Jump to content

Sign in to follow this  
gruita2005

Cruze - Rezolvare clapeta aer sistem climatizare

Recommended Posts

Salutare,

 

De 2 saptamani am avut probleme cu sistemul de ventilatie-climatizare la Cruze -ul meu cu clima normala, motor  benzina, din 2009. Simptome pe partea dreapta sistemul functiona normal, adica baga aer cald cum era setat butonul, dar pe partea stanga, pe partea soferului baga aer rece, adica cel de afara, ca era frig afara.

Am cautat pe net dar nu am gasit o rezolvare la problema mea, posibile cauze sunt mai multe, radiator incalzire infundat, clapeta de inchidere -deschidere rupta, parghii actionare clapete rupte, motorase -actuatoare actionare clapete defecte etc. 

La mine problema  a fost o clapeta rupta din carcasa de distributie a aerului in interior. Pentru a vedea defectul trebuie dat tot bordul jos. Vedeti pozele. 

La inceput au demontat doar ceasurile, carcasa filtru polen, au verificat actuatoarele/motorasele de actionare a clapetelor dar nu au gasit defectul. Cei din service au spus prima data ca este infundat radiatorul din bord, dar nu era acesta.  Am vazut pe alte forumuri straine ca este o problema generala la Cruze cu clapetele acestea  care se rup. Nu se pot comanda doar clapetele, trebuie comandata toata carcasa de distributie aer cu clapetele incluse.

Carcasa distributie aer costa 650 de lei pe original. Cod OEM carcasa aer este 13488290, dar pe ea este scris alt cod 52422253. Clapete am gasit separat numai pe un site din Rusia dar nu le pot comanda. Codul de pe clapeta este 52424692.  

Am reparat clapeta rupta cu un electrod folosit pe post de stift si cu  doua mici parghii din PVC cum se vede in film. Rusii au facut alta "inventie", se pot vedea filme pe youtube cu inventiile lor 🙂 

Ca sa fiu sigur ca nu se va rupe si cealalta clapeta din dreapta, am folosit aceeasi intarire si la clapeta buna deoarece aceste clapete se pot schimba/rezolva numai daca dai bordul jos, ceea ce face ca manopera sa fie foarte mare. 

 

WhatsApp Image 2019-02-22 at 12.36.55.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-06 at 19.15.47.jpeg

IMG_20190306_190113 mica.jpg

Edited by gruita2005
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×