Jump to content
Sign in to follow this  
KzN

Eroare P0340

Recommended Posts

Salut!

 

Azi, după o pornire s-a aprins martorul galben in bord. Am făcut o scanare cu o aplicație de telefon mobil "Torque" si un adaptor obd2 prin bluetooth si mi-a apărut codul p0340. Am cautat pe net codul si se referă la senzorul de la axul cu came. Am sters eroarea si apoi nu a mai apărut de atunci (am mai făcut cam 10 porniri). Peste cateva zile sunt programat la o curățare a IAC si clapeta accelerație (la recomandarea unui mecanic) din cauza ralantiului cam neregulat Poate fi aceea cauza?

 

Multumesc!

 

LE: Masina e un aveo din 2007, motor 1.4

Edited by KzN

Share this post


Link to post

With a P0340 OBD-II trouble code, diagnosis can be tricky at times. Here are some things to try: Visually inspect all the wiring and connectors in the circuit Check for continuity in the circuit wiring Check the operation (voltage) of the camshaft position sensor Replace the camshaft position sensor as required Check the crankshaft position circuit as well Replace circuit wiring and/or connectors as required Diagnose/replace the PCM as required

Read more at: https://www.obd-codes.com/p0340
Copyright OBD-Codes.com


Eu, preventiv, tocmai l-am schimbat, desi nu avea nimic, decat o varsta respectabila, peste 10 ani.

 

 

Share this post


Link to post

E un topic vechi dar poate intereseaza pe alti posesori cu eroarea P0340. In afara de pornire uneori la a doua cheie, singurul efect asupra functionarii motorului este un consum un pic marit, eventual o putere ceva mai mica la motor. Nu poate influenta relantiul. Cred ca atunci cand senzorul o ia razna ECM-ul intra intr-un mod de back-up in care doar avansul nu mai este controlat foarte exact (oricum motorul stie destul de exact pozitia arborelui cotit, dar momentul inchiderii supapelor va fi aproximat si nu cunoscut exact de ECM). 

Eu am mers cel putin un an cu acea eroare la bord (uneori mai disparea, senzorul probabil nu era mort definitiv). Am schimbat intr-un final senzorul cu unul aftermarket (nu stiu ce fabricatie era, ca mi l-a comandat omul de la service) care m-a tinut pana la prima iarna. De data asta s-a facut scrum, si mi-a ars si siguranta. Din economie, pe acea siguranta mai este alimentat si o parte din ECM, comanda MTIA si EGR. Efectul a fost ca abia am mai putut porni motorul ca sa pot ajunge la garaj. Noroc ca nu mi s-a intamplat la drum.

Dupa diagnoza care am facut-o singur si care mi-a dat un pic de furca prin defecțiunile multiple induse (abia cand am gasit siguranta arsa mi-am dat seama ca e senzorul dus - facut scrum) am decis sa iau un senzor original din dezmembrari care merge bine si azi.

Parerea mea e sa nu schimbati senzorul preventiv nici daca are treisprezece ani. Cel putin nu cu unul noname - puneti original GM Coreea, chiar daca ajunge de nou la vreo 300 lei.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...