Jump to content
Sign in to follow this  
boggi

Electromotor Leganza

Recommended Posts

salutare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salutare,am avut dintotdeauna o problema la Leganza mea cu electromotorul.Concret,atunci cand amperajul bateriei scadea din varii motive(consumatori multi,trasee scurte) nu mai pornea la cheie.Efectiv nu facea clanc,nimic.Daca ii dadeam curent o lua imediat.Mai am o masina si cand facea asa puneam alta baterie incarcata full si mergea o perioada pana cand scadea amperajul banuiesc.Chiar si vara facea cand mergeam cu aerul conditionat,porneau ventilatoarele si gata,nu mai pornea.Electromotor dat jos,schimbat carbuni,curatat dupa care o perioada de vreo sase luni a mers binisor cu rare rateuri la pornire.Acum vreo luna nu a mai luat~o nici macar cu cabluri de curent de la alta masina.Am cautat alt electromotor doua zile,nu am gasit nimic prin Bucuresti la pret bun si am zis sa-l dau iar jos pe al meu sa vedem ce gasim prin el.

Ma duc la niste prieteni electricieni auto,le spun simptomele si baietii spun ca nu e electromotorul!Nu~l dam jos.Ce au facut?Mi-au montat un releu,nu stiu ce fel de releu ca la electrica sunt paralel si acum porneste brici in orice situatie de doua zile.Ce au facut cu releul?Au alimentat releul direct din baterie,au dus in releu firul de la contact si au alimentat electromotorul din releu.Mi-au explicat ca din multe motive de la cheie la electromotor se pierde amperaj.

Acum cheia da doar comanda in releu, nu in electromotor si releul fiind alimentat direct de la baterie da mai departe curent starterului la amperaj maxim.De doua zile porneste perfect.Imi explicau ca au facut treaba asta la multe Cielo pe vremea cand lucrau in serviceuri Daewoo.

Sper ca m-am facut inteles cu explicatiile,sper sa ajute si alti colegi daca au aceeasi problema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by boggi

Share this post


Link to post

Foarte bine a facut , se cunoaste ca is meseriasi ! Pe cielo cam oricine ar trebuii sa isi puna relee de protectie pe contat si demaror .

Share this post


Link to post

Salut!

Si eu am avut aceeasi problema si am rezolvat-o tragand alt fir de la contact la electromotor, fara relee, cei drept, dar s-a rezolvat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...