Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

GDPR

Recommended Posts

Începând cu 25 mai 2018, intră în vigoare așa numitul GDPR, acesta fiind și motivul pentru care ați tot primit recent multe emailuri care cer reconfirmarea diverselor liste de discuții, site-uri web, etc.

Forumul GMClub se încadrează la articolul 2, secțiunea 2c - activitate tip hobby, pentru uz personal, așadar nu intră sub incidența acestei lege. Cu toate acestea, pentru clarificare, iată care sunt informațiile colectate la accesarea forumului.

Datele cu caracter personal colectate de Forumul Daewoo si Chevrolet Club sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing sau profiling, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
1. Adresa de email, necesara pentru:
- validarea contului
- resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
- transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
- NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
2. Username, necesar pentru autentificare (login)
- Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
3. Parola, necesara pentru autentificare (login)
- NU este afisata nicaieri
- NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata

Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Daewoo si Chevrolet Club au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - orasul de resedinta
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Genul (Sex)
Website URL
Date social media (Yahoo, Skype, etc)
Date autoturism (marca, model, an)

Motiv: n/a (date optionale)
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Daewoo si Chevrolet Club nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul  Daewoo si Chevrolet Club (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete. 

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. 


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
- Adresa IP
- User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
- HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente

Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul  Daewoo si Chevrolet Club  (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...