Jump to content
Sign in to follow this  
valy

Ulei - Motor

Recommended Posts

nu am spuma dar chit ca e vara chit ca e iarna am pierderi de ulei si prin alta parte as mai avea in dreapta intre motor si capacul delco si motor

 

mai am o problema daca strang prea tare garnitura se deplaseaza

daca e mai putin stransa iasa scapa

 

SEGmentarea am facuto in vara schimbat segmenti pistoane tot ce trebuia 3000ron si inainte aveam consum de 1l/80 mai exact plecam din TIMISOARA AJUNGEAM IN ARAD mai mergeam vo 10 km si ma avertiza ca nu mai am

 

dar acuma am consumul de 1l/500 aprox iar cineva de la service, care la randul sau detine un cielo mi-a spus ca scaparile sunt la capac deoarece din cauza intemperiilor mari si bruste asa mi-au spus

 

LOCURILE PE UNDE SCAPA

post-19874-126453948002_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salut.

Pe la garnitura de la capacul motorului pierdeam si eu ulei, desi am inlocuit garnitura in repetate randuri cu diverse tipuri (pluta, pluta+cauciuc, chiar si silicon rosu). Singura solutie a fost sa inlocuiesc acel capac cu unul de plastic fabricat pentru Cielo Euro 3. Pe la delcou mai am pierderi dar asta pentru ca nu am inlocuit inca garnitura de la oring.

Share this post


Link to post

Nato99: pe unde ai aratat tu curge sau e "umed" ?

Asa ceva am si eu dar la nivel de "umed" murdar de ulei... si nu am consumul de care zici. La 7000 a luat 250ml si aia discutabili.

1l la 500 este mult al naibii. Ori ala cu segmentarea nu a facut treaba buna ori mai curge pe undeva.

Schimba garnitura sau cum zicea colegul eventual capacul cu totul.

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Tot ca idee stii ca 3000-ul asta e facut in turcia nu?...bine zis ca era mai bine daca puneai mobil 1

 

Nici nu m-am uitat sincer. Mai am inca bidonul. Oricum, "spune" singura daca e bun sau nu peste vre-o 1000 km :) .

 

@nato99. Nu are cum sa curga pe la capacul atata ulei. Daca nu ai alte pierderi il mananca. Si la 1 litru la 500 km ar trebui sa ai si fum albastru la esapament.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

@nato99 : Cati km (reali) avea masina cand ai segmentat-o? 1 l la nici 100 km? Si acum,dupa rodaj,1/500? Imi miroase a bataie de joc din partea service-ului!! De ce n-au alezat si honuit blocul daca depasise toleranta de la R1? Ce fel de simeringuri au pus la supape? Golanie pe fata!

Share this post


Link to post

Masina avea in jur de 50000km dar aveam probleme ca imi uda si calaminiza prima bujie de la segmentu de ungere

 

De inlocuit garnitura am incercat si eu pluta +cauciuc si separat dar nimic iar pe motor se vede uleiul nu doar umed ci alteori si stropi.

 

Voi incerca sa schimb capacul de care vorbeati dar nu aveti vreun pret informativ cat m-ar costa?

 

fum albastru am avut inainte de segmentare dar acum nu mai e am schimbat si senzorul IAC dar dupa cum spuneam mi s-a sspus ca cielo-urile au problema la capac cu pierderile de ulei si m-i s-a sugerat un ulei mai gros

Share this post


Link to post

"...dar aveam probleme ca imi uda si calaminiza prima bujie de la segmentu de ungere..."

 

Incearca sa ne desenezi si noua cum vine chestia rolleyes.gif

 

"...mi s-a sspus ca cielo-urile au problema la capac cu pierderile de ulei si m-i s-a sugerat un ulei mai gros..."

Ala era ori beat ori dus cu pluta. Motor la 50.000km segmentat sa pui ulei mai gros de 10W40????

Al meu are 200.000 si ultimii 50.000 i-am facut eu. Si folosesc 10W40 fara probleme...

Ca e umed pe la capac da se poate dar sa curga 1l la 500km asta e pescareasca deacum...

Eu zic sa schimbi service-ul, orasul eventual :) )

Poate un coleg de forum din Timisoara iti recomanda un service/mecanic bun.

  • Like 1

Share this post


Link to post

L-AM schimbat de cateva zile numai ce am facut caldura ca am avut dopuri de rugina si aici imi par de treaba nu prea scumpi si priceputi + unul din ei detine un cielo si si-a facuto singur si am vazut cum merge si cum arata iar daca pentru el a facuto calumea

 

 

Voi vedea ce va urma

PS. Am fost la "New loock" si nu va sugerez (scump si de proasta calitate)!!!

Share this post


Link to post

buna...am si eu o mica problema...la temperaturi f joase...ramane la pornire becul de la ulei aprins....(am verific ulei este...dupa cateva secunde de functionare scade nivelul..deci pompa merge)...in functie de cat de frig e ..dupa un timp...2 pana la 5 minute se stinge becul rosu ...e de la senzor?

Share this post


Link to post

E dezastruos sa stea becul ala aprins 2 minute. Nu cred ca este stricat senzorul, ci pompa de ulei si/sau niste uzuri cat roata carului in principal pe la vibrochen. Mergi in service sa iti verifice presiunea.

Share this post


Link to post

E posibil sa fie si sorbul pompei infundat.Martorul la ulei trebuie sa se stinga dupa 3-5 secunde.

 

 

Share this post


Link to post

Pina una alta, da senzorul presiuni de ulei jos si curatal cu break cleaner sau, porneste motorul si imediat desfa busonul de pe capacul culbutorilor si vezi daca ajunge ulei in rampa, in alea 2min cit sta avertizorul aprins. Eu cred ca senzorul ii problema.

Share this post


Link to post

Martorul la ulei trebuie sa se stinga dupa 3-5 secunde.

Martorul trebuie sa se stinga de indata ce-a pornit motorul.

 

Ca de obicei cand se apropie schimbul de ulei eu am o mare dilema ... Se da o Leganza, 180,000 km. Motorul nu consuma ABSOLUT deloc ulei in cei 8-10kkm. Pana la penultimul schimb am bagat 5W40, dar intr-o dimineata foarte geroasa am sesizat ca bate destul de bine un tachet la prima pornire, dimineata. Urmatorul schimb am bagat Mobil 10W40. Nu s-a mai auzit tachetul ala. Acum trebuie sa fac iar schimbul si mi-a venit sa bag 10W30. Cateva persoane de pe aici a caror parere o respect ziceau ca 10W40 nu prea e recomandat. So, ce naibii sa bag 10W30, 10W40, 5W40 (in cazul asta identific si schimb tachetul ala) ? In plus, am de recuperat niste datorii de la cineva si cum e criza, n-am ce face decat sa iau ulei de la el. Dar are doar Castrol Magnatec 10W40 si Mobil, tot 10W40 ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Pana la penultimul schimb am bagat 5W40, dar intr-o dimineata foarte geroasa am sesizat ca bate destul de bine un tachet la prima pornire, dimineata. Urmatorul schimb am bagat Mobil 10W40. Nu s-a mai auzit tachetul ala.

Al dracului de ciudat tachetul ala buclucas. Intelegeam sa iti faca scandal pe ger cu un ulei 10W40 datorita avansarii mai lente a uleiului respectiv prin motor nu invers :scarpin: .

Banuiala mea este ca ai asistat la o serie de factori care te-au facut sa te intrebi daca nu cumva 10W40 ar fi mai potrivit pentru masina ta, in special datorita numarului de kilometri. Factorii asta ar fi, dupa mine: 1. deteriorarea prematura (sau nu) a uleiului 5W40 pe care l-ai avut; 2. un ulei posibil contrafacut (ceea ce ar putea explica 1); 3. diferenta de temperatura intre constatari. Daca masina nu-ti consuma deloc ulei, eu unul nu as renunta la 5W40.

Share this post


Link to post

Stiu. M-am gandit ca 10W40 fiind mai gros, poate compensatorul ala nu pierde tot uleiul la fel de repede ca atunci cand bagam 5W40. M-am gandit si eu sa bag iar 5W40 si sa schimb compensatorul ala, dar cum naibii identiifc eu un compensator din 16 care "nu face urat" decat in conditii extreme ?! Ca pe toti 16 n-are rost sa ii schimb ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

:o fftopic:: Stai cuminte, nu arunca banii aiurea. Eu am facut-o si m-am ales cu niste javre care parca zdrangane mai rau decit aia vechi ... Cind nu o sa se mai poata, te anunta motorul.

Share this post


Link to post

Lamurit. Deci sa bag 5W40 iar.

Share this post


Link to post

Nu vreau sa va stric unanimitatea :) -dar eu am avut aceleasi probleme,cam la aceeasi km, cu 5w40:zgomot tachet,zgomot care a disparut cu magnatec 10w-40.

 

De altfel la mine s-a mers numai pe tipul asta de ulei dupa 100k km.

Pe la 180 m-au apucat pe mine experimentele cu 5w..dar mi-a trecut repede.

 

Ideal ar fi insa sa ti mearga perfect motorul,sa nu bata nimic si sa nu'ti consume ulei cu 5w,dar..

Share this post


Link to post

Ideal ar fi insa sa ti mearga perfect motorul,sa nu bata nimic si sa nu'ti consume ulei cu 5w,dar..

 

Smail, lasa naibii 10w pentru altii. Baga in continuare 5w.

 

Moi, 180.000 km. 5W-40 inca de la km zero pana in prezent. Nu pierde nici un gram, nu bate nimic. Se pare ca am atins acest ideal foarte lejer.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Salutare. O problema asemanatoare am si eu cu al meu Cielo. Masina are 43.000km, pana la 35.000 a avut parte doar de ulei GM 5w30 de la Radacini, dupa care i-am pus Castrol Magnatec 5w40 si a inceput sa bata un tachet, nu numai iarna, dar si vara in plus dupa iarna asta se mai aude un zgomot, care nu prea stiu cum sa il descriu. Ideea e urmatoarea: am citit aproape toate paginile de aici, dar inca nu sunt lamurit ce ulei sa-i pun... Un sfat concret, la problema mea, imi puteti da?

Edited by silvinho

Share this post


Link to post

Daca ti-a mers bine cu 5W30, baga tot d-asta.

Share this post


Link to post

Sal ...

am un Cielo EXE. din 2003 si a ajuns la 77000 . km care a mers cu ulei ARAL 10W 40 ...

RECOMANDATI-MI UN ULEI MAI BUN ...(masina a circulat in ultimii ani , maxim 5000 km./ an , 80% in oras).

Share this post


Link to post

Recomandarea e sa citesti topicul si vei face singur cea mai buna alegere.

Share this post


Link to post

Sal ...

am un Cielo EXE. din 2003 si a ajuns la 77000 . km care a mers cu ulei ARAL 10W 40 ...

RECOMANDATI-MI UN ULEI MAI BUN ...(masina a circulat in ultimii ani , maxim 5000 km./ an , 80% in oras).

Daca ai siguranta ca uleiul e original baga-nu prea mai sunt uleiuri proaste. Pe mine nu m-a dezamagit Mobilul niciodata. Mergi si tu la un importator sau reprezentanta pt siguranta!

Share this post


Link to post

Cielo EXE. din 2003 si a ajuns la 77000 . km care a mers cu ulei ARAL 10W 40 ...

După ce urmezi recomandarea lui Tommy şi afli ce ulei e bun pentru motorul tău, înainte de schimb foloseşte şi un Motor Flush.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...