Jump to content
Sign in to follow this  
Dj_Dark

Daewoo Espero visiniu

Recommended Posts

On 11/16/2020 at 10:43 PM, Geo_ZGA said:

Nici nu mai am la ce sa le pun, ca ambele masini nu mai au fise... ce, au disparut fisele pt daewoo de pe piata? In ultima instanta, le poti face si tu, daca ti se pune pata. Se gaseste conductor (pt moto se vinde la metru), capetele le "reciclezi" de la unele vechi.

Poate sa comande fise originale Daewoo din SUA, cum am facut eu. 🙂

Share this post


Link to post

Haidi breee ... cum adica originale hamericanesti ... Originale is cele koreene punct Restul is clonate.

Share this post


Link to post
13 hours ago, Viktor said:

Haidi breee ... cum adica originale hamericanesti ... Originale is cele koreene punct Restul is clonate.

Packard :)) Made in USA, doar in ambalaj Daewoo/GM

Share this post


Link to post
2 minutes ago, Geo_ZGA said:

Packard :)) Made in USA, doar in ambalaj Daewoo/GM

What he said.

Fise Bujii Daewoo.jpg

Edited by pompiliu92

Share this post


Link to post

Nu va mai agitati, se gasesc si in RO fise bune si nici "purist" nu sunt sa vreau neaparat packard.

Pentru ce motor e ala tesla de 7 kohmi sunt foarte bune, e un 1.5 de 90 de cai nu vre-un avion turbo sa bag magnecor sau alte nebunii scumpe 🙂

PS, Pe sfi tot tesla am, tot noi, tot pe-acolo ca valori. Doar ca acolo lipsind centrala nu se mai aduna. Oricum, daca ma enerveaza acolo o sa iau ceva mai capabil dar doar daca vad ceva aiurea, altfel nu are rost.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Intre timp a murit pompa de benzina. Nu stiu exact ce are dar se comporta foarte ciudat.

Am facut test cu sticla si baga sanatos...timp de 15 secunde, dupa care isi schimba zgomotul si nu mai baga nimic, dupa care iar baga...si tot asa, alternativ. Drept urmare motorul porneste, se balbaie, se opreste...pe scurt, nu merge 😄

Si da, am 20 de litri de benzina in rezervor. Oricum facea figuri, de cand am luat-o am observat ca in depasiri cu benzina mai putina de sfert de rezervor masina dadea "suturi", acum a murit de tot aparent.

Am gasit vre-o 2 relicve prin garaj, una arata rau, cel mai probabil fosta de pe aia bej, insa cealalta pare aproape noua, o voi testa pe-asta.

Ce-i drept am un pierburg nou, daca nu merge cu aia aproape noua de mai sus voi pune pierburg-ul pe aia verde si ce scot de-acolo pun aici.

Share this post


Link to post

Na belea ! Nu merita o pompa noua ? Cele de opel is mai ieftine si cit timp asigura aceiasi preasiune in sistem ...

Share this post


Link to post

Ce rost are daca merge cu veche?

Ps unde merge sarma e pacat sa pui surub 😛

  • Haha 2

Share this post


Link to post

Adevar graira-i. Lucrurile facute provizoriu, temporare, tin aproape o vesnicie, cu mult peste cele care au curs stropi de sudoare. Vorba unuia "di la mini din sat". 😉

Share this post


Link to post

Da, deci m-a facut knockout masina, nu merge bine si pace. Daca la inceput abea mai pornea cu acceleratia aproape blana, acum porneste, tine relanti, dar are momente cand se balbaie si cateodata se opreste, e un progres nu? 🙂

Pentru progresul asta am schimbat pompa de benzina, filtrul, si delco-ul integral. urmeaza sa desfac rampa de injectie, inclusiv regulatorul de presiune fiindca e posibil sa fie ceva pe-acolo.

Totodata o sa pun pompa aia noua de test, sa stiu ca macar aia e buna, mai elimin din variabile.

Macar cu ocazia asta mi-am testat si eu aproape 3 delco-uri pe care le am prin garaj, 3 bobine de inductie si 2 pompe de benzina 🙂

Cam asa arata filtrul vechi, dupa indoituri pare ca a mai fost schimbat o data, acum foarte mult timp judecand dupa cum arata si la ce negreala a iesit din el.

Ah da, una din piulite nu a vrut neam sa se invarta pe conducta (cea dinspre motor) , bine ca macar ca cea dinspre rezervor a mers si am rasucit filtrul dupa ce am desfacut-o, altfel sacrificam o conducta, cea dinspre rezervor cel mai probabil.

IMG_20210109_142910_compress15.thumb.jpg.2226e00859ad7724bd5dcb07d0bd4dd8.jpgIMG_20210109_142946_compress5.thumb.jpg.0a544cc9738e3e8d4035fef8e3bcbe5d.jpg

Share this post


Link to post

Filtrul ala pare a fi uuat in proportie de 75% doar, deci mai mergea.

  • Haha 1

Share this post


Link to post

Azi de plictiseala m-am apucat sa montez pompa noua pe carcasa de daewoo (inca mai aveam pompa originala de la espero bej defecta prin garaj si am zis ca nu are rost sa stric una potential functionala) si daca tot am facut asta am zis sa o si pun provizoriu pe aia visinie sa o testez.

IMG_20210111_154905_compress2.thumb.jpg.8626363d76d940095be6fa9da9b0868c.jpgIMG_20210111_155548_compress74.thumb.jpg.f7311f00b2377543bf355d57a41b7b46.jpg

Avem o concluzie, ceva e in rezervor. problema e defapt fiindca se goleste foarte repede compartimentul din jurul pompei. Sau defapt, nu se umple suficient de repede cat trage pompa din el. Dupa 30 de secunde de mers frumos, pompa isi schimba sunetul ca si cand ar trage mai mult aer decat benzina, drept urmare motorul incepe sa mearga balbait.

Cauzele pot fi mai multe, ori cineva a scapat ceva acolo (posibil garnitura care etanseaza pompa pe rezervor) si din cauza asta pompa sta mai sus decat normal (parca sa zic ca intra fortat si parca o "tine" ceva) ori stutul de retur care ar trebui sa vina tot in compartimentul asta nu mai vine (furtun spart in rezervor sau...alta cauza) ori pur si simpu foarte mult moloz.

Voi investiga prima bagand mana pe gaura pompei si pipaind ce e acolo (si nu, nu voi lumina cu bricheta 😄 ) si daca nu gasesc nimic suspec ramane de dat jos rezervorul la vara si investigat amanuntit ce naiba se intampla.

Oricum, macar mi-am testat 2 din cele 3 delco-uri complete (mai am un al 4-lea descompletat) si cele 3 pompe de benzina (in afara de asta noua si celelalte 2 s-au dovedit a fi functionale).

Revenim dupa introducerea mainii 😄

 

LE ah da, am uitat, uite asa merge masina

 

 

Si asa se aude pompa noua in functionare, ar fi trebuit sa piuie constant.

 

Si da, am verificat regulatorul de presiune, si rau am facut fiindca l-am deranjat si acum nu mai etanseaza, trebuie 2 oring-uri noi.

L-am si identificat dupa cod, e un VDO de vre-o 250 de ron, deci oringuri 🙂

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Baga un ochi si la exterior sa nu fi ajuns vreun cric cindva sub rezervor si sa-l fi deformat. Ar fi culmea sa se formeze asa vid in rezervor incit abia sa mai incapa pompa pe centru da nah, busonul de umplere verificat, inlocuit chiar de proba, mai e furtunul ala secundar ce ar trebui verificat. Cu pierderi pe retur ai sesiza si consum exagerat.

Share this post


Link to post
On 1/12/2021 at 12:22 AM, Viktor said:

 Cu pierderi pe retur ai sesiza si consum exagerat.

Nu neaparat, benzina ajunge tot in rezervor, doar ca nu in compartimenul pompei.

La ochi nu pare indoit dar vedem, nu am mai avut tip de ea fiindca am facut itp la aia verde si am scos-o la o proba.

Share this post


Link to post

Bey ... crezi ca nu m-am prins ca-mi pui stiinta la incercare ...? Adica ca nu are cum ca returul sa picure in stabilizatorul de lichid al pompei, pompa fiind solo cu o singura ramura de iesire a turului iar returul in aval prin intermediul sondei litrometrice. La calestile astea tur'' si retur'u or fi ei verisori da' ceva mai indepartati asa ... Spre ex. la volvo, la bemveu probabil (precum la multe alte modele) returul e incorporat in pompa si suplineste lichidul in stabilizator.

Share this post


Link to post

Am avut dreptate, furtunul de retur este rupt.

1900841102_IMG_20210125_1545072_compress55.thumb.jpg.486f5a791eb676c24146aa04e06a652c.jpg

Se observa cu greu in partea de jos stutul cu restul de furtun ramasa.

Nu am mai reusit sa il prind acolo insa am reusit sa il pun pe sus sa curga in compartimentul ala si merge masina.

Si da, un tzaran care a schimbat pompa inaintea mea a taiat tabla acolo fiindca nu a stiut ca intai se desface pompa de pe rezervor si apoi se scoate furtunul din ea. 

Mor pe jepcarii de genul. Din cauza asta capacul de plastic nu mai etanseaza corespunzator.

Masina nu merge perfect dar e mult mai bine.

 

Acum este cu ECM-ul de 1.5, drept urmare automatei nu ii place. Ala de 2 litri mi-a afumat tot motorul, i-a trebuit jumatate de ora cu asta ca sa nu mai dea missfire si sa mearga decent.

Desi el stie sa compenseze schimbarea treptelor cutiei (aparent invata repede 🙂 ) cutiei nu ii convine ceva, probabil ii lipseste vre-un semnal, avand invedere ca verdea e cam gata o sa ma concentrez asupra asteia zilele urmatoare, in principal pe studierea schemelor si masuratori.

 

 

Edited by Dj_Dark
  • Like 3

Share this post


Link to post

Mda, deci ma bate masina asta, praf ma face. E culmea, am adaptat sfi pe espero, am upgradat motor m40 de bmw la m42 si mi-a iesit, si ma bate un 15 dohc standard 😄

Motorul tot prost merge, totul a inceput de la o acceleratie mai tare pe loc acum vre-o luna, la revenirera la relanti missfire la greu, efectiv nu stiu ce are (o fi sarit distributia de la punct fiindca parca bate si avansul un pic desi e la semnul vechi), partea de aprindere e revizuita complet, pe modul "shopping la nervi" mi-am luat baie cu ultrasunete sa bag injectoarele la curatat 🙂. Ah da, am luat si regulator de presiune nou, in lipsa de manometru am zis sa merg la sigur.

Trebuie intervenit mai agresiv fiindca aparent problema nu e simpla. Daca nu se rezolva dupa revizia sistemului de alimentare cred ca desfac motorul fiindca oricum simeringurile de supape par cam duse, voi reverifica distributia, compresia...etc.

Intre timp am gasit oglinda dreapta noua la cineva, 135 ron cu tot cu transport.

IMG_20210127_152234_compress31.thumb.jpg.2b771cf53493710e5493dda7f8673a9b.jpgIMG_20210127_152247_compress33.thumb.jpg.51115c431c1bff4cbe8918a9eea997cf.jpg

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Woo ie viata me ! 😉 Hai ca nu te dai tu batut cu una cu doua ... "curaje-curaje".

Share this post


Link to post

Am rezolvat-o. Problema era...la bujii.

De la atata mers la relanti in garaj si cu ecm de 2 litri izolatorul ala a devenit...conductor. Le-am scos si probat afara din motor si dadeau scenteie cand vroiau ele si unde vroiau ele, foarte rar unde trebuia.

Dupa niste perie de sarma masina si-a revenit miraculos, insa nu tine mult,  cel mai probabil motorul e plin de funigine si afecteaza si asta.

Ah da, porneste foarte greu si cu fum, ori simeringurile de supape lasa uleiul sa treaca ori injectoarele curg, vedem maine dimineata dupa curatare, daca porneste la fel, e clara situatia.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Pornirea greoaie mai degraba e influientata de injectoare decit scurgeri de ulei in camera de ardere.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Si da, 2 injectoare formau picatura, nu stiu cat se vede in poze.

IMG_20210201_164341_compress40.thumb.jpg.f4f11b89c94b0df693c68eaa85fa92ab.jpgIMG_20210201_164347_compress61.thumb.jpg.742198b6133d3ec5203de4ffc3b25013.jpg

S-au inlocuit cu 2 noi pe care le aveam mai demult in stoc. Bine ca au fost doar 2 ca atatea aveam 🙂

IMG_20210201_165951_compress56.thumb.jpg.2b6b2071d240fc6523e1c5d32ac6fc70.jpg

Totodata am curatat bine bujiile vechi, ars pe aragaz si bagate si la ultrasunete si am facut si un test de compresie la motor.

IMG_20210202_125224_compress64.thumb.jpg.37037867ae65d3e9489c6d15bb96574f.jpgIMG_20210202_125314_compress83.thumb.jpg.a464b0cf701af9ac8fc24336fa57052a.jpgIMG_20210202_125411_compress0.thumb.jpg.586e48fba511904edf623a4c0dca143a.jpgIMG_20210202_125500_compress4.thumb.jpg.2d909b10b120479c0db03dfb695685c6.jpg

 

Rezultatul, porneste bine acum si merge rotund.

In ceea ce priveste cutia, da 2 coduri de eroare cu ecm-ul de 1.5, 75 si 76, din pacate 76 nu exista in manual si 75 e explicat sumar, nu inteleg nimic, iar pe internet la cutia asta in alte aplicatii (volvo 850 si saab) se gasesc coduri dtc de 3 digiti sau obd 2 de 4 digiti (Pxxxx).

IMG_20210202_175804_compress50.thumb.jpg.7a1db4e13071efc313564fed6b3512db.jpg

 

  • Sad 1

Share this post


Link to post

Revenim, cele 2 erori le da si cu ecm-ul de 2 litri nativ, singura diferenta este ca becul de power clipeste intermitent cu cel de 1.5 si e stins cu cel de 2 litri.

Deja am ajuns la concluzia ca manualele sunt cam degeaba, va trebui investigat amanuntit ce fire se duc de la TCM la ECM direct in instalatie, facut masuratori, etc.

Cel mai probabil trebuie data jos instalatia motorului complet si desfacuta bucati.

Ramane pentru la vara, pana atunci o sa fac un test de drum cu ala de 1.5 sa vad daca schimba si comportament general.

Intre timp, fiindca tot am fost contactat de @Geo_ZGA cu problema lui, am zis sa fac niste masuratori pe instalatie. Rezultatul e dezastruos, diferenta de 0,4 volti intre masa motor si caroserie si aproape 1 volt intre bornele bateriei si mufa de la bricheta. De aici cel mai probabil si variatiile de relanti, in special cand pornesc consumatori si incarcarea un pic excesiva a bateriei.

Principala problema (fiindca sigur mai sunt si altele), cosele de masa prinse la surubul din filmul de mai jos, cu dezaburirea si farurile aprinse se incing.

Nu am fost surprins avand in vedere experianta similara cu cea bej, unde am refacut toate jonctiunile si am folosit cose aurite de audio. Masina veche si instalatie proasta de daewoo 😄

Bineinteles ca la cea verde nu am mai stat sa pierd timpul, am inlocuit direct toata instalatia cu cea de la bej.

 

 

Share this post


Link to post

Ei vezi, ca de nu folosesti "conductori verzi" ca ai mei nu da la masa ? 😉

Share this post


Link to post

Am iesit la un test scurt de drum, cutia pleaca cu o treapta mare in D (probabil 3), abea se misca de pe loc, in schimb daca plec in L (low) pleaca cu prima treapta si daca dau in 3 schimba treapta.

Cu ecm de 2 litri se comporta normal insa nu pot sa merg mult cu el fiindca afuma bujiile si incepe sa de missfire.

Cred ca am gasit un ECM de 1.5 automat pe net, o sa il cumpar sa vad ce si cum, as prefera sa rezolv asa daca e posibil, altfel va trebui sa incerc diverse "tziganii" cu ala de 2 litri (injectoare cu debit mai mic, regulator de presiune mai permisiv)

Sau poate am noroc si gasesc pe cineva capabil sa imi rescrie eprom-ul de 2 litri cu hartile din ala de 1.5 😄

Share this post


Link to post

S-a rezolvat, am gasit ECM de 1.5 automat (am avut mare noroc la cat de rare sunt) 100 RON +35 ron transport din Suceava si functioneaza.

855727509_IMG_20210209_1819012_compress73.thumb.jpg.f238f6b0b6e13fcb9f85bdef5d30e2cc.jpg

Intre timp am imprumutat si un scan100 si am reusit sa ma conectez pe cutie, codurile de eroare extrase prin metoda "agrafa" erau bune, doar ca nu existau in manual 🙂

IMG_20210214_113950_compress84.thumb.jpg.ee9e390fe7571af37dc3701ee5a5d522.jpg

Si cateva in functionare.

 

 

Am iesit si la un mini test de drum, pare ca functioneaza normal, schimba 2 trepte (mai sus nu am unde sa ma duc momentan) pare ca s-a rezolvat.

Si la final 2 filmari cu partea de motor, sonda lambda pare cam pa, posibil sa fie doar afumata bine, o sa vedem dupa un drum mai lung daca isi revine, daca nu, alta. Si map-ul parca sta prea sus din ce imi aduc eu aminte, posibil sa traga aer fals pe undeva desi IAC-ul contrazice teoria.

 

 

Gata momentan, urmeaza sa ii pun oglinzi, schimbat ulei si bujii, sa ii fac itp si plimbare sa vedem ce si cum. Dupa ne apucam sa o facem masina, momentan pare ca operatia a reusit si pacientul nu e mort 😄

Ah da, trebuie sa-i dau baia jos sa o reetansez, curge pe la garnitura si pe la buson grupa mare.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...