Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Consum Matiz

Recommended Posts

Ultimul consum, 4,9 %, pe distanta de 622 km, 550 extraurban, aer conditionat jumate de drum, mers in general 90-100, dar si 140 putin pe A3.

Share this post


Link to post

Prietene, in week-endul asta am scos sub 4,5 % consum extra-urban. Am schimbat de 1000 km filtru aer + ulei, schimb treptele peste 3500rpm si ce e mai nou, am trecut pe benzina Rompetrol de 95. Am tot auzit numai de bine de benzina asta si am zis sa incerc si eu si cred ca o sa merg numai cu Efix de acum inainte.

Share this post


Link to post

Cat ai folosit AC-ul? MAi sus am zis ca am mers si in oras. Benzina a fost luk.

Share this post


Link to post

Nu folosesc AC-ul primavara, am mers si eu ceva prin oras ( cam 5% din drumul luat in calculul consumului, insa Piatra e oras mic, nu mi-a influentat mult consumul ). La Lukoil e cea mai proasta benzina ( din ce am auzit si eu ), cu Efix parca e un pic mai puturos motorul ( compensesz prin turatie ),dar am consum mic.

Share this post


Link to post

Aia am gasit atunci, in general pun OMV, dar se lucreaza pe centura, si ajung greu acum. Daca nu foloseam AC-ul poate imi ajungea si mie la 4.5.

Share this post


Link to post

Benzina buna = putere si consum mic, indiferent de capacitatea motorului.

Share this post


Link to post

Si care e buna? Petrom stiu eu ca nu e buna, consuma mai mult si trage mai greu, Lukoil iar nu e buna, parere generala, ce sa aleg intre Rompetrol-Mol-OMV? Iar benzinele cu CO mai mare de 95, la noi de obicei sunt statute, ce nu le cumpara nimeni.

Share this post


Link to post

Oricare din astea doua, sint la fel de bune, testate si apreciate de catre Viktor. @-)

 

Rompetrol - OMV?

Share this post


Link to post

N-am mai facut consumuri de cativa ani. Luna asta am fost curios cum se mai simte masina si surpriza la doua plinuri sucesive mi-a dat 5,32 si 5,20.

Petrom 95, cat oras atat si afara. Nu stiu ca anii trecuti regula era 6 vara 7 iarna.Au bagat ceva in bennzina de cand au scumpit-o sau am un picior foartea usor si o masina din cea mai fina. Va doresc la fel.

Share this post


Link to post

Am facut astazi, dupa ceva timp ,consumul la gargarita: 105 km - mers constant cu faruri aprinse, aeroterma pe 1/2 si aprox 20 km cu aer conditionat on pe treapta 3- consum 4,67 l.

Facut plin pana la prima declansare a pompei + 2-3lei aprox. pana la pret fix----- plin pana la declansare + 2,5 lei pana la 25 lei( 5,27 lei litrul -benzina petrom 95)-

 

P.S. am alimentat de la aceeasi pompa

Share this post


Link to post

Salut!

Cati litri mai are matizul cand se aprinde becul de la benzina?

Share this post


Link to post

Cand se aprinde becul si ramane aprins mai are 5 litri.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns.Nu credeam ca are 5litri rezerva, avand in vedere ca tot rezervorul are 35.

Share this post


Link to post

Nu stiu daca intreb in locul potrivit dar: am variatii mari (le consider eu) la acul indicatorului de benzina. Nu am experienta am cumparat masina SH cu vreo 52 de mii de kilometri si eu abia am facut 700. Nu i-am calculat consumul pur si simplu cand a fost cazul m-am dus si am alimentat (Petrom imi e in drum).

 

De ce zic variatii mari, am alimentat de 50 de lei si acul s-a dus la 3 sferturi (evident rezervorul nu era gol). Am fost pana la cineva (40 de kilometri drum excelent) acul s-a dus la un sfert. Am stat pe acolo o zi si deja aveam emotii pentru intors. Surpriza dupa nici 5 kilometri acul s-a dus la jumatate. Care sa fie cauza?

Share this post


Link to post

Depinde de pozitia masinii(in panta o sa vezi ca arata ca scade sau creste nivelul benzinei din rezervor ). Sonda nu citesste corect, poate trebuie curatata.

Spre exemplu la mine cu rezervorul plin merg aproximativ 400 km pana ajunge acul la jumatate. Apoi scade rapid

Share this post


Link to post

15.02.2013 23.403 325,0 18,35 fuelsort_18.pngtire_2.pngstreet_3.pngstyle_2.png 1,40 5,65 pen.png delete.png

12.02.2013 23.078 363,0 20,01 fuelsort_18.pngtire_2.pngstreet_3.pngstyle_2.png 1,37 5,51 pen.png delete.png

11.02.2013 22.715 422,0 23,63 fuelsort_18.pngtire_2.pngstreet_3.pngstyle_2.png 1,35 5,60 pen.png delete.png

Consum pe timp de iarna mixt, cel putin asa il consider eu pentru ca mai mult de jumatate din drum l-am parcurs cu 50-70 km/h si unde mai pui ca a mai condus si o incepatoare din cand in cand :lol:

Insa per total am facut 1700 km cu 92,83 L rezultand un consum mediu total de 5,46 L/100Km asta in conditiile de mai sus.

Buburuza a mers fara probleme in cele 7 zile de vacanta :X si a rezistat cu stoicism drumurilor groaznice din tara noastra. :wallbanger:

O zi minunata tuturor!

Edited by SGK

Share this post


Link to post

fratilor nu stiu ce sa ma mai fac cu al meu matiz cumparat acum cca 1 luna de zile al folosesc pt mers la munca cca 4 km pe zi...deci motor mai mereu rece si mi-a dat un consum de 11 % ...matiz euro 2 ...acul de la benzina scade vazand cu ochii( nu e o metafora chiar asa scade) intrebare: are ceva defect sau asa scade acul la benzina?? ma gandeam sa nu am furtun ceva fisurat sau chiar rezervorul :( ...scade prea repede !

 

spre exemplu cu benzina de 150 ron am facut 200 km de oras drumuri scurte in general !

Share this post


Link to post

Nici la Cielo nu scot consumul asta in oras. Vezi sa nu ai furtun, conducta de benzina sparte. La fel e posibil sa ai si rezervorul gaurit sau vreo roata blocata. Conductele si furtunele le verifici imediat dupa oprirea masinii sa nu se usuce in caz ca e pierderea mica.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

La drumuri scurte consuma mai mult orice masina, dar 11% e putin cam exagerat. Tot pentru dumuri de ~2km dus si 2km intors pe zi o foloseste si nevasta-mea si il porneste din telecomanda cu 5-10min inainte de a pleca dimineata ca sa se incalzeasca habitaclul, consumul rezultat fiind undeva la 9%. Tot Matiz E2 care papa si ceva ulei :) . Daca stai mult pe loc pentru a o incalzi si mergi aia 4km bara la bara atunci consumul raportat de tine poate fi real... Oricum, parerea mea e ca e ceva dubios cu masina. Motorul merge bine sau da in nas, nu are putere, etc?

Edited by ches

Share this post


Link to post

morotul functioneaza impecabil nu da rateuri nu scoate fum nu papa ulei porneste la sfert ...nimic nimic ciudat sau care sa imi dea de gandit ...eu tind sa cred ca am cv probleme la indicatorul de benzina spe exemplu astazi eram chiar la limita de a intra pe rosu ...si am alimentat 5 litri sa dus la prima linie in mod normal nu cred ca trebuia sa ajunga pana acolo cu doar 5 litri de benzina cat este litrajul intre linii la indicatorul de bord?

 

am inspecatat vizual nu vad urme de benzina nici macar sa miroasa a benzina...o pierdere de benzina ar da miros pe langa masina sau in zona motorului cand ridic capota ...nici vorba de asa ceva :) nici nu stiu ce sa mai cred!

 

post-42274-0-24177200-1418926533_thumb.jpg

Edited by slim_daddy40

Share this post


Link to post

Nu are nici o problema masina.Indicatorul de benzina este inselator si nu tre sa-l iei in seama prea mult.insa foarte precis este becul de rezerva de la benzina care se aprinde la 5 litri.Daca nu ai banu sa faci consumul la plin atunci poti incerca sa faci consumul cu becul de rezerva.Sper ca m-am facut inteles.

Edited by sergiu2010

Share this post


Link to post

Daca faci consumul de multe ori la becul de rezerva sper ca m-am facut inteles: o sa se arda termistorul pe post de sonda de nivel minim benzina. Care inca nu l-am vazut de cumparat prin ro in varianta de la mama lui.

Share this post


Link to post

Becul meu nu se aprinde chiar dacă intru pe rosu serios.. Este ars cred... Asa am cumpărat mașină!

Share this post


Link to post

Salutare! Am o dilema in legatura cu consumul matizului: daca motorul a fost segmentat de ce imi consuma relativ la fel fata de cum era inainte,singura diferenta fiind ca nu mai mananca ulei dar consum mixt a ramas de 7,5 la 100 km.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...