Jump to content
Sign in to follow this  
valy

Ulei - Motor

Recommended Posts

Eu am doua masini: Nubira 130.000 km si tico 74.000 .Tico a rulat numai cu ulei castrol 5w-40,am carte service , iar nubira cu ulei daewoo 5w-30. Motorul de la nubira este mult mai curat in interior fata de tico la care se vad ceva depuneri, atat cat se poate vedea pe la capac...nu stiu ce sa mai zic de uleiurile astea.

Share this post


Link to post

Posibil sa fi fost Castrol-ul contrafacut... :scarpin:

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare daca se poate. Am cumparat ulei OMV Full Syn 5W40 iar in motor am acum Castrol Softec TXT 5W40. Este necesara si o spalare a motorului sau pot sa-l schimb direct fara spalare? Mentionez ca am facut 8500 Km cu uleiul actual. Ce am acum in motor este al doilea schimb dupa segmentare. Multumesc pentru raspunsuri.

Edited by dino

Share this post


Link to post

Nu trebuie.

Share this post


Link to post

Am si eu de gand sa schimb uleiul peste vreo luna, cu OMV SynCom 5W40, cu filtru MANN, ca asa se recomanda :)

 

Mentionez ca masina are ~85.000 km, uleiul l-am schimbat o singura data de cand am luat-o, acum 6 luni, cu Texaco 10W40 si in general merg putin si pe distante scurte. Nu stiu ce ulei s-a folosit inainte.. si nici nu am folosit solutie de spalat motorul (ca nu stiam de ea..). La noul schimb, e bine sa folosesc si o solutie din aia? Dauneaza sau nu pana la urma? E ok cea 2+2 (ca doar asta am gasit..)? Uleiul OMV are acelasi pret la toate benzinariile (si cam cat e in Buc)?

Share this post


Link to post

Din acel link am aflat cat costa, mersi. In ceea ce priveste solutia de motor.. inca sunt in dubii. Am citit tot topicul de la un cap la altul (acu 1-2 luni) si din cate tin minte, erau pareri contradictorii cu privire la folosirea acestei solutii. Dupa mine, daca stiam de ea, puneam de prima data (avand in vedere ca nu stiam ce ulei s-a folosit), dar acum.. ma mai gandesc.. mai citesc o data topicul.. Cand sterg joja, se vede ca uleiul este putin cu mizerii.. (are culoarea originala, dar are mici chestii negre..) de-asta ma gandeam sa-l schimb.

Share this post


Link to post

Trebuie sa schimb uleiul dupa rk, am trecut aseara pe la OMV, Syn com 5W40 diesel la 163 ron, Syn com 5W40 102 ron (doar pret, ca nu aveau marfa) bidonul de 4 litri.

Share this post


Link to post

Salut!

 

Am si eu un Cielo EXE din 2006 din luna august si am depasit 1000 de km - adica ma apropii de prima revizie :D

Intrebare: care dintre uleiurile de pe piata e cel mai bun pentru cielo?

 

Va multumesc anticipat!

 

PS: eventual si niste preturi daca puteti

Share this post


Link to post

Cred ca te vei apropia de un raspuns citind cele 13 (e intamplator, nu cu ghinion) pagini chiar ale acestui topic ;)

Share this post


Link to post
Salut!

 

Am si eu un Cielo EXE din 2006 din luna august si am depasit 1000 de km - adica ma apropii de prima revizie :D

Intrebare: care dintre uleiurile de pe piata e cel mai bun pentru cielo?

 

Va multumesc anticipat!

 

PS: eventual si niste preturi daca puteti

 

 

Eu tocmai am cumparat o Nubira2 SH. Omul a facut schimburile de ulei la reprezentanta Daewoo si toate 3 schimburile au fost facute cu Mobil1 10W40. Azi am luat 4l de Mobil1 10W40 de la Carrefour cu 850mii - consider ca e un pret bun. Eu pe asta voi merge de acum inainte pt ca masina a fost invatata cu asa ceva si pt ca este un ulei f bun. Ma gandisem la 5W40, dar avand in vedere ca 10W40 merge pana -20 grade C, il voi folosi cu incredere. Pe bidon scrie ca e fabricat in Belgia. Mobil1 5W40 era aproape 1.5mil.

 

Mai cunosc un coleg care are un Cielo EXE din 2004 si el a folosit tot Mobil1 si ultima data cand am vb cu el (acum 1 an aproape) era f multumit de masina. Eu zic ca nu trebuie sa te arunci la cel mai scump pt ca nu e neaparat cel mai bun. Parerea mea este ca orice ulei de firma este bun atat timp cat este original.

 

Am patit-o acum juma de an cu Dacia cand am urmat sfaturile celor de pe forum si am luat in loc de Petrom 20W40 (cu care masina mergea de altfel f bine) un ulei de firma - Elf 15W40. Rezultatul: masina mergea mai prost si mai zgomotos. Dupa 3000km am fost nevoit sa-l schimb (mentionez ca in oras nu merg mai deloc cu masina) pentru ca la demaraje mai puternice (nu cu scart, dar putin mai nervoase) se aprindeau becurile din bord. De atunci m-am invatat minte, folosesc uleiul cu care masina merge bine.

 

In cazul tau e bine sa alegi acum o marca de ulei si sa mergi pe aceea. Un 5W40 cred ca e f bun daca mergi mult cu ea si iarna/daca stai in zone in care temperatura scade mult. Cat despre marca: as alege un ulei cunoscut - Mobil, Castrol, OMV, cumparat de la un magazin de incredere.

Share this post


Link to post

Deci...dupa un an de utilizare(intensiva) a masinii...dupa 40.000 Km ...mi-am facut o idee (personala) asupra uleiului pentru Cielo.

Uleiul folosit a fost numai Castrol 5w40 TXT Softec.

Primii 10.000 Km au fost cu uleiul di fabrica. Performante medii ale masinii.

Urmatorii 30.000 Km au fost cu Castrol. In primii 2000 Km de la primul schimb de ulei...parca aveam dacie.

Tragea greu...motor zgomotos,tachetii bateau de mama focului etc.

Dupa ce am, trecut de 12.000 km pana acum...parca am alta masina: motor fff. silentios (comparativ cu inainte) tachetii au tacut, un mers mai rotund al motorului, urcare in turatie mult mai buna etc.

Masina este condusa exclusiv de mine, sub 3000 rpm nu schimb, viteza medie extraurbana este de 150 Km/h.

Masina a mers cu 200 + KM/h constant (de 4 ori , in reprize de 5 ore pe autostrada "in afara" ).

Reviziile le fac la timp, schimb tot ce inseamna filtru la masina la fiecare revizie (ulei,aer,GPL,benzina). Eu mai am montate in plus doua filtre pe circuitul de benzina si unul pe cel de GPL.

Singura chestie care am observat-o a fost mazga adunata in filtru si in baie dupa cel de al doilea schimb si uleiul ceva mai inchis la culoare. Asta era mostenirea de la uleiul din fabrica.

Dupa aceea motorul a ramas curat ca lacrima, masina papa asfalt, uleiul de la un schimb la altul ramane la fel - poate un pic mai inchis la culoare, dar oricum abia il vezi pe joja.

Consumul de ulei este 0.

Eu personal sunt foarte multumit de Castrol.

Cred ca pana la 100.000 Km nu am sa schimb marca.

Dupa 100.000 Km schimb masina :D

Share this post


Link to post

Calin eu nu am inteles prea bine ce vrei sa spui. Dupa 2000 km de la primul schimb mergea prost? Ca dacia? Ce ulei aveai atunci în motor? castrol TXT softec?

 

Şi de unde îl cumperi? Eu am trecut de la castrol Magnateg (cu care a mers fostul proprietar până pe la 93K km cnd mi-a vândut-o mie) la TXT softec şi mi s-a păsut că a devenit mai zgomotos motorul când e frig - în rest merge la fel.

 

Restul sunt de părere că sunt exagerări: Cielo nu atinge 200KM/H + şi nici nu prea rupe asfaltul :P

Share this post


Link to post

Va recomand OMV SYN COM 5W40.Este mai bun decit 90% din uleiurile de pe piata si pretul este unul mediu.La castrol calitatea este indoielnica.

Share this post


Link to post

Salut, sunt nou pe forumul asta si vreau sa va prezint situatia mea. Am un cilo gle din 1996 , care are cam 170 000 km, problema e ca nu stiu de cand e uleiul - oricum arata groaznic si la un moment dat cineva f istet a mai completat cu cel mai probabil alt tip de ulei ( nu are sens sa povestec totul cert este ca nu e vina mea si ca eu vreau sa salvez masina asta). Asa ca va rog recomandati-mi si mie in situatia asta ce sa fac ( banuiesc ca are niste depuneri de toata frumusetea in ea), ce ulei sa bag , de flush nici nu se pune problema sa nu bag, pot da cumva baia de ulei singur jos si sa o curat- asta e problema mea pentru ca masina nu e inbucuresti momentan si nu as vrea sa mai vin cu ea pana aici in stare in care e . A si stie cineva daca gasesc filtre la magazinul de piese daewoo de la eroii revolutiei ? VA multumesc mult, sper sa nu ma certati pt post :osanale:

Share this post


Link to post

Schimbi uleiul si filtrul. E suficient sa faci 2-3 schimburi mai dese si se curata motorul. Ca ulei- OMV SynCom 5W40. Nu-ti recomand sa dai tu baia de ulei jos.

Share this post


Link to post
Va recomand OMV SYN COM 5W40.Este mai bun decit 90% din uleiurile de pe piata si pretul este unul mediu.La castrol calitatea este indoielnica.

 

Da OVI ştiu ce recomanzi acum... să ştii că şi Castrol TXT am pus după ce am citit recomadările tale de pe forum. Chestia cu ”acum s-a subţiat, înainte era mai bun, treceţi la OMV” o ştiu - e posibil să fie adevărată sau nu. Sunt destul de derutat şi chiar nu mai ştiu ce să pun. Şi dacă îţi zic cât am căutat după TXT-ul ăla! Ca să nu mai spun că pe site-ul Castrol nu am dat de el :-? ! Oricum au un site de KK!

 

în USA cică vând http://www.castrol.com/castrol/multiplepro...ntentId=7006594

 

în UK: http://www.castrol.com/castrol/multiplepro...ntentId=7007905

 

Nu mai zic că site-ul pentru RO e în engleză şi de nici un ajutor. De unde dreaqu o veni Castrolu' ăsta de e la noi pe piaţă nu ştiu!

Share this post


Link to post
Chestia cu ”acum s-a subţiat, înainte era mai bun, treceţi la OMV” o ştiu - e posibil să fie adevărată sau nu.

Te pronunti in necunostinta de cauza?Nu cred ca e cazul.

Oficial se vinde numai in africa de sud :) http://www.castrol.com/castrol/productdeta...ntentId=7000675

Ce mai exista la noi sant stocuri vechi de la butoaie.

In acest moment pe piata romaneasca singurul ulei bun de la castrol este Formula SLX Longtec 5W30.E foarte scump si nu se justifica folosirea lui la motoarele daewoo.

Share this post


Link to post

Păi am şi zis că sunt derutat! Este evident că sunt în necunoştinţă de cauză şi îmi pare un pic rău că am pus TXT exact din ultimele stocuri. Am văzut chiar de când l-am pus că motorul e mai zgomotos. Totuşi nu a mers prost şi nici nu a consumat exagerat de mult (estimez cam 250 - 350 ml la 5000km). A apărut însă acum un ţăcănit la rece.

 

Când l-am pus nu apăruse pe forum informaţia că nu mai e bun. Ce să fac ghinion! Nu vreau să interpretezi că-ţi repoşez ceva din contră apreciez că sunt oameni care au access la informaţie şi pot să şi testeze diferite tipuri de uleiuri să ne mai zică şi nouă ce şi cum.

 

Sunt dezamăgit de Castrol, ditamai firma şi au un site cu un minim de informaţie, nici o informţie legată de unde e produs, distribuitori autorizaţi etc. Să ştii naiba de unde să cumperi! Oriucum mă pregătesc să-l schimb şi o să trec pe OMV!

Edited by alexmohora

Share this post


Link to post

Ovi_jer, recomandarea de ulei OMV este valabila si pt Nubira II? Pt. ca in octombrie merg la revizie si nu sunt multumit de uleiul de fabrica pt. ca la rece se aud tachetii.

Share this post


Link to post

Si eu mi-am pus OMV de vreo 2 luni. Inainte aveam Castrol softec 5w40. Rezultatul: e clar ca omv e mult mai bun decat castrolul de la noi de pe piata, basca si pretul cu 500.000 mai mic la omv, tachetii nu se mai aud la rece, si nici nu mai consuma ulei deci ascultati ce zice OVI el e specialist in totata puterea cuvantului. Multumim OVI

Edited by EXE

Share this post


Link to post
Ulei pune OMV 5W40 syn com (4l) si schimba-l la 10k km.

 

Daca in 6 luni n-am facut decat 6000 km, trebuie sa schimb uleiul sau pot sa-l mai las pana pe la 8-9000 ? :-?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...