Jump to content

Recommended Posts

Acum 2 ore, shtruckk a spus:

Salutare, tuturor posesorilor de Spark m300, dețin și eu unul, an fabricație 2010, motor 1.2 - 83 cp, varianta de echipare LT,  și as dori sa va intreb daca la voi exista următoarea problema : la viteze, sa zicem de peste 60 km/h, se ude un vajait în interior, zic eu pe la gurile de ventilație, cu  cat e viteza mai mare, cu atât zgomotul e mai proeminent. 

Multumesc. 

Buna ziua. Dețin și eu de cca. 6 luni un Spark m300  motor de 1L, dar la mine nu se aude nici un zgomot gen vâjăit. Este posibil să fie vre-un geam întredeschis, sau poate motorașul de la ventilator vâjie, sau poate a prins o frunză, hârtie etc. pe undeva. M-am mai gândit că poate să fie și de la pneuri. Vara unele cauciucuri scot un zgomot ciudat de la asfaltul incins (de regula cand sunt sub presiune anvelopele).

Edited by cristache nicu

Share this post


Link to post

CRISTAHE NICU, multumesc pentru răspuns, sunt convins ca este de la sistemul de ventilație, eram curios daca aceasta problema e comuna sau doar specifica mie, o sa cercetez mai amănunțit. Problema cu vajaitul, parca o am de când am cumpărat masina (de noua) dar parca acum după vreo 10 ani a devenit mai stridenta. 

Share this post


Link to post

La a mea ventilatorul de la aeroterma a inceput sa scoata un bazait specific electric acum vreo 2 ani. Am scos ventilatorul, l-am curatat de praf de carbune cu aer si cu o periuta cu alcool, apoi l-am pus la loc si merge bine de atunci. Posibil la tine sa nu inchida perfect cand selectezi intre aer din interior si aer din afara.

Ai incercat sa comuti pe aer din interior/ afara si sa vezi daca mai face? Daca se schimba zgomotul, atunci posibil sa fie de la clapeta, selector sau ceva pe traseul de aer. Daca nu se schimba posibil sa fie vreun cheder sau altceva...

Edited by ches

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...