Jump to content
Sign in to follow this  
NGruia

Concediu cu restrictii (partea I sper)

Recommended Posts

Ca sa nu mai stau fara sa scriu cu lunile la topic , incep de pe acum . 

An deosebit de interesant . Cu sud estul Europei am gatat asa ca drang nach westen . Toate bune si frumoase , insa cu niscai restrictii nu bas marunte . In primul rand nu e voie in iulie (pleaca colega de birou , pleca vorba vine , ii naste fica mai mare si ....) , nu e voie in august ca pleaca cealalta colega (astea parca is legate ombilical ...) care nu a plecat in august de nu stiu cand . Deci astea doua luni pica cu brio . Mai mult insa nu putem pleca nici in iunie , dupa data de 14 , ca are Juniorul sesiune . Nu , nu ma duc in locul lui la examene , dar prezenta acasa descurajeaza vizitele si eventualele chefuri aferente , de tip sesiune . Acum , chiar cand scriu imi dau sema ca s-ar putea sa fie o problema si in septembrie , o perioada oarecum traditionala in finalizarea studiilor aprofundate (restante pe sleau ) . Nu sunt sigur , poate pica totusi in august , mai bine nu intreb ca ma apuca pandaliile . Oricum acea perioada ar fi pentru concediu cu restrictii partea II . 

Prima care a sarit la lupta a fost Madam , care a propus sa mergem cateva zile (3-4 ) in Austria , sa vizitam manastirea din Melk (m-am dat dracului , a citit Numele Trandafirului acum 20 si mai bine de ani , ce memorie) si sa ne plimbam cu vaporul pe Dunare . O blagoslovesc in gand vreo 2 zile , dar cand vad ca o tine otova cu asta , tai in carne vie : dupa ce ca din cauza ei sunt blocat toata vara in Timisoara (obs. eu pot pleca cand imi vine ...cheful data fiind incheiera contractului cu CJASTM pe 2018 (in mai) , evaluarea achitata si platita , invatat personalul sa raporteze si sa factureze online , etc) , sa merg 4 zile care includ si drumul (sau nu , dar era mai dramatic asa ca da) , asta-i chiar o caricatura de concediu , ala a lu' peste prajit e un vis ; ce am ajuns sa imi faca programul toata lumea (invers e de bine) ; nici nu se incalzeste bine motorul , etc . Macar vreo 7-8 zile sa fie (clar ca planul meu initial mult mai spectaculos cade ) . Ca tot am pomenit planul meu (si tocmai de aceea inaplicabil) cuprindea Florenta (4-5 zile) , Milano  (2-3 zile) si halte la Venetia si Viena . Scandalul de rigoare , asta avea in mail oferta pentru Melk (deja !!) . Nu ma las , ca tot e totul troznit , macar sa troznesc eu nu ...vinovata . Discutii incinse , cu posibilitatea evitarii totale a concediului si cu promisiunea ca de fiecare data cand isi ia liber , eu stau la lucru , copilarii din astea . Pana la urma am (semi)invins . Semi : mai multe zile , Italia cu punct de iradiere zonala . 

A ramas deci asa : duminica viitoare 27.05.2018 plecam spre Graz , hotel Sud , aprox 720 de km (rezervat fara card de credit 102 Eur Junior suite) . Luni 28.05.2018 spre Bologna , hotel Holiday Inn Expres Fiera (alea cu camere cat parameciul , dar curate , ieftine cu mic dejun . 402 Euro 6 nopti prin  Eximtur) . In perioada marti -sambata ...iradieri : vreo 2 vizite de o zi la Florenta (34 de minute cu trenul rapid , 100 cu ala lent ) , o zi Ferarra , o zi Ravenna (sau Rimini sau San Marino ) . O zi de Bologna cel putin . Duminica 03.06.2018  spre Graz . Pe 04.06.2018 acasa , rupti de oboseala , ciufuti ca a fost prea scurt , buzunarele goale si chef de munca ioc . Toate acestea de corectat in ipoteticul concediu cu restrictii partea II . 

Capac la toate nu mergem cu Nubira din doua motive : vrea si Madam sa conduca (si Nubira e prea mare ?!) si lipsa acuta pitule , partea cu compresorul de AC e amanata pe sfarsitul lui Iunie . 

PS Pana la urma am intrebat , partea II dupa 16 septembrie 2018 .🤕

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Am ajuns intregi la Graz . Ei , ce mare lucru . Mare lucru zic eu , Madam a ras totul de pe sosea . De la benzinaria de dinainte de PTF Cenad , coada 23 de masini , control portbagaj , Ungaria , coada intrare Austria ( control prin sondaj ) , 2 pauze fumat , a scos viteza medie 96 km/h . Basca vreo 3-4 trosoane cu limitare severa viteza 80 max . Viteza maxima pe ceas 170 , pe GPS 167 ! Viteza minima cu exceptia vamilor si a trosoanelor cu restrictii si lucrari ... 117 . Grija intre Budapesta si Tatabanya , autostrada e troznita la greu , 100 pe ora e riscant .

D650A04E-B98F-426B-8F55-032F1A69FC2F.jpeg

Share this post


Link to post

Am mai redus consumul , pana la 5,9 cu media de 93 km/h . Jdemii de camioane dupa contopirea cu autostrada ce vine de la Trieste . Lucrari si ceva ambuteiaje . Lasa ca la Florenta mergem cu trenul . Am mers cu 28 de euro de caciula . Ne-am intors cu 49 , ultima varianta inainte de a sta la Florenta peste noapte . Practic toate celelalte variante erau vandute 😳

Lectie invatata , pentru Ferarra am luat de azi , dus-intors 39,60 euro . 

Mai departe mai vedem , am vrea si Pisa si San Marino si o zi de Bologna .

Sfat intelept (acum asa cred) : sa incepeti concediile de la mic la mare , altfel dupa Paris , Madrid (numai Madam) , Praga , Viena si Roma ... totul pare marunt si ceva mai sters . Pana si Florenta . 

Share this post


Link to post

Am vazut Ferrara o minunatie , Ravenna frumoasa ,  Bologna neasteptat de interesanta . Maine incercam un San Marino . Madam a facut sute poze ... ajung ele si pe forum .

Share this post


Link to post

N-am uitat , dar am avut urgente maximale de rezolvat (portare numar , e o poveste mirobolanta si aici) , de tras la cabinet , basca chestia personala de azi  . In plus Madam f..e muste si inca nu a facut selectia de poze de "aratat"  si trage si azi de timp intr-o veselie . 

Share this post


Link to post

Si revenim la plecarea in concediu .

Bagaje , cam juma de portbagaj de Honda Jazz . Pitule de concediu vreo 2800 de Euro (cazarea in Bologna este preplatita) si ne intoarcem cu cel putin 1000 acasa (aiurea , Galeriile Cavour ...😨 ) . Din motive de distanta maricica in prima zi (720 km) pornim destul de devreme ... cam cu o ora in plus fata de ora la care au plecat anul trecut (9 vs 😎 cu BMW-ul la serviceul din Bruck am Leitha . Tragem la un Mol si achizitionam vignieta de Ungaria . Iesim prin Cenad , facand plinul la ultima benzinarie (1-1,5 km pana la PTF) . Coada pe doua benzi in vama ... ce dracu mergeti la Nadlac , pe aici ies doar VIP-urile , habaucilor . Cand ne apropiem observ cu oroare ca se umbla la portbagaje  . Uluitor , ne pun sa deschidem si pe noi , ce dracu credeau ca am in portbagajul de Jazz ? Mai injur cateva minute , asa de fason , traversam Mako si ajungem la autostrada . In prima parcare se produce schimbul de soferi si intra Madam la volan . 

Ei bine , se pare ca talpa cu cat e mai mica , cu atat este mai grea . Daca eram super atent cred ca puteam numara pe degetele de la maini momentele in care a scazut sub 130 , cu exceptia zoneleor unde era expres limitata viteza . Obisnuite de ...matizar(a) , trebuie sa auda motorul , nu gluma . Ala , a dracului ca un samurai japonez , nu se dadea auzit sub ...140 . Ca fapt divers , cam cat tine pana iti vin eventualele amenzi (vreo 7-8-9-10 dupa parerea mea subiectiva) ? Rade fara mila tot ce prinde in fata . Am reusit cu rezultate cam modeste sa ii explic treaba cu pasarelele si radarul , dar uita dupa vreo 2 sau 3 . Viteza maxima atinsa 170 (pe GPS 167) . Ciudat , cu ocazia altui concediu , cand am mers si eu asa (in coada a doua BMW-uri cu numere de Germania) , a facut un tambalau cat acasa , acuma in schimb era numa' bine 🤔 . Nici reamintirea schimbarii de fus orar (18 la ei = 19 la noi , deci nu intarziem) nu a avut nici o influenta . Ceva mai cuminte pe centura Budapestei si apoi , din motive de carosabil infect , undeva intre Budapesta si Tatabanya . Opritul la Babolnya la Mac a trecut cu ... 160 pe langa noi (bine am facut , a se vedea la revenire) . 

Perplexitate maxima la granita cu Austria ... coada ?!!?!! Ma rog , coloana f.f. lenta . Am observat masini oprite in fata , ce naiba ? Ei bine si astia controlau prin portbagaje , noroc ca prin sondaj . Avand mai multa minte ca altii au apreciat ochiometric ca avem portbagaj mic si ochelarista la volan , asa ca ne-au facut semn sa trecem . Oprim pentru vignieta Austria si schimb sofer . Ca fapt divers am ajuns cu o jumatate de ora inainte fata de cum au ajuns anul trecut ...plecati cu o ora avans si Juniorul la volan cu BMW-ul . Sa vedem care a fost elementul de diferenta ... simplu , talpa grea a Madamei . 

Ultra offtopic : nu pricep nicicum principiul de functionare al AC la Jazz . Daca la Nubira apasarea AC duce la adaugarea unui usor timbru la sunetul motorului , la asta e pe principiu diferit : se cupleaza si se decupleaza in secvente de 10-15 secunde (asa face de noua , freonul e OK pe verificate 😟 ) . Daca ma intreaba Honda vreodata le zic ca nu imi place , daca nu , nu . La reprezentanta au zis ca asa este algoritmul cel   mai ... ecologic 🧐 !? 

Austriecii fiind mai exigenti conduc eu si stau bland la volan , maxim 136 . Bineinteles ca intotdeauna in ultimii 12 ani sunt lucrari la carosabil . Am fost foarte atent sa evit trecerea prin traseul intre parapeti de beton . Oricum toata coloana radea cu gura mare de limita de viteza (si aici si in Italia) , unde scria 60 se mergea cu 80 , unde scria 80 cu 100 . Ne-am pliat pe vointa majoritatii dar nu recunosc nimic . Drum frumos intre Viena si Graz , iar diferenta dintre "Pihenohely" si parcarile ASFINAG arata cam pe unde sunt ungurii fata de austrieci . Ceva imi spune ca nici noi nu stam mai bine , dar nu pot confirma prin experienta proprie . 

Nostalgia ma atrage le benzinaria din Modling , pentru un plin si cele 3 pachete de West traditionale . Fmm le stricara si aici , nu chiar ca alea de Macedonia , dar nu mai este West--ul de acum 2 ani . Si aveam 3 pachete (mai am si acum unul din ele) . Asta mica e incantata de urcusuri (Jazz-ul) , n-are treaba . A fost un ambuteiaj marunt , fara a influenta major ora de sosire . Daca ar fi fost altfel ar fi inceput ceva mai devreme scandalul cu Vodafone . Asa , netrebuind sa anuntam ceva la hotel am mers linistiti . 

De data asta James (GPS-ul) a nimerit chiar la fix . Trag in fata receptiei si iesim sa ne dezmortim . Inmanez Madamei CI si rezervarea de pe hotelinfo (pretul junior suite este 120 nu 102 cu gresit am scris ceva mai sus , nu aveam comp cu noi si am scris pe iPad , mic si ala la naiba) . Surpriza soc la receptie , in timp ce Madam se pregatea sa insire actele receptionerul a luat rezervarea si ...gata . Cum mai si CI-urile , interogatoriile si alte mizilicuri est europene ? Aiurea , aveti rezervare de unde aveti si ajunge , au datele de acolo si totul e OK . Vreti in garaj ? Da . 7 Euro in plus . Gata ? Da . Repet aveam o rezervare si atat , in Italia am avut preplatit si a fost exact pe dos . 

Am parcat trotineta in garaj , dupa ce am scos bagajele "sus" in fata hotelului . Altitudinea isi spune cuvantul si imbracam prima si ultima data hainele mai groase . 

IMG_1493.JPG

IMG_1494.JPG

IMG_1495.JPG

Nu stiu cum naiba am facut dar am incercat din naetentie sa incarc un fisier mov (porcotanul ala de telefon face si mov si jpg ) si nu il mai pot sterge ...momentan .

Sunt doua poze din camera si una cu hotelul si parcarea exterioara . Acum si doua cu acesul in garajul subteran .

IMG_1487.thumb.JPG.87130878d3a79cb72f64b027793b2c69.JPG

IMG_1488.thumb.JPG.acb52391241e2fd99ac0734a1e89e482.JPG

Odihna binemeritata mai ales dupa partea de copilot in Ungaria ... IMG_0267.thumb.JPG.b81470bd8c3c12925d240d68fd720f59.JPG

Asta a fost partea usoara , maine (ca zi de concediu) e iarasi oarecum usor , mult de scris putine imagini , dar dupa aceea ...

PS 1. Urmeaza dupa "maine" din concediu , 3 zile cu glasul rotilor de tren (Florenta , Ferrara , Ravenna ) , 1 cu taxi (Bologna)  si una cu trotineta (San Marino) .

      2. Nu ne-am intors cu 1000 de Euro 😳 .

      3. Scandalul cu Vodafone . 

Edited by NGruia
corectare erori ...partial !

Share this post


Link to post

Metodic incep cu punctul 3 , scandalul cu Vodafone . Este adevarat ca la trecerile de frontiera nu am auzit bip-urile alea prin care te anunta ca esti pe reteaua echivalenta/partenera din tara respectiva dar nici nu am fost atenti la asta . La fel de adevarat , nu a fost nevoie sa sunam la hotel pentru a semnala o eventuala intarziere . Totusi la moment dat remarcam ca nu avem "retea" (no service) amandoi . Panica . Prin wifi intram in legatura cu Juniorul , care , la insistentele Madamei , suna la Vodafone . In paralel un email , politicos zis furibund , era expediat pe adresa de mail de contact . Raspuns naucitor , cica nu avem roaming si nu de ieri sau azi din ...martie 2016 . Pot sustine sub juramant (fie si pe cravata rosie de pionier , astia mai "maturi" am prins si aia) ca am avut si folosit roaming si in 2016 in iulie  in Elvetia si in 2017 in Serbia , Bosnia (!!) si Croatia . Un email mai acid decat primul transmite aceste informatii nepretuite catre Vodafone . Raspunsul e absolut uluitor , dovedind , o pot spune fara nici un fel de consecinte juridice (orice judecator ar ramane masca) o prostie vecina cu imbecilitatea si/sau o insolenta cat ...Pentagonul (din cate stiu e mai mare decat ex Casa Poporului ) . Citim si ne uitam nauci in zare , mai sa ne ciupim sa vedem daca nu visam oare . Raspunde si Juniorul , dupa o ora de tratative cu Vodafone Romania are exact acelasi raspuns de idiot inferior (QI 10<->20 e intervalul corespunzator) . Degeaba va inchipuiti cine stie ce raspuns , mai idiot decat asta e cu greu : sa sune titularul de cont la Vodafone Romania ..., cum mai loazelor daca problema este sunatul in general . Nu intelegem care parte din no service nu au priceput sau , poate , ne facem iluzii cu privire la intelectul angajatilor Vodafone cat si a acelor mari idioti care au stabilit procedurile in astfel de cazuri . Deci sa te sune chiar cel ce nu are serviciu de telefonie mobila ? Madam , trecuta prin ciur si prin darmon , suna de la receptia hotelului ; totul decurge bine pana in momentul in care i se solicite sa apese butonul cu nr 1 pentru bla,bla ,bla , cand legatura se intrerupe invariabil (testat de 3 ori) . Cu o rabdare ce nu o mai credeam accesibila trimit un al treilea email reiterand intreaga situatie in limbaj cat mai simplu cu paragrafe numerotate si fara exprimari alambicate . Sugerez in final ca se lasa cu ruperea contractului . In loc sa rezolve situatia ne trimit acelasi raspuns imbecil si , capac la toate , cica am avea contract proaspat cu ei din decembrie 2017 !?!? Pana aici a fost , intra Madam in functie si le demostreaza cu acte scanate si stocate in telefonul propriu ca ultimul contract SEMNAT este din 2016 iunie si continea ...roaming . Rezultatul imediat : nu am avut roaming tot concediul . Pe termen lung intrerupere contract fara absolut nici o problema prin portare la un concurent . Din pacate nu am avut inspiratia de a filma / inregistra discutia finala dintre Madam (ca titular) si Vodafone , mai arar am auzit asa o exprimare amenintatoare totusi fara a ameninta direct . Si uite asa a ramas Vodafone fara 3 contracte si apoi inca doua ale socrilor . 5 contracte pierdute prin simpla incapacitate de a reactiona corect intr-o situatie banala dpdv tehnic . 

Ce sa mai zic , fain inceput de concediu . Noroc cu destinatiile vrute si nevrute (initial) , care au spalat aceasta mizerie tip balcani a firmei britanice Vodafone 🤬 . 

Noaptea a fost un pic agitata din motive lesne de inteles . Dimineata dupa un mic dejun cat sa ajunga pana la Bologna , achitam cei 127 de Euro . Astia parca aveau ardei in fund asa se miscau , s-a ales praful de tigarea mea traditionala pana Madam rezolva formalitatie de plecare ... 5 fumuri am tras si a aparut gata de plecare , a vazut ca am tigara a tras si ea una in fine , bine ca am plecat pana la urma . Iesind din strada (infundata a hotelulului , hotelul era chiar capatul strazii , pt conformitate Hotel Sud Graz , Stemmerweg 10 Graz) am luat-o in dreapta si am reverificat orarul magazinul de ...tabac pentru revenire . 

Imediat am iesit din Graz si iar autostrada cu locuri pitoresti , nici un fel de problema exact ...invers ca la revenire . Italia te intampina glorios prin intermediul unei baterii de aparate de bilete . Larga si  suficienta acum . Mai tarziu si asta exact pe dos . Pana nu se incruciseaza cu autostrada Trieste totul este cat de reconfortant si calm se poate . Apoi insa , Dumnezeu cu mila . Un Amazon de TIR-uri se napusteste in aceeasi directi cu tine . Aceeasi situatie si pe sensul opus . 4 sau 5 cu Dacii pe ele , ma rog Sandero si cate un Logan . Altfel doar 2 cu Suzuki , unul cu Opel , 2 cu Renault . Speram ca au terminat lucrarile de la Noventa di Piave (San Dona di Piave) . Ei bine da , dar numai cele de dupa spre Venetia . Inainte insa mai au de lucru , dar si fac ceva cvasigrandios , cu poduri , viaducte si practic o dublare a caii de rulare actuale . Dupa Noventa se trece pe trei benzi pe sens pana la Venetia . O luam in directia , comuna din pacate , Milano - Bologna . Tir-urile tot asa , din motiv de solidaritate prost inteleasa banuiesc . Se revine la 2 benzi pe sens si nu ai ce cauta pe banda 1 , asa ca am tras destul de tare sub presiunea automobilelor din spate  . Asa ca este posibil sa imi vina si de acolo ceva amenzi , cap compas 145-150 km/h . Fac o pauza intr-o benzinarie , rasplatita imediat cu benzina la 1,99 Eur pe litru . Unde esti tu Modling ... . 

Trecem pe langa Ferrara , o destinatie amanata sine die acum cativa ani . Ei bine  , oarecum neasteptat , i-a venit ziua ceva mai incolo . La despartirea spre Milano pleaca cateva mii de camioane , imediat inlocuite de cele care vin din partea opusa si o iau pe ruta Milano-Bologna-Roma . Cand par a se rari imi da flash-uri unul cuHyundai I10 ... intai ii fac loc , apoi ma apuca nabadaile , pai si asta a juns sa ma imboldeasca , rasu' lumii . Ca orice sofer responsabil , sar inapoi pe banda 2 si il presez in stil ...local . Pe la 160 a cedat , dar tot il mai vedeam cand am intrat in Bologna . Asa zis Bologna , era o bifurcatie majora , pe direct continua autostrada , pe sensul spre Bologna era o autostrada mai domoala cu 110 limitarea de viteza . Ca un facut , aici unde aveam si timp si dispozitie , James ne conduce negresit si una doua am fost la Hotel Holyday Inn Express Fiera Bologna .

Glumeti italienii astia , pe bune . Adaugand Fiera iti induceau impresia ca este in "cartierul" Fiera (targuri , expozitii , etc ) ca a ezitat Madam 3 zile de frica unor zile zgomotoase inerente in situatii de acest gen . A doua zi am vazut ce inseamna in "vecinatate" pentru ei . 

Hotelul :

33757407_1018646258293190_2579886142019076096_n.thumb.jpg.c4dafb811c02d9d7ea5aa18284bc3eec.jpg

 

Pe arcul de cerc opus era un centru comercial . Vizita in viteza si concluzia : cah , nu-i bun (o veste buna as zice) . In arcul de cerc de unde am facut poza era un McDonalds numai bun pentru seara . 

Cladirea din extrema dreapta era o surpriza ... Adica Juniorul nu era in stare sa rezolve cu Vodafone  in Romania , iar aici avea o ditamai banca cu numele in clar pe ea . Ce pisicher ... (si bineinteles ca nu gasesc acum poza !!!) .

La hotel total pe dos ce la austrieci . S-a prezentat Madam cu ambele CI , dovada rezervarii preplatite , tot tacamul . Fata de la receptie a copiat (!!) intr-un formular pe comp date de pa CI-uri (manual!) , a rescris practic toata rezervarea si a baguit ceva de un rest de plata . Rau a facut , Madam nu era intr-o zi buna de bancuri proaste , asa ca a spalat cu ea pe jos in limba lui Dante , ce parea ca o stie mai bine decat victima de la receptie . Nu a omis , intentionat cred eu , sa descrie si cele de la Graz subliniind ca acolo nu a fost preplatit nimic si a stat un minut iar aici bas pe dos . Ca o mentiune a intrebat daca se refera la taxa turistica individa si , surpriza , nu se referea la aia . Pana la urma nu am aflat ce voia de la noi , dar sigur nu a fost vreo bariera lingvistica la mijloc . Madam vorbeste asa bine italiana ca pana si cadenta si tonalitatea ii este alta , zici ca-i de a locului (aiurea , prima data a pus piciorul pentru 1 ora in 2007 la Trieste , apoi in 2011 in drum spre Nisa si doar in 2014 am stat la Roma cateva zile ) . Ii merge fleanca grupa mare . 

Tragem stategic dupa ce caram bagajele si vedem inutilul centru comercial , ca tot omul sanatos la cap la McDonalds . Inspiratie zero cand imi ia si cartofi prajiti presarati cu bacon bucatele fine si sosul aferent . Se duce dracului pina si mimarea grijii fata de nivelul glicemiei pentru ...tot concediul . 

Maine facem o tura la Florenta , am zis ! Facem da' cum . Pai cu trotineta avem doua dezavantaje mari : drumul nu e chiar floare la ureche (il stiu de cand am fost la Roma) si , la Florenta , parcarea este criminal de scumpa iar tariful pe ora CRESTE cu cat stai mai mult . Nu prea ma incanta bucata aceea de autostrada unde cara astia si iahturi pe camioane (am prins 2 in 2014) . Gata , am decis mergem cu trenul . Si pana la gara ...luam autobuzul (si am fi stat in statia gresita bine merci) . Ca norocul hotelul nu este de nivelul celui din Graz , nici pomeneala de acela din Lucerna ...sat) asa ca nu bilete de autobuz , ei stiu numai numarul liniei si atat . Si cu linia asta era un chichirez , ca dupa ora 20:30 nu mai venea pana la hotel ci se oprea in Fiera propriu-zisa si aveai de batut pe jos cat cuprinde . Degeaba ne uitam urat , asta ofera cam si cat costa ... putin . 

Gata , vom merge cu taxiul , iar la gara sper ca au bilete si de autobuz , ca de tren trebuie sa fie . 

 

PS Nu gasesc poza aia nici de a dracului , o fi cenzurat-o Madam 🙁 . Ca fapt divers gara din Bologna are 4 etaje subterane pe langa cele 23 de peroane de suprafata , fumatul interzis si pirandele la datorie . 

PPS Sa nu crezi dar ne vine un email de la Vodafone ... Nemaiavand chef de scandal si cu hotararea de portare adoptata deja , le-am raspuns ca si ei si anume din cauza supraaglomerarii ne poate lua de la 2 la 4 zile pentru a procesa cerea lor . Si in FMM in ...gand .

Scriau tot aia cu titularul  😡 .

 

 

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

O mica precizare ... nu mai sper ca este partea I din concediu , este chiar concediul Partea II s-a amanat sine die .

Maniosi inca pe hotel (sa nu ai tu bilete de autobuz si sa nu sti sa indici nici statia ) le-am facut prapad la micul dejun . Si mancare si suc de portocale ce il faceai singur la storcatorul pus la dispozitie , cu un cos de portocale langa . Asta fu bun .

Reusim sa ridicam stacheta receptiei pana la nivelul comandarii unu taxi pentru gara . Vine omul si plecam . Si merge si iar mergem de imi stateau ochii lipiti de aparatul de taxare . In sfarsit ajungem in apopierea garii iar soferul ne intreaba gales , va duc la nivelul 1 sau va las pe ...strada . Nivelul unu am zis , ca niste obisnuiti ai locului . Na , acu sa vezi distractie . A intrat la nivelul 1 din cele 4 subterane ale garii si , contra sumei modice de 13 euro , ne-a urat drum bun . Aici fu buba , care drum ?  Bineinteles ca am gasit scari rulante , si , logic !? , urcam la suprafata (habar nu aveam de etajele ...in jos) . Ne uitam prostiti de unde sa luam bilete . Cand ne hotarasem sa atacam vreun "CFR"-ist local , apare un tip si ne intreaba in italiana daca ne poate ajuta . Dupa 10 secunde am trecut la ...romana , omul era de al nostru . Unde vreti  ? Florenta . Ia sa vedem ce optiuni sunt , uite aici cu 27 Euro de caciula peste 20 de minute . Bagam banii , ne da biletele si restul si ... acum ce . Intai ne-a aratat avizierele sa ne cautam trenul si peronul si ...etajul . Vazand ca parem derutati ne-a condus pana la peron . I-am dat ceva pentru ajutor , spre scandalizarea unei functionare a garii care l-a luat la ...fuga . A prins ... nimic , dar a venit sa ne previna ca e plin de escroci si sa avem grija . Fiind sensibilizati de situatia omului (victima a unui contract de munca ratat) si-a primit portia de la Madam , care cu delicatete si tact , i-a sugerat ca ar fi bine sa dam de functionari ai garii si nu sa trebuiasca sa mergem la nimereala pe acolo . Nu am priceput de ce s-a simtit ofensata (😉 ) . Alea 14-15 minute de asteptare au fost chinuitoare ; dupa ce am identificat pana si locul unde o sa opreasca vagonul cf. biletului , din minut in minut (sau chiar mai des) ne-au f..ut la cap cu linia galbena ce nu trebuie sa o depasesti fiind pe peron . Ca norocul , ca eu , roman prost , sigur ma puneam pe linii 🙄 . Vine trenul . Clasa a II conform biletului , dar parca ar fi I prin alte parti si mai curata . Comod , aer conditionat discret dar eficient , totul OK . Racheta , in 33 de minute Florenta scria pe noi . Am coborat , astia aveau gara asta normala , cu peroane la suprafata . Iesim din gara si parca ne trezim acasa , la Timisoara , praf , zgomot , harmalaie , utilaje , etc . Iar am nimerit cand se fac lucrari (erau la liniile de tramvai si sosea) . Reusim sa depasim zona troznita si o luam la picior spre Dom . Aici ar fi momentul sa fiu intrerupt de un binevoitor care sa ma chestioneze de biletele de revenire la Bologna . Acolo nu a fost niciunul cu consecinte pecuniare maricele . 

In 5 minute as fi vrut sa fiu in zona cu lucrari de infrastructura ... fluvii de oameni se revarsau spre Dom . Nu cred ca Lorenzo Magnificul a banuit ca exista atatea natii , graiuri si , in general , oameni cara sa vina la Florenta fara legatura cu ...banca Medici . Domul il poti vedea , dar de intrat , ei bine coada incepea la intrare si se sfarsea (sau viceversa) la mama dracului (si nu doi cate doi)  ...sute de metri . Las ca ne invartim si vedem noi . Vedem intradevar Signoria  , mai o piata , mai o strada , mai un palazzo . Trecem plini de speranta pe langa Uffizi , unde , in ciuda pretului piparat trebia sa stai la o coada ce nu garanta ca mai intri in aceeasi zi inauntru . Mai sa fie , ca in socialism , mori cu bistarii in buzunar (inca mai aveam ...bani) . Incercam iar spre Dom , aiurea , aveam impresia ca , coada este aceeasi . Ca lungime sigur era . 

Poze pun la sfarsitul postarii .

Ce ne facem , mai batem imprejurimile absolut aleator , cu mentiunea ca pe oriunde o iei gasesti ceva demn de vazut si fotografiat (probabil a 100.000 oara ) . Atat de multi turisti erau ca pur si simplu te sufocai  . Ajuta si soarele din plin , fiind vreo 36 la ...umbra . Mai un suc  , ceva inghetata (impietatea maxima ar fi sa nu mananci inghtata in Italia indiferent ce zice ...glucometrul ) , plimbare si semi relaxare . Nu mai stiu care din noi a avut ideea semisalvatoare cand , printr-o intamplare , am ajus in preajma garii . Ia sa luam noi bilete de intors . Lucratorii cam terminasera ziua de munca , asa ca era mai liniste , prilej de a constata ca si florentinii sunt cu stremeleagul (aka. madulariu cel spurcat) in gura ; nu chiar ca romanii (din Roma) dar nu se faceau de ras la o adica . Nu-i bai , ca imediat au avut de auzi variantele in limba romana . De ce ? Ei bine , acum fiind experimentati  , tusti direct la automatele de bilete . De ce -le si nu -ul , ei bine nu-s bilete (locuri) de intors . Normal (!?) incercam la mai multe , inutil fiind vorba de acelasi tren ... . Batut la fund florentinii la mascarii , iar daca pun si ce imi trece prin cap fara manifestare vocala , ai de capul lor . Bun , da ce dracu facem ? Dupa vreo 2 tigari si discutarea variantelor in caz de esec (nu avem cazare , nu avem haine , nu avem ...nimic ; vom ajunge sa merge cu taxiul pana la Bologna sau stam in gara ca prostii ) ne reintoarcem la primul automat incercat . Am observat ca facem o eroare si anume nu urmaream si pe principiul pret oferta . Erau bilete !! Si inca imediat (vreo 30 de minute) pleaca trenul . Erau la 49 de euro de caciula , fmm , dar erau . Bagam 100 si primit biletele si 2 euro rest . Las-o dracului de Florenta , ca mai venim (aiurea) , acum sa ajungem inapoi . Peron , linia galbena (astia is obsedati , parerea mea) . Apare trenul . De data asta clasa business  . Am constatat ca se poate sa fie si mai curat ca la venire , scaune practic 2 pe rand , servire automata cu maruntisuri de rontait , posibilitatea de a comanda orice in domeniul mancarii si bauturii (ne-am abtinut , asta mai lipsea)  , lume aproape deloc (aveau si cablu USB - lightning sa incarcam iPhone-urile ) . 

Madam e multumita , se poate si asta totusi :

IMG_1602.JPG.5df16c54e32546cea0dab013b0f1df74.JPG

 

IMG_1604.JPG.d3fa191477cb951d9fff8aa3dae64558.JPG

Restul pozelor mai incolo . Ajungem la Bologna ca boierii , ne descurcam sa urcam la suprafata si direct la automatul de bilete pentru autobuz . Apoi la cel cu bilete pentru tren pentru Ferarra pe a doua zi . Dus si intors . 28,8 Euro . Toate 4 .🤨

De remarcat ca la ambele automate am fost insotiti de compatrioti chiar daca erau de alta rasa . Fara 20 de eurocenti (autobuz 6x1,3=7,8 , respectiv 7,2x4=28,8) la fiecare automat nu s-a putut . A fost comic cum ne-au explicat in italiana (cred ele) ca le este foame , desi la a doua tura le-am zis ca e fumata asta in romaneste . Ele acolo aveau sediul lucrativ  si cu asta basta . Alta bucurie la autobuz , am prins ultima cursa ce mergea pana la hotelul nostru , altfel km intregi pe jos (sau taxiul ) . Dupa cura cu suc si inghetata din Florenta , am zis sa nu o mai dam pe dupa cires si ne-am dus direct la Mac-ul de langa hotel . La dracu cu glicemia . 

PS Am vazut si locul unde Giada De Laurentiis a iesit la picnic intr-o emisiune . La garla (Arno) . E bas ce ma interesa in Florenta 😳 .

IMG_1523.jpg.dc20a245267fd6c0fef5274f61e37744.jpgIMG_1504.jpg.d209e877c8b4111b232789cc90d0c003.jpgIMG_1505.jpg.02be6a87604c46419d0addd0e10ca330.jpgIMG_1506.jpg.dc36a4df7103c2c1654adb9ad7b1e5bd.jpgIMG_1507.jpg.8cb2bc79be3bacc650b56cb583bd6a62.jpgIMG_1508.jpg.1453e71eec621b28dc7accadbf3e69c0.jpgIMG_1509.jpg.33e14be9bb1c9f2c5978caf92c12278d.jpgIMG_1509.jpg.33e14be9bb1c9f2c5978caf92c12278d.jpgIMG_1510.jpg.7d78c7c8e34a50c5c933522621eb36c4.jpgIMG_1511.jpg.942d704a790a1fd47d028cefc0843db7.jpgIMG_1512.jpg.39c2c9236af35edce5720127639dc892.jpgIMG_1514.jpg.7bfc7d8c42fb846a15b85c56e64d7770.jpgIMG_1515.jpg.ef011e068d9f2afbc94d78b5fce64fea.jpgIMG_1516.jpg.576a41d5565c92e321c018c82a47fccb.jpgIMG_1517.jpg.f20450751a52d7ff41ba0018a8b78054.jpgIMG_1518.jpg.ee8ad36f445b5d8487abffc2e65a07cc.jpgIMG_1519.jpg.80830663507e12aac72208a5778658a6.jpgIMG_1520.jpg.ec051c84c223058a5d4037792499d6c4.jpgIMG_1527.jpg.ac2e1f23bbd6f35d1e5de2473ddedaff.jpgIMG_1528.jpg.0428b75c2db16c3a0e94ed173dc117ae.jpgIMG_1529.jpg.b89ae201965f253a1d5df815d9906d6a.jpgIMG_1530.jpg.e6a1bacf16f0c897dec4a13456df9803.jpgIMG_1532.jpg.2d2dd5f5220b4f7fcabd315b2660fa8d.jpgIMG_1534.jpg.e3b4256210097ffeb4434e47bc3090c9.jpgIMG_1535.jpg.8cc2dd2a91d09bc4aa06323e13e92b2d.jpgIMG_1537.jpg.0c3749fe4ec1659ed75e9598d19ca671.jpgIMG_1536.jpg.0893b7395d77ddd4b1b412f8ad6da6d4.jpgIMG_1539.jpg.5dd1ec4266b8c3259fc3d58fa8417edd.jpgIMG_1542.jpg.24d5ee24f46a45e7f684fafb94d75e85.jpgIMG_1543.jpg.ddd26358f3ac028e2ff066915821f33c.jpgIMG_1545.jpg.c5550fc19c5ecb6af5617484e6310e62.jpgIMG_1547.jpg.47869b8df314873054874b88b0b9f470.jpgIMG_1548.jpg.4ec2c728341a6b2946b17051e35909ee.jpgIMG_1549.jpg.0111a4abca0459b8d54ac9ce3ae15343.jpgIMG_1550.jpg.9ce7906e40ddf2bf1287e7b2f4261c94.jpgIMG_1551.jpg.f925b436a1c260886a86036fe77cc1e2.jpgIMG_1553.jpg.8c4f72dd878269b168d982f1f7cc511b.jpgIMG_1554.jpg.c4a52f05a226fc69fb1c091c82e602f4.jpgIMG_1555.jpg.54e762bf11f32b19dc86a7a992c25318.jpgIMG_1556.jpg.4cfeda536c33a58b15cc7ad1a35aa49c.jpgIMG_1557.jpg.634c1ea8c9c68b3d379dd46f0d7d67fb.jpgIMG_1558.jpg.c1d02b333a07f0c28ee10e6a4f1b170b.jpgIMG_1559.jpg.589f69aed4e762085f1c06c0449adcb0.jpgIMG_1561.jpg.e0a83cda8f5966128cd5dd2c5b2467c2.jpgIMG_1562.jpg.f9f5b3672456fb186332a7a540f69d0a.jpgIMG_1563.jpg.7398e15b3e876ceddeb145b2b58bc13f.jpgIMG_1538.jpg.9fc5d0ac2930652e45cc92641c8b4c0e.jpgIMG_1566.jpg.7de821692292eb8987e4d52335e6a76d.jpgIMG_1567.jpg.52ed5e01855711390a830237e1e53a05.jpgIMG_1568.jpg.6c56f722b8789545dc98e0cc43d9df55.jpgIMG_1569.jpg.362daf68f23da71d5006bb72f69323b2.jpgIMG_1570.jpg.0cf9a180fa6683f4300471e0a638938e.jpgIMG_1573.jpg.da1fcc64bae4c89489063f4264980f60.jpgIMG_1575.jpg.d916ee913e41c811350a2e011d1cc97f.jpgIMG_1576.jpg.a560956e0c96a50f85cefa06ac5fdb47.jpgIMG_1577.jpg.e3015e045e7b489c602a77847d137a46.jpgIMG_1578.jpg.d09325d14054cc8925d17798f0b0543a.jpgIMG_1579.jpg.aba7f78400197b6785d257993addf65d.jpgIMG_1580.jpg.63d233403143884a0099698c635f4658.jpgIMG_1581.jpg.47f1067e79b7401894d24184b7df81e5.jpgIMG_1582.jpg.7f813188d1e425482c4c555acacec22f.jpgIMG_1583.jpg.4be85411f6d18015876dd9a4b5b28f3d.jpgIMG_1584.jpg.38ad79be36af841043237b66c7277bd7.jpgIMG_1585.jpg.e392c59412220e6a380d49ea63651194.jpgIMG_1586.jpg.df28e5dc2d43f134fc7484d4007f64a6.jpgIMG_1587.jpg.c86a5e2821fc2af09c834bcc2cfd9288.jpgIMG_1590.jpg.579e73286b510b96c45ef60760457bf2.jpgIMG_1591.jpg.839274017b736e25417a99214cee5589.jpgIMG_1592.jpg.830546fa2ce9bb7df2afb717039698a1.jpgIMG_1593.jpg.62db44d4f2fa33b10df7c5aae505ec62.jpgIMG_1594.jpg.3b00cc225e2b164b855355951a1ac625.jpgIMG_1595.jpg.a2cf7afc100264b11df885520b108e2f.jpgIMG_1597.jpg.82ad45943caefcbe26700221a6698e4c.jpgIMG_1598.jpg.58a9a7b62f09b3843262cf6249525771.jpgIMG_1599.jpg.ad5cf0624f0abbfb4f5465c3a5fa349d.jpgIMG_1600.jpg.b56b05c2bd7d3bed2e3d13b01963b45a.jpgIMG_1601.jpg.d80127c1ceea1831f036ee4046cdcf8e.jpg

IMG_1523.jpg

 

PS Am mers si pe podul vechi peste rau . Era plin de de locatii unde nu este recomandat sa patrunzi . Madam ignora cu buna stiinta bugetul si intra in una . Dupa 2 tigari ma decid sa o scot ca cine stie ? Intru si erau pe calculator , nu PC , din ala de buzunar  . Intreb ce face si daca mai sta ? Cica "da" . Ei bine , "da" te poate baga in bucluc din cauza ... rusilor . In timp ce inca mai vorbeam au calculat si ne-au aratat pretul final al perlei(una bucata) cu ceva diamant microscopic , cica pentru non UE (adica pentru noi ... rusii !?) e numai 1536 de Euro in loc de 2000 , ca recuperam TVA-ul . Mai aveam inca peste 2000 (doar am fost inainte de Galeriile Cavour  din Bologna) dar a. nu suntem rusi si b. chiar batuti in cap nici atata . Asta desi mi-a servit bine pentru a argumenta cu privire la sumele modeste ce le luam in concedii . N-ai cu cine , cica sa indic sursa de finantare ... . Am tacut ca numai in Nubira am bagat mai mult anul asta decat pretul "perlei" in ...UE . Sa nu credeti ca a trecut  asa usor totul , de fiecare data cand faceam o sugestie sa isi ia una-alta , am aflat ca orice ii ziceam nu are nici o valoare fata de perla aia ... zilnic si in forma continuata . Tot nu am priceput cine e vinovatul oficial , dar sa fiu a dracului daca in concediul viitor nu plec cu ceva fonduri "netransparente" in caz de nevoie . Desi vor fi greu de justificat fata de trezorierul (doar lucreaza la Trezorerie) familiei  . Pariez de pe acuma ca in caz de asa o actiune tot eu trebuie sa fiu ala care insista si , intr-un final dramatic , facem ipotetica achizitie . Dar oare cum naiba sa fac sa pun banii deoparte ? 

Edited by NGruia
  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...