Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Consum Matiz

Recommended Posts

Nu am reusit sa ies din Bucuresti. Deh, munca asta :D . Trei plinuri, benzina OMV 100, mers exclusiv urban, ore aglomerate pe Mihai Bravu - Stefan cel Mare (7.30-800 dimineata - 16.00-17.00 dupa-amiaza), stil sportiv. Masina este Euro 2 si are aproape 20.000 km la bord.

 

Primul plin: 7,9l/100km

Al doilea plin: 8,2l/100km

Al treilea plin: 8,1/100km

 

Daca m-as potoli un pic (adica daca as merge un picut mai usor) consumul a fi pe la 7 si un pic asa cum sustine si producatorul. Nu stiu insa daca pentru aproape 1l/100km (~40.000 lei vechi) s-ar merita sa merg mai usor.

Share this post


Link to post

Baga de 95 si mergi mai mult, desi traseul e criminal.

Share this post


Link to post

Primul consum mai pe bune la Matiz, exclusiv Bucuresti, 7.9%

Share this post


Link to post

Salut. Cu un matiz chel, euro3-2005 eu consum in oras 6l/100km. Insa plecarea de pe loc se aseamana cu cea a melcului,nu fac depasiri si nu accelerez niciodata mai mult decat trebuie inainte de semafor.La semafor(depinde daca-l "cunosti") daca tine 2 minute opresc motorul mai ales cand mai sunt si 10-15 masini in fata mea...am tot timpul din lume sa pornesc masina in asa fel incat sa nu incurc traficul. E simplu nu?

Share this post


Link to post

Iar bateria si demarorul ... ei ce zice? :-?

Share this post


Link to post

In conditiile in care, ipotetic, as merge ceva mai putin sportiv (spun ipotetic pentru am incercat si pur si simplu nu reusesc, nu este in firea mea sa merg la consum - asta e), consumul in oras ar fi, in cel mai fericit caz, de aproximativ 7l/100km.

 

Producatorul sustine ca Matizul consuma in oras 7,3l/100km si stim toti in ce conditii este calculat acest consum. Cine spune ca ii consuma mai putin de 7l/100km in oras (vorbesc de Bucuresti) fie nu calculeaza corect consumul, fie merge excesiv de babeste (incet - adica accelereaza, apasa pe acceleratie, incet si constant) fie... i se va lungi nasul dupa ce posteaza aici :D . Asta e parerea mea si sper sa nu deranjez pe nimeni pentru ca nu asta e intentia mea.

 

Dupa cum spuneam, daca as merge la consum as salva aproximativ 1l/100km, in cazul meu (OMV100) 4RON. Pentru acesta suma, pe care o 'pierd' la 100km, nu pot sa ma lipsesc de placerea de a conduce in stilul meu. Un stil care ma face sa ma simt bine ca ma aflu la volan. Parerea mea este ca, in momentul in care dispare placerea condusului pentru ca intervine stresul consumului, ar trebui sa ne lasam de sofat.

 

Numai bine si drum cu prioritate ;) .

Edited by wizzard

Share this post


Link to post

Intr-adevar am mers incet si asta doar pentru ca am avut ambitia sa aflu minimum de consum...ce-i drept nu voi conduce asa mereu...dar cine vrea consum mic doar asa il poate obtine...fara accelerari,opriri de motor la semafor etc(desi e o nebunie sa credem ca ar putea cineva conduce o viata intreaga ca melcul). bafta

Share this post


Link to post
Dupa cum spuneam, daca as merge la consum as salva aproximativ 1l/100km, in cazul meu (OMV100) 4RON. Pentru acesta suma, pe care o 'pierd' la 100km, nu pot sa ma lipsesc de placerea de a conduce in stilul meu. Un stil care ma face sa ma simt bine ca ma aflu la volan.

Parerea mea e ca:

1. Daca nu ai folosi benzina de co100 ar consuma mai putin (oricum diferentele la mine sunt neglijabile co95-co100).

2. Eu nu am reusit sa trec de 7.5% in Iasi oricat de tare am tras de masinuta (mai putin iarna, cand se ducea la 8.5). Un 7% este plauzibil pentru un mers mai echilibrat si un traseu mai liber. :)

Share this post


Link to post

Va rog sa ma credeti ca imi e frica sa ii fac consumul Matizoiului :D

Decat sa imi dau cu testa in :-& cand oi afla cat de mult consuma mai bine sa traiesc eu impacat si fericit cu consumul declarat de producator =))

Share this post


Link to post

@andreib: crezi ca nu as baga benzina CO95? Cum sa nu, doar e mai ieftina. Mi-e teama insa ca vor aparea probleme... Am auzit lume care se plange de apa din benzina ceva mai ieftina. Banuiesc ca la astea mai scumpe nu baga apa sau cel putin nu asa multa. Ma gandeam sa alimentez cu benzina CO95 si sa pun la fiecare plin un aditiv 2+2 sau alta firma care cica ar face nu stiu ce la apa din benzina. Are rost sa ma complic? Nu stiu cat as castiga din punct de vedere financiar. Probabil ca prea putin :)

Share this post


Link to post
... Am auzit lume care se plange de apa din benzina ceva mai ieftina. Banuiesc ca la astea mai scumpe nu baga apa sau cel putin nu asa multa.

Hotii n-au scrupule si sunt buni matematicieni. Raportul castig/risc este mai bun cu cat produsul botezat este mai scump si consumatorul mai sigur.

 

Zvonul acesta cu apa in benzina cu CO95 este bine intretinut de petrolisti. Dai mai mult la pompa si te reintorci mai des. Benzina de CO95 fara Pb este pentru motoare de la euro1 si pana la euro 4 (citat aprox. din anuntul producatorului)

 

Apa cu benzina nu se amesteca, se separa, dupa densitate. Asa ca, probabilitatea ca apa din rezervoarele lor sa ajunga in rezervorul tau tinde spre zero, deoarece rezervoarele lor, cele moderne, au un spatiu de colectare a apei la un nivel la care sorbul pompei nu ajunge. La fel este si in rezervorul tau, de Matiz, nu confunda cu alte vehicule ce nu pot fi numite masini. Apa patrunsa in rezervorul tau, in cantitate mai mare decat cea prevazuta de constructor se va opri in filtrul de benzina. Apa colectata de filtrul Matizului meu, dupa 40.000 km era atat de putina incat n-am simtit o diferenta semnificativa intre filtrul vechi si filtrul nou.

 

Probleme pot aparea doar daca alimentezi de la pompa in timp ce un rezervor al statiei este umplut din cisterna si benzinarul n-a separat rezervorul in cauza de pompele de livrare sau nu poate sau nu vrea (cazul statiilor vechi, de cartier). Sau in cazul in care rezervorul tau este aproape gol, alimentezi la greu (pana in buza) si pleci repede de la pompa. In cazurile acestea, ori astepti pana lichidele se decanteaza, ori bagi in rezervor un flacon cu alcool isopropilic si astepti sa-si faca efectul.

Share this post


Link to post

Sa iti dea Dumnezeu sanatate domnule Tolin, acum serios vorbesc, ca multe lucruri bune ne inveti pe nevrednicii tai colegi de forum

:osanale:

Share this post


Link to post

Hai mai baieti ca nu se fura benzina punanad apa!!Se umbla la pompe la debitmetre se pune alt produs petrolier (gazolina e cel mai des folosita) ...Cu apa e cam aiurea caci cum spunea si Tolin nu prea ai cum s-o amesteci in benzina !Desi...daca pun ei alcool in rezervoarele lor nu ar merge oare!?!!?!

Share this post


Link to post

@tolin: Da-mi voie sa-ti povestesc ceva. Acum doi-trei ani am bagat intr-un Ford Sierra benzina de la Agip parca. Dupa cativa km a inceput sa mearga foarte aiurea, sa trepideze masina, sa faca foarte urat. Chiar nu puteai merge cu masina asa. Am stat si m-am gandit la posibile probleme - defecte. Am crezut ca a picat vreo piesa ceva. Am ajuns la concluzia ca e de la benzina si am presupus chiar ca as fi bagat motorina in loc de benzina. (Mai tarziu m-am uitat pe chitanta si am vazut ca bagasem ce trebuia ;) ) Am scos asa-zisa benzina din rezervor, am dat o fuga pana la Shell unde am umplut o sticla de doi litri cu cea mai buna benzina a lor. Dupa ce am turnat benzina in rezervor, motorul a pornit un pic mai prost dar incepea sa mearga din ce in ce mai bine asa cum eram eu obisnuit. De atunci nu mai pun benzina ieftina in masina pe care o conduc decat daca e ... Dacia. :) Cazul meu nu e singular. S-a intamplat si altora ceea ce mi s-a intamplat mie si nu numai la aceeasi benzinarie. Eu nu am patit nimic la masina (nu s-a stricat nimic), dar la altii s-au dus injectoare, pompe de benzina etc. Ce are benzina asta de strica bunul mers al masinii (al motorului) si de face astfel de ravagii, punand poseserii de bolide sa bage mana adanc in buzunar pentru reparatii? N-o veni si la noi ziua aceea in care combustibilii si soselele sa fie precum cele din Occident?

Edited by wizzard

Share this post


Link to post

Acum sa stiti ca nu numai benzina e de vina!De ce credeti ca exista tot felul de produse de curatat injectoare!?!?..De cate ori si cati le folosim !Sau de cate ori ati schimbat filtrul de benzina !!??....

Share this post


Link to post

Gata, inapoi la topic !

Share this post


Link to post

Traseu: Constanta - Bucuresti - Constanta (circulat prin buc. aprox 1 h, in conditii de trafic moderat)

Combustibil: Lukoil CO 95

Autoturism: Matiz E, Euro II

Viteza: constant peste 100km/h

Consum: 5,4%

Share this post


Link to post

Ultimul consum exclusiv urban (tot nu am reusit sa ies din Bucuresti). Matiz Euro2.

 

7,7l/100km OMV 100

Share this post


Link to post

@Wizzard:Fa o proba cu Lukoil de 95..

S-ar putea sa ramai surprins :)

Share this post


Link to post

am si eu 3 consumuri de marturisit. :D

 

numai in Bucuresti mers in spume 10.7

 

numai in Bucuresti mers regulamentar si cuminte 6.8

 

mers 2/3 in Bucuresti si 1/3 afara 5.9

 

ma declar multumit.

Share this post


Link to post

Daca bag Lukoil de 95 este cazul sa pun in rezervov si o solutie/aditiv 2+2? Merge bine masina si nu as vrea sa o fac sa mearga mai prost sau, mai rau, sa stric ceva la ea, doar pentru a iesi mai ieftin. Cat e litrul pentru benzina asta? OMV 100 este 4,05RON.

Edited by wizzard

Share this post


Link to post

Matizul a mers 30kkm numai cu Luk CO95 si nu am avut nici un fel de probleme. Aceeasi problema am constatat-o si cu nubira, care merge la cura de Luk de noua si in 19kkm nu am avut neplaceri. Daca vrei sa nu ai probleme si sa ai o masina ce merge impecabil solutie 2+2 de injectoare, o data la 2-3 plinuri si nu vei avea probleme. O sa ramai placut impresionat cum merge matizul cu luk 95 si cu aditiv 2+2.

 

PS: Luk 95 e cca 3.4 RON.

Share this post


Link to post

Fratilor, luati cu rezerva sfaturile despre diverse tipuri de benzina in functie de locatia in tara.

Andrei e la Iasi, wizzard in Bucuresti, luk-ul d-aici poate sa nu fie nici pe departe ca acolo.

 

Vorbesc din experienta mea: Petromul din Bucuresti este net superior Petromului din Moldova, in timp ce Rompetrolul de aici sucks big time, iar cel din Moldova (Roman, Vatra Dornei) este super!

 

Ce v-am spus am verificat cu doua masini, cu Tico si cu Accentul

Share this post


Link to post
nu as vrea sa o fac sa mearga mai prost sau, mai rau, sa stric ceva la ea, doar pentru a iesi mai ieftin

Ce sa strici la un motor setat de producator pe CO95 ? Strici acum, orzul pe gaste. Consumi mai mult si mai scump.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...