Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Consum Matiz

Recommended Posts

Consum urban - 9.8%

Consum afara - Galati - Cluj si retur - 7.8%.

Benzina Mol95.

Masina e din 2003 si are 71k.

Edited by Tyby_G

Share this post


Link to post

NU e cam mare pt Galati ?

Share this post


Link to post

E mare cred si pentru Bucuresti. Ma rog... deocamdata nu i-a dat nimeni de cap in privinta asta. Nu merg subturat, nici nu merg exagerat de tare, pe langa benzina mai bea si ulei.

Share this post


Link to post

Consum de exceptie! la propriu... AI probleme serioase cu masinuta, cred ca isi merita o revizie serioasa (mai ales la pretul actual al benzinei...).

Probabil, daca zici ca mananca si ulei, masina are sufiecienti kilometri iar intretinerea facuta a fost minima...

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Dupa cum am zis masina are acum 71k , ultima revizie a fost la 66k, atunci s-a facut distributia , filtre- toate, am folosit si aditiv pentru curatare injectoare, am fost de curand si au pus testerul pe masina si totul e ok .

Share this post


Link to post

Pari resemnat. In locul tau nu as fi, repet nu stiu vre-odata sa fi auzit de un consum asa de mare. Decat daca accelerezi mult ca sa franezi si mai mult.

Asa a consumat mereu ?

Share this post


Link to post

A consumat si mai mult... in iarna am avut max de 11.1 (nici mie nu-mi vine sa cred acum) , dar dupa curatarea IAC-ului , reset si idle learn se pare ca ma mentin totusi sub 10. O sa mai merg cand oi mai avea bani (slabe sperante) sa-i verifice toate furtunele de benzina... am impresia ca masina mea consuma mai mult ca un 320i. :|

Share this post


Link to post

Nu asta ar fi relevant pt ca e diferenta imensa de tehnologie. Trebuie sa compari cu aceleasi masini.

Share this post


Link to post

Era o aluzie... la faptu ca 800cc = 2000cc. Ma rog.. tehnologia o fi... da mie tot 10 imi consuma. Daca nu rezolv vara asta... la targ cu ea si Aygo scrie pe mine !

Share this post


Link to post

E grava problema...sunt nou pe forum dar n-am auzit in viata mea de consumuri asa mari la matiz :P

Eu ma laud cu a mea k am 10.000 km (am luat-o de noua) ,am facut acu o sapt revizia de 10 000,si vreau sa zis ca la drumul ramnicu valcea-bucuresti si retur + bucuresti (430 km in total ) bag de fiecare data 17 l de benzina.Pe autostrada merg cu 90-100 km/h,iar pe rm valcea-pitesti cu 80-90 km/h in functie de trafic.

Sunt super multumit de ea.

Sper sa rezolvi cumva problema sa vezi ce cauzeaza cunsumul enorm si sa o tii ca-s masini bune.

Share this post


Link to post

Consum la a mea, din 2000, 90000km:

Drum de 1350km din care 650km pe autostrada, mers cu viteza 120-130km/h constant, si restul de 700km cu 60-100 maxim. Incarcare: 2 persoane + caine + pisica + bagaje. :) )

Consum mediu in total 5.5 %.

 

Mers pe autostrada 450km cu 130-140 constant (120 la deal, 140 la vale si drum drept) (da, se poate, si nu a crapat nimic inca la ea), consumat exact 27 litri, deci 6%.

Cu ocazia acestui drum am reusit sa fac acul sa treaca cu putin peste 160Km/h, dar era la vale, si am resusit sa uimesc posesori de Skoda Octavia sau alte natii de masini, trecand pe langa ei cu 130 la deal :) ) . De fapt urcam cu viteza asta pentru ca nu voiam sa-mi pierd avantul obtinut in zonele drepte. Pedala la fund. :P

 

Consum urban, zilnic mers mediu cam 20km, schimbat:

II - 20km/h,

III - 40km/h,

IV - 60,70km/h,

V - peste 90:

---------------

6.8 %.

 

Daca merg la drum lung cu viteza sub 100km/h, obtin 4,5%. Dar cine are rabdare...? > :)

Share this post


Link to post

La 444 km numai bucuresti a consumat 30.2 litri.rezulta 6.8 .Masina asta e incredibila :lavolan:

Share this post


Link to post

Mergi numai noaptea cu masina? Mi se pare f. mic consumul.

Share this post


Link to post

Parerea mea... in privinta consumului mare. Am vb in Tulcea cu cineva care a patit la fel. A schimbat pompa de benzina ... s-a mai redus consumul cu mult dar tot halea ulei. A segmentat motorul si a gasit imbinarile segmetilor aliniate. Normal a fost sa nu fie asa. A pus alti segmenti, asa cum trebuie asezati, si masina face si azi taximetrie la un consum normal.

 

E doar o parere.

Share this post


Link to post

910 km cu 61 litri de benzina. 90% in regim extraurban, pe traseul Bucuresti-Albena si retur. AC pornit 80% din timp, masina incarcata la maxim cu bagaje, plus noi - doi adulti si un copil. Viteza de croaziera pe autostrada a fost de 130-140 km/h, cu unele varfuri pana la viteza maxima pe care a putut-o atinge buburuza, adica fix 150 km/h pe ceas.

 

In conditiile astea nu cred ca este tocmai rau un consum de 6,7%. Ce sa fac daca sunt rau de caldura si nici nu am rabdare sa stau in coloana cu tirurile la 90-100 km/h? :lavolan:

Share this post


Link to post

deci pana la urma tot eu sunt cel care merge ca nebunu cu consum mic...record de consum in buc este de 4.4%...............am mers normal ...eu zilnic merg intre 200-300 km pe zi ...prin bucuresti si trebuie sa fac un plin pe zi de la petrom...  <img src= (">  <img src= (">  <img src= (">  <img src= ("> ...eu am facut o medie de consum ...de ex dak merg cu 100-110 in treapta a 4 in afar ucrestiului am consum de 5.1% dak merg cu treapta 5 am consum de 5.8%.... > :) > :) > :) redcord de viteza la matiz ...buc-constanta 140 km/h si consum de 6%

Share this post


Link to post

Suceava-Piatra Neamt-Lacul Rosu, sus in pas, inapoi pe la baraj, Coada Lacului, Targu Neamt-Suceava

 

4.7%, urcat serpentine o gramada cu a treia, franat si accelerat de 1000 de ori pe motiv de chegi care mergeau cu 40/h, vaci si cai alergand pe drum, betzivi, (am injurat de cateva zeci de ori :wallbanger: ) etc (azi a fost mare sarbatoare si au iesit toti la plimbare :o ), la liber 110-120/h. Asta a fost primul extern dupa bujiile NGK. Efectiv nu se aude motorul si trage de zici ca-i turbo, bineinteles, benzina Lukoil. Cred ca pe un Suceava-Iasi, mers constant, la consum si fara chegi cramponati pe singura banda existenta va scade la cel putin 4.5. 

Share this post


Link to post
deci pana la urma tot eu sunt cel care merge ca nebunu cu consum mic...record de consum in buc este de 4.4%...............am mers normal ...eu zilnic merg intre 200-300 km pe zi ...prin bucuresti si trebuie sa fac un plin pe zi de la petrom...  <img src= (">  <img src= (">  <img src= (">  <img src= (">

 

200-300 de km.. deci 8.8-13.2 litri pe zi.. la 4.4 in B. Da mic rezervor ai de faci plinul zilnic la cantitatile astea =))

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
deci pana la urma tot eu sunt cel care merge ca nebunu cu consum mic...record de consum in buc este de 4.4%.

 

Nu stiam ca exista mopeduri daewoo matiz :D

Share this post


Link to post

Ieri am facut un record demn de "invidiat". 270 de km cu 20 l de benzina. Numai extraurban, 50% AC pornit. Cred ca ceva e in neregula cu buburuza

Share this post


Link to post

Ultimul consum calculat, corect zic eu, ar fi 5,6%. 81 litri pentru 1450 km. Am bagat doar de la Petrom de 95 asta dupa ce de mai bine de 1 an am bagat doar lukoil de 95 cu mici exceptii. 

Doua persoane plus bagaje cam de 50 kg. Traseul a fost: Bucuresti, Urziceni, Buzau, Focsani, Bacau, Piatra Neamt, Targu Neamt, Gura Humorului, Bicaz, Lacul Rosu, Gheorghieni, Sovata, Sighisoara, Agnita, trecere pe Transfagarasan, Curtea de Arges, Ramnicu Valcea, Calimanesti si inapoi pe Pitesti - Bucuresti. Mers in localitati cu 50-80 unde se putea, iar in afara cu 90-110. Am prins vreo 10 semafoare pe tot traseul dar nu am asteptat prea mult. Am folosit ac cam jumatate din drum si mai trebuie luat in calcul si frecusul prin localitatile unde am oprit(cam toate). Ma declar multumit de consumul extraurban, nu si de cel urban unde nu prea coboara sub 9%.

Edited by Celtic

Share this post


Link to post

1495 km cu aprox. 93 de litri, adica undeva pe la 6,2%. Traseul a fost Bucuresti-Albena-Bucuresti-Voineasa-Bucuresti plus ceva plimbari scurte prin zonele respective. Peste 90% din drum regim extraurban, din care 600 km pe autostrazi la viteze de 120-140 km/h (chiar si 153 km/h de cateva ori pentru putin timp - am vrut sa testez vit. maxima) si 700-800 km pe drumuri nationale destul de libere cu viteze intre 80-110 km/h. 100 sau 200 km in regim urban, dar trafic normal fara ambuteiaje. AC-ul a fost pornit majoritatea timpului. In masina au fost 2 adulti plus un copil + bagaje cat cuprinde, cu exceptia a 250 km intre Bucuresti si Voineasa, la care eu si cele 90 kg ale mele am lipsit.

 

Pe alt forum unde am postat datele de mai sus consumul li s-a parut prea mic si viteza prea mare pentru Matiz, ba chiar mi s-a spus ca bat campii si ca sunt sustinator fanatic al Matizului. Mie nu mi se pare nimic iesit din comun si incerc sa nu ma bucur prea tare pentru ca... nah, nu mai e mult, vine iarna si iar incep cu consumurile urbane de 10% :rolleyes:

Share this post


Link to post

Mie mi se pare un pic mare consumul dar avand in vedere si vitezele mari plus AC cu care ai mers e acceptabil. Si in legatura cu viteza nu minti deloc. Si eu tot 150 si ceva am prins.

Edited by nonel

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Da..spune-le asta si altora. Daca treci de 120 deja este numit mincinos, iar daca la 120 ai consum mai mic de 7, mincinos sfruntat.

Share this post


Link to post

Am incercat si eu sa vad odata cit poate matizul meu din 2004 si a putut 155 km/h pe autostrada bucuresti pitesti cu 4 persoane la bord. A fost doar un test . Masina se comporta ok.

Referitor la consumul meu , mers in bucuresti pe scurtaturi in mare parte am -consum urban 7.5 -- 8 % , fara ac .

 

La ultimul traseu facut prin tara , traseu de 2300 km - bucuresti -adjud - piatra neamt - bicaz - lacul muntelui - vatradornei - bistrita - nasaud - singeorz - plimbari in zona (poiana zinelor , borsa , sapinta , bistrita de 3 ori) si revenire din singeorz - nasaud - bistrita - tirgu mures - onesti - adjud - buzau - bucuresti am avut consum de 5.48l% ->126l . Incarcarea a fost de 2 persoane pina in singeorz. In zona singeorz am fost 4 in masina. La intoarcere am fost iar 2 persoane cu bagaje pentru 4 pers pina in adjud. Aerul a fost pornit mai mult de jumate din drum.Il opream in general cind urcam sau vroiam sa depasesc. La consum a contat si faptul ca am avut probleme cu cablul de ambreiaj care a fost legat cu sirma dupa ce am trecut de vatra dornei pina in singeorz .(pe aceasta portiune am schimbat foarte foarte foarte putin vitezele) . Viteza medie de drum este undeva in jurul a 50-60km/h. Viteze mari am atins pe e85(100-120km/h) , in rest prin localitati cu cit se putea , iar la drum intins in jur de 90km.h pe DN-uri iar in urcare de deal in jur de 50-60km/h

 

Pe anumite portiuni am calculat si consum de 4,7l la suta cu metoda plin la plin, dar mers foarte linistit.

Consumul ~5.5l la suta e ok pentru matiz cu aer , insa dupa mine e mare pentru cit e de mica masina.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...