Jump to content
Sign in to follow this  
Viktor

Ghidusii Homemade

Recommended Posts

Intr-adevar, pe asa temperaturi afara n-are nici un rost cu ferestre deschise si sa traga de afara. Insa, pe masura ce temperaturile de afara scad, isi poate intra in drepturi un sistem gen. Pina sa devin ciumeg cu ac pe 12V portabil (😜) ce "fura" fierbinteala din tavan si-o converta in aer rece, m-am folosit (si inca ma folosesc daca e cazul) de in sistem similar. Eu unu il gasesc destul de eficient.  

Share this post


Link to post
On 2/8/2019 at 1:40 PM, ches said:

Pe cand un film cu masinaria in actiune?

Coane ches ... "bani de-o masina n-am, da' o usa tot imi iau". Cu alte cuvinte, mai greu de un video dar una doua poze am agatat azi la primul omat, cam greoi ca-i apos da' ii fix pix in fata lamei alergata de un bou putere. Aproape ca n-am dormit toata noaptea in speranta ca la ziua sa bag jucaria in omat, si-am avut noroc. Mai mare dragu s-o tin de coarne ...😀

 

 

 

03.jpg

02.jpg

01.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
24 minutes ago, Viktor said:

 azi la primul omat,

 

 

 

 

 

 

Azi la Budapesta ... zapada asta ?

Share this post


Link to post
5 minutes ago, adrian_r5 said:

Azi la Budapesta ... zapada asta ?

Da, si inca ninge. Ii fain, cel putin mie unu imi place. De s-ar pune vreo juma' de metru macar ..

  • Confused 1

Share this post


Link to post

😄 Te mananca palmele asa-i? 

Mai merge agregatul?

 

Share this post


Link to post
2 hours ago, Dj_Dark said:

😄 Te mananca palmele asa-i? 

Mai merge agregatul?

 

Abia astept sa ninga iar, de-a dreptu o provocare ! 😀

La care din agregate faci referire, ca le-am pierdut numarul ...

Share this post


Link to post

Pai ala ultimul de mai sus 😉

 

Share this post


Link to post

Merge bine, se incadreaza in asteptari, curata suficient de bine, usor de manevrat, o ia la sfert la prima ora ... omat sa fie !

  • Like 1

Share this post


Link to post

O "potcoava" o am, imi mai trebuie trei si calul. Cu alte cuvinte, suport pentru brad de Craciun mi-am facut, mai trebuie brad, insztalatie si dulciuri. Astea le las la mila lu' Mosu' ...

 

a.jpg

b.jpg

 

Edited by Viktor
  • Like 1

Share this post


Link to post

Borseta "di cheli" cusuta de mina, un pitic ce ma bintuie demult. Cu scule anapoda si experienta zero ... macar mi-am facut damblaua !

 

scule.jpg

cusutura.jpg

borseta.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post

Tu pregateste utilaju' de zapada lasa prostiile 🙂 

Share this post


Link to post
On 2/5/2020 at 6:43 AM, Dj_Dark said:

Tu pregateste utilaju' de zapada lasa prostiile 🙂 

Breee ... asa numesti matale stiinta ? 😉

Gata, mai bag una mai "di dama" asa si ma abtin, altfel ma trezesc cu huse "di cheli" in caleasca.

Zapada canci in zona, nu vrea sa ninga si pace. Vad ca la buhale e iarna in toata regula, norocosilor ! Pacat ca au curatat drumurile asa de repede, nici nu a apucat a fulgai si deja au scos utilajele pe ulita (ce gluma buna).

 

IMG_20200206_091225.jpg

IMG_20200206_091253.jpg

IMG_20200206_091401.jpg

Share this post


Link to post

Meserie te halesc !

M-au scos din sarite compasurile astea cu surubele de industrie fina, asa ca mi-am croit unu din material de 5mm si direct cu creion si nu mine si alte prostii. Migala in confectionare da' nu imposibil.

- una bucata cleste sigurante seeger sacrificat in acest scop (ca tot i se rupse virfurile)

- doua suruburi lungi (filete la capete ce au fost indepartate)

- 3 suruburi 4 mm plus piulite crestate

- culisanta confectionata

Inaltime totala compas 160mm si deschidete maxima 125mm. Cred ca o sa dorm cu el sub perna ...

 

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Share this post


Link to post

Pst, cine se baga la agrohome ... Mai o rosie, un gogosar, una alta ...

Un pitic inca de anul trecut cu care am intirziat in a-l confectiona la timp (si a-l face cadou) asadar, ii veni timpul mult asteptatului plantator de rasaduri homemade.

 

triat.jpg

Share this post


Link to post

Daca tot nu se mai intampla nimic notabil cu masinile, hai sa batem campii despre altele.

De exemplu... a vopsit cineva "aftermarket" tamplarie din PVC pe exterior? Cum a iesit? Dupa cat timp a inceput sa se scorojeasca si sa arate ca dracu'? 

Share this post


Link to post

Ar trebui sa tina pe putin vreo 10 ani, daca dupa o slefuire (degresarea e insuficienta si la faza asta ii contrazic si pe cei din laboratoare ce prepara licori 😀) ca la carte se sufla cu o vopsea expres pentru pvc si nu cu oja.

Share this post


Link to post

Am rezolvat si pompa pentru extras lichide. Ce-i drept n-aveam nici un chef a ma apuca de ea insa, odata cu efectuarea schimbului de ulei a unei motocositoare unde am constatat ca nu e pravazuta cu buson de golere a uleiului, aveam doua variante : apelez la o seringa mare si extrag uleiul prin tubulatura jojei, ori imi incerc norocul cu o pompa de benzina. Am apelat la pompa, cu o mica improvizatie rapida de test am reusit a extrage uleiul. Apoi, daca tot m-am murdari pe miini, am scos uleiul (mai viscos fiind de fel) si din compresor. Ambele uleiuri extrase la rece. Dupa toate astea am trecut la ansamblare in tubulatura picior si agatator iar furtunul transparent expus la exterior pentru a putea tine sub observatie fluxul lichidului . Furtune cu conexiuni patent si dirijabile, originale ele pompei.  Daca a tras uleiul ala viscos de compresor la rece ... antigelu-i jucarie.

 

01.jpg

02.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

"Hai evribadi"

Imi continui discutia inceputa aici.

Se lucra, se lucra ... Una bucata tabla "haluminu" 2mm grosime trasata - croita - ondulata pe dimensiunile aferente pentru a acoperi intregul radiator si cositorite colturile cu baghete din aluminiu rezistente la 400°, apoi decupate orificiile necesare ventilatorului si ferestrele jaluzea. Bun. Urmeaza a confectiona urechile de prindere pe radiator insa, inainte de toate trebuie sa gasesc un mod de a proteja radiatorul de carcasa, un soi de garnitura in functie de grosimea acesteia sa pozitionez urechile de prindere sa cada la fix pe pozitie. Apoi montajul si conecsiunea electrica in care mi-ar suride o termocupla compatibila la filet insa in 3 pini pentru a rezolva comutarea intre trepte a ventilatorului. Relee, sigurante, cablaj etc si nitica indeminare ... avem. Cu semnul intrebarii ramine protectia dintre radiator si carcasa. Ma gindeam a folosi cheder (subtire) de usa ceva similar ... insa nu-i cunosc reactoa la temperaturi inalte, de o sa reziste ori ba. Idei ... ?

 

600.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Quick crash course, si ventilatorul de cielo are 2 trepte. 

Prima comandata de termocupla aia cu 2 pini, ailalta direct de ecm cand ajunge la 100 grade parca, (nu mai stiu exact) sau cand se scoate mufa de la senzorul cts de sub delcou (poti sa testezi) 😛 

La espero e fix la fel doar ca ambele trepte sunt comandate de ecm, nu exista termocupla.

De fapt si de drept ventilsatorul nu are 2 trepte, prima treapta este prin rezistentele ceramice de pe lonjeronul dreapta (daca imi aduc iar bine aminte, sau o fi stanga?) si a doua pe direct.

Matematica o faci tu. Dupa mintea mea nu ai nevoie de termocupla cu 2 trepte, si ia in calcul si faptul ca si aerul conditionat are nevoie sa comande ventilatorul cand faci instalatia.

 

Share this post


Link to post

Daca pina in prezent nu am sesizat doua trepte a ventilatorului pe troasca asta ... ma declar tont. Cu adevarat doua trepte pe "turbina" (ce o sa primeasca, supra dimensionata pentru amaritu' ala de radiator) abia acum o sa aiba, asa cum ar trebui sa fie cu alimentare direct din baterie prin cabluri sanatoase, sigurante, releu pe fiecare treapta si comenzi direct din senzor/i termocupla. Asta ar fi reteta corecta si sanatoasa a unui consumator sanatos si nu fineturi de ECM si alte "bulset'uri) ce dau dureri de cap aiurea. Au sfeclit-o tintarii si alte insecte bengoase de bintuie prin fata radiatorului ca n-o sa mai ramina infipti in radiator, ci tii scot chei pe partea cealalta, la ce flux de aer asigura "turbina" in cauza, sar fulgii de pe ei precum paiele de la combina ! Abia astept sa o montez, doar ca mai e ceva de migaiala.

Share this post


Link to post

Ia in calcul si consumul la pornirea turbinei, sa nu se opreasca motorul daca e in relanti 😄 

Eu la bmw-ul rosu a trebuit sa regandesc un pic strategia cand am pus 2 ventilatoare electrice astfel incat sa nu le pun in paralel fiindca atunci cand intrau ambele pe treapta 2 mi-era ca moare 🙂  Oricum se vede la iluminatul interior cand pleaca, are o fluctuatie, imi inchipui cum era cu ambele in paralel.

PS, ECM da comanda la releu, nu direct la ventilator, treapta 2 este "releita" si "sigurantata" de fabrica direct din baterie. La espero asa e si treapta 1 insa la cielo termocupla aia comanda direct treapta 1 desi are si releu (folosit doar pentru comanda de la AC) , o prostie dupa parerea mea, drept urmare eu cand am pus sfi-ul pe espero bej am modificat circuitul ca termocupla sa comande releul de treapta 1, nu direct ventilatorul.

Binenteles ca asta a generat o noua problema, cand cupla termocupla actiona si ambreiajul compresorului de aer odata cu ventilatorul, drept urmare am intercalat o dioda acolo pentru rezolvare.  

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Adevarul e ca am ceva retineri in ce priveste relantiul. Paletul astuia fiind cu 10 cm mai mare fata de original si ocupa aprox. 75% din suprafata radiatorului ... nu-mi ramine decit sa o iau babeste, pe teste, sa merg o perioasa cu treapa 1 doar cuplata si apoi cu a 2-a sa vad cum se comporta. De se comporta exemplar ramine, de nu ... mai vad eu ce combinatii ii aduc, oricum, colectorul ramine fie cu ventilatorul in cauza si prima treapta (de nu suporta doua) fie originalul si colector, fie un alt ventilator. Mi s-o pus pata pe chestia asta si n-o las balta. Nu am gasit nimic concret ca si date tehnice pentru noul ventilator. Am pe undeva descarcat manual service al donatoarei de unde probabil as culege ceva date, doar ca nu stiu pe unde-i. La urma toata ce-i in mina nu-i minciuna, cu alte cuvinte testul isi spune cuvintul.

L.E. Apropo, nu am AC pe caleasca.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Noroc cu un radiator cazut de pe o caleasca surioara piesa pe care sa-mi pun in practica piticu'. Am rezolvat-o si cu garnitura, am sacrificat si jupuit o pereche de fise bujii vechi, semi-taiate pe lung pentru a scoate protectia exterioara se silicon pinzat si cu nitel siloplast montate pe colector, game over, sigileaza destul de bine. Urmatorul pas transplantul, instalatia electrica si teste. Devine din ce in ce mai palpitant ! 😃

 

IMG_20200614_192948.jpg

IMG_20200614_193048.jpg

Share this post


Link to post

Dai bitangului ce-i a bitangului. Fratele mare intre flex-uri isi gasi locul "la vinclu".

 

04.jpg

05.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...