Jump to content
Sign in to follow this  
gabi-gabi

Bătai Ușoare La Treceri Peste Denivelări

Recommended Posts

Buna forumiști.

Am o întrebare pentru posesorii de Chevrolet Epica,in legătura cu partea spate a suspensiei.

Am sesizat atunci cand trec peste denivelari(in gropi nu se aude ca fiind bătaie de telescop)se aude ca o bătaie mica pe partea dreapta spate.

Astazi am dat roata spate jos si am verificat cum am putut si știut eu(cu o țeava am tras,mișcat stânga,dreapta,sus,jos)bucsele,bieletele..si am observat o singura mișcare la o Bucșă de la un Brat antiruliu care are Bucșă pe fuzeta(este din cauciuc iar in centru are un cilindru metalic prin care trece prezonul de prindere)

A schimbat cineva acea Bucșă?stie sa imi spună cineva cum se numește si daca se poate schimba doar acea Bucșă?am gasit ceva asemanator(si avea denumirea de Bucșă portfuzeta)

Astept un raspuns de la cei ce au trecut prin schimbarea acestor piese si vor sa imi dezvăluie si mie ce trebuie facut.

Multumesc mult

Share this post


Link to post

Aceeasi problema o am si eu. La inceput am avut batai pe stanga, apoi pe dreapta. Mai ciudat este ca se aud numai cand temperatura exterioara este peste 15-20 grade. Inca nu am rezolvat problema. Daca schimbi ceva piese si scapi de zgomote scrie pe forum sa aflam si noi.

Share this post


Link to post

Desigur.

Va voi anunța,macar asa nu va mai chinuiți si voi cum fac eu acum.

In Weekend desfac din nou si telescoapele,am

Inteles ca poate sa fie si din cauza flansei amortizator.

O sa desfac sa vad de ce găsesc ceva in neregula.

Share this post


Link to post

Un amic cu Epica avea problema asta si erau flansele de la amortizoarele spate. Se pare ca durata lor de viata este de aprox 120000km, care bineinteles depinde si de drumurile pe care mergem. Ti-as recomanda sa mergi la un service sa traga aia de articulatii si sa verifice si flansele. E mult mai rapid decat sa te apuci sa desfaci singur telescoapele. O diagnoza de genul asta costa sub 100 lei si iti verifica si fata si spatele.

Share this post


Link to post

Asta este costa 40-50ron(eu atat am plătit cu 3luni in urma pt verificarea asta)dar atunci au tras putin cu o țeava pe acolo de pivoți,bucse si mi-a zis ca e ok(poate iti bate toba undeva,sau ai ceva in portbagaj)ma rog,am zis o fi si asta...,o perioada nu sa mai auzit,si acum de putin a început sa se audă din nou.

O sa fac eventual o alta verificare la vre-un service si de ce nici acum nu vad ăștia nimic( :-)...) atunci desfac singur.

Multumesc de sfaturi.

Share this post


Link to post

Flansele in general nu prea pot fi verificate pe rampa ci doar pe drum (cu urechi fine) sau demontate de pe masina, vizual.

Pe rampa sunt multe chestii care nu pot fi verificate deoarece nu se poate simula comportamentul / miscarile suspensiei de pe drum.

Share this post


Link to post

Greu nu e insa iti trebuie presa de arcuri.

In plus, este foarte posibil sa trebuiasca sa faci geometria dupa (la a mea asa e, suspensie multi-link cu bielete de reglaj al unghiului de cadere).

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Domnilor,rezolvată problema,repede si destul de ieftin zic eu.

Era vorba despre bieleta antiruliu parte dreapta spate.am sa atașez si cateva poze.sper si la voi sa fie tot asa de ieftin si rapid.

Am avut noroc aveau pe stoc si sa schimbat in20min.post-43310-145572222732_thumb.jpgpost-43310-145572224519_thumb.jpgpost-43310-145572225744_thumb.jpg

post-43310-145572780737_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Si a mea a inceput sa cloncane pe fata cand trec peste denivelari scurte (la cele lungi nu face), tot bieletele le suspectez si eu. Merg maine dimineata sa schimb discurile de frana si placutele pe fata si vad ce e si cu troncanitul. Postez aici cand aflu ce are.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...