Jump to content
Sign in to follow this  
catapkz

Oxigen pentru Bucuresti

Recommended Posts

Pai nu prea e cadru legal... dar asta nu inseamna ca nu o s-o aplice, e plin de legi idioate care se aplica, actiuni ilegale sau legi bune care nu se aplica pt ca "asa vrea muschiul meu". Cica amenzile le poate da si locala, dar si rutiera. Si dupa un timp (naiba stie cand) vor fi trimise acasa, printr-un sistem de camere ca la rovigneta. Parca de la 1200 lei pana pe la 2000+ lei.

Pana una, alta, nici macar nu se stie unde si cum se plateste.

Share this post


Link to post

Amenzile vor fi aplicate de politie.politia locala si ....angajati ai primariei

Avand in vedere ca nu sunt oameni suficienti probabil vor fi angajati ""amendatori profesionisti""

Astia vor fi platiti din ce produc, banuiesc

Deci unii se vor trezii cu sute de milioane de plata

""Nu vrei sa iti iei masina noua ,faci credit  la banca sa ...platesti amenzile""

Edited by florinellll

Share this post


Link to post

Chiar credeti ca nu vor fi optiuni de plata ? Or sa umble din poarta-n poarta cu sacosele sa-si adune lovelele . Rabdarica doar ...

Share this post


Link to post

O sa va anunt la anul cand imi iau prima amenda. Pana atunci asta e topic inchis pentru mine 😛 

BTW ca sa fiu rautacios, am vazut-o pe duamna afisand un zambet fortat si trist in staff-ul veoricai cand se scuza ca a pierdut. M-am strambat de ras 🙂 

Ea care musca mana care a crescut-o cand a inceput sa se scufunde corabia, acum era acolo 🙂 

Share this post


Link to post
Acum 56 minute, Dj_Dark a spus:

 

Ea care musca mana care a crescut-o cand a inceput sa se scufunde corabia, acum era acolo 🙂 

like

Share this post


Link to post

Nu Garcea va da amenzi in trafic, ci un sistem automat de identificare a placutelor de inmatriculare, amenda vine acasa ca si la rovigneta. Cica vor sa monitorizeze pt inceput 50 intersectii cu 150 camere, ulterior vor mari numarul. Totusi pana acum n-am auzit sa fi inceput sa monteze camerele, deci va dura.

Am gasit un update:

”Noi vom avea un integrator de plăți, veți putea achiziționa vinieta de la benzinării sau prin aplicațiile noastre, se introduce numărul mașinii și rămâne în baza de date. Poliția și cei care verifică vor avea niște smartphone-uri și vor putea verifica numerele în timp real. Este ca sistemul folosit la CNAIR, doar că mai modern, că al lor e mai vechi. Baza de date va fi administrată de Administrația Străzilor și Compania Municipală Managementul Traficului. Verificarea va fi făcută de Brigada Rutieră, Poliția Locală și împuterniciți ai primarului. De exemplu, dacă polițistul rutier te oprește pentru centură, poate verifica dacă ați plătit și vinieta de București și vă poate sancționa”, a explicat șeful direcției Transporturi.

Acesta spune că în prima fază șoferii vor fi opriți fizic, pentru a fi informați că nu au plătit vinieta și li se va da amenda, iar în timp vor primi amenda acasă.

”În primă fază toată lumea va fi oprită fizic, fiindcă noi nu dorim să facem japcă sau să ne transformăm în teroriști. Se va face control aleatoriu, iar când se va face implementarea totală a sistemului, se va primi amenda acasă. Tu treci, te taxează, iar la finalul lunii ți se trimite factura. Noi dorim să fie cât mai civilizat. După scoaterea acelei taxe de mediu, din păcate avem foarte multe mașini sub 3.000 de euro care poluează foarte mult. Nu este normal. Mai bine încurajăm să cumpere o mașină nouă Euro 6”, a explicat Teodorescu.

sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-23438994-taxa-oxigen-intampla-bucurestenii-care-masini-sub-euro-3-stau-centru-cum-verifica-primaria-daca-soferii-platesc-vinieta.htm

Am gasit si articolul asta, conform statisticilor una din 5 masini va avea access interzis fara vigneta: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23435754-taxa-oxigen-una-din-cinci-masini-inmatriculate-bucuresti-ilfov-avea-interzis-centrul-capitalei-1-ianuarie.htm 

Cica Euro 4 va avea si el interdictie de la 1 ianuarie daca nu este platita vigneta oxigen. Deci trebuie sa bun bani deoparte pt Spark 🙂 .

Edited by ches

Share this post


Link to post

Cele doua link-uri sunt din 19 respectiv 21 oct,deci anterior votului  ""PORCARIEI""

Share this post


Link to post
On 11/26/2019 at 6:55 PM, Dj_Dark said:

O sa va anunt la anul cand imi iau prima amenda. Pana atunci asta e topic inchis pentru mine 😛 

BTW ca sa fiu rautacios, am vazut-o pe duamna afisand un zambet fortat si trist in staff-ul veoricai cand se scuza ca a pierdut. M-am strambat de ras 🙂 

Ea care musca mana care a crescut-o cand a inceput sa se scufunde corabia, acum era acolo 🙂 

Cica nu doar musca, da s-o pierdut cu firea si minte de ingheta apa in calorifere in bucuresti, motiv caruia se protesteaza cu lighene in fata primariei pentru nitica apa calda.

Share this post


Link to post

Sa iau un euro 5 sau direct 6?

Am gasit ceva de genul:

https://www.olx.ro/oferta/chevrolet-cruze-accept-verificare-vand-urgent-usor-negociabil-black-friday-IDcPyKz.html

Share this post


Link to post
On 11/26/2019 at 8:52 PM, florinellll said:

like

+1!

Share this post


Link to post
On 10/28/2019 at 7:39 AM, Dj_Dark said:

Oi. Se va vedea exact cati sunt cand vor fi prezidentiale, o sa ramaneti surprinsi cate voturi va primi proasta tarii, eu estimez ca va fi pe locul 2, foarte aproape de locul 1. 

Retractez, sper sa fie locul 2.

Eu nu sunt surprins cate voturi a primit "proasta" cu pricina. Tu, da? Trebuie să înțeleg că ai votat "pentru o Românie normala"? Dacă "da", acum sărbătorești?

Multe succesuri!

Share this post


Link to post
1 hour ago, SAR said:

Eu nu sunt surprins cate voturi a primit "proasta" cu pricina. Tu, da? Trebuie să înțeleg că ai votat "pentru o Românie normala"? Dacă "da", acum sărbătorești?

Multe succesuri!

Din ciclul dabija, asa-i ? Toti cei cu mintea la ei au votat pentru o romanie normala, nu pentru ticalosi si mincinosi. Asadar, unde-i problema ?

Share this post


Link to post

Problema e unde sunt oile? Știam că oile se îngrămădesc toate într-un loc. Unde a fost "aglomerația"? Romania normală este cea în care justiția este preocupată să nu înceapă urmărirea penală pentru anumite persoane deși sunt deschise zeci de dosare pe numele său(de către fostul torționar comunist, procuror general, ocrotit până în ultima zi înainte de pensionare, de revocare, pentru a i se întoarce serviciul...)? Unde "șoferul" amatorilor de adopții, reconvertit in primar "colecționar de case", "meditator fruntaș" al țării, răspunde în derâdere tuturor întrebărilor și fuge de confruntarea directă cu contracandidatul său pentru a ne convinge, in fine, că are explicații pentru toate mizeriile de la fundul Domniei Sale? Unde același super candidat, câștigător, promotorul superbei românii normale, pierde o casă, in justiție, totuși, din cele șase, pentru că fost obținută prin uz de fals, nu se pune la dispoziția justiției, și se ascunde rânjind misterios sub pulpana imunității conferite de funcție? Unde unitățile de elită se ocupa de adversarii politici, la ordin, și "băiatul bun nu știe și nu-l interesează"? Unde multinaționalele sunt sprijinite să distrugă firavul și incipientul capital romanesc? Se poate continua pe trei pagini... Nu îmi mai pierd timpul.

Sper sa fi înțeles unde cred eu "că este problema" și ce frumos manipulează acum securitatea de rit nou, astfel încât oile să pască liniștite într-un singur loc fără să își pună prea multe întrebări, zgândărite să urască necondiționat "ciuma roșie" fără să știe prea exact de ce o fac. Decât, poate:"Unde este problema?"...    🤣

Edited by SAR

Share this post


Link to post

Oile, is in asteptare in frig si intuneric dupa cum au fost obijnuite de-a lungul timpului si cu gindul la galeti si pomeni la kil. Banui ca la oile astea faci referire. Povestea celor "sase cai frumosi" e veche si nu prinde la ai deschisi la minte. Ca unii s-au lasat spalati pe creiere de trei decenii si nu si-au revenit nici in ultimul ceas, e trist, dar de unde nu e, nici a-l de sus nu cere. Pentru a intelege situatia in profunzie trebuie avuta o viziune larga si nu ne rezumam la ce spune partidu', caterinca ieftina si nefondata. Sa luam drept exemplu cazul de fata, taxa ce intra in vigoare, ti se pare corect a-ti cere lovele fara de alternative de bun simt ? Treaba de-a-n ula, precum in majoritate miscarilor in schema, NIMIC (!) la care sa spui bravo nene, si intelepciunea isi intrara in drepruri. PCR-ul a fost taxat drastic de data asta si pe buna dreptate !

Share this post


Link to post

Nu bănuiești bine. Mă refer la oile cele multe și cornute care se calca pe picioare într-o singură direcție. Povestea "celor șase" e o dezinformare securistă, pardon peceristă. Ai dreptate. Doar ne-a zis cel mai iubit dintre pământeni, însuși, la șezătoarea sa cu prietenii, că a șasea a fost "eliminată". Adică, Domnul a dat , Domnul a luat!😆 Ce lume rea, dom'le! Cum mai încearcă ea să spele creierele nevinovate și să le facă să creadă că aia 320000 de €(cum care?) ar fi trebuit dați înapoi... Dar sa nu ne luam din atât! In KWI we trust! Așa sa ne ajute Dumnezeu! Trăiască Uniunea Securiștilor din Romania! Lume îndoctrinată cu găleata electorală. Caterinca ieftină! Tot omul știe că și noi am fi putut ajuta bietii adoptatori de peste ocean să își găsească fericirea "conducând mașina" și apoi, brusc, dând meditații sa ne apucăm să strângem bani pentru a cumpăra case după case. Dar... Ce sa vezi? Tot "the Best in Town" al nostru, preaminunatul, ne-a lămurit. Am avut "GHINION"!!!😉 Ce dracu' pretenție sa ai când te urmărește "dânsul"?!? Mai o biserică, o cruce, o mătanie, alea, alea...🤣 S-a înrăit lumea!    Nu înțelege situația "in profunzime". Cine nu e cu noi, la pușcărie! Mama lui de corupt, toxic, eșuat, ilegal, incompetent, ticălos s.a.m.d.! Moarte trădătorilor! Moarte ciumei roșii! Eu, unul, l-aș ruga chiar pe EL să rezolve neajunsul asta cu vigneta pe modelul prin care a făcut-o cu guvernu' prăpădiților aceia ciumați, toxici, căcăcioși etc. etc. etc. Nu-i o idee? Cine e acum pe primul loc??? 

Spăla-ne-am împreună pe creier la ceas de seară dimpreună cu portocală, onea & Co. să ne meargă bine toată ziua și să devenim și noi CEREBRALI!

Hai sa fim sănătoși că țara geme de inteligență!

Share this post


Link to post

Gata, m-ai convins. E mai misto cu babalai in fruntea tarii ce decid, nu calculeaza. Si toate astea pe banii tai. "Vreti sa mai fiu io sefu vostru ? Beeeeeeeeeee ... " Oitele tati, oite ... 🤣

Share this post


Link to post

Argumente irefutabile ca de obicei. Invectivele pe post de argumente. Altceva nimic. Tipic. Cât despre cei care "decid și nu calculează" cred că bine zici. Dar referindu-te la guvernu' vostru de minunați. Interesant ar fi să mai stea și ăsta un an, precum Cioloș. Asta ar aduce din nou PSD-ul la ~ 50%. Sunt așa de minunați încât după ce guvernează câteva luni nu-i mai vrea nimeni. Deja au dus euro aproape de 5 lei in două săptămâni. "Mama nu se supără! De ce oare?"🤣 

Share this post


Link to post

Eu nu inteleg ce vrei tu sa demonstrezi aici dar in fine. Fiecare voteaza cu cine vrea si e treaba lui.

PS. Topicul initial era despre taxa oxigen, zic sa ramanem ontopic.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Argumente sint cu duiumu', e suficient a rasfoi citeva pagini in istoria recenta de unde extragi rezultatul : asa nu ! Eu unu nu am sesizat nimic constructiv in ultimii 3 ani, dimpotriva.

Share this post


Link to post

Gandesti prea simplist... nu noul guvern a dus euro mai sus, ci instabilitatea politica. Toate schimbarile afecteaza in mod direct puterea monedei nationale. In plus, s-a ajuns aici, la devalorizarea leului, scaderea puterii economice, scaderea investitiilor externe, pierderea fondurilor europene si altele, din cauza fostelor guvernari... care, ghici ce, a fost "rosie". Cum s-a ajuns aici? Coruptie, hotie, investitii 0, infrastructura 0. 3 randuri de borduri suprapuse si 2km de autostrada inchisa imediat pt ca a luat-o ploaia nu se pun... problemele sunt de acum multi ani si atata timp cat nu vom avea o guvernare decenta pt o perioada mai lunga, timp in care sa si apuce sa repare ceva, nu o sa mergem spre mai bine. Pe asta si mizeaza PSD-ul... distrug timp de 4-5-6 ani, sunt dati la o parte pt 1 an si dupa aia se lauda ca ei faceau mai bine, ca aia au taiat sporurile la X categorie (pt ca, evident, in realitate nu existau bani pt acele sporuri, sa zic).

Ca sa mai sustii PSD (si nu doar, ca "politicienii" se muta dupa cum bate vantul) in momentul asta, inseamna ca 1. ai avut multe foloase necuvenite, din varii motive, nici unul bun. 2. nu te duce capul de mai mult, ceea ce e nasol... noroc ca respiratul e instinctiv.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Eu zic sa lăsați aici doar discutii despre taxa oxigen care by the way a fost propusa prin 2018 de USR...Deci nu e taxa lui fiRea!

Cat despre prezidentiabili... Toti o apa si un pamant! Nu cred ca avem azi un politician care sa nu fi fost cumparat pana a ajuns in functii sau in pozitia de candidat.

Toti de acum au mai fost si n-au luptat decat pt buzunarul lor.

Noii politicieni or fi facut bine cu legea off-shore sau s-au vandut  din nou ?

https://www.capital.ro/romania-detine-o-comoara-de-miliarde-nimeni-nu-a-profitat-de-ea-pana-acum.html

Edited by catapkz
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
On 12/3/2019 at 11:23 AM, Geo_ZGA said:

Gandesti prea simplist... nu noul guvern a dus euro mai sus, ci instabilitatea politica. Toate schimbarile afecteaza in mod direct puterea monedei nationale. In plus, s-a ajuns aici, la devalorizarea leului, scaderea puterii economice, scaderea investitiilor externe, pierderea fondurilor europene si altele, din cauza fostelor guvernari... care, ghici ce, a fost "rosie". Cum s-a ajuns aici? Coruptie, hotie, investitii 0, infrastructura 0. 3 randuri de borduri suprapuse si 2km de autostrada inchisa imediat pt ca a luat-o ploaia nu se pun... problemele sunt de acum multi ani si atata timp cat nu vom avea o guvernare decenta pt o perioada mai lunga, timp in care sa si apuce sa repare ceva, nu o sa mergem spre mai bine. Pe asta si mizeaza PSD-ul... distrug timp de 4-5-6 ani, sunt dati la o parte pt 1 an si dupa aia se lauda ca ei faceau mai bine, ca aia au taiat sporurile la X categorie (pt ca, evident, in realitate nu existau bani pt acele sporuri, sa zic).

Ca sa mai sustii PSD (si nu doar, ca "politicienii" se muta dupa cum bate vantul) in momentul asta, inseamna ca 1. ai avut multe foloase necuvenite, din varii motive, nici unul bun. 2. nu te duce capul de mai mult, ceea ce e nasol... noroc ca respiratul e instinctiv.

Vorbărie goală. Ai și cifre pentru asta? Compară cifrele rahatului făcut de ultimii voștri guvernanți (pentru care *a trebuit să moară oameni", pentru a se înscăuna) cu cel realizat de ciuma roșie. Vei fi uimit de cât de îndoctrinat și prostit ai fost propagandistic. Ești manipulat și ești fericit cu asta. Nu observi că tefeliștii aruncă cu vorbe găunoase și invective fără argumente iar ceilalți aduc întotdeauna argumente pentru ce afirmă. Și culmea, propaganda securistă se descurcă să facă din alb, negru. Asta da, performanță. De aceea, oamenii se întorc întotdeauna de unde au plecat. De bine ce o duc când vin tăietorii de pensii și salarii, superbii "frumoși și liberi", care explică de ce trebuie să "strângem cureaua" și ne conving că e bine așa. Sau, si mai grav, invoca greaua moștenire. Și au și scăpat cu ocazia asta. Ceilalți sunt de vina. Noi am fost constrânși să reechilibrăm treabă fiindcă hoții aia au tot dat și ne-au lăsat dezastru. Și tugulanu' crede...

Și tot el îl crede și îl judecă pe celălalt. Pe oponent nu îl "duce capul", e prost, e retrograd, e comunist, trebuie omorât, exterminat, nu vrea sa se lase "învățat cum e bine".  La devalorizarea leului s-a ajuns din pricina declarațiilor iresponsabile ale unui tâmpit preocupat să se lamenteze și să arunce cu noroi in adversarii politici fază la care piețele internaționale de capital au reacționat voioase speculând pe leul vulnerabilizat de aiurelile debitate de ăla. Altfel, ar fi fost o coincidență bizară și repetitivă. Cum vin preaminunatii la putere se prăbușește tot. Chiar n-au noroc in viață, saracii...

@Viktor: Nu te obosi sa mai extragi măcar un exemplu din "argumentele cu duiumul din istoria recentă". Nici tu nu știi de ce gândești așa. Ți s-au sucit mințile cu iscusință. Nu ar ieși decât o bâlbâiala jenantă. Importanta e lozinca. Ideea principala.

Ia-ți un notes nou și apuca-te de jurnalul zilnic că ați venit la putere cu totul , cu arme și bagaje, și ne veți ferici din nou. Asta ca să nu spui după ce veți părăsi din nou, cu coada intre picioare, ca de obicei, guvernarea, că "sunt o groază de realizări de nici nu le mai știi"(Două la Primărie...) așa cum acum "nu ai văzut nimica bun" și ai dracu' prosti și inculți au votat ca oile, incalecandu-vă pe voi, cerebralii. Frumoși însă liberi . Tipic. In final pot să-i zic și lui Geo că s-a prins. E vigilent. Am foloase "necuvenite". Sunt corupt. Îmi dă pesedeul o mie de euro/postare. M-am demascat. Am "lăsat sacul din spate". Partea bună e că îi dă și lui daca vrea. Cine vrea s-ajute este remunerat. Easy money! Uite așa faci de-un Euro 5 și te doare la bașcheți de rovinieta. Și am revenit și on- topic!😆😃😀

 

Edited by Salex
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Domnilor ... haideti sa ramanem, totusi, on-topic !

Pentru discutii cu continut politic clar nominalizat, va reamintesc faptul ca avem un topic dedicat.

Ca parere personala ... Eu unul am divortat de politicieni de multa vreme. Vreau sa raman strict pe pozitia celui care ataca si combate idei, nu persoane (sau entitati). Asa cum bine zicea un coleg mai sus, jocul politic nu este pentru politicieni ci pentru oamenii de rand. Chiar vreti sa ajungeti sa ne jignim si sa ne atacam intre noi pentru niste lucruri pe care nici mama politicienilor nu mai este in stare sa le catalogheze ca ar fi de stanga, de dreapta sau de centru ? Pe bune ... voi chiar nu vedeti cum "distinsii" politicieni migreaza de la an la an de la PRM, la PSD, de la PDL, la PMP si apoi la PSD ... Pentru astia voi incepeti sa va atacati pe un forum auto ?!?

De aici inainte, orice postare in afara faimoasei roviniete Oxigen va fi stearsa.

 

  • Like 3
  • Thanks 2

Share this post


Link to post

On topic, repetitiv totusi... unde pana mea o platim, pana la urma? Ma gandesc ca o sa plec la Cta de sarbatori, in 2019, si o sa ma intorc in 2020... parca vad cum ma taxeaza pandarii din primul km parcurs in "kapitala" :))

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...