intarziere in disputa cu Corona. Vezi ce a scris presa straina despre prioritatile guvernului nostru in prag de pademie ... Acum vedem ca se pot aduce echipamente din Coreea, Germania, Olanda sau Turcia cu avioane NATO. Ce motiv au avut distinsii nostri conducatori sa NU functioneze preventiv ? Nu de la noi a inceput criza in Europa, noi am avut un mic ragaz ... ragaz care a fost irosit cu seninatate. Acum chiar ii inteleg ca au dificultati in aprovizionare, nu suntem singurii care avem nevoie de echipamente ... Doar ca acum sunt mai scumpe si nici nu sunt prea disponibile.

La inceputul lui Martie nu ne astepta nicio criza (cf. declaratiilor Prim Ministrului). Tot atunci, corona era doar ... un fel de gripa (cf. declaratiilor presedintelui). Pana cand teama alegerilor nu i-a fortat mana, Primarita Bucurestiului si-a concentrat eforturile pentru Vinieta Oxigen. Cum stam acum ? Pai ... in casa ! Pentru ca aceleasi autoritati ne anunta ca e nasol, ca de la zi la zi trebuie sa ne asteptam la mai rau si la mai greu. Si culmea ... acum se gasesc resurse financiare !!!! Pana si Primariile locale din Bucuresti (si nu numai) au gasit bani pentru a face mici operatiuni de dezinfectie ... Pe bune !?!? ... Dar cand se plimbau sobolanii prin campusurile universitare sau bulevardele mari ale capitalei, in urma cu 3-4 luni (NU MAI ZIC ani !) ... unde erau ?

Bun, a ajuns cutitul la os. Multi vor si vom plati, sub o forma sau alta. Nu ma refer strict la sanatate ... Vedeti ce e prin magazine, eu unul am gasit produse care aproape si-au dublat pretul (la spirt medicinal chiar mai mult). Economia o sa sufere la greu, se vor pierde slujbe, ratele bancare sunt pietre de moara la gatul creditatilor, leul e in pom, principalii exportatori sunt off,  ! Multi vor plati cu functii ... dar probabil ca este o "pierdere" prea mica ... Cred ca, dupa povestea asta, o sa fim obligati sa vorbim mai putin si sa acceptam si mai putin. In ultima luna si ceva am vazut liste kilometrice cu erori identificate atat la nivel de tara cat si la nivel local, mai vechi sau mai noi. Singura intrebare pe care mi-o pun este ... ne trezim sau ramanem ancorati in trecut ?

Share this post


Link to post

Eu personal cred ca nebunia asta a scos la lumina o problema mai profunda decât simpla incompetenta a unui guvern sau altul. 

Cu câteva excepții, nimeni n-a fost pregătit pentru o asemena situație și n-a putut sa gestioneze criza arunci când se putea face cu un minim de efort. Nici englezii, nici americanii, nici nemtii, nici romanii.  Problema e una structura după mine, nu una dintre circumstanță. 

Adică după o decada de prosperitate și "boom economic" la nivel mondial nu ne putem permite sa stam doua luni acasă, și avem de ales între a muri de virus și a muri de foame, în secolul 21?!

Dacă muti dintre ça simpli indivizi noi pot supraviețui câteva luni fără venit, mi se pare ciudat ca orice întreaga societate sa nu aibă nicio rezerva. 

Share this post


Link to post

Nu as merge chiar pe o abordare defetista. De asta am si scris mai sus, in mai multe randuri, "multi". Imi este greu sa estimez gradul de suportabilitate real al populatiei. Statisticile oficiale nu mai sunt relevante de multi ani (ma refer strict in Ro), starea reala si compozitia socio-demografica nici atat. Strict ca estimare personala, m-as hazarda sa spun ca 50% din populatia de pe teritoriul Romaniei ar putea rezista pentru 2 poate 3 luni.

Insa nu as privi situatia la nivel de individ si nici macar la nivel de colectivitate. In plus, reiau ce am spus la finalul mesajului anterior ... in acest moment ma tem mai putin de urmarile directe ale virusului decat de consecintele asupra economiei globale.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Nu sunt defetist, și nici eu nu ma tem de virusul în sine.

Vreau doar să spun că ne-am bazat pana acum pe un model economic și social în tensiune, pe care o pala de vânt îl poate da jos. Niciun "agent economic" de pe lumea asta nu-i încurajat de piață sa se pregătească pentru zile negre, crize, etc.  O asemena eventuala idee e eliminata de competiție și de piață libera, nimeni nu-și permite să păstreze resurse neutilizate. Dincolo de slogane, durabilitatea vine cu un cost, iar piața e împotriva ei. Dacă noi doi suntem concurenți și tu ești prevăzător și faci reserve, sisteme redundante de aprovizionare și distribuție etc iar eu un disperat care merg veșnic pe datorie, pe piața actuala n-ai nicio șansă să mă concurezi si nici sa găsești prea mulți care sa investească în tine. 

Mie îmi da de gândit ca luata global omenirea (un sistem aproximativ închis) are 250 trilioane datorie. Cam 300% din gdp... 

Pentru mine virusul asta e un avertisment. 

Edited by mr_
  • Like 1

Share this post


Link to post

Nici vorba de vreun soi de suparare, Salex. Din punctul meu de vedere majoritatea alor de bintuim p-aici sintem vaccinati si cu mintea la noi si de asta mi-s absolut convins. Acum, ca pe o tema anume parerile sint mai mult sau mai putin impartite e firesc, e normal, ba chiar ii mai cool dialogul, nu ? Ce-ar fi ca toti sa avem aceiasi viziune, ne-am plictisi de moarte nu alta ... Eu as propune totusi, pe linga masurile luate de cei mari de a pastra distanta de semenii nostri, ca si cei suparaciosi ce pun bot din te mir-ce, sa stea la un ~2m asa ... de taste. 😅

Acum, revenind la oile noastre, eu da, mi-s de parere ca vechea mostenire are foarte multe negative la dosar ce ingreuneaza gestionarea unei situatii gen. De moment ii virusul asta pirlit, dar pot fi calamitati naturale ce pot da de furca serios. Ca lucrurile nu de ieri de azi merg prost e clar, de vreo trei'j se ani se tot peteceste da' la cita mirlaneala si incompetenta s-a dat dovata in ultimii anisori ... ii de strigat la cer.

Share this post


Link to post

Da, aici avem consens 😁. Dar discutia asta o sa o reluam mai incolo, pe subiecte care nu au legatura cu pocitania de virus.

Apropos de mafie, incompetenta, servilisme si nepotisme ... Daca situatia actuala s-ar fi regasit doar la tarisoare in care coruptia si mafia fac legea, ar mai fi fost ceva, poate ca era mai usor de digerat si ar fi declansat niste ... reactii. Dar, cum explicam situatia din SUA, UK, Germania, Belgia, tarile nordice etc ? E o situatie globala, in acest moment toate tarile de pe glob sunt afectate mai mult sau mai putin. De asta spun ca in situatia de acum este nevoie de reactie de moment inspirata, lucida SI FOARTE FERMA. Eu cred ca, cel putin la noi, trebuia intervenit putin mai ferm  inca de la inceput dat fiind faptul ca era de asteptat sa ne lovim de o doza mare de indisciplina. Si, ca sa nu ma acuzati ca fac analize comparative doar cu tari mai vestice, uitati-va putin la vecinii bulgari. Desi au avut primul deces inaintea Romaniei, evolutia lor a fost mai buna. Am ceva contacte in Bulgaria si mi-au spus ca la ei oamenii au raspuns ceva mai serios la masurile si restrictiile impuse.

Share this post


Link to post

E intr-adevar o situatie globala, da' parca nu-i totuna de te prinde patania complect descoperit ori cu ceva resurse. Economie varza, investitori ioc, digitalizare nema, leul abia mai respira s.a.m.d Si toate astea datorita politicilor proaste (ticaloase mai bine zis) de pina in prezent, mai ales de cele duse in ultimii ani. Nici actualilor nu le pun palma da' nici nu pot sa-i condamn pentru ca atit timp cit ai preluat o situatie dezastroasa cu atitea nefacute ... greu la deal cu boii mici. S-a furat si spaguit ca in codru (mai ales) de aceia nu ai in magazie un pachet de masti si combinizoane in toate mintile pentru a-i proteja pe cei din prima linie in lupta cu invizibilul. De spitale si totari de ultima generatie ... nici nu mai vorbim. sper ca virusosu sa fie blind ca altfel ... intra si pe gaura cheii s-apoi ... aleluia, iti mai ia vreo doua'j de ani sa-ti revii numa si sa nu pici de pe harta.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post
On 3/28/2020 at 10:11 AM, Geo_ZGA said:

" In Bucuresti se schimba borduri, ...

Ca am tot uitat sa te intreb cum vina asta, adica tara arde si Cenusareasa face trotuaru' ? 😄

Share this post


Link to post

Pentru virusul asta nu-i nevoie de medicina star trek. Doar igiena și în mare tehnologie de pe vremea lui Dej. 

USA are mai puține paturi de terapie intensiva per capita decât România. Asta pentu ca e un sistem "eficient" si "optimizat". Optimizarea asta reduce costurile pe timp de "pace" însă când situația o ia razna e nasol. E mai "eficient" sa imporți măști din China cu 1 cent bucata decât din doua trei surse, eventual una locala cu un preț mai mare. Însă iar, eficienta asta e buna in vremurile "normale". 

Dacă plăteam 15e/luna în plus la asigurarea de sănătate preț pentru integrarea unei forme de rezilienta a sistemului (ca să acoper o anumita redundanta, diversificarea furnizorilor etc) în vremea boomului economic poate nu eram criza de măști, fix când și economia o ia la vale. 

Share this post


Link to post

In medicina nu ai voie sa lasi garda jos ca betegsugurile vin girla. Ca nah, doar stiti cum e : seara mencai bine la mine, beut bine, fuotet bine la Meria, diminete ... sculai mort ! 😂 De sale, fireste. S-apoi incotro, cind n-au un amarit de scripet sa te indrepte de sale.

Investitiile in medicina fac toti banii indiferent de vremuri limpezi ori tulburi ca nu stii ce aduce ceasul. Sa nu uitam de nefericita tragedie Colectiv, unde marii sefosi pilosi s-au batut cap in cap, ce pe linga multe lipsuri in sistem au dat dovada si de o incompetenta si dezorganizare crasa iar acum apare Pinochio (Ponta) pe sticla sa se dea dastept. Sa amintim si de lipsa de pesronal "gratie" virusului Bouran si alte coane "de valoare" ?

Acum vad ca au inasprit regulile si da, foarte bine au facut in special pentru cei ce n-au urechi de auzit, daca cu vorba buna nu merge. Mie unu chiar nu mi teama de virusache da' incerc pe cit posibil sa nu umblu brambura fara un motiv bine intemeiat ce nu suporta aminare. C-o fi o saptamina, ca doua, ca trei ... asta e, rabdarica si tutun.

Share this post


Link to post
Acum 18 ore, Salex a spus:

Viktore, cu tot dragul, nu te supara pe mine  ... Dar nu cred ca e cazul sa fi fixist si nici sa traiest in trecut. Nu cred ca "vechea mostenire" poate fi o scuza pentru situatia de astazi. O fi bine sau nu, personal nu ma raliez  la nemultumirile tale. NU Viorica este prim ministru acum, cand cucoana a plecat nu exista nicio problema legata de corona-virus!  Te provoc sa te documentezi si sa vezi singur care au fost prioritatile Romaniei DUPA trimiterea Vioricai acasa ... De fapt, asa, de dragul conformitatii cu realitatea ... care Viorica ... cine e Viorica ... cine naiba a mai auzit  de Viorica ?!?

PRIORITATEA ''O'' AU FOST  ...ALEGERILE ANTICIPATE

Edited by florinellll

Share this post


Link to post
4 hours ago, florinellll said:

PRIORITATEA ''O'' AU FOST  ...ALEGERILE ANTICIPATE

Tinere, tu scrii putin da' mare ! 😄 Doar asa, sa nu ne pierdem simtu' umorului.

Share this post


Link to post

Mai sa fie, ca avem si dezertori. La Suceava se ingroasa treaba.

Share this post


Link to post

Bolovanul acum a inceput sa se rostogoleasca.

Defapt acum incepe sistemul medical sa isi arate adevarata fata, pana acum ma speriasem, am crezut ca m-am mutat in alta tara, pentru o perioada chiar am crezut ca functioneaza tot ce fac astia, acum mi-am revenit 🙂

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

A fost bine cu 200 milioane salariu.

Acum este vorba de cateva luni de forta majora si....aolo nu mai pot.

Share this post


Link to post

Mai bine astfel, mai bine dezerteze acum decit sa curme vieti cu imbecilitatea lor. De-al de astia si-asa taiau frunza la ciini p-acolo ori/si stateau de sase cind de-al de Pintea punea piedica investitiilor ca nu-si primise "comisionu". Hahalere ieftine. Urit si scirba mi-a fost dintotdeauna de specimene cu muci in coloana si moare de varza in instalatie. Sa dai bir cu fugitii in situatii gen ... oricum si orice poti fi numit, numa' OM nu ! Si poarta-i deschisa ...

Share this post


Link to post

Nu toti sunt imbecili. Problema nu e neaparat de doctori prosti, doar ca sunt putini (restul au plecat afara normal).

Problema cea mai mare este ca se fura. S-a facut jaf si acum efectiv nu sunt bani si nici dotari.

Se fura si prin alte domenii dar aici efectiv au reusit sa puna pe butuci.

Si ca in orice corporatie romanneasca, seful vine si zice...trebuie sa facem asta. Angajatul zice , pai nu avem resurse si seful zice, nu ma intereseaza, faceti cumva sa fie bine. Am vazut asta de foarte multe ori pe unde am lucrat in trecut.

Eu tot astept momentul cand vor falimenta tara, au fost aproape acum cativa ani 😄  Hai ca se poate.

Uitati-va la las fierbinti la vasile primarul, este fix definitia de cum functioneaza treburile 😄 

 

 

Edited by Dj_Dark
  • Like 1

Share this post


Link to post

Nici nu mi-as permite a generaliza, da' ii patura asta de plagiati buni de nimic ... "ma face mamica doftor si-mi ia si pusca".

Is mai mult decit convins ca e personal medical bine intentionat, ce au studiat la greu, s-au dedicat, au performat, si-au asumat ... mai mare dragu', si de i-ar perfora coronita si umbla prin spital intr-un singur mat, tot nu se dau batuti !

 

(oare ma uit la prea multe filme ? 😉)

Oricum, e grele !

Share this post


Link to post

Preluare dinnnnnnnn  .....Google

In timp ce marea majoritate a sectorului bugetar stă acasă degeaba “ homework”/ “telework”/ “remote work”, păstrându-şi veniturile intacte, sectorul privat este, iarăşi, pus la zid prin trimiterea în şomaj tehnic, pe salarii diminuate şi plafonate. Se impune demararea unei reforme profunde în toată administraţia publică pentru a o eficientiza şi pentru a scoate bugetul de sub starea  asediu.

Recentele măsuri adoptate de guvern(OUG 29/2020 publicată în Monitorul Oficial nr.230 din data de 21 martie 2020) pentru susţinerea mediului de afaceri, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, au pus, din nou, în evidenţă dispreţul  în care  guveranţii tratează angajaţii din mediul privat . Prin această ordonaţă  guvernanţii dău o lovitură consistentă raţionalităţi şi echilibrului, tratându-şi diferit cetăţenii.

    Atât preşedintele  Iohannis cât şi  premierul au folosit în expozeul argumentativ al actului normativ cuvântul , de altfel nobil, solidaritate.

    Să vedem ce înseamnă solidaritate în acest context complex al crizei.

    Prin această ordonanţă se precizează că cei care  pleacă în somaj tehnic vor beneficia de 75%  din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul brut pe economie. Adică undeva pe la 2400 lei.

    Dar ce facem cu cei care aveau salarii de 10.000-20.000 lei. Le sugerăm să mai strangă puţin cureau cum ne învăţa cineva înainte de decembrie 1989.

    Ia să vedem ce se întâmplă în mediul bugetar în această perioadă  de criză.Nimic.

Mare parte din administraţie lucrează (!?) “homework” pe salarii neatinse, ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

   Acelaşi buget trebuie să plătească pentru angajatul din mediul privat maxim 2400 lei, iar pentru cel de la stat, fără număr, conform doctrinei mantrice “ Noi dăm “ a  celor aflaţi la butoane.

   Dar cu solidaritatea cum ramâne ? Este criza , dar hai s-o suporte în acelaşi fel ambele entitaţi: privată şi de stat.

  Adică  privatul care primeşte  maxim 2400 lei trebuie să fie solidar cu directorul de la nu-ştiu-ce instituţie, plantat acolo de “influencerii” lui politici,  care la un salariu de 20.000 lei mai are şi spor de calculator(şi Solitair-ul este pe calculator, sic!) de 15 %.

   Pai 15% din 20.000 este cam cât primeşte privatul în perioada şomajului tehnic.Halal solidaritate !

 Această mărinimie bugetară are loc într-un context total nefavorabil. Bugetul este  pe drumul cimitirului, este praf si pulbere, iar cifrele despre deficit sunt dărâmătoare. Are găuri mai multe decât un svaiţer elveţian de calitate, încât nici Dunlop şi Michellin, la un loc, n-ar putea să-l peticească.

Intreaga clasă politică calată,  în exclusivitate, numai pe rentă a trolat bugetul de stat, iar economiei i-a distrus imunitatea.

    Parcă vorbeaţi, cândva, de un guvern al tuturor românilor !

   Vrem egalitate, dar nu pentru căţei, spunea Grigore Alexandrescu…în fabula “Câinele şi căţelul”….Probabil această fabulă i-a inspirat şi pe autorii actului normativ !

 Dar mai apare o problemă,pentru că tot suntem la capitolul fabule,  furnica(privată) s-a cam săturat să întreţină greierul(bugetar).

Iată că în acestă perioadă deosebit de  grea fragilizatul sector privat mai primeşte o lovitură de imagine-“tot mai bine e la stat”. Nici criza nu-l atinge, statul este patronul ideal. Seducatorul sector de stat intră în criză şi mai intărit ca oricând. Premiumizarea  pe timp de criza a bugetarilor, prin menţinerea avantajelor, constituie un afront pentru toti angajaţii din mediul privat. 

Dacă se vorbeşte de democratizarea virusului-oricine poate să-l ia, atunci să vorbim şi de egalitate în faţa crizei. Nu pentru unul mumă, iar pentru altul ciumă( cam neinspirată zicala pentru aceste vremuri).

Coronavirusul a  adus discriminări şi mai mari pe piaţa veniturilor între cele două sectoare de activitate, cel privat fiind plafonat iar cel de stat menţinăndu-şi salba de avantaje. Fiecare cu angajatorul lui, după cum şi la ales, puncta ironic un beneficiar al multor avanataje nemeritate.

Mulţi au crezut că aceast pandemie generatore de criză economică va scrie  epitaful dezmăţului bugetar, dar s-au înşelat amarnic.

Administraţia publică cazează acum aproximativ 1,2 milioane de angajaţi, după unele păreri ar fi necesari cam 800.000  de lucrători(da, lucrători).

Criza aceasta este un prilej de porni o retructurare masivă a administraţiei publice astfel încât să rămână “on board”  doar cei care-şi fac treaba la nivel de Oscar, iar cei cu atitudine de Divă, aroganţi şi nazuroşi  să părăsească corabia.

Când ai un buzunar rupt nu mai bagi bani în el, ci îl coşi.

Ar fi un eveniment de pedigree pentru actuala putere, dacă  ar avea curajul să pună piciorul în prag şi să restructureze întreaga administraţie publică. Sprijinul opiniei publice există la niveluri maxime. Lucrătorii din această structură sunt invidiaţi la cele mai înalte cote pentru nivelul înalt al salarizării, în contradicţie cu nivelul scăzut de muncă şi, nu în ultimul rând, cu nivelul redus de şcolarizare, mulţi fiind doar cursanţi ai Şcolilor  de Vară.

Motivaţia restructurării, pe langă suprapopularea structurii,  constă şi în faptul că livrabilul bugetar este de slabă calitate, atârnând ca un lest de gâtul întregii societăţi.

Este deosebit de riscant pentru Romania să faca surfing pe creasta valului în plină criză coronavirus acompaniată de o administraţie publică hedonistă si necreativă, intrată în sevrajul lui ”more money“, mulţi dintre componentii acesteia fiind sedaţi cu bani publici la nivel de black belt.

Cu o administraţie publică cladită pe principii fanariote, pe  clanuri, familii  şi pe relaţii amoroase, având ca exponent pe “Mister Solitaire”,   nu se poate depăşi criza actuală.

Şi, înainte de a da save, m-am gândit la o propunere de restructurare a administraţiei publice după modelul lui Jack Welch(decedat de curând), fost presedinte la GE. A fundamentat conceptul de “curba vitalităţii” pentru a  defini procesul de restructurare din firmă: grupul A, 20% din angajaţi care pun lucrurile în mişcare, fiind indispensabili firmei, grupul B, 70% , esenţiali în ceea ce priveşte bunul mers al lucrurilor, gata oricând să se alăture grupului A, şi grupul C, 10% din angajaţi, neimplicaţi în rezolvarea problemelor,  care trebuie să plece. Această “curbă a vitalităţii” aplicată caţiva ani consecutivi va  elimina toţi dobrinii, şmecherii şi învârtiţii de duzină  din administraţie.

Este momentul ca şi în sectorul de stat să  se dea competenţei podiumul de mult pierdut, deteriorat grav  de la an la an.

Edited by florinellll
  • Like 1

Share this post


Link to post

Ala care are 20.000 in privat probabil ca nu învârte mititei pe grătar sau shaorme. Are probabil un job de birou care se poate face și de la distanta. 

Ai mei locuiesc într-un cartier unde majoritatea vecinilor munceau de acasă dinainte de criza. In IT. 

Părerea mea e ca aia care lucrează într-un domeniu gen it, financiar, etc pot lucra de acasă. Iar dacă nu pot nu-i vina guvernului ci a unor manageri sau patroni prosti care aplica metode de CAP. "munca acasă =stat degeaba" e fix genul de manageri de care spun. Că-i plin și in privat de din ăștia, nu doar la stat. 

Loviți nasol sunt aia gen horeca... Însă majoritatea ălora n-au 20000 salariu 

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Ce inseamna sa fii devotat muncii ... te rupi cu munca si din virful patului numa' sa lucri. S-apoi sa mai zica careva ca s-o instaurat statul la stat. Nu se sta nene, se lucra, se lucra !

Share this post


Link to post

Guilty 😄 

In alta ordine de idei, am descoperit ca se lucreaza perfect de la tara. Aer curat, cele 5 masini pe langa mine, iarba verde, curte...etc.

Si cum la curte e intotdeuna ceva de facut, am deja 2 saptamani si nu m-am plictisit 🙂 

Edited by Dj_Dark
  • Like 1

Share this post


Link to post

Pe vremea lui ceașcă era o vorba. Vizionara, deși probabil azi ar fi interzisa. 

"Munca e pentru tractoare, negri și calculatoare." 

Acum dacă americanii pot sa piloteze drona de deasupra Teheranului din America, si nea Costică tractoristul ar putea să-și piloteze tractorul de la distanta. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...