Jump to content
Sign in to follow this  
Rafi

Achizitie Masina Sh

Recommended Posts

Nicio masina nu mai valoreaza nimic dupa 5 ani, noua sau veche. E drept ca dupa 5 ani la una e sa pierzi 10k€ la una noua sau 3k€ la una veche, insa fiecare poate avea alte pretentii de la viata.

Eu sunt de acord cu englezu', prefer oricand o masina mai modesta insa noua decat una cu pretentii insa cu istoric necunoscut. Eu nu cred in chilipiruri, nu-ti da nimeni o masina sh degeaba decat daca fix atata face, adica daca e un gunoi si el e foarte constient de asta.

 

Plus ca pentru mine exista doua variante: Masina e un moft (cum e cazul meu personal) si daca vreau sa-mi fac un moft nu fac calcule financiare. Fie e o necesitate, depinzi de ea, si atunci n-ai timp de pierdut prin ateliere si e important sa fie fiabilita si cu garantie. Prin urmare dpmv oricum ai da-o, o epava fie ea si cu pretentii tot nu mi-as lua. Adica mi-as lua, insa una de 20-25 ani, ca proiect de restaurare :D Asta e una din fanteziile mele umede, insa sa am un garaj cu groapa, electricitate, eventual incalzit...

Inteleg ca exista si posibilitatea sa fie un moft si moftul sa constea intr-o masina de fite pe care nu ti-o permiti noua, fiecare cu pasarica lui. Eu vorbesc doar din punctul meu de vedere.

PS

Am un coleg care vinde o insignia pe benzina. Masina are foarte putini kilometri (30000), are garaj, si e proprietar unic. E om serios, nu se ocupa de samsareala.

http://fr.ww3.autoscout24.be/classified/288956654?smid=de-vm-contact-button_ad&rtmsg=de-vm-contact&

 

Omul vrea sa o vanda pana pe 8 iunie. Daca nu primeste pana atunci nicio oferta serioasa o da la buy back la renault, deci nu e o oferta pe termen nelimitat.

Paiiiiiii el vrea 15500 Euro,insa la buy back nu ii da nici 10.000

Cand ajungi la capitolul buy back dealerii sunt cei mai mari samsari

Share this post


Link to post

Oferă-i 10001e și vezi ce zice :D

Share this post


Link to post

Deci,nu va grabiti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Salut, daca tot e despre parcuri auto cu tepe, o sa va povestesc si eu patania mea cu.. welt auto(bradytrade, nu stiu exact care cum sunt)..
Am vazut un Hyundai santa fe la brady de pe iuliu maniu din buc. Masina era un pic mai mult decat pretul pietei(9500 euro) dar avea carte service cu o gramada de chestii facute(distributie, ambreiaj, etc) si 6 luni garantie. Asta m-a si facut sa o iau. Actele au decurs bine, tipul de acolo mi-a specificat de 3 ori faptul ca masina are garantie si imi schimba chiar si un bec. Lucru care s-a si intamplat, a doua zi mi s-a ars un bec, am foat la ei si s-a rezolvat.
Dupa 2 luni de mera cu ea, am inceput sa observ diverse probleme:
Masina avea momente cand nu pornea, mp3-ul nu citea mp3-uri, doar track-uri, o problema cu pedala de ambreiaj(avea momente cand ramanea apasata), comenzile de pe volan functionau cand vroiau, nu imi indica bine nivelul carburantului. Plus, cea mai importanta chestie, dupa studierea cartii service am obs ca ultimul inscris, cu km si schimbarea distributiei, fusese stampilat cu stampila firmei fostului proprietar. Deci nul.
Duc masina, si dupa constatare imi spun ca au schimbat electromotorul, un senzor de carburant, placa de ambreiaj, si o coloana ceva de la caablaraia cu comenzile de pe volan. Dupa care imi spun ca reparatia a costat undeva la 2500 de lei si ca EU TREBUIE SA SUPORT 60% din reparatie, pt ca in certificatul de garantie (pe care mi l-au inmanat dupa 2 luni) scrie ca daca masina are peste 100.000 km (avea 115.000 cand am luat-o de la ei) trebuie sa suport 60 di n orice reparatie. Colac peste pupaza, „meseriasii” mi-au rupt si manerul de pe fata usii. Bineinteles ca am facut ditamai panarama acolo, le-am spus ca mie nu mi-a spus nimeni nimic de treaba asta la inceput, m-au asigurat ca masina e „impecabila” si ca eu le las masina acolo si ii dau in judecata. I tr-un final au acceptat, dupa lungi discutii si explicații, sa o repare gratuit, inclusiv manerul rupt. Acum o saptamana, cum s-a incalzit afara, zic in drum spre un gratar, sa dau drumul la AC. Baga doar aer cald. A doua zi ma infintez la un service de pus freon, convins ca probabil am prea putin si de aia nu merge. Pun aia freonul, dau un mil si… same shit, aer cald. Se uita ala de acolo sub capota si constata ca nu mergea compresorul de clima. Mai aveam 8 zile de garantie, asa ca a doua zi ma duc peste astia la brady. Ii spun aluia problema si ii specific ca sper ca nu o sa mai avem alt balamuc. Preia masina, eu ii cer o hartie semnata si stampilata si data receptiei plus problema in scris. Dupa cateva ezitari imi da, si plec. Ma suna peste cateva ore sa imi spuna ca este dus compresorul, costa 2.000 de RON si… EU TREBUIE SA SUPORT 60 %. Iar balamuc, iar amenintari. Ma uit pe net si gasesc nr directorului de vanzari. Il sun, ii spun cine sunt si ce problema am si, cam sictirit, ma repede spunandu-mi ca se intereseaza si o sa imi dea el un raspuns ca acum nu prea are timp. Am luat foc si l-am cam bestelit un pic duoa care i-am inchis telefonul. Apoi mi-a venit in minte sa ii dau un sms in care ii spuneam de problema cu inscrisul de pe cartea service, ca e fals in acte si ca daca nu rezolva pb cu compresorul ii dau in judecata. In 5 min m-a sunat si a promis ca nu o sa platesc niciun ban. Acum au comandat piesa si ma cheama cand s-o monteze.
Concluzie, samsar din targ sau firma la sosea, tot un drac. Feriti-va cat puteti de bradytrade-welt auto, si daca chiar vi se nazare pe o masina de la ei, cascati bine ochii la ce cumparati si ce acte semnati. Nu aveti incredere in nimeni si in nimic!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Asteptam cu interes si ziua in care si masinile noi au acte false si kilometrii dati inapoi :D

Share this post


Link to post

S-au vandut masini noi care fusesera lovite sau chiar scufundate. Acum vreo 10 ani la o expozitie auto de 2 lei de prin mamaia au insirat masinile langa piscina unui hotel. Cumva s-au gandit ca spalatul se face in piscina si asa a ajuns un Sebring visiniu sa guste apa cu clor. Dupa 2-3 luni s-a vandut masina si ce sa vezi, avea probleme pe partea electrica, au facut oamenii scandal, inclusiv prin ziare :mrgreen:

Share this post


Link to post

A mai fost si un Mercedes in aceeasi situatie bagat in piscina la Flora. Si inca un Mercedes vandut de nou cu cablaje roase de soareci.

Share this post


Link to post

Alea merg date frumos inapoi. La sh mai complicat.

Share this post


Link to post

Atunci povesteam de Mercedes :lol:

Share this post


Link to post

Io mi-s de-acord cu nenea mr_ , una de 20 - 25 ani si umeda.

 

:mrgreen:

Share this post


Link to post

Io nu ,,,,,,,,,vreau una de 18--20 ani si HOT L-)

Edited by florinellll

Share this post


Link to post

Mie nu mi-ar displace nici mai multe, fiecare cu rolul ei... Unde de fiecare zi, alta pentru un we încins, alta când te-ai plictisit de primele doua...

Share this post


Link to post

http://olx.ro/oferta/golf-6-2011-1-6-tdi-105-cp-cutie-automata-dsg-7-1-ID6odxK.html#b386a24e07;promoted

 

O idee...

Am un vecin cu un Golf 5, 2009, combi, si am vazut ca e hiper rezistenta. Busita rau de tot pe toate partile, au sarit absolut toate airbag-urile, usi bagate muuult inauntru (ma mir cum de se mai inchid), pe scurt, terminata rau masina. Utilizata zilnic la carat fiare, scule; si a dracu' cand o spala arata bine unde a scapat neatinsa. Motorul, 1.9, suna ca acum 2.5 ani; spun asta ca nici la capitolul intretinere nu sta bine.

Ia-ti dric, acum esti familist, mai bagi cate ceva in ea :) ) Mai ales ca acum incepi incet-incet sa pomenesti de cutie automata. Mai stii cand radeai de mine? :tongue:

Share this post


Link to post

:-D ce om, a tinut minte :-D, este o optiune draguta Golful, cei drept trebuie sa recunosc ca, odata cu trecerea anilor parca am vazut din ce in ce mai mult avantajele unei cutii automate, dar sufletul tot la "mamaligar" a ramas.

Intre timp, am gasit ceva care mi a placut destul de mult incat sa ma faca sa ma simt foarte entuziast, doar ca trebuie sa fac un drum de vreo 300km pana la ea :-D, nu dau inca detalii :-)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ala cu care mesteci mamaliga se numeste "facalet" :mrgreen:

Share this post


Link to post

am vrut sa evita termenul :D pentru a nu da ideei :mrgreen: :mrgreen:

Share this post


Link to post

Apropo, amicul cu insignia a dat-o la buy back la reno cu 11750. Nu l-au contactat decât escroci. De obicei asa se întâmplă, am trecut și eu prin asta însă eu nu eram asa grăbit ca el.

Share this post


Link to post

Ma gandesc ca daca a dat-o la renault buy back si-a luat Talisman !!!!!

Share this post


Link to post

Noul Megane, cu asistenta la parcare pentru incepatorii din familie

Share this post


Link to post

incep sa ma enervez :mrgreen: am dat de "primul" vanzator neserios ... Opel Insignia 1.6T toooocmai de la Bacau, m-am rugat de el 1 saptamana sa imi dea poze etc... a zis ca da da, si pauza :roll: i-am spus ca weekendul asta dau o fuga pana acolo daca imi trimite pozele si imi place agregatul, nu s-a sinchisit...in fine ...intre timp am avut ocazia sa conduc o Honda Accord 2007 a unui amic, cu un numar de km foarte impresionant, respectiv ~560000 motor 2.4L :shock: pot sa spun ca am ramas placut impresionat, DAR inca nu sunt total hotarat sa merg pe aspirat din nou, DAR daca "pica" ceva in parametri buni nu zic nu.

Share this post


Link to post

Apropos de Honda,astazi am condus o Honda Legend 2007

Interesant ,mai ales consumul ,,,,,,,,,, sub 12% nu am reusit sa scot sub nici o forma,asta da "petrolier"

Share this post


Link to post

Vreau si eu sa schimb matizul cu un suv 4x4.as vrea ceva pe benzina deoarece nu circul foarte mult.cam 20 km zilnic.ma gandesc la o honda hrv.

Am vazut una din 2004.

Pe net.

Share this post


Link to post

Deci,nu va grabiti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Concluzie, samsar din targ sau firma la sosea, tot un drac. Feriti-va cat puteti de bradytrade-welt auto, si daca chiar vi se nazare pe o masina de la ei, cascati bine ochii la ce cumparati si ce acte semnati. Nu aveti incredere in nimeni si in nimic!

 

Mai bine luai Lacetti de la mine :)

incep sa ma enervez :mrgreen: am dat de "primul" vanzator neserios ... Opel Insignia 1.6T toooocmai de la Bacau, m-am rugat de el 1 saptamana sa imi dea poze etc... a zis ca da da, si pauza :roll: i-am spus ca weekendul asta dau o fuga pana acolo daca imi trimite pozele si imi place agregatul, nu s-a sinchisit...in fine ...intre timp am avut ocazia sa conduc o Honda Accord 2007 a unui amic, cu un numar de km foarte impresionant, respectiv ~560000 motor 2.4L :shock: pot sa spun ca am ramas placut impresionat, DAR inca nu sunt total hotarat sa merg pe aspirat din nou, DAR daca "pica" ceva in parametri buni nu zic nu.

 

E samsar. astia procedeaza asa, cum miros ca omul cu care vorbesc stie ce spune si e greu de aburit, o scalda. Masina sigur e cu probleme.

C asi sfat, condu o insignia si vezi cum vezi din ea, are cam multe unghiuri moarte masina aia...

Share this post


Link to post

Am pierdut si eu o zi pentru un Matiz "ca nou", primul proprietar, 50.000 km, ducandu-ma in Pitesti. Erau niste samsari ordinari, Matiz-ul era de firma, vai mama lui. Cea mai proasta experienta, nu m-as mai duce sa vad o masina pentru achizitie, niciunde.

Share this post


Link to post

 

Mai bine luai Lacetti de la mine :)

 

E samsar. astia procedeaza asa, cum miros ca omul cu care vorbesc stie ce spune si e greu de aburit, o scalda. Masina sigur e cu probleme.

C asi sfat, condu o insignia si vezi cum vezi din ea, are cam multe unghiuri moarte masina aia...

asa tind sa cred si eu, ca este un samsar, cei drept i-am pus intrebari si l-am intors pe toate partile, ciudat ca a raspuns la tot chiar ok, doar cu pozele a cedat...in fine nu ma grabesc caut pareri direct de la proprietari,de la diferiti mecanici in care am incredere etc... repet nu ma grabesc

 

Legat de Insignia, da am condus, mi-se pare ok pentru mine, ai mare dreptate in legatura cu unghiurile dar nu mi-se pare asa deranjant, cu toate ca luneta mi-se pare foarte mica dupa cateva ore de mers prin B.. tot nu m-am obisnuit dar in fine.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...