Jump to content
Sign in to follow this  
Viktor

Lanturi De Iarna

Recommended Posts

Folositi cu incredere : lanturi, sosete, prezervative sau orice altceva doriti ca sa n-o buliti !

Pret de doar 2.5 min montaju' ! Ca si tutorial pentru cine n-o luat (inca) contact cu accesorii gen.

Spor si drumuri bune !

Share this post


Link to post

Pe gheata poti sa pui si mama lantului... tot taras te duci. Acolo doar tintele/cuiele ajuta cu adevarat.

Share this post


Link to post

Din pacate putine teste cu lanturi pe gheta, eu n-am gasit decit vreo doua - trei video ce sincer m-au convins. Oricum inclinam a crede ca lantul pe gheata ofera un plus de siguranta decit galosu' solo. Mai ieri, cascind ochii la filmarile de mai sus n-aveam in cap altceva decit sa ies s-o pun de teste cu lanturi. Se amina pe cind revin nametii si patinoarul. 

Galosii cu crampoane (sau cum le-o zice) da, aia is la inaltime doar ca nu se prea poarta zi de zi si de nu ma insel is si interzisi pe uscat.  S-apoi cine naiba ii dispus sa extraga si planteze crampoane in functie de starea vremii. Eu n-as face-o asta-i clar. Imi fuge mintea la citeva aft-uri de sudura pe fiecare veriga a lantului ce cade pe banda de rulare, ce sa tina loc de crampon sa se infiga in gheata. Mai analizan terenu' .

Share this post


Link to post

Crampoanele sunt interzise pe drumuri publice...

Da, aduc un plus, ceva, si lanturile... dar pe gheata, nu am vazut mare diferenta, se misca f usor masina dar roata tot patina. Eu nu am avut, am vazut la altii. Mai utile sunt pe zapada, unde chiar prind aderenta.

Share this post


Link to post

Exista si lanturi ptr altceva decat zapada? 🙂 Probabil ptr noroi 😄 

Pentru camioanele si utilajele forestiere am vazut ca exista lanturi cu crampoane. In rest, desi am vreo 4 cutii cu diverse dimensiuni de lanturi, nu le-am folosit niciodata. Ori nu a nins destul, ori am stat acasa 😉

Share this post


Link to post

Adica potcoave din alea mistoace pentru TAF-uri. Din alea nu cred ca vreau, mai bine stau acasa ! 😁

Eu mai uit la astia ca la cascadori risului si nu pricep neam ce-i in capul lor (eu cred ca nimic, da' ma rog) de se incumeta a urca o asa trambulina in galosi doar. Da-i bine totusi, altfel ar inchide portile tinichigeriile auto. 

Lanturi am folosit de vreo trei ori cred. Odata prin padure din cite retin si de vreo doua ori pentru a putea tracta pe unu - altu iesit in decor de pe carosabil. Da' as vrea ceva mai serios, cel putin vreo saptamina sa nu trebuiasca sa le dau jos de pe roti, sa simt si io ca fu iarna. 

Share this post


Link to post
42 minutes ago, Viktor said:

Eu mai uit la astia ca la cascadori risului si nu pricep neam ce-i in capul lor (eu cred ca nimic, da' ma rog) de se incumeta a urca o asa trambulina in galosi doar. Da-i bine totusi, altfel ar inchide portile tinichigeriile auto.

Ehhh, Viktore ...

1. Cineva zicea candva ca, in viata, important este sa iti propui, nu neaparat sa reusesti.

2. In ceea ce priveste ce este in capul unor specimene de genul ala, eu m-as risca sa iti spun ca banuiesc: toti se cred mai destepti (sau mai buni) decat cei care si-au turtit masina cu cateva minute inaintea lor ... "Lasa ma ca le arat eu la fraierii astia cum se face ..." . "Eu am masina/truck/SUV/4x4 de clasa, nu ca agaricii astia care si-au facut masinile praf ..." "Mie nu imi trebuie lanturi sau alte din astea, eu am experienta ...."

Share this post


Link to post

Adevar graira-i nene Salex. 

Asta poate fi si un aviz ghioceilor cu tractorase (persoanele de fata se exclud, fireste 😄 ) ca poti sa vii cu 8x8 si full "habies" ca unde nu prinde roata ... o dai cu oistea-n gard si asta garantat ! 🤣

Share this post


Link to post

Am gasit candva niste "lanturi" cu tinte, gasiti si pe Google un model de plastic insa care nu inspira prea multe...

Contrapropuneri:

1. https://www.4tuning.ro/inovatii-auto/ce-parere-ai-despre-urmatoarea-generatie-de-lanturi-pentru-rotile-masinii-tale-11314.html

2. Am vazut chestii misto facute deThule

 

Share this post


Link to post

Sint atit de multe profile pe piata in ziua de azi incit se naste intrebarea : care or fi mai eficiente ? Eu unu accept orice model, atita timp cit nu ruginesc in porbagaj ori atirna prin garaj in sezonul rece. 

In ciuda faptului ca nu-i tocmai reusita reclama cu montaju' eficientului pe anvelopa de vara (ca deh, cine vede si nu stie crede c-asa tre sa fie) pare a fi o inventie reusita, desing placut, usor de montat si stabil. Banui ca isi fac si treba pe gheata.

Sosetele or fi valabile ? Colierele din plastic n-au absolut nimic in comun cu antiderapajul. Neavind legatura intre ele de-a lungul benzii de rulare ce sa opuna rezistenta cit de cit derapajului ... nu ramin decit consumabile, bani aruncati pe fereastra. 

Share this post


Link to post

Mda. Sosetele-s de unica folosinta si bune de nimic. Lanturile de moment ramin in top. Sa vedem ce gasim referitor la noul produs, fara tenta de reclama. Bingo ! Mita.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Nu pricep o boaba din ce graiesc astia aici insa din cite deduc isi intrara in drepturi conceptul predarii, si-asa se cali otelu'. Asta-mi place. Chiar de-i cu tenta de reclama. 

Nu stii - te invat, nu poti - te ajut, nu vrei ... te oblig ! 😄 

Care le aveti cu nemtia, am intuit bine de cum stau lucrurile ori bat cimpii doar ?

Share this post


Link to post

Din ce am inteles de la nemti, tot lanturile-s cele mai bune, dar nici autosocks-urile nu-s rele.

Uite o alternativa interesanta daca vrei doar sa treci peste hop 🙂 . Ma intreb daca nu merge sa pui doar zip-tie-uri normale...

Am verificat, cica nu merg alea normale, e un video cu o Toyota LandCruiser

 

Edited by ches

Share this post


Link to post

Zip-urile alea mai degraba pentru zapada, parerea mea. Pentru gheata/polei s-ar cere ceva mai dur cu o continuitatea de-a lungul benzii de rulare pentru a asigura cit de cit control derapajului. O chestie ingenioasa cu crampoane am vazut aici. Ceva similar mi-ar suride pe linga cele doua seturi de lanturi din portbagaj. Exact, doua seturi am zis ca de e sa o incalt,o incalt toata nu merg cu schioapele.

Share this post


Link to post

Mda. Si secunda patruzeci.

Apreciez buna vointa de a pune lanturi . Pornind de la ideea ca nimeni nu s-a nascut invatat ... mai exersam. Sper ca cineva sa-i fi adus la cunostinta de cum stau lucrurile cu adevarat.

 

  • Haha 1

Share this post


Link to post

Tinte serioase pe caucioace.

 

tinte cauciucuri.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...