Jump to content
Sign in to follow this  
valy

Ulei - Motor

Recommended Posts

Fan Redline până la capăt! Am pus în Cielo 5w-40 (merge cu el și acum), am pus și în noul lighean 5w-30 (fac ceva cu garanția dată pe Dacia Oil).

Share this post


Link to post

+1! Amsoil 0W-40 Extreme Power ai încercat vreodată?

Edited by SAR
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Nu am avut mașină pt așa ceva, m-am rezumat la Redline 5w-40, respectiv euro 5w-30 acum, îmi trebuie norma C3.

 

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Dacă ai avut pentru RL 5w-40 ai avut și pentru Amsoil-ul ăla.

Oricum e reconfortant să mai cunoști și alți pasionați care măcar au auzit de uleiurile americane de nișă.

Mulțumesc pentru momentul oferit!

Share this post


Link to post

Vad cum merge aproape perfect un motor de Lanos euro 3 pe Cielo la aproape 200k km dupa ce am folosit numai 5w-40 schimbat la 6k-7k km, respectiv dupa ce i-am dat in ultimii 100k km numai Fuchs Pro Race si Redline. La 160k km s-a umblat la garnitura de chiulasa, motorul arata absolut ok, nici urma de uzura pe undeva, doar garniturile s-au schimbat, incluiv cele de la simeringuri. De-ar fi la fel si cu motorul ligheanului dupa vreo 250k km ar fi mai mult ca perfect...

 

Share this post


Link to post

Vedeai tu ce pățeai dacă postai asta acum vreo 7-8 anișori... :) !

Cum ți se mai explica ce dublu "overkill" ai "comis"! După ce că folosești două dintre cele mai bune și mai scumpe totodată, uleiuri, worldwide, le mai și schimbi la 6-7 k km. Cum ți s-ar mai fi explicat că un "amărât de Cielo", colac peste pupăză, cu un implant de Lanos 1.6, adică o mașină invechită moral etc.etc.etc. Eu nu mă mir deloc că întreținut astfel, " fierul" nu are strop de uzură. Aș fi în stare să garantez că în stilul ăsta el va ajunge fara vreo uzură sesizabilă, la un milion de km.

Sunt Audi-uri, Mercedes-uri ori Porsche-uri care nu sunt ingrijite la modul ăsta și nu numai din pricina zgârceniei proprietarilor.

În fine...bla, bla, bla...

Sărbători fericite!

Share this post


Link to post

M-am ghidat întotdeauna după faptul că sunt prea sărac să mă îmbrac ieftin; de obicei țin mașinile cam 10 ani, dar vreau să fie ceas elvețian în intervalul ăsta, nu mă interesează rugina sau esteticul în general, ci funcționalitatea.Uleiurile poliesterice sunt folosite intensiv în aviație, acesta fiind principalul motiv al alegerii mele. http://www.nyco.fr/en/product/turbonycoil-600-igt/

Sărbători fericite tuturor!

 

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Da, sunt folosite în aviație și, da, Red Line este în afară de Renewable Lubricants singurul untdelemn disponibil la romînica, ce folosește o bază preponderent poliolesterică. Asta trezește o aversiune greu de explicat pe forumuri și o serie de explicații care parcă nu se mai termină de ce nu trebuie să folosești așa ceva. Că aprobările, că eficiența financiară, că ești in solda celui care îl vinde etc.

Până la urmă dacă insistai erai avertizat și, dacă nici așa nu te "potoleai" erai banat fără milă.

Asta s-ar fi întâmplat și aici pe când forumul era mai " în vogă".

Acum că el este cvasipărăsit ca și marca pe care o deservește, nu ți se mai întâmplă nimic. Citesc doar eu și mă amuz.

Ia postează tu asta pe VWForum, ClubFord ori Volvo club și povestește-mi apoi în câte ore ai fost banat "ca o măsea stricată"! :lol:

Cu agresivitatea mediocrității nu te poți juca!

Sărbători fericite!

Share this post


Link to post

Super confuz dupa ce am citit tot ce e aici.

Ce ulei recomandati pentru un cielo din 96 cu 120 000 km in bord dar cred ca real 170 000.

Abia am luat masina si nu stiu ce ulei a avut in ea sau cat de ok e motorul.

Si trebuie sa iau ulei si nu stiu ce sa iau, stau ca fraierul in fata magazinului :scarpin: :scarpin: :scarpin: .

Pe al meu cielo vechi am avut motul. Dar o perioada l-am tinut cu cel de GM si a fost super ok.

Amu acel 10 W, 5 W nu inteleg. E ok la motoare mai vechi 10W in loc de 5W ?

 

Share this post


Link to post

Precizeaza si consumul f mare de ulei... mergi pe 10w (vascozitatea la rece) 40 (vascozitatea la cald).

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu la Cielo 96 si 205.000km folosesc Motul X-Cess 8100 si-l schimb regulat la 10.000km sau la an. Ulei nu mananca, n-am completat niciodata cu ulei de la schimb la schimb.

Share this post


Link to post

folosesc de foarte multi ani Motul 8100 Xcess 5w40,schimb la 8000km.Filtre Knecht Mahle

Edited by bh13ncu

Share this post


Link to post

Ptr ca pot? :) ))) Stiu ca era un mit legat de uleiurile Total la bidoane de 4/5L. Uleiul la bidon de 4L este facut in Turcia si cel la bidon de 5L in Franta, sau invers. Nu mai tin minte exact :D

Share this post


Link to post

Al mai scum ii cu pret pe stele, are deja 5 stele (si nema fisa tehnica) pe cind al mai ieftin ii la promotie (altfel ar fi la preturi apropiate) si cu fisa tehnica inclusa. In alta ordine de idei, stelele "ie calitate".

Share this post


Link to post

Epiesa au scumpit tot. Si au mai deschis un site, piese-auto.ro, cu aceleasi date de contact, aceleasi piese/consumabile... doar ca mai ieftine si cu transport platit. Per total, la o comanda de 2-300 lei, iesi mai ieftin cu 40-50 lei la piese-auto cu tot cu transport, decat la epiesa. Am tot comandat eu de la ei, de cand cu Pininul.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Buna la toata lumea, din experienta mea in lumea Daewoo pot sa va impartasesc urmatoarele : am in dotare o nexia sedan 16v , masina de munca, iar ca si uleiuri am folosit(in ordine cronologica): Mobil1 5w-40(3 schimburi), Fucs Labo 5w-40(4 schimburi), Castrol Magnatec Professional 5w-40(2 schimburi), Petronas Syntium 3000E 5w-40(ultimele 2 schimburi).Masina am achizitionat-o la 100000 km in ian 2015, acum are 192000 km, o folosesc zilnic cu incredere...Din uleiurile mentionate mai sus, cel mai multumit am fost de Fucs si Petronas, motorul nu este zgomotos ca si in cazul celorlalte doua(tacanitul ala de zici ca este de la injectoare se diminueaza foarte mult ), nu am completat niciodata uleiul de la schimb la schimb (cu Mobil si Castrol am completat aprox. un litru de fiecare data) iar masina este utilizata in regim normal spre sportiv mai tot timpul(schimburi intre 3000 si 5500 frecvent ).Parerea mea sincera este ca locul de productie al uleiului conteaza foarte mult.Km multi si fara evenimente la toata lumea

Share this post


Link to post

Total-ul (5w40) lasa depuneri grosolane.Isi merita un NU pe deplin, cel putin din punctul meu de vedere.

Share this post


Link to post

By ex-Lubrifin? Cea mai moderna facilitate din SE Europei, bla, bla...Iata de ce nu bag nici la ligheanul din dotare nik altceva decat Redline, doar n-oi fi tampit sa merg cu Dacia Oil by Total, ceea ce vrea uzina.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

La cat costa litrul de 5w30 (elf,dacia, total) faci schimbul de 2 ori pe an lejer si scapi de depuneri. Eu folosesc 5w30 de la GM la 16 lei/litru si il schimb de 2 ori pe an si nu am avut ce curata in capacul culbutorilor cand am schimbat garnitura, mai ieftin schimbat mai des iesi mai rentabil.

Share this post


Link to post

Dupa diverse uleiuri utilizate in cei 12 ani pe Cielo, dupa problemele expuse in topicurile dedicate legate de consumul de ulei, am trecut de curand pe Motul Synergie 6100+ 10W-40. Vreau sa spun ca la relanti s-au micsorat trepidatiile si motorul e foarte silentios. Vedem cum ne incadram si cu consumul de ulei. Oricum, recomandarea mea e una: utilizati! E altceva! 

Share this post


Link to post

A venit vremea sa fac si eu revizia la masina si, ca orice om care tine la masina sa, m-am documentat cu privire la filtre, uleiuri si distributie. Ce ulei si ce firme de filtre recomandati pt. un cielo de 115k km din 97. Pana acum s-a folosit aral 5w40(ultimile 4 schimburi), iar acum a inceput sa-l pape putin. Ca filtru s-a folosit Mann. Recomandari? Am studiat putin siteul radacini, dar nu stiu ce sa aleg, pt ca sunt o gramada de producatori, care produc, mai mult sau mai putin produse "pe vapor". Ma bate gandul sa iau Motul 8100 X-cess, 5W40, 5L sau Aral High Tronic, 5W40, 4L, diferenta fiind doar de 30 lei. 

 

Edited by Mocanu Andrei

Share this post


Link to post

Daca ai posibilitatea, da baia de ulei jos. Mai simplu, desfa capacul tachetilor. In functie de ce gasesti acolo, vei lua decizia pe loc: Aral sau altceva!

Share this post


Link to post

Intre Aral si Motul as alege oricand Motul... totusi am niste dubii ca Cielo din '97 are doar 115.000 km... mancatul ala cred ca vine de la uzura, dar depinde si cat mananca

Share this post


Link to post

Tema de lucru ... Ravenol Dexos 2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...