Jump to content
Notificare GDPR și date personale Read more... ×

Sign in to follow this  
FLEX

Consum Matiz

Recommended Posts

Si eu zic sa "tinem aproape" de subiect, sa vedem evolutia consumului odata cu incalzirea vremii. Ar fi bine sa mentionam urmatorii parametri:

-benzina (CO, firma)

-perioada

-nr. de km parcursi zilnic

-tipul de drum (urban, mixt, extern)

 

Eu la ultima masuratoare (perioada 2.02-16.02, exclusiv urban) am avut un consum de 7.3%, benzina Shell V-Power Racing 99CO (i-am dat prajiturele!) si n-am mers deloc finut, ba chiar am exploatat din plin calitatea benzinei; merg zilnic 25-40km.

Acum merg pe Agip CO95 si aproape sigur a crescut consumul (dupa indicator, nerelevant, dar asa simt in urina).

 

Recordul de consum minim l-am avut asta-vara, 4.95%, mers cu 90-100, drum de 600km, exclusiv interurban.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu primele dati am alimentat de la Petrom.De un timp alimentez de la Mol,co95.Motorul toarce mai frumos.Consumul il estimez la un 8%(pe geruri) si undeva la 7.5 in perioada cat a fost mai cald(dupa ochi,dar cat pot sa ma insel pentru ca eu de obicei pun benzina o data pe saptamana).La drum lung am masurat 5.2%,destul de eaxct zic eu(cu facut plinul,mers si facut din nou plinul)-dar nu numai mers,opriri,porniri,mers in panta etc.Merg zilnic prin Bucuresti, o medie de 35 km/zi.Dar o chestie ciudata:mi se pare ca pornea mai bine pe ger dacat pe caldura.Oare ma insel?(nu este vorba de o a doua cheie ci de stilul de pornit)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultimul consum calculat pe la jumatea lui ianuarie (dupa metoda "becului rosu") mi-a dat 7,5%, mers numai prin Bucuresti, drumuri de 10-20 km maxim, in medie cam 30km/zi,.

 

Cel mai bun record al meu a fost 4,98% (asta vara) pe ruta Bucuresti-Pitesti-Curtea de Arges si retur (facut plinul la iesirea din Buc. si din nou la intrare). Pe autostrada am mers CONSTANT cu 120km/h !

 

Vara, urban imi ia cam 6,4% din cite imi amintesc (pina pe la 6-7000km, am tinut un fel de jurnal pe calculator, cu cita benzina am pus, de unde, cit am mers cu plinul respectiv, etc)

 

Benzina pun in general de la Lukoil sau de la OMV (am mai pus si de la Petrom - rar- , iar o data de la Petromidia in Medgidia; niciodata Shell)

In general pun benzina de 95 - am pus de 3 ori de 98 dar nu am sesizat NICI O DIFERENTA, nici la consum, nici la putere, nici macar la felul in care suna motorul !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu cu OMV 98 (aia austriaca) am sesizat o mare diferenta: a consumat mai mult! Bucuresti-Tg.Jiu (300km fix)=18l cu OMV 98, Tg.Jiu-Bucuresti=16l cu Lukoil 95, in conditiile in care la intoarcere masina era cu aproape 100kg mai grea!

Cu Shell V-P R fuge misto de tot, e mai vioi motorul, dar e scuuuuumpaaaa: 34.000ROL/l!

Share this post


Link to post
Share on other sites

asta vara 7-7,5 iarna 9-10 pe geruri si zapezi NUMAI URBAN!..SI merg urat ce-i drept ..Afara never sub 5.5 ...A fost o dezamagire consumul ce sa mai !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
asta vara 7-7,5 iarna 9-10 pe geruri si zapezi NUMAI URBAN!..SI merg urat ce-i drept ..Afara never sub 5.5 ...A fost o dezamagire consumul ce sa mai !!!!

 

Sa stii ca depinde in FOARTE MARE masura de stilul de conducere. Tu singur recunosti ca "mergi urit". Tot "urit" merge si amica mea, care cu un plin face 300 si-un pic de km iar eu fac 450! Ambii in oras, ambii in aprox. aceleasi conditii de vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK,

 

Eu sunt nefericitul care a fugit de revizia obligatorie la Radacini, sau la City Center si am avut o patanie si mai nasola cu Iatsa Pitesti.

Asa ca am sa impart consumurile in consum inainte de revizie si consumuri dupa revizie:

 

LitriBezina,Consum,Traseu

 

16.70 6.8% Bucuresti-Pitesti

41.84 6.0% Bucuresti-Pitesti-Ploiesti-Bucuresti+urban

46.84 6.8% Bucuresti-Ploiesti+restul urban

58.16 5.8% Bucuresti-Bilea Cabana + urban Bucuresti

10.04 6.1% Urban Bucuresti

59.12 5.9% Buc-On-Bacau-On-Poiana Sarata-On-Pitesti-Buc

35.58 6.5% Urban Bucuresti

48.14 6.7% Urban Bucuresti

68.3 5.6% Buc-Bv-On-Iasi-On-Bacau-On-Bv-Buc

40.55 7.3% Bucuresti Urban

32.91 7.1% Bucuresti Urban

34.14 6.5% Buc Pitesti Buc Urban

32.13 7.4% Bucuresti Urban

 

 

 

Cam astea sunt consumurile mele pina acum, ultimele 4 sunt dupa revizie.

 

Ideea e ca inainte de revizie aveam un urban usor sub 7, gen 6,7 sau 6,5 iar dupa revizie am un 7 - 7,5.

 

Merg aproape de fiecare data pina se aprinde becul sau pina fac 450 km si fac plinul. Exceptie cind ies din Bucuresti catre drum lung atunci fac plinul indiferent de cit mai am in rezervor. Plinul e destul de greu de facut in sensul ca nu mai umpli pina la buza ca la Dacie. Personal mai indes de 100 - 150k benzina de cind sare pistolul ala de la benzina.

 

Afara merg cu 110, 115 ... la 120 mi se pare cam zgomotoasa. Mai jos de 5.6 nu am coborit. Am incercat o data sa merg cu 90, 100 sa vad daca scot 5% dar am cedat dupa 30 km :) ).

 

Benzina folosita e Petrom de 95, am bagat vreo luna Rompetrol si avea un tacanit ciudat la motor si mecanicul a zis sa schimb benzina, am revenit la Petrom si tacanitul a disparut.

 

Nu stiu la vara cind am sa bag si aerul conditionat cit o sa iasa.

 

Cam atit despre consum la mine, era super inainte de revizie, imi vine sa urlu si acum cind ma gindesc dar nu mai am ce face :( .

 

Numai bine voua si masinilor voastre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai,sincer,macar la consum n-am avut probleme,face zilnic 50-70 km in oras,si mai mult de 6,7 n-a baut niciodata cu tot cu bagaje si persoane in el..

afara bea relaxat 5,6 incarcat pe jumate si mers la 100-110.(nu sunt optzecist din fire)da' adevarul ca la noi sat-oras-sat-sat-oras-sat-sat,variatiile vitezei sunt cam mari..ce sa zic,nici eu n-am stat 100% de fundul lui sa-l masor extraurban,am stat vreo 70-80% din timp sa-l masor.poate ajunge la 5%..io stiu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pana acum nu am bagat decat doua marci de benzina, pentru ca sunt puturos si, de obicei, in criza de timp, deci pun "din drum". Omv si Shell, ca am statiile aproape...

Cu Omv (95):

- vara Buc - Breaza si Breaza - Sinaia de 2 ori pe zi, 3 persoane + bagaj, 5.6L. La drum intins - 120 kmh constant (confort - foarte placut)

- iarna urban 20 km/zi 10 dus, 10 intors orele 7:30 sau 14:30, 7.5L

Cu shell (v-Power)

- iarna urban 20 km/zi 10 dus, 10 intors orele 7:30 sau 14:30, 7.8L (mi s-a parut ca merge mai bine, mai "infipt", la rece)

Cu shell (95)

- iarna urban 20 km/zi 10 dus, 10 intors orele 7:30 sau 14:30, 8.9L

Share this post


Link to post
Share on other sites

am uitat sa pun:

Cu Omv (95):

- vara urban 20 km/zi 10 dus, 10 intors orele 7:30 sau 14:30, 6.3 - 6.7L

 

...si ca: Shell de 95 - de evitat. Parerea mea. Ulterior, dupa ce am intrebat in stanga si-n dreapta, am auzit extrem de multe reclamatii la aceeasi adresa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

OMV (95)

 

In functie de stilul de condus:

La drum intins mi-a consumat cca 8.1% da am tinut masina la cca. 130 km/h. 2 pers si bagaje multe, cu bancheta rabatata. Mers constant cu o medie de 100 cca. 5.2%

 

In oras nu am facut consumul, dar "la ochi" mi-a luat cca. 7.5 l. Iarasi asta depinde foarte mult de stilul de condus

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna dimineata forumule :D

noi consumam in continuare cu matizucu' constant peste 10%, in conditii de traseu eminamente urban... si ne-am cam saturat de sfaturile alora de la service cu "asteptati sa treaca de 5.000 de km si se aseaza motorul..."

din cate tin eu minte, benzina e numai LukOil de 95, iar traseul maxim zilnic e de 20 de km...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome Patratel, nice to see you again!

 

1. Consumul depinde destul de mult de stilul de conducere (plecari in forta, mers intr-o treapta de viteza prea mare sau prea mica, etc.)

2. Au si aia din service dreptatea lor, cit de cit... nici al meu n-a consumat de la inceput cit scrie in carte. Dar dupa nitel timp si-a intrat in parametrii.

 

Oricum, din auzite, cica n-ar fi tocmai indicat sa te duci sa umbli la reglaje. Inca n-am auzit pe nimeni caruia sa-i fi consumat mai putin dupa o vizita la service pe tema asta, ba din contra.

 

Mai ai rabdare, n-o chinui si poate ar fi o ideie si sa pui benzina de la alta firma. Eu recomand Lukoil sau OMV.

 

Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai aia e, ca LukOil punem si noi

 

cat despre ce reprezinta notiunea de "putin timp", e discutabil... :D oricum, nu ne asteptam sa consume cat scrie in manual, da' nici dublu parca nu e normal :D

de umblat la reglaje nu umblam, proprietarul neavand ambitzii tehnice iar eu nu bag mana in motoare cu injectie :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extraurban: Vara cu A/C, Buc. Constanta (3 pers) 250 km (110 kmh) + 200 km prin statiuni 5.7%

Iarna 4 persoane Buc Moeciu si back 400 km (120-130 kmh max) 6%

 

Urban: (merg cam 10-15 km/zi) vara cu A/C 7.5 %, iarna 7.8-9%

 

Benzina OMV normala fara plumb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revin cu ultimele rezultate: exclusiv urban, benzina Agip CO95: 8.25% ... cam multisor, dar m-am dat urit la el ...

 

Despre eficienta:

-Shell V-Power Racing CO99: 2482lei/km

-Agip Fpb CO95: 2054lei/km

 

Tare-s curios cum merge Racing afara!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auci dar se supara rau pe tine.Ce i-ai facut de e asa rau?

Share this post


Link to post
Share on other sites

He, he! pai daca merge bine, de ce sa nu trag de el?

 

Sint extrem de lenes cind ma scol dimineata, asa ca- mi incep ziua cu un mic raliu pe traseul: Titan (aprox. Potcoava) - Fundeni - Colentina - Tei - B.Vacarescu - M. Eliade - Arcul de Triumf - Piata Domenii - Piata 1 Mai - Dorobanti - Lizeanu, traficul e infernal dupa ora 8 si eu la 8:40 trebe` sa fiu la Domenii, si mai devreme de 8:05 nu reusesc sa plec la drum, asa ca trag de masina ca neomul ...

Iar cind am fost la intilnire am facut 20` din Titan pina la A.Chinei ... ca eram in megaintirziere ... am respectat toate regulile de circulatie, mai putin viteza legala (hihihihihihi!).

 

Trebuie sa ma calmez, e cam mult, totusi ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Revin cu ultimele rezultate: exclusiv urban, benzina Agip CO95: 8.25% ... cam multisor, dar m-am dat urit la el ...

 

Despre eficienta:

-Shell V-Power Racing CO99: 2482lei/km

-Agip Fpb CO95: 2054lei/km

 

Tare-s curios cum merge Racing afara!

 

Crede-ma ca se simte la urcare in forta V-Power! E mai sprinten, orice ar zice altii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu m-am dat cu el numai prin oras si mi s-a parut excelent, sper sa am malai sa pun zeama de-asta si cind oi iesi din oras ... e scumpa rau, nu se prea merita la frecusul in oras, in timp ce afara ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultima plimbare, 660 km extraurban -> nu se aprinsese becul, consum calculat la plin 5,5% mers linistit cu 100, cu oaresice reprize scurte de 120. Benzina Petrom de 95.

 

1-Mar-04 663km 36.14litri 5.5% ruta:Buc-Onesti-SlanicMoldova-Onesti-Brasov-Buc

 

 

Concluzia ar fi ca consumul mai ridicat ar fi fost de la benzina de rompetrol cu care si fugea un pic mai tare dar si consuma un pic mai mult ... si parca motorul nu mai mergea rotund. Acum cu Petrom motorasul merge exact ca inainte de revizie, si consumul si-a revenit asa cum il stiam. Nici nu imi mai vine sa mai bag alta benzina.

 

Cine mai merge/a mai mers cu Petrom 95 si ce parare are sa-si dea o parere sa aud si eu :) )

 

 

Multam,

Numai de bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inca un consum mare cu AgipFpb95 ... 8.3%, exclusiv urban.

 

Ultima alimentare am facut-o cu Mol Fpb95, ca sa vad si eu cum sta treaba ... nimic spectaculos, o fi poate mai curata ... nu mi se pare ca trage mai bine masina sau motorul merge mai rotund.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bey baietzi deci haleste mult bey asta e !!!!!!!!......gata sa vina vara ca park e mai omenesc (consumul)

Share this post


Link to post
Share on other sites

7,5 maxim iarna numai urban

 

eu zic ca nu e mult

 

cu AC va spun la vara cit e :)

 

Hai numai bine,

Sorin

Share this post


Link to post
Share on other sites

dfeci vara cu AC da!! 7,5 da'iarna asta m-a spart sub 8 noway!!..decat afara!!!!....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×