Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Consum Matiz

Recommended Posts

astia de fac motoarele sunt mana in mana cu marii petrolisti si cu arabosii...e imposibil in mod normal ca un motoras de 800 cm3 sa consume o galeata de benzina la suta de km

Da deh, trebuie sa traiasca si gura lor si sa aibe cu ce smaralde sa isi tapeteze peretii la cele 140 de camere ale palatului

Share this post


Link to post

Acest motoras este victima compromisurilor.El a fost conceput initial pentru Tico si avea carburator, iar Tico, se stie, are un consum foarte bun. Apoi i s-a adaugat injectia si a fost transplantat pe Matiz, care este mai greu decat Tico, si a crescut si consumul.Urmatorul pas a fost trecerea la euro 3 , iar costul platit de motoras a constat in pierderea a trei cai putere si in cresterea consumului- desi producatorul spune ca acesta a scazut- sunt curios care ar fi argumentele lor, pentru ca practica dovedeste altceva.

Share this post


Link to post

Am facut ieri-alaltaieri plinu' ochi-ochi, pina-n' buza buzelor (au intrat 38l), merg ceva si-i fac consumu' sa vedem cit iese. Acum ca s-a mai si incalzit cum trebe ma astept sa mai scada un pic (Doamne' ajuta!). Va tin la curent!

 

@sprite: ce inseamna o sa-si revina? mie imi consuma, ciudat, tot cam pe acolo si vara! tu cum stai? crezi ca e termostatul unul din cauze?

 

@covrigma: esti boier tata cu 6,7 consum, in bucurestiu' asta de cuvânt_urât. zi boda'proste si sa dea d-zeu sa te tina tot asa!

 

@guru: subscriu celor spuse de tine; si eu sint de parere ca motoru' de pe matiz e un pic cam nepotrivit pentru masina in sensul ca poate trebuia sa fiefacut altfel dracu', nu stiu cum. sint curios ce consum au chevy-urile astea noi care seamana cu maty (parca spark, nu?).

Edited by Tavi

Share this post


Link to post

...inseamna ca o sa mai scada un pic consumul pentru ca ti se va incalzi mai repede motorul (anotimp cald). Oricum, in cel mai bun caz o sa ajungi pe la 8,5... deci tot e "cam mult".

Daca ar fi fost alta cauza, s-ar fi simtit si la "pedala"...

 

La mine s-a vazut imediat: am facut schimbul de antigel, cel vechi fiind scos fortat din instalatie cu aer sub presiune, motorul era relativ rece deci termostat inchis... Consumul a crescut imediat cu 1 litru. Vara trecuta. M-am prins abia asta-iarna ca trebuie schimbat, ca se incalzea mai greu.

Share this post


Link to post

Salut.

Am un Outz (vine de la ou- asa imi "intitulez" eu Matizu') din 2004 E-klasse :) ) 48.000 km. Merge excelent.

Listen here:

*benzina 99 petrom (ma intreb daca o fi de 99 - in vise poate?!!) Bacau - Focsani (exact 100,00 km pa ceas)

august 2005 90-100 km/h 4,5l/suta km (verificat prin petoda plinului)

 

*benzina de toate tipurile (de la Lukoil 95 la omv 98+(in Austria) si altele) BACAU - ROMA (Italia) 2348 km (pe bord)) de la 50-90-150(mai mult timp pe autostrada)-175 km/h septembrie 2005 a manacat 181 l adica 7,8l/suta km Am efectuat circa 6-7 opriri de 20 minute in medie. Cantitatea de benzina am calculat-o in functie de benzina pusa in rezervor (cam 4 plinuri mai sus de click-ul pompei).

Nu am aer conditionat dar mi-a mers cd playerul tot timpul plus am mers cu faza scurta 100% din drum. Nasina a fost incarcata cam la capacitatea maxima, adica bancheta spate rabatata si plin cu bagaje.

 

Eu zic ca masina nu mananca mult. Adica e un consum acceptabil. Precizez ca Outz-ul este cumparat din Romania , Iatsa Bacau

Salutari de la Roma! :) >-

Share this post


Link to post

Eu cu Maty al meu, in varsta de aprox. 3 ani si 43.000 Km, in ultimul timp, inclusiv acum de cand este oarecum mai cald la 500.000 lei adica 15,xx nu pot mai mult de 160-170 km, deci pe la 9 L/100km, dezastru fratilor!!!!!

Cu ce ma mai "amagesc" ... cica de la filtrul K&N, amplif, subwoof, cauciuce late 175 fata si 195 spate, dar parca e Logan, no offence.

Trist dar adevarat...  <img src= S">

ps. am pus turometru, schimb pe la 3500 si VAX...tot 9L/100km.

Micul gigant... prieten cu benzinaria...nu cu driverul. :spumelagura:

Edited by PYF

Share this post


Link to post

Teoretic, calculat dupa grafice adica, nu poti sa consumi mai mult de 5 litri pe ora la 3500rpm fara sa se aprinda MIL (deci fara o defectiune).

 

Mai ramane de vazut cati km faci intr-o ora, iar asta depinde de mai multe: incarcatura masinii, cat de bine e intretinuta, conditii meteo, formele de relief...

 

Pentru primele doua esti vinovat!!!

 

Stii ce presiune ai in pneuri?

Daca ridici fiecare roata pe cric poti vedea cat de greu se invarte.

 

Sa te mai imtreb de stilul de condus?

Edited by getablonda

Share this post


Link to post

:-? Daca scoate cineva 5L/100km prin Bucuresti cu Matiz Euro 2 chiar merita sa fie presedintele "forumului" :) ) parerea mea.

Ce inseamna "intretinuta"?

CD-ul de la oglinda, mileul si catelul din spate, coada de rechin sa taie vantul, b-( si 5 km pe saptamana, adica duminica, si in jurul blocului.

Am glumit, insa consumul ramane ...

Edited by PYF

Share this post


Link to post

Mai citeste odata postul... 5l/ora @3500 nu pe 100km!

Share this post


Link to post

...pe ora, asa e.

 

Adica la 3500 rpm poti parcurge intr-o ora 95 km in treapta a V-a, sau 20 km in treapta I. In functie de incarcare, consumul va fi cuprins intre 0 si 5 litri.

Share this post


Link to post

Matiz 2005, 19.000km. Merge numai cu OMV 100. Consum exclusiv urban (Bucuresti) 7,9l/100 km. Merg sportiv (uneori prea sportiv :D fara a-i impiedica pe ceilalti participanti la trafic ;) ).

 

Sper ca weekendul urmator sa facem prima noastra iesire in afara orasului. Va voi comunica dupa aceea consumul extraurban.

 

Pentru cei care spun ca au un consum mare, fostul proprietar al masinii (care s-a laudat ca ii consuma pana in 7l/100km in oras si il cred pentru ca merge mai potolit) m-a sfatuit ca la 2-3 plinuri facute sa pun in rezervor o solutie pentru curatat injectoarele - orice firma 2+2, etc. Masina merge foarte bine iar consumul e bunicel zic eu pt o masina cu cilindreea asta (daca era de 5l/100km in Buc era perfect :D ), asa ca eu consider ca ceea ce m-a sfatuit el are un rezultat pozitiv. Incercati si varianta cu solutia asta de curatat injectoarele si poate scade consumul.

 

Numai bine si consum cat mai mic!

Share this post


Link to post
... Adica la 3500 rpm poti parcurge intr-o ora 95 km in treapta a V-a, sau 20 km in treapta I. In functie de incarcare, consumul va fi cuprins intre 0 si 5 litri.

Mai precis intre 21 si 100 km/h, adica poti avea un consum intre 5 si 23,8%. Asa ca nu trebuie sa se mai bucure sau sa se planga cineva. N-am auzit sa fie atinse aceste limite in urban.

Share this post


Link to post

Revin ca eram dator de luna trecuta, da' treburi multe, griji mari, alergatura si ...

Tura trecuta: facut plin de plin (am dat si pe-afara rezervorului!) Petrom FP 95, mers pe ceas 186 km exclusiv urban (Bucuresti, dimineata dus 15 km trafic lejer, dupaamiaza intors tot atita, trafic rupere!! stiti si voi cum e pe la 15 prin centru), facut iar plin ochi 15,4 l. Asta inseamna 8,28/100. Mult!

Mai fac odata calculeaua asta zilele astea si va mai tin la curent.

Share this post


Link to post

Matiz euro 3 - 2006 - consum mixt 6% pe 400 km. Masina are acum 900 km.

Share this post


Link to post

Pentru nenea Guru : de unde ai auzit ca motorul de Matiz a fost conceput pentru Tico ?

Pentru Getablonda : in treapta I la 3.500 rpm iti va consuma mult mai mult decat daca ai merge cu a -V-a la 3.500 rpm !!! Stii ... exista o curba de consum ... nu te lua numai dupa turatie !

 

P.S. Poate spuneti si voi ce Euro e masina voastra !!!

Edited by marius_eugen

Share this post


Link to post

E na? Si ce curba de consum are vreo legatura cu raportul transmisiei sau doar cu turatia? Eu zic ca e logic sa iti consume exact la fel la 3500 rpm si in I si in V, in ACEEASI UNITATE DE TIMP. Ca despre asta se vorbea, nu despre numarul de km parcursi in aceste trepte.

Share this post


Link to post

Cam asa. Eu cred ca chiar mai putin in prima treapta. (luand in considerare raportul de transmisie si inevitabilele frecari ;) )

Share this post


Link to post

Bine, luam un caz oarecum ideal (oricum cred ca ar fi diferente destul de mici). Ca asa putem sa mai luam in calcul si faptul ca nu ai cum sa tii din acceleatie motorul la FIX 3500 de ture, iar in tr. I motorul suporta "mai usor" micile variatii de turatie (deci un argument in plus pentru un consum mai scazut in I).

Share this post


Link to post

Salutare dragi forumisti!

Bine v-am regasit. Vreau sa va povestesc si eu despre consumul Matizului meu Euro 3, achizitionat in urma cu 5 luni.

Incarcatura: 4 persoane, bagaje aferente acestora pentru 2 zile la munte. Traseul: Pitesti-Campulung-Mateias-Bran-Codlea-Fagaras-Cozia-Rm. Valcea-Pitesti, parcurs in 2 zile. Viteza maxima: plat-110km/h, urcus-55km/h. La plecare din fata blocului s-a aprins becul si am bagat 20l de la Lukoil; la intoarcere, la intrarea in cartier s-a aprins din nou becul. Sa fie posibil acest consum de pana in 5l/100km? Mie mi se pare extraordinar de convenabil. Voi ce parere aveti?

ps: distanta parcursa a fost de 425km!

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Am facut si eu un traseu ieri de vreo 530km incepand din Curtea de Arges-Pitesti-Sibiu-Deva-Arad-Timisoara.

Consumul a fost de 24 de litrii la traseul acesta (Petrom). Consum 4,6% :banana:

Am fost 2 persoane in masina plus bagajele aferente.

La dus (spre C.de Arges) am bagat benzina pana la refuz de la Mol si consumul a fost de 5.4%

Tin sa mentionez ca nu am mers de loc subturat cu masinuta pt ca pur si simplu nu mergem la consum mic. De multe ori mergeam cu a 3-a la 70km/h.

Ce sa mai zic sunt ff multumit de masinuta. A mers super bine.

Share this post


Link to post

Ultimu' consum:

exculsiv urban, 8,2/100!

Cred ca-mi bag picioarele si nu ma mai agit ca...

Share this post


Link to post

Salutare, am facut un drum de Targu Mures- Constanta si inapoi aprox. 1300 km si a consumat cu trei persoane si bagaje intre 4,4 - 4,8 la suta, deci f convenabil si eu merg si cu 130 si depasesc mult pe drum am luat si un radar, deci sunt multumit de masinuta. Este din noiembrie 2004.

Share this post


Link to post
Salutare, am facut un drum de Targu Mures- Constanta si inapoi aprox. 1300 km si a consumat cu trei persoane si bagaje intre 4,4 - 4,8 la suta, deci f convenabil si eu merg si cu 130 si depasesc mult pe drum am luat si un radar, deci sunt multumit de masinuta. Este din noiembrie 2004.

 

E frate cu Tizulake al meu, dar nu pot sa te cred decat daca imi arati procesul verbal cu 130km/h :-W .

Viteza mea de croaziera este 100-120km/h cu accelerari pana la 140km/h unde situatia o impune, iar cel mai mic consum l-am avut cand am mers cu 90-100 pe Constanta - Bucuresti, dupa un timp m-am enervat ca parca stateam pe loc si am calcat-o in regim normal - consum 4,9l/%. In rest ma incadrez in limita 5,2 - 5,4%. :scarpin:

Share this post


Link to post

Matiz euroIII, 15000km.

Consum pe traseul Craiova, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Păltiniş, Bâlea cascadă, Râmnicu Vâlcea, Craiova 5,2% cu patru persoane şi bagaje (parţial AC pe aproximativ 80-100km).

Share this post


Link to post

Primul consum la Matizake, exclusiv urban (a se citi Bucuresti) a iesit 8.7%

 

Masina are doar 300km, cel mai mult o conduce nevasta, asa ca nu ma declar (inca) nesatisfacut de consum. Mai astept vreo 1000-2000km si dup-aia mai vedem...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...