Jump to content
Sign in to follow this  
valy

Ulei - Motor

Recommended Posts

Parerea mea - baga motor flush-ul daca in schimburile celor 60.000 de km nu ai facut-o. De ce ? Indepartezi anumite depuneri care nu prea au cum sa nu existe. Practic cu solutia asta nu faci altceva decat un fel de spalare interioara a motorului, pt ca atunci cand bagi uleiul nou, sa fi scapat de eventuale depuneri semisolide. Ia in calcul prafalaul din Romania si calitatea combustibililor si ai sa cam intelegi de ce eu te sfatuiesc asa. Motor flush-ul nu are cum sa dauneze motorului atat timp cat nu-l lasi acolo dincolo de timpul specificat (de regula fix 3 min.). Si ca sa vezi cat de fanatic sunt eu la chestia asta, da si baia jos si spal-o bine. :)

Edited by Engine

Share this post


Link to post

Nu pe naiba... Ala inmoaie depunerile. In 3 minute cat merge motorul cu el, nu apuca sa curete tot, clar. In afara de asta, nu o sa reusesti niciodata sa dai tot uleiul afara.

Consecinte: Ramane ulei+flush in motor (putin, dar ramane); mizeriile depuse s-au inmuiat, uleiul nou, in timp, o sa spele mizeriile inmuiate si o sa le plimbe prin motor. Nu e chiar ce va doriti.

 

Eu cu flush am curatat capacul motorului de la cielo, vechi de 11 ani si 100.000km. Am dat cu flush pe el, depunerile s-au inmuiat si au inceput sa se desprinda. A fost destul de greu de curatat, dar mi-era si frica sa-l pun la loc asa (sa nu cada prin motor diverse). Dupa mult chin a iesit ca nou.

Share this post


Link to post

Alice, imi pare rau ca ai avut o experienta neplacuta cu Flush-ul. Eu am fost la polul opus. Faptul ca inmoaie depunerile ? E OK. Asa si trebuie pt ca daca nu inmoaie el, inmoaie uleiul nou. Nu apuca sa 

curete tot ? Nici nu trebuie sa faca farmacie ci doar sa inlature ceea ce e grosier. Daca n-o face Flushul o face usor-usor la vara uleiul nou. Nu se scurge tot ? Pai tot nu se scurge nici uleiul vechi. Il lasi la scurs cat mai mult dar avand in vedere ca noua vascozitate e mai mica

, probabilitatea unei scurgeri mai complete evident e in cazul folosirii Motor F

l

ushului. Deci in motor oricum iti mai ramane ceva-ceva. De asta nu scapa nimeni. Ceea ce ramane de la ulei e mai grav deoarece ceea ce ramane de la Flush

, se arde incomparabil mai repede. Mizeriile inmuiate si evident desprinse nu se

 

vor plimba prin motor ci se vor scurge datorita vascozitatii mai mici atunci can

d golesti baia. Dac-o mai dai si jos si o faci curata e si mai bine. Eu am facut exact ce am scris mai sus si altfel arata uleiul nou acum. Nu e normal sa preferi depuneri neinmuiate. Alea nu-s din beton si usor-usor vor contamina noul ulei. Eu prefer sa inmoaie si sa inlature tot iar daca o curge ceva pe undeva ma duc la service si nu stau cu plasture (dop) de sludge intarit. E ca la spalatul unei rani. :)

Spor la treaba. :)

 

P.S.

Nu stiu ce se intampla cu editarea postului. Apare scris aiurea.

Edited by Engine

Share this post


Link to post

Multumesc pt sfaturi la toti

 

Am ales sa-i pun totusi motor flush. Am sa spun si logica:

Daca nu ii puneam acum, atunci cand? La 100.000? Pai, atunci, nu era si mai murdar motorul si cu mai multa mizerie in el? Nu mai bine curat mai des, si astfel nu mai apuca sa se depuna atat de multa mizerie?

 

Asa ca am pus motor flush-ul l-am lasat 3 min, apoi cat timp au schimbat celelalte filtre(benzina, gaz, aer) am lasat sa se scurga uleiul din motor.

Cand am inceput sa pun noul ulei in motor nu mai picura nicio picatura de ulei vechi.

 

Iar noul ulei nu-l voi lasa decat 5000 de km apoi il voi schimba, tocmai pt a elimina ce nu s-a dus acum.

 

Salutari  <img src= "> si...

Sarbatori Fericite <:-P

Share this post


Link to post

Dupa 1000 km cu Castrol TXt Softec 5w-40 remarc ca nu a consumat aproape deloc ulei.Nu se evapora atat de tare ca semisinteticul. Masina are peste 200.000 km,insa n-as baga mana in foc ca nu a fost segmentata inainte de a o lua eu(eu n-am facut cu ea decat 25.000 km).Cu Valvoline Durablend 10w-40 imi lua cam 150-200 ml la 1000 km,la fel ca si cu Elf Competition 10w-40 (pe astea le-am bagat pentru curatarea motorului,le schimbam pe la 5.000-6.000).Inainte de schimbul cu Castrol TXT i-am facut si o spalare la motor cu Engine Flush de la Liqui-Moly,motorul arata bec inauntru(in zona carterului).Nu am scapari decat pe la simeringul axului cu came,la fel ca si cu celelalte uleiuri(tb. schimbat,stiu)Asa ca se cunoaste diferenta,pacat de cei care baga ulei prost intr-un motor atat de robust.Cred ca daca o tii cu ulei bun sintetic schimbat pe la 8.000-10.000,ajungi la 300.000-400.000 km cu motorul in stare acceptabila.Oricum,urmaresc problema!Sanatate si La multi ani!

Share this post


Link to post

Am bagat castrol magnatec 5w40 dupa mobil 5w40. Sa vedem, cel vechi l-am tinut vre-o 9000 km si incepuse sa "se simta". Cu asta nou s-a schimbat mersul "dur" al motorului dimineata pe ingheturile astea. Cu amandoua aveam ceva consum de ulei. Mai la vara o sa trec pe castrol 10W40 de proba, asta fiind si recomandarea la castrol pe site pentru masina mea :P .

 

PS. Flush-ul ala nu face mare treaba in 3 minute. Cel mai bine folositi uleiuri bune, schimbate cat mai des, si nu veti avea ce curata. Un ulei bun, schimbat la 7000 km mers mixt (urban/afara) ar fi mai mult decat suficient.

Share this post


Link to post

Un ulei sintetic bun, mers mixt trebuie sa tina 15 mii ca popa. Chiar si 20 daca se merge mai mult afara.

Share this post


Link to post

Eu prefer sa-l schimb mai des. Pe la 10.000 la a mea incepe sa se simta, si am incercat mai multe uleiuri. Ba bat tachetii dimineata in primele 3 secunde, ba "duduie" altfel motorul. Nu te mai lua dupa reclame. :P . Eu stiu ce-am gasit in al meu motor asta vara cand l-am desfacut, de la uleiuri care "tin" 20.000 km. Avand in vedere ca 4l de 5w40 e cam 140 RON eu zic sa nu va zgarciti unde nu trebuie.

Share this post


Link to post

Nu domnule :)

Eu l-am schimbat la 14500 si abia era brun, nu vorbesc din reviste ;)

 

Tine si de unde faci km si de kilometraj, e drept. Dar vorbesc de uleiuri originale, care in vest se schimba la 30 de mii.

Share this post


Link to post

Apropo, am mai auzit o vorba nu stiu cat e de adevarata dar cica daca uleiul e bun se "maroneste" in maxim 1000 km. Acu nu stiu ce sa cred, astept si o parere avizata.

 

PS. Eu sunt mai oldschool, prefer sa il schimb mai des :P . Am vazut si eu cielo cu ulei de 30.000 km in el si care mergea bine inca dar...prefer sa nu incerc.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nu e nici o contradictie, tu te referi la faptul ca orice ulei bun are "detergent".

Dar daca motorul e curat.. nu are de la ce se innegri.

Share this post


Link to post

Am un mecanic care ma tot impinge sa bag in al meu motor(cielo,sohc,96,segmentat in vara)ulei 15w40,in ideea ca ceea ce am eu acum(mobil10w40 S) i se pare prea subtire.Tipul e scolit prin Germania la Opel,si pune clientilor ceea ce aduc sau solicita ei in mod expres,insa de recomandat la cei cu vechimea motorului meu recomanda 15W.Mentionez ca motorul e curat bec si pe dinauntru,si pe afara(adica nu am pierderi care ar impune un ulei mai gros),insa ideea lui este de a face motorul sa toarca mai silentios la cald(eu am acuzat o bataie de culbutor).

Ce sa fac?

Sa ma linistesc si sa-i dau talpa?

Sa schimb mecanicul?

Sa pun 15W?

Va rog cu argumente!

Sarbatori Fericite!

Share this post


Link to post

Scolarizarea a facut-o pe dacia 1300 unde se pune ulei gros pentru a stopa pierderile si consumul de ulei cat si tacanelile tachetilor?

Daca era scolarizat stia ca prima cifra 10W este viscozitatea la rece si a doua W40 este la cald.Deci ti-a indicat un ulei mai gros la rece si iarna la temperaturi scazute unde recomandarea este 5W40.

Share this post


Link to post

Eu pina acum am urmat sfaturile maestrului Ovi. In espero am bagat ulei omv,apoi mol. vreau sa intreb: la voi cum a functionat motorul cu ulei mol 5w-40? Al meu a mers bine,nu la fel de bine ca omv-ul,dar bine. Acum sunt alte recomandari? Scimbam uleiul? Am citit ceva de castrol? Precizez ca am gpl pe asina si ca fac cam 100-150km pe zi. Ovi un mesaj de ajutor sau te sun?

Share this post


Link to post

Baga tot mol dar schimba-l la 7-8k km.

Share this post


Link to post

Eu mi-am segmentat motorul si in prezent am 1.800 km! In el am ulei OMV Bixxol 10w40! Incepand cu urmatorul schimb ii pot pune 5w40 sau sa merg numai pe 10w40! mecanicul mi-a spus sa il tin numai pe 10w40! Segmentarea a fost facuta la standard, nu are uzura deloc pe camasi si lina este buna! Precizez ca nu am gpl!

Share this post


Link to post

Daca la 5 mii nu ai consum, eu zic sa bagi cu incredere 5W-40.

Share this post


Link to post

Va salut, am reusit sa citesc toate paginilie, multe rau de tot 44, mi-a luat toata ziua, am aflat evolutia uleiurilor pe piata romaneasca in ultimii 3 ani (2005 - 2008 ian). Si ma bucur pt asta.

De curand am devenit proprietarul unui Espero 1.5 DOHC din 1996 cu 141.500km. (138.000km cand l-am cumparat eu)

Acum vreau sa-i fac schimbul si am ales ca ulei de schimb Mobil 1 5w40 sintetic+filtru ulei; mai ramane de aflat de unde gasesc de cumparat. Sper ca nu va fi o problema.

Voi ce parere aveti de alegerea acestui ulei?

 

Au bagat ulei Motul 4100 10w-40 in Selgros la 23 ron litrul,facut in Franta,nu pe vapor.Asteptam si gama total sintetica,sa o testam! Eu am trecut pe Castrol Softec TXT 5w-40 (adus de un prieten cu firma de profil direct din Germania,mi-a aratat omul actele,nu e din acela importat de Premium Lubricants,importatorul oficial din Romania) si vad ca imi consuma mai putin decat cu Valvoline Durablend 10w-40.Asta confirma cele spuse de @Salex,adica ulei cu grad mare de evaporare,adica prost! Softecul vad ca nu arunca vapori pe la joja,e uscat acolo si dupa 600 km facuti pana la Iasi si inapoi.Cu vechiul ulei era umeda zona respectiva.Urmaresc problema si va mai tin la curent!

Motul 4100 10w40 este ulei pt motocicleta, stiu pentru ca de-ala folosesc eu la motocicleta mea deja de 3 schimburi si sa nu te amagesti ca ar fi sintetic ca nu e, e semisintetic cu baza minerala. - Zic, nu dau cu parul.

Share this post


Link to post

La cati km are masina si din ce an e recomand cu incredere 10W-40.Un 5W-40 s-ar putea sa-l dea afara fiind prea subtire.

Share this post


Link to post
Motul 4100 10w40 este ulei pt motocicleta,

Mai citeste si aici www.motul-romania.ro si ai sa vezi ca am dreptate,nu e de motocicleta!Si n-am zis ca e sintetic ci doar semi...

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Cu scuzele de rigoare daca s-a mai discutat despre asta dar chiar nu am timp sa mai caut. Trebuie sa schimb uleiul urgent ca si asa am depasit cu 800 de km termenul :) si plec la un drum dus-intors de 2000 de km. Ce parere aveti despre uleiul original Daewoo 10w-30. L-am gasit in Timisoara la un magazin ce aduce numai piese originale Daewoo, iar tipul de acolo mi-a spus ca acesta e uleiul cu care pleaca ele din fabrica ( ma rog plecau ca acuma nu le mai fabrica nimeni ). Pretul e rezonabil 92 de lei 4 L. Merita sa pun acest ulei sau sa ma mentin pe ce aveam pana acuma si anume ELF Sport 15w-40?

Share this post


Link to post

Tipul ala e afon!Cartea tehnica prevede minimal 15w-40 si nicidecum 10w-30!Eu am bagat la mine 5w-40 Castrol Softec TXT,am peste 200.000 km si in 1000 km deja facuti nu a luat vizibil pe joja.Daca stii ca masina nu ia ulei in mod obisnuit,fa-i o spalare cu un produs gen Engine flush,si apoi baga un sintetic,nu mai chimui motorul cu gunoaie gen 15w-40.Vezi sa nu aiba coji la capac la culbutori,se vede pe la busonul de umplere cu ulei.Daca nu are,baga linistit sintetic 5w-40 (si un filtru bun,MAN sau BOSCH)si-l schimbi la 10.000 km fara probleme.Sanatate!

Share this post


Link to post

Bun gasit.Am o problema legata de uleiul de motor ,de aceea am postat-o aici.Uleiul pe care-l folosesc este omv 10w40 si are in jur de 4000km de la ultimul schimb.Astazi fara sa vreau am observat putin ulei pe alternator,fapt care m-a determinat sa dau tot racordul care uneste epuratorul,filtru de aer si rezonatorul.In acest racord am gasit ulei sub forma de condens,spuma,oricum arata ca ceva laptos.Mentionez ca merg zilnic cu masina(cielo) doar pe distante scurte (max.5km drumul la munca).Aveti idee ce se intampla cu uleiul(posibil condens din cauza vremii f.reci?)

Share this post


Link to post

In conditiile date trebuie sa schimbi uleiul la 5k km si periodic sa cureti sistemul de ventilare carter superior,tub admisie,sistem PCV, clapeta acceleratie si IAC.Cea ce ai gasit acolo este condens de la ulei si eventual vapori de ulei datorita pierderii de compresie.

Share this post


Link to post

Anul trecut am fost la un service si am verificat toata masina printre care si compresia ;nu stiu valorile dar mecanicii am spus ca nu este nici o problema ,totul este ok.Racordul l-am schimbat tot atunci impreuna cu o spalare a epuratorului.Totul s-a intamplat acum vreo 6000km.Mulumesc .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...