Jump to content
Sign in to follow this  
ediblue

Problema Pornire - Nu Se Poate Rezolva

Recommended Posts

Poate a mai patit cineva, poate stie cineva vreo solutie, vreo explicatie rezonabila :osanale: ...Domnu` Tolin...ai idee? :D

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Martorul de presiune ulei ce zice in acest caz, se stinge mai tarziu ca deobicei ?

Share this post


Link to post

Nu, toti martorii luminosi din bord se sting normal in momentul in care motorul porneste, nici unul nu intarzie. Prima data am zis ca o fi o intamplare nefericita(mi s-a mai intamplat sa nu plece la prima cheie pt ca eu am tinut demarorul activat prea putin) dar acum este a doua intamplare din doua. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Mai incearca data viitoare, dar tine demarorul mai mult.

 

Nu calci ambreiaj, nu calci acceleratie, motoarele astea se pornesc asa. Daca ai ratat prima pornire, la a doua calci acceleratia pana la fund.

Share this post


Link to post

Nu trebuie calcat abreiajul? Eu asa am pornit pana acum...si in carte parca asa tin minte ca ziceau aia..

De ce trebuie calcata acceleratia pana ala fund la a doua incercare? M-am gandit sa apas un pic acceleratia, dar am zis ca nu e bine, mai ales ca ar trebui sa porneasca singura, nu ca vechea Dacie..cu 'spritzuri'.

 

Aaa..si a patra oara am tinut demarorul 5 secunde, poate mai mult...de haraia de mi s-a ridicat parul pe spinare  <img src= S"> ..si abia a plecat.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

La prima incercare ratata poti "ineca" bujiile. Acceleratia "la blana" este o conventie pentru ECM de a reduce cantitatea de benzina pentru a compensa vaporii deja existenti. Asa se proceda si la dacia cu carburator, pentru a trimite un amestec sarac in benzina. "Obiceiul" s-a pastrat. Posibil sa ai probleme cu IAC (socul automat). Reset la ECM, urmat de o procedura de "Idle Learn", la rece, iti poate rezolva problema. Sub +70'C in lichidul de racire este "rece" pentru motor.

Share this post


Link to post

Ioi ca am ras si eu de voi si am patit-o! :wallbanger: Abia la a 4 cheie imi porni matizul.Dupa ce s-a incalzit motorul vad ca porneste din prima :-W

Share this post


Link to post

No, ioi ! Bine ca trecu repede.

Share this post


Link to post

O problema asemanatoare am si eu: dimineata cand motorul e rece daca nu tin o idee apasata acceleratia in timp ce dau la cheie, nu porneste din prima, sau daca porneste invarte cam 3 sferturi de tura motorul dupa care moare . Ceea ce e ciudat este ca daca din 1-a cheie nu porneste la cea de-a 2-a o ia la sfert. Aceeasi chestie se intampla si daca se raceste motorul (adica dupa 2-3 ore de stat). Mentionez ca am trecut la MOL de 98 si problema pare sa persiste. Urmeaza sa incerc acuma sa pornesc normal sa vad ce se intampla. La service mi-au zis ca ei nu vad nici o problema (am fost cu ea sa o vada tinand cont ca tata mi-a descarcat bateria si nu a mai facut idle learn-ul) si ca totul e OK, dar daca vreau, sa las masina acolo si o pornesc ei dimineata, fapt ce nu e posibil fiindca am nevoie de masina dimineata.

 

Oricum, chiar maine am sa incerc sa pornesc normal si am sa va comunic ce rezultat a avut.

 

 

MAVERICK_SS

Share this post


Link to post

Ti-ai dat singur raspunsul, prin putina apasare a pedalei, deci, motorul n-are aer suficient, amestecul este prea bogat in benzina. Rezolvarea sta in Idle Learn (repozitionarea socului automat).

Share this post


Link to post

Tot respectul Tolin,dar de ce nu vrea sa porneasca doar atunci cand este parcata in rampa?(cu botul in sus sau in jos).

Inca o chestie, off-topic de data asta,dar ma roade curiozitatea. Cand ma intorceam in seara asta de la servici,am observat ca dupa ce ridicam piciorul de pe aceleratie,masina mergea in acelasi ritm inca 5 secunde si apoi turatia scadea(treapta I-10-15km/h, treapta II-20-30Km/h).

Share this post


Link to post

Asa este programat sa functioneze. In caz ca decelerarea este de scurt moment sau doar o ezitare, sa-ti ramana suficient cuplu in motor sa poti continua. Altfel, trebuie sa apesi mai puternic pe pedala.

 

In privinta pornirii greoaie pot fi doua "alternative": fie o insuficienta a debitului de benzina datorata nivelului scazut din rezervor si a inclinarii mari, fie o insuficienta lubrefiere a cilindrilor, debit scazut de ulei (tot de la inclinarea excesiva), de unde rezulta o frecare marita la demarare si nu se intrunesc conditiile de presiune din interiorul cilindrului pentru amorsarea combustiei initiale. Daca s-a ratat prima incercare si nu s-a apasat pedala la fund la a doua, atunci sunt firesti celelalte incercari. Dar pana la consideratii din acestea, fara un Reset si un Idle Learn, eu nu m-as avanta in ele. Si inca ceva, de la tastatura nu se rezolva ceva, tot tu esti cel care trebuie sa incerce sa aduca date noi.

Share this post


Link to post

Subscriu la ce a scris tolin, uzura mare in cilindri iar in momentul in care masina este in rampă, nu mai are suficient ulei pentru a face acea peliculă necesară compresiei, sau pompă ulei putin uzată, sau depozit de grăsime in carter si nu mai trage bine pompa, sau ulei neadecvat, etc.

Referitor la ce-a de-a 2 problemă , cred ca ai niste calamină in camera de ardere, iar motorul merge turat din inertie ( găseste o altă sursă pt scânteie).

Apropos, iţi face uneori autoaprindere ?

Share this post


Link to post

Masina este noua, are 2 saptamani jumate si 800km. De unde sa ia depuneri de calamina? Pompa de ulei nu are cum sa fie uzata, masina fiind noua, zic eu. Masina porneste imediat in conditii de parcare in loc drept, doar in rampa nu vrea.

 

Nu mi-am dat seama sa faca auto-aprindere...ce ar trebui sa faca in cazul asta?

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

În cazul asta e posibil sa nu fie adevarat nimic din ce am zis, dar e posibilă totusi o defectiune a pompei de ulei, chiar dacă e nouă. La tine e mai simplu, vezi ce zic si băieţii meseriasi din servisul daewoo, oricum, banui ca ai garanţie la ea si nu e recomandat sa-ţi umble alti băieti la masină. Nu stiu cum sunt injectoarele, de tip deschis sau închis, fiindcă dacă sunt de tip inchis, e posibil sa nu-ţi meargă bine un injector( sa ramană deschis).

Share this post


Link to post

Culmea este ca doar in panta face asta, indiferent cum ar sta. Pornirea este cu atat mai grea cu cat rampa este mai accentuata. In rest merge perfect, zic eu, daca este parcata in loc ~ drept porneste instant.

Share this post


Link to post

Injectoarele tot timpul sunt inchise atit timp cat ecm-ul nu le deschideprin comanda electrica.

 

closchkutza@

Ai incercat sa pornesti cu aceleratia apasata un pic?

Cata benzina ai de obicei in rezervor?

Ce durata tii cuplat electromotorul la pornire?

Pornirea este grea si la cald cand masina este inclinata?

Share this post


Link to post

Nu am incercat sa pornesc cu acceleratia apasata, pentru ca in mod normal, la prima pornire cel putin nu ar trebui sa apas decat ambreiajul. Benzina in rezervor era, cam 1/3 din rezervor. Am dat la cheie ~5 secunde de fiecare data, timp in care demarorul mergea, dar degeaba, nu pornea. Ultima data, a patra oara am tinut chiar mai mult si abia-abia a pornit, dar parca "tusind", nu rotund cum face de obicei. Din cate mi-a zis Tolin, am gresit ca nu am apasat acceleratia dupa prima pornire ratata, am inecat-o. Dar totusi, de ce nu porneste la prima cheie, asa cum face de obicei? De ce e nevoie si de a doua, a treia, si asta numai in rampa? Nu am avut inca ocazia sa o pornesc la cald inclinata. Si aseara, era urcata cu spatele pe o bordura, cam de ~10cm si a pornit mai greu decat in mod normal. Dimineata si seara, la rece, daca este pe loc drept, porneste excelent, abia dau la cheie si imediat porneste.

Share this post


Link to post

Degeaba te intrebi, daca nu faci ce ti s-a spus, din senin nu se rezolva.

Share this post


Link to post

Salutare.

In legatura cu pornirea greoaie in rampa, cred ca s-a rezolvat, adica am parcat-o in rampa de 2 ori in week-end si a plecat fara probleme. Ce am observat: eu cand porneam de obicei, nu duceam cheia pana la capat, tineam cheia exact acolo unde porneste demarorul si pornea un pic mai greu, din motive necunoscute. De data asta, am dus cheia pana la capat, cat se putea invarti si masina porneste mult mai repede, in orice conditii. Care o fi chestia, nu stiu.

Share this post


Link to post

Si cand te gandesi ca ne-ai lasat sa ne stresăm săracii neuroni, cand puteai incerca ăst lucru mai devreme. :) ) :drinkers: :lavolan:

Share this post


Link to post

Dupa un an de chin, nici o rezolvare in ceea ce priveste pornirea. Dimpotriva, se pare ca nu mai pleaca din prima nici cu motorul cald, nici cu el rece.  <img src= (">

Share this post


Link to post

Subscriu,

 

De aproape 2 ani nu s-a rezolvat cu pornirea...a ramas acelasi simptom

Share this post


Link to post

La pornire, in ultimul timp, motorul "tuseste" si nu se mai tureaza ca inainte (evident, motor rece).

Suspectez IAC, deoarece nici o procedura de Idle Learn nu l-a convins sa-si indeplineasca rolul.

Ambele infasurari sunt in regula, cablul nu pare intrerupt, dar el pare sa nu se mai miste.

Cum este normal sa functioneze? Logic, cu cheia in pozitia on, axul trebuie sa se roteasca, retragandu-se.

Daca il rotesc manual spre extinderea lui (adica pe la vreo 35mm, canal de aer obturat), nu mai porneste motorul. In sens invers, porneste cu turatie prea mare, sta asa vreo cateva sec (10-20), dupa care intra intr-o stare ciudata, de intreruperi sacadate si revenire de turatie, la intervale de 1-3s.

L-am pozitionat si cum scrie in manual, adica la 28mm, Reset + Idle Learn, tuseste la pornire, tremura toata masina si trebuie sa-i dau cateva sprituri.

Pentru cine stie sau pentru cine este dispus sa ma ajute la solutionarea problemei: daca desfac IAC si pun cheia in pozitia On, trebuie sa se retraga axul? (la rece - cald)

Share this post


Link to post

matizul meu de nou face asa, la rece porneste greu, dureaza cam 5..6 secunde pana porneste. Invarte motorul foarte frumos, e tinuta in garaj, dar nu porneste. Am intotdeauna full-ul facut. Cate-odata o ia doar la a 2.a cheie. La cald nu am probleme. Am doar 2300 Km cu el si o luna de cand l-am luat.

 

 

Care sa fie problema ? ce le zic celor din service, oare ma rezolva ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...