Jump to content
Sign in to follow this  
kikosro

Ramane turata cand scot din viteza

Recommended Posts

Buna seara . Saptamana asta veneam de la drum lung si aproape de casa cam la 50km brusc masina o ia razna , in sensul ca atunci cand scoteam din viteza ramanea turatia blocata si nu e vorba de ac din bord , motorul ramand accelerat . Prima data verific pedala sa nu fii ramas blocata si cablul , amandoua vizual fiind ok . Mai merg cativa km si incerc sa scot pe liber si sa accelerez in mers (sprituri) si daca acceleram pana la 5000 acolo ramanea blocata nu scadea deloc ..

Chestia curioasa ca daca bagam in viteza masina nu se accelera singura , revenea totul la normal . Am mai mers pana aproape de casa si am oprit motorul cam 5 minute , dupa ce am repornit a revenit totul la normal . A mai facut acuma un an de zile ceva asemanator doar ca statea turata cateva secunde si pe urma scadea treptat . Ceva idei pe viitor daca mi se mai intampla , ce imi puteti recomanda ?

 

Edited by kikosro

Share this post


Link to post

Parca ai Cielo E3? E cu gpl?  In primul rand se verifica si curata admisia - neetanseitate clapeta, burduf filtru aer, stuturile din spate unde intra furtunele de vacum (cu un ac), furtun ventilatie carter cu 3 cai. Apoi IAC, senzor acceleratie TPS, conducta vacum servofrana inclusiv supapa. O procedura de reset si idle learn, la urma.

Edited by cris06
  • Like 1

Share this post


Link to post

E3 dar fara gpl , standard . Burduful e schimbat anul asta , cel vechi era crapat si ala l-am verificat recent si e ok . Cu stuturile din spate la motor am mai avut problema acuma 2 ani dar era chestia ca se oprea motoru in mers si mi se aprindea check engine . Dupa sarbatori ma apuc sa verific toate cele enumerate . Din ecu nu ar putea fii nimica ?

Share this post


Link to post

Manifestarile astea din an in Paste is cele mai greu de identificat. Nefiind o permananta pentru a se putea merge "pe fir" ar ramine un reset si idle. 

Share this post


Link to post

Eu as merge pe IAC si VSS. Acum multi ani mi-a facut IAC-ul figura asta, dupa un timp si VSS-ul cam aceleasi simptome.

  • Like 1

Share this post


Link to post

De curiozitate, la pornirea A/C cum reactioneaza ?

 

Share this post


Link to post

Pai nu am A/C , e standard masina   .  Momentan de atuncea seara nu sa mai manifestat deloc problema , deacuma cred ca asteapta anul viitor :)) . Dupa sarbatori ma bag la verificat sa vad ce e cu ea .

Sarbatori fericite tuturor !

Share this post


Link to post

Pai, in cazul asta, nu ai prea multe de facut : curatat bec admisia (clapeta, corp, orificiile de vacuum), IAC etc. Ar fi de vazut si ce iti indica MAP-ul, de siguranta.

Share this post


Link to post

Se pare că "așa face toate"...

Share this post


Link to post

Din fericire nu asa face toate. Partea nasoala a lucrurilor e ca in genereal se aduc in discutie doar problemele, nu si rezolvarile. E drept ca adesea se schimba o juma' de motor si se striga " problema rezolvata" da' tot ii bine, schimb si io toate cele ca tre sa-si revina da-o-ncolo de rabla .

Share this post


Link to post

Buna seara , poate sunt pe dinafara subiectului, dar cu multi ani in urma un MECANIC AUTO mi-a zis mai in gluma mai in serios : "dupa ce se incalzeste bine, mai dai ma in gura ca nu-i face rau"- eu drept sa spun i-am cam respectat sfatul si se cam adevereste

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...