Jump to content
Sign in to follow this  
yoko111187

Aveo 1.4 Motor F14D4 Nu Porneste Si Nu Functioneaza Pe Benzina Doar Pe Gpl

Recommended Posts

Ma confrunt si eu cu o problema la masina tatalui meu Aveo 1.4 Berlina 2011 cu motorul Ecotec.

Momentan masina are 110 000 de km si are montat GPL de approx. 60 000 km. A functionat mai mult pe gaz decat pe benzina.

 

Masina porneste foarte greu si merge rau de tot pe benzina. Daca fortez pornirea de siguranta pe GPL functioneaza perfect si la relanti si in sarcina.

 

Am curatat rezervorul de benzina si sorbul pompei de mal si apa de cateva ori. Acum pare ca nu se mai infunda filtrul de benzina.

Am demontat corpul clapeta si l am curatat(cu toate ca nu erau cine stie ce depuneri pe el).

Daca functioneaza pe benzina se aprinde MIL si apare o eroare care spune ca amestecul e prea sarac.

 

Am pus o carpa inmuiata in benzina inaintea clapetei de aer si motorul incepe sa mearga rotund cand trage vapori de benzina.

 

Mai are oare pe undeva vre-o sita pe traseul de benzina?

 

Multumesc!

 

 

Edited by yoko111187

Share this post


Link to post

Primul lucru as verifica/ curata injectoarele de benzina. Mersul doar/preponderent pe GPL le colmateaza.

Recomand si un tester dedicat.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Multumesc! Il voi duce in service. Revin cu detalii.

Share this post


Link to post

Rezolvat! Dupa lupte seculare cu service-uri care vroiau/nu vroiau sa ma programeze am decis sa scot eu injectoarele sa le "curat" cu 2 x tuburi de spray de carburator. Aceasta operatie n-a rezolvat nimic, moment in care am decis sa schimb pompa de benzina cu una de pe Chevy Aveo 1.4 16V 2008. Motorul functioneaza perfect acum.

Multumesc!

Share this post


Link to post

Sal,euko.Cat a costat pompa si de unde ai achizitionat o?O zi buna!

Share this post


Link to post

As vrea si eu sa stiu un cod pentru pompa de benzina. Multi spun ca merge si nu stiu ce pompa de Logan sau de Matiz..dar nu am gasit niciun cod pe forum. Multumesc.

Share this post


Link to post

Salut, Problema s-au rezolvat după multe sapaturi. Am depistat langa conducta de alimentare a rezervorului  o conductă  mai subțire care la mine era rupta. Pe acolo imi intra apa si mizerie direct in rezervor. Am schimbat 3 pompe și am curățat rezervorul de benzină de multe ori fara succes.

Acum merge perfect!

Se poate schimba și pompa propriu-zisă dar trebuie desfăcut corpul. Tatăl meu o schimbase cu una de cielo.

 

 

Share this post


Link to post

Aceeasi problema o am si eu, de data asta la un motor de 1.2 cu 8 supape. Pe gpl merge si porneste bine. Pe benzina e jale. Abia daca porneste, cand porneste, si atunci, relantiul e neregulat si can incerc sa accelerez, moare. Asta se intampla acum. 

Acum vreo luna, am schimbat pompa de benzina cu una de logan, dupa ce motorul nu mai mergea pe benzina, pornea greu si nu se mai tura. A mers bine cand am plecat de la service. Peste doua zile, problema a revenit, pornire greoaie, dar totusi masina tragea pana la 125kmph. Am zis ca poate e benzina veche si sa o consum. Am consumat-o pe toata pana aproape motorul nu a mai mers. Am alimentat cu vreo 15 l si am avut surpriza ca masina sa nu mai porneasca. Am pornit pe gpl si am mers pana acasa. Acolo, am pornit-o cu chiu cu vai pe benzina, dar merge foarte neregulat pe la 500rpm. Cam ce ar putea fi? Aveti vreo idee? Multumesc anticipat. 

Share this post


Link to post

am rezolvat pana la urma. problema era destul de simpla dar greu de imaginat. in urma cu o luna, cand mi s-a schimbat pompa, furtunul gofrat care duce de la pompa la iesirea din reservor a fost schimbat cu unul de cauciuc din cauza ca s-a rupt. din pacate, furtunul ala de cauciuc s-a gaurit din cauza benzinei. desi atunci cand l-a montat, tipul mi-a aratat ca scrie pe el "fuel".  am schimbat acel furtun si masina merge acum bine si pe benzina. 

ma intreb daca se gasesc pe undeva furtune gofrate noi. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...