Jump to content
Sign in to follow this  
Geo_ZGA

Metal Detecting - Sau Fiare Vechi

Recommended Posts

Ca sa nu mai poluez un alt topic, am zis sa mai fac unul. Ca sa ma laud, nu de altceva... ca nu cred sa mai fie si alti detectoristi pe forum :D

Mi-am luat detectorul prin decembrie si inainte de Craciun am reusit sa-mi iau si autorizatia. De sarbatori am fost la Constanta, la socrii, si dupa Craciun am reusit sa ies de 2 ori, cate 2-3 ore... pe un camp, gunoaie si 2 tuburi de vanatoare mai recente, a 2a oara in niste transee de aplicatie, gunoaie si multe conserve.

Sambata trecuta, dupa ceva documentare, pe o vreme frumoasa, am iesit la o padure de langa Ploiesti. N-am reusit sa gasesc tabara germana ww2, dar mai insist...

Un tub de pusca germana Mauser, un tub de pistol rusesc Tokarev, un cartus complet dar strivit si crapat tot Tokarev, un glont de plumb (nu stiu ce-i cu el), niste sarma ghimpata, o placuta de transport cu "port Tripoli" si niste fragmente dintr-un focos. Tuburile si focosul sunt ww2, glontul de plumb cam anii 1900.

Plus gunoaie, un fier folosit de tapinari, o foaie de arc rupta si o pila mare care mi-a dat emotii, crezand prima data ca e baioneta dupa forma :) )

post-5454-0-89077900-1486585668_thumb.jpg

post-5454-0-62551100-1486585672_thumb.jpg

post-5454-0-12475200-1486585676_thumb.jpg

post-5454-0-82367600-1486585946_thumb.jpg

post-5454-0-29344200-1486585954_thumb.jpg

post-5454-0-36760700-1486585958_thumb.jpg

post-5454-0-57702800-1486585963_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Interesant, dar nu cred ca ma mai apuc si de hobby-ul asta :) Ce inseamna autorizatie?

 

Cand mai ajungi in zona Constanta, da un semn, e plin de betoane abandonate dupa WW2 pe malul marii :D

Share this post


Link to post

Autorizatie pt detinere detector, de la politie. Depui un dosar cu factura detectorului, ei verifica seria, cazier, copii CI si o taxa. Altfel risti un mic dosar penal.

Din pacate, pe plaja nu e voie cu detectorul (iar dosar penal). Stiu despre ce vorbesti, dar cazematele au devenit gropi de gunoi, din pacate. O sa incerc pe langa ramasitele bateriei Tirpitz, poate a mai ramas ceva prin pamant.

Edited by Geo_ZGA

Share this post


Link to post

Si cand va pensionati ce mai faceti, daca scurmati acum tot??

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Pai tu crezi ca la 70+ ani mai sunt in stare sa umblu si sa tot sap gropi? Detectia presupune umblat cu orele prin paduri, campuri si munti, sapat in pamant tare sau noroi etc. Si la cate gunoaie arunca romanii, sapi, nu gluma. Plus multa documentare.

Macar acum sa-mi fac placerile, cat imi si permit. Vechiturile m-au pasionat intotdeauna, cu o preferinta pt ww2.

Share this post


Link to post

Eh, cine stie, poate o sa te serveasca istoria cu ocazia sa fii martor la ww3...

 

Uite, si taica-miu si socra-miu se apropie de 70 ani, insa iarna trecuta i-am tarait 12km pe munte, prin zapada uneori pana la genunchi, pe unde multi mai tineri au abandonat... pana la urma nu varsta face diferenta.

Edited by mr_
  • Like 1

Share this post


Link to post

Pe langa cazemate mai sunt niste constructii cu rol antiaerian ce pot fi explorate.

Share this post


Link to post

Mike, te referi cumva la ramasitele de la iesirea din Cta, spre Agigea? Sau mai sunt altele? Stiu ca mai e un turn flak, dar nu stiu exact unde e...

Ideea e ca, toate constructiile din oras sau apropiere au fost umplute de gunoaie, locuite de boschetari etc. Sunt in paragina grav de tot, nu se poate detecta acolo.

Share this post


Link to post

Sunt niste structuri de AA la Tuzla si la Capul Midia. La Tuzla e simplu de ajuns si sunt pe buza falezei. La Capul Midia sunt undeva in camp, nu e imposibil de ajuns doar ca nu pe vremea asta.

Share this post


Link to post

Nu le gasesc pe google earth...

Share this post


Link to post

Super cu detector de metale.

Pe la mine pe la tara cred ca ar merge unul d-asta.

 

Ciudat, nu stiam ca-ti trebuie autorizatie de la politie, m-am uitat putin pe net, m-ai facut curios, vad ca se vand la liber, dar au niste preturi pe masura 500E +

Edited by AlbertAG

Share this post


Link to post

Ca o paralela, si dronele ptr filmat/pozat se vand la liber. Numai ca iti trebuie autorizatie de zbor :)

Share this post


Link to post

te contrazic!

Fac aeromodelism de la 10ani, adica de 22ani, am tot ce vrei in materie de zbor si aeromodelism, nu iti trebuie nimic, doar daca vrei FPV in 900mhz ai nevoie de autorizatie! :mrgreen:

Share this post


Link to post

Nu se vand chiar la liber... persoanele fizice nu au voie sa vanda, doar sa "doneze". Dar exista firme care vand, dupa ce l-ai primit faci toata procedura autorizarii.

Preturile pleaca de pe la 200 euro si se duc pana la... multe zeci de mii de euro. Cu cat e mai ieftin, cu atat e mai slab. Dar da, la 4-500 euro gasesti un detector ok. Al meu bate pe la 30-40cm la obiecte mici, si pe la 1m la obiecte mari.

Albert, unde la tine? :D Sunt interesat de tot ce tine de ww2, dar si ww1. Nu refuz nici chestii mai vechi, dar trebuie predate la muzeu. Nu e voie in situri arheologice si zone protejate... e putin mai complicat, dar nimic nu e mai greu ca scapatul de gunoaiele omniprezente.

Toate incalcarile legii (autorizare, intrare in situri, nepredare etc) duc la dosar penal...

Share this post


Link to post

Iti atasez harta cu zona de interes.

Garantez ca pe campul marcat cu X, si in padurea de langa gasesti tot ce vrei in materie de WW2, au fost si avioane nemtesti cazute pe acest camp. Le doborau IAR80-urile noastre, acolo se dadeau lupte aeriene sa nu ajunga nemtii la rafinariile de la Ploiesti!

 

post-45788-0-78673900-1486643473_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Padurea de sus? Mersi, pare interesant... si e destul de aproape de Bucuresti. Ai idee, au fost si trupe stationate acolo sau doar lupte aeriene?

Share this post


Link to post

Imi povestea bunicu, ca veneau nemtii cand erau aliati cu romanii, si le dadeau bomboane si ciocolata la copii, probabil au si stationat, dar de lupte aeriene sunt sigur, au fost si avioane cazute pe acel camp, tot bunicu mi-a spus!

Share this post


Link to post

Trupele stationate sau zonele in care au luptat sunt mai de interes, acolo s-au mai pierdut chestii. La astea aeriene doar ce ramasite de avioane mai sunt prin pamant, ca oricum bucatile mari le-au luat localnicii si le-au refolosit prin gospodarii :) )

Share this post


Link to post

Da, stiu, am si vecini care au cuiburi de pasari din carenajele rotilor, si din bordurile de atac de la aripi au facut troaca de porci.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Jucaria aia detecteaza si lovele , Geo ? In caz ca da (si facem jumi-juma) te invit pe mosia lu' bunica-miu sa depistam unde a mutat locul borcanelor cu (full) lovele, ca nu mai stiu nimic de ele (de cind le-o mutat locu'). Cred ca-i o afacere asupra caruia trebue meditat cu sirguinta (de tii a acoperi investitia).

 

:mrgreen:

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Victore, daca nu e doar un basm, putem discuta :) Detecteaza orice metal, banuiesc ca nu a ascuns bancnote in pungi de plastic, nu?

Sunt mai multe detalii, dar astea le putem discuta in privat.

Share this post


Link to post

Breaking news: doi bucuresteni cu detectoare de metale au descoperit o bomba neexplodata din al doilea razboi mondial.

Cei doi au reusit sa o explodeze.

Share this post


Link to post

La fiare din astea se suna la ISU :) Sper sa nu dau de ele, dar sunt constient ca am sanse mari pe zonele de razboi

Share this post


Link to post

Un bucurestean taia o bomba cu ferastraul. Apare alt bucurestean:

- Uai, da' ci faci aici?

-Tai buomba asta cu buomfaieru'!

- Pai si daca explodeaza?!

- Nu conteaza, mai am una!

Edited by mr_
  • Like 2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...