Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Consum Matiz

Recommended Posts

La 120km (pe ceas),in realitate cam 114,pe autostrada ,un consum de 5,5l%.

Share this post


Link to post

Matiz in rodaj, 1-2.5 persoane (0.5=un copil), Tg Mures -> Bucuresti 5.6l/100km, Bucuresti -> Tg Mures 5.9l/100km. ~80% extraurban, AC asa si asa (hehehe). vmax = 120km/h (atinsa, nu testata). E super ok, nu? Metoda: de la plin la plin (plin = al doilea click la pompa)

Edited by tclau

Share this post


Link to post

Pai, de ce nu . :thumbl: .Cati mai multi km!!

Las`o mai moale cu viteza .Esti in rodaj. :)

Edited by puchi

Share this post


Link to post

off-topic (scuze):

Cat tine perioada de rodaj?... ca-n manual zice parca de "primele sute de km", iar eu am zis ca dupa 600-700km e cam gata. Sa fie oare 10-15 sute de km? ... hehehe... adica pana la prima revizie? Oricum parca si-a dat drumu'... adica cu acelasi stil de condus (neapasat acceleratia pana la podea sau brusc)... accelereaza mai bine (ajung usor la 110km/h)... sau e o impresie si inainte...cand ma apropiam de viteze ridicate taiam aceleratia?

O problema (nu am gasit pe forum sau nu am cautat bine): dupa reprize de mers cu viteza ridicata, cand schimbam vitezele in sens crescator, acceleratia parca era blocata, adica se auto-mentinea cateva secunde. Dupa un regim de mers urban, problema nu a mai aparut... am intrat in categoria "asa fac toate"? Oricum astazi ma duc sa iau cartea de identitate, i-mi fac programarea la prima revizie (am trecut de 1300km) si o sa le zic de problema.

E drept ca se reduce consumu' dupa rodaj? Oricum eu sunt super multumit cu cat papa (dupa asteptari si impresii de pe forum).

Danke

Share this post


Link to post

Si mie imi consuma mult Matizul. In Bucuresti am renuntat la calcule, ia undeva in jur de 10, dar acum daca stai cu orele la cozi nu mai conteaza distanta. Afara ia in jur de 6-6,5 l/100km. Pe autostrada merg 120-140 si in rest 80-90. O sa o duc la service pentru revizia de 50.000 sa vedem ce gasesc aia, daca gasesc ceva sau daca doar am eu piciorul greu.

Share this post


Link to post

@tclau: motorul "isi va da drumul" bine dupa 10-15.000 km; eu cel putin asa am observat la Matizul meu euro 3 (acum am 18.400km) - inainte imi consuma cam 10 in oras, acum a coborat la, cat crezi?, 6,2 in oras si cam 5 afara (la maxim 120 pe ceas). Acest consum a fost calculat pe intreaga luna iulie a.c. Matizul cel nou (care abia are 1 luna) - euro 4 - tot 10 consuma in oras, n-am facut inca cei 1500km pentru prima revizie. Deci mai e cale lunga pana la finalizarea rodajului si reducerea consumului.

Edited by costinel

Share this post


Link to post
... 6,2 in oras si cam 5 afara (la maxim 120 pe ceas) ...

Se pare ca ne asemanam la mersul cu Matizul.

Share this post


Link to post

Fac ce fac si mi se pare ca consuma mult matizu... Dar cand fac consumul... mi se pare mic... 5,3 mixt ceea ce mi se pare ok... Ori merg eu mult si se consuma benzina repede... ori am probleme la bibilica si nu calculez bine consumul :D

 

LE: Vad ca sunt prea obosit si iar am gresit topicul... mii de scuze :)

Edited by banzay

Share this post


Link to post
@tclau: motorul "isi va da drumul" bine dupa 10-15.000 km;...

 

Un prieten zicea la fel... sa ma duc incet 10000km ca dupaia isi da drumul... lui ii iasa ~4.5l/100km extraurban! Masina merge excelent zic eu, dar a preluat-o sotia si ultimul consum a iesit 7l/100km (cu 40%AC si mers incetut...).

Toate cele bune

Share this post


Link to post

Nu exista niciun motiv "sa te duci incet primii 10.000 km", nu faci decat sa prelungesti pragul la 20.000 km. Chiar si dupa, Matizul consuma mai mult cu cat il duci mai incet.

Share this post


Link to post

Scuze, postez la EURO 3...

Edited by tzucumber

Share this post


Link to post
Pe anumite portiuni am calculat si consum de 4,7l la suta cu metoda plin la plin, dar mers foarte linistit.

Sigur l ai umplut a2a oara???Sau si tu mergi in spatele camioanelor?

Nu stiu cum va consuma voua 4 ...ca la mine nu scade de 6.5-7 (iar 10 la munte ) extraurban :| , iar cel mai mic consum urban e de 8.5 iar cel mai mare. 15.5 :|

Share this post


Link to post

Yeeeee nu sunt singurul care inregistreaza consumuri de peste 7 afara!!! Apropo, problema s-a rezolvat, acum am intrat oarecum in normal, cu un consum de 5.5-6 afara si in jur de 8 in oras. Solutia la mine a fost un drum de 200 de km in care masina a mancat JAR in toate treptele de viteza, iar la un moment dat a avut un fel de eliberare de presiune, in sensul ca parca s-a desfundat ceva.

Acum urca in ture de nu-mi vine sa cred si merge mai bine ca niciodata. Mentionez ca nu am folosit la acest drum solutie de curatat injectoare sau altceva, doar benzina de 95 de la MOL si talpa multa.

Share this post


Link to post

Un matiz care merge majoritatea km in oras poate sa se puturoseasca?

Share this post


Link to post

Daca merge si subturat, da.

Share this post


Link to post

Sal, eu am reusit un consum de circa 5- 5.2 l la suta in extraurban cu 95-100 km/h si 6.5 - 6.8 l la suta in urban cu 50-50 km/h, ca la noi nu prea este aglomerat in oras, mentionez ca folosesc benzina lukoil.

Share this post


Link to post

Ultimul consum... 9l/100km... se pare ca la mine ii invers... dupa rodaj creste consumul...sau am inceput s-o turez prea tare? :(

Share this post


Link to post
Daca merge si subturat, da.

Pai si in cazul asta cum isi revine la normal? Ce anume s-a intamplat?

Share this post


Link to post

Hranind motorul cu jar.

Share this post


Link to post

6,3 la suta in 480 km, din care 90% in regim extraurban, AC folosit cam 30% din timp. Traseu Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Brezoi (gura Lotrului) si retur.

La dus am mers tare pe autostrada, cu AC-ul pornit. A fost foarte aglomerat si am avut de ales intre a merge in coloana pe banda 1 cu 80-90-100 km/h printre tiruri/camioane/autocare sau in coloana pe banda 2 cu 120-140 km/h. Am ales varianta 2.

In schimb la intoarcere am fost aproape singur pe sosea si am condus cat s-a putut de economic, nu am depasit 110 km/h... ba chiar am avut momente in care am mers cu 80 km/h pe autostrada. Nu mai fac asa ceva niciodata, jur. Nu merita sa merg ca melcul pentru o economie de 4 lei la 100 km si in plus parerea mea e ca masina se comporta mai bine in treapta a 5-a la viteze de 120-140 km/h decat la viteze de 90-120 km/h, mai ales atunci cand AC-ul este pornit.

 

In Bucuresti nu mi-a scazut niciodata consumul sub 7,5 la suta (as spune chiar sub 8), dar pe aici conduce mai mult sotia. Care sotie mai nou a inceput sa se creada pilot de curse si schimba vitezele la 25-30 / 50-55 / 65-70. Noroc ca circula la ore la care traficul e relativ lejer pe traseul parcurs de ea.

Share this post


Link to post

Cred ca Matizul meu s-a stricat ... cu 31.32 l am mers 490 km numai B. REZULTA 6.39 :->

Share this post


Link to post

Ultimul consum-7,3 %,regim combinat,fara AC.Pana acum nu am reusit niciodata sa scot sub 7 % insa nu mai mult de 8 %.Una peste alta sunt multumit iar in vara trecuta ,chiar si cu AC pornit, nu s-a dus la mai mult ,chiar folosita mai mult in regim urban.

Edited by alex03

Share this post


Link to post

N-a mai postat nimeni pe aici de ceva timp. Lumea ori e multumita ori e resemnata :P

 

524 km cu 30l, ~100 km urban, 4 persoane (in extraurban), cauciucuri de iarna 5,72% Mers legal. Ma asteptam la mai putin :D Deh, obisnuit cu dizalu care in aceleasi conditii scotea 4,2 - 4,7

Share this post


Link to post

Sa punem si un consum de mers "apucat". Suceava-Siret, drum liber, portiuni mari de 140, in rest 120-130 constant, facut de doua ori intr-o zi, de fiecare data facut plin, la aceeasi pompa. Un drum 5.6, unul 5,9. 2003, 72.ooo km acum. Eu zic ca nu-i rau, la turatiile corespunzatoare.

Ca o paranteza, la masina asta extrem de important pentru consum este filtrul de aer, se imbacseste foarte repede, aspiratie mare. La 500 de km in urban il scot, il scutur-suflu, etc si iese un nor de praf. Din pacate, in "comuna" in care locuiesc :wallbanger: se construieste la greu deci sunt nevoit sa fac asta des.

Share this post


Link to post

500 km cu 29,5l -> 5,9% ~350 extraurban restul urban. Vreau mai putin :P

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...