Jump to content
Sign in to follow this  
zorin

Bec senzor ABS aprins la viteze peste 50km/h

Recommended Posts

Buna ziua!

am o problema legata de aprinderea becului ABS la viteze de peste 50 km/h,am fost in service si mi-au inlocuit senzorul stanga fata ,cel care a fost gasit prin diagnoza lor specifica.Problema reapare la fel ca inainte ,la viteze mici nu se aprinde becul ABS , decat la viteze mai mari,am facut un test cu laptopul in brate si softul de diagnoza pornit,viteza rotilor este indicata la fel , la toate cele 4 roti  si becul se aprinde indicand senzorul stanga fata!

codul de eroare este C0036...este ciudat ca face referire la senzor 2 stanga fata,ca si cum ar mai fi un senzor pe acea parte,nu senzor stanga fata!

Credeti ca poate fi coroana dintata crapata -cea care e citita de senzor-si care la turatii mai mari sa se deschida si sa creeze o informatie eronata senzorului?zic si eu.Au suspendat si roata stanga ,rotind-o cu motorul pornit,totul merge bine pana la peste 50km/ora cand este dat afara sistemul ABS...!

Am scris aceste lucruri aici ,gandindu-ma ca voi putea sa le transmit mecanicilor din service ,saptamana viitoare o idee sa intervina,ei mau dezamagit prin lipsa lor de cooperare si lipsa de idei legate de problema mea.

Problema era de dinainte si senzorul vechi se comporta la fel,ei au inlocuit senzorul pe baza informatiei testerului,au pus senzor nou si problema persista ca inainte...ciudat , numai la viteze superioare apare !

Va rog iertati-ma pt. interventia mea aici si pt. ca vin cu probleme din prima mea zi .Orice idee este bine venita,sau poate eroarea aceasta C0036, a mai intalnit-o cineva in viata lor.

Va multumesc si ma bucur ca sunt alaturi de voi !

Share this post


Link to post

Buna ziua!

va scriu legat de problema mea ,care a fost rezolvata prin inlocuirea inelului danturat,cel pe care senzorul ABS il citeste pe roata stanga fata -in cazul acesta!

La o mai atenta verificare sa constatat ca inelul era crapat,el la viteze mici era citit bine de senzor ,dar la turatii mari ale rotii el era citit eronat de senzor-se deschidea.

Sper sa fie de folos cuiva aceasta informatie,pe curand!

INEL.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...