Jump to content
Sign in to follow this  
valy

Ulei - Motor

Recommended Posts

E normal ca dupa 1000 (aproximativ,,,dar cred ca mai putin)de KM parcursi cu uleiul Castrol 5W40,de la schimbare, deja sa inceapa sa se innegreasca nu rau o tenta mica...!!!!!..Mersi

Share this post


Link to post

Pey nu e asa normal. Eu am mers odata tot cu castrol vreo 14 000 km..si inca mai mergea un pic. NU stiu poate s-a adunat mal, ca se mai intampla..incearca la urmatorul schimb sa iti iei o solutie de curatat motorul, e vreo 100k se toarna la ulei se lasa motorul pornit vreo 15 min si apoi se da jos cu tot cu ulei. BAFTA

Share this post


Link to post

deci nu e negru negru are o tenta mica...mam gandit la o chestie sa dau baia jos si sa o curat bine,ca fac pariu ca in ea e numai mazga,si am vb cu un mecanic si mia zis ca poate sa fie si din cauza ca asta a fost primul schimb cu castrol...oare?masina are 70miiikm sau sa fie de la aditivul care lam bagat cand am facut schimbul?

Share this post


Link to post

Ce fel de aditiv si cine te-a sfatuit sa pui aditiv in motor la 70k km?

Share this post


Link to post

Ai mai folosit vreodata ulei BP pt motor???

Share this post


Link to post

eu zic ca este chiar NORMAL, inseamna ca este bun si curata depunerile din motor, seci are substantele alea detergente ce spala pistonul..

nu va mai speriati asa...

Share this post


Link to post

...nu e asa de negru cum credeti voi,numai are culoarea aia de ulei nou ..are o mica tenta...am deschis topicul ca mi sa parut un pic ciudat ca dupa 1mie km de la schimb sa se intample asta...

...cred ca o sa mai merg vreo 2000 cu el si o sal schimb din nou si o sa-i pun pe baieti sa-mi dea si baia jos sa o curete bine de tot...cu solutie din aia de curatat nu ma incanta sai bag ca am inteles ca in timp scurt iti arde nu stiu ce garnitura...

 

 

oricum mersi pt sfaturi...

Share this post


Link to post

Este normal sa se schimbe culoare dar nu foarte inchis ,la fel e si la mine dupa 10.000km arata la fel ca dupa 1000km ,si eu m-am speriat pt ca eram obisnuit cu dieselul care se inegreste dupa 10metri dar am aflat ca e de la uleiul vechi care mai ramine in motor cel putin 300g .

 

Parerea mea este sa il lasi asa si sa urmaresti cu atentie evolutia motorului ,zgomote ,incalzire etc .

Share this post


Link to post

Subscriu si eu la ceea ce afirma BogdanG. Eventual ar fi o idee de urmarit compozitia si culoare uleiului odata la 2 sapt. in diverse stadii de functionare ale motorului(rece, cald, la cateva ore dupa oprire)  <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu dupa ce am schimbat uleiul +filtru si am pus ARAL ,inainte a fost Daewoo 5w ,am zis ca trebuie sa fie ok iar dupa un drum de 2000km am verificat nivelul si am observat ca uleiul este la fel la culoare ca cel daewoo ,am fugit la mecanicul meu care mi-a explicat ca e normal sa fie asa pt ca nu am spalat motorul in interior si a ramas ulei vechi pt ca nu se scurge tot ,i-am zis sa schimbam iar uleiul si sa spalam motorul si mi-a zis ca el nu recomanda asa ceva si nu face asa ceva si mi-a recomandat sa ma duc la doctor ca am o obsesie ,masina e un fier etc etc :spumelagura: .

Share this post


Link to post

Uleiurile moderne au o componenta detergent pentru spalarea motorului de reziduri, nu numai de la uleiul vechi. Din acest motiv se inchide la culoare dupa o suma de km, asa ca trebuie sa ne ingrijoram doar daca uleiul nu schimba culoare, in afara cazului ca motorul este la primele schimburi. Daca schimburile s-au facut la timp si s-a folosit ulei valabil, atunci nu sunt necesare spalaturi la motor. Doar daca se schimba felul uleiului, adica se trece de la mineral la sintetic sau invers / daca masina este la a N-a mana si nu stim ce au pus in motor userii anteriori.

Share this post


Link to post

@tolin_afc

Intr-adevar niste observatii foarte pertinente. Dar vis-a-vis de spalatul motorului:

masina mea a beneficiat de la bun inceput numai de ulei Valv 5W-40 pana acum la aproape 90k km, dar undeva pe la 40k un schimb a constat intr-un ulei 15w tot Valvoline, ce-i drept a fost schimbat dupa 5k si s-a revenit la 5W-40.

Credeti ca poate constitui o problema pt motor acest lucru? :-?

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

@Mike1 > Cred ca s-a spalat pana acum.

Am mai uitat un caz important: cand motorul a zacut nepornit o perioada mare de timp si uleiul din el si-a pierdut toate calitatile.

Share this post


Link to post

Din fericire la mine cel mai mult a stat nepornita max o saptamana si :o fftopic: niciodata nu plec cu motorul rece s-au sal forjez aiurea si la extreme de turatie, fapt pt care are un sound ca atunci cand era nou( mai putin cand este rece si accelerez usor peste turatia data de soc cand parca se aude o mica bataie a tachetilor, dar am obs ca multe motoare prezinta aceasta bataie chiar mai accentuata si la cald)

Share this post


Link to post

Multe motoare da dar de cielo ,la cele mai mari de 1,5 L nu mai face asa dar ai alte neajunsuri :mda:

Share this post


Link to post

E normal sa apara tot felul de batai si zgomote cu uleiuri de genul 10-15-20W xx.

Share this post


Link to post

Eu am 10w40 ARAL si nu bate nimic ,oricum am rezolvat toate pierderile de ulei ,adica nu am mai vazut scapari de ulei pe nicaieri .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu la Espero aveam un nemerrnic de tachet care batea la pornirile la rece ( vreo 3 sec) . Mecanicul m-a tot frecat la creier sa-l las asa ca n-are nimic .

Odata am lasat-o 5 zile nepornita si s-a amorsat tachetul ala in vreo 10 min...

Si am constat ca altceva e sa ai masina de noua . Daca as fi avut espero de nou nu batea nici un tachet de la 150.000 , cum mi s-a intamplat .

Share this post


Link to post

Deci pina la urma uleiul e important ,eu oricum am mare grija sa-l schimb la 10.000 km si sa completez daca e cazul ,am foarte mare grija de masinutza asta si sper sa ma tina cit mai mult ca nu mai vreau sa mai trec prea curind prin ce am trecut cind am facut actele ca ma internez la 9(spitalul noua) .

Share this post


Link to post

nu ma-m speriat foarte tare...ma-m gandit ca ar fi pe undeva normal tinand cont ca pana acum a mers cu Daewoo(cred nu stiu ce a bagat tata)si eu ultimul schimb iam bagat Castrolul care are substantele alea care curata motorul+ ca nam spalat motorul cu aditiv dinacela ptr curatare ca mia zis mecanicul meu care ma stie de ceva timp ca sar putea sa-mi arda nu stiu ce garnitura,si a turnat ulei pe sus si dupa aceea il scurgea a facut operatiunea asta de vreo 3-4 ori...singura chestie care am facuto si nu stiu daca e bine a fost ca lam lasat sami puna aditiv in ulei mia zis ca formeaza o pelicula si numai intervine uzura la pornire ca pana urca uleiul din baie dureaza un timp...acum...ce sa mai zic

 

Ce ma-m gandit eu sa mai merg vreo 200km cu el si sal schimb,si la schimbare sai dau si baia jos sa o curat de mazga aia care se formeaza ...fac bine?

 

Daca veniti diseara va uitati si voi ce culoare are...si va dati cu parerea...

Share this post


Link to post

Nu trebuie sa schimbi uleiul oricum castrol e un ulei bun .

Eu vin oricum la intilnire .

Share this post


Link to post
Deci pina la urma uleiul e important ,eu oricum am mare grija sa-l schimb la 10.000 km si sa completez daca e cazul

 

Uleiul e f. important . Masina noua , ulei bun , daca producatoriul zice sa-l schimbi la 10.000 , tu fa-o la 8000 km.

Daca uiti uleiul vreo 15000 in ea o sa bata tachetii la rece cand masina nici nu implineste 3 ani de viata .

 

singura chestie care am facuto si nu stiu daca e bine a fost ca lam lasat sami puna aditiv in ulei mia zis ca formeaza o pelicula si numai intervine uzura la pornire ca pana urca uleiul din baie dureaza un timp...acum...ce sa mai zic

 

Majoritatea aditivilor sunt de kko . Am pus eu Dura lube acu' 2 aniu in Espero , crezand ca o sa fac marea cu sarea dar n-am vazut nimic ..

Eu la doua schimburi de ulei puneasm un aditiv cu teflon ( unul argintiu si de 200k) , si mergeam apoi 25 km ( dupa ce-l puneam ) .

Am constat ca masina nu mai manca ulei ( sau f.putin pana-n 200 g fata de 1L la un schimb cum era inainte ) , iar tachetul care se amorsa greu o facea mai usor de cand pusesem aditivul .

Share this post


Link to post

Uleiul daca e bun poti sa-l tii si 15.000 km fara pobleme dar in RO unde nu exista ulei original nu merita sa-l tii mai mult de 10.000km si mai este o problema legata de ulei si masina ,in germania de exemplu lumea foloseste masina sa mearga la munca si drumul pe care-l face germanul de rind si nu numai este de obicei de 100km (dus intors) deci masina o sa faca multi km dar in conditii optime ,ne miram ca in RO nici o masina nu consuma in oras exact ca in carte si mai ales ca reviziile la noi sunt mai dese decit in alta parte si pica motoarele ca migurile .

Share this post


Link to post

Uleiul se tine in motor cat spune producatorul acestuia nu cat spune vanzatorul sau soferul neavizat.

Share this post


Link to post

Mai mult de 6 luni nu spune nici un producator, la uleiurile mirosite de masinile de noastre. Asa ca unii fac 15.000 km in timpul asta si altii doar 5.000. Soferii cu experienta vor spune tot timpul sa nu te bazezi pe reclama producatorului si sa schimbi mai devreme. Uleiul este mai ieftin decat prejudiciile pe care le poate provoca.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...