Jump to content
Sign in to follow this  
Dj_Dark

Cele 2 Bmw-Uri

Recommended Posts

Aproape gata

IMG_20180813_170327.thumb.jpg.2deb583ff2f837054027c0b4bfef4cfb.jpgIMG_20180813_170304.thumb.jpg.545c6f65f30905bdb2f6528992c5b67e.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

S-a terminat interiorul, mai sunt fetele de usi,  insa am avut 2 zile negre, am reusit sa stric ambele oglinzi vor trebui altele de la dezmembrari, si mi s-a varsat pasta decapanta pe bancheta din spate, sa vad cu ce o scot daca mai iese.

Singurul lucru pe care am reusit a fost sa relipesc panza pe fetele de usi fata si s-a montat si pe la motor ce mai era de montat, grile, stergatoare, chedere...etc.

Data viitoare va trebui sa ma pregatesc cu aluband si alte chestii cheltuitoare, avand in vedere ca momentan nu mai am bani, cel mai probabil va ramane asa pana pe la sfarsitul lui septembrie.

Share this post


Link to post

Am gasit oglinzi la culoare 100 RON 🙂

 

Share this post


Link to post

Si avem oglinzi, surpriza placuta, sunt si cu incalzire.

Ce-i drept, bmw nu se dezminte, la fel ca la e46 si astea sunt permanent incalzite din pacate.

S-a dat un pic de polish local ca tot erau desfacute si sa nu le mai desfac data viitoare, insa cea din dreapta tot va trebui redesfacuta cand voi face rama usii, trebuie polizat un pic rugina si chituit, sa vedem ce mana am.

Intre timp cred ca am suficient aluband sa termin usa stanga fata si sa o inchid, acolo totul functioneaza, la cea din dreapta trebuie redesfacut actuatorul fiindca a mers fix de 3 ori si gata.

Si cateva poze, ultima e cu interiorul finalizat.

IMG_20180827_174622.thumb.jpg.8abc9d88cd087361e45ee1590d2b0ced.jpgIMG_20180827_174612.thumb.jpg.fa73e6711eabba46d7b3e2ea41f9ff40.jpgIMG_20180827_174547.thumb.jpg.a77fb5c688970a2b5e26465d892a2bd2.jpgIMG_20180827_174534.thumb.jpg.e79427582155d989f3e26ae4d85de40b.jpgIMG_20180827_174735.thumb.jpg.f45211af58b34ed239888e7edb29aab6.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Arata super misto interiorul, felicitari! Doar luftul de la torpedou imi pare un pic mai mare.

Share this post


Link to post

De la soare, s-a deformat torpedo-ul. Mai are unul deasupra aeratorului central, insa mai mic.

La torpedou se rezolva cu altul, la aerator cu alt bord, cred ca voi rezolva doar torpedo-ul insa nu e prioritar.

Ah inca ceva, pe viitor vreau sa iau oglinda centrala de e46 heliomata activ, am vazut ca exista si pe e36 facelift, vroia 100 ron la dezmembrari, o sa studiez problema.

Si am omis ceva mai sus. Fiindca reglajul mergea foarte greu spre aproape deloc si la astea noi,  s-au desfacut inainte de montaj si s-a inecat cu wd40 mecanismul, dupa care l-am frecat stanga-dreapta sus/jos pana si-a revenit cat de cat. Tot se simte ca merge cam greu pe verticala, dar macar se regleaza

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nuca ///M. Frumos😉  Cate o data mie dor de BMW, dar stau putin jos si-mi trece.😋

Share this post


Link to post

Nuca aia asa a venit din spania in 2006 🙂 Nu ma impresioneaza dar nici nu ma deranjeaza.

Share this post


Link to post

Si gata, s-a dus espero la garaj si a venit bmw-ul rosu in Bucuresti.

Ieri am schimbat termocupla fiindca am observat ca nu mai actiona pe treapta 1 de ventilatie ci direct pe 2 la 100 de grade, problema rezolvata cu 100RON.

Azi am inscriptionat oglinzile urmand ca zilele urmatoare sa incarc instalatia cu freon sa vedem cat de bine merge clima aia.

Totodata am schimbat si antigelul complet cu Hepu G12, celalalt era o prostie din auchan pusa sa fie acolo.

Momentan pare ca functioneaza, ieri pe drum setata la 24 grade (cam asa stau climele la mine fie vara fie iarna, 22-25 grade si AUTO) baga aer de afara cu ventilatia pe turatie moderata, azi dimineata tot pe 24 baga cald pe parbriz/picioare si rece pe frontal, la fel ca la e46, ceea ce dovedeste ca robinetii inca functioneaza cum ar trebui desi au stat atata amar de vreme nemiscati.

Totodata voi testa cu freon in instalatie si functia bizonala, doar sa vad ca functioneaza, cel mai probabil nu o voi folosi vreodata dar vreau sa vad ca merge 🙂

In rest masina merge bine, are o suspensie moale combinata cu rotile 195/65/15 pe spate si 185/65/15 fata de iarna nici nu simte gropile/sinele de tramvai..etc.

Interiorul e bine inchegat si desi usile nu sunt izolate inca zgomotul in interior este redus.

Singura problema, alternatorul incarca in reprize, se vede cum "falfaie" becurile in interior. Si totodata are momente cand oscileaza relanti-ul, posibil sa fie related sau..debitmetru, vesnica problema la motorul asta.

Bine si faptul ca nu prea trage e o alta problema, ma face loganul 1.4 😄 asta e sansa lor, acum e momentul.

Cel mai probabil axa e reglata aiurea, roate de distributie are un joc reglabil de vre-o 1 cm fata de axa (honda style), din pacate cand am desfacut sa schimb distributia m-am prins dupa ce dadusem roata jos si nu am mai stiut cum era, drept urmare am pus-o si eu la jumate, dupa ochi.

O sa caut pe net cum se face si reglam cum trebuie, totusi ar trebui sa aiba 113 cai, momentan nici 80 nu cred ca are 🙂

Va sta o luna in Bucuresti timp in care cel gri va intra in revizie capitala cu schimbat distributie, tampoane motor, bielete, articulatii, garnituri, simeringuri, termostate si ce o mai fi cazul, majoritatea pieselor asteapta cuminti in cutie de vre-o 2 luni si vreau sa o fac cum trebuie inainte de iarna sa nu am batai de cap.

Ne vedem joi la intalnire 😉

  • Like 2

Share this post


Link to post

Si update, s-a incarcat instalatia cu freon si functioneaza, insa din pacate clima asta "bizonica" nu are nicio legatura cu aia de le e46. 

La aia merg 24 grade vara/iarna, indiferent de anotimp si conditii, face ea ce face si nu simt nevoia sa reglez temperatura.

Butonul de aer conditionat e on din primavara pana in toamna indiferent ca e dimineata si e mai frig sau pranz si 32 de grade, pur si simplu functioneaza atat de bine pe auto incat nu simti nevoia de reglaje la temperatura decat foarte rar.

Asta de pe e 36 are o minte proprie. La diferente mari de temperatura se sesizeaza, baga cald/frig, variaza ventilatia...etc, insa e foarte  "slow" in reactionare la schimbari climatice. De exemplu ieri, soare afara, setata pe 24 grade se incapatana sa nu imi bage rece, a trebuit sa scad la 22 ca sa inceapa, dupa care mi-au inghetat creierii 😄

Cel mai probabil lipsa senzorului de "soare" (nu are din constructie) este un mare dezavantaj si cauza principala a acestui comportament. Poate sunt si eu prea pretentios pentru o clima din anii 95 dar ghinionul ei ca am termen de comparatie 🙂

Per total e clima, este mai buna decat aer conditional manuaj, insa e departe de o clima adevarata.

Oricum, trecand peste, instalatia a cerut 1200 g freon (da, am scris bine), asta este cantitatea care intra la modelul asta de instalatie. Totodata am descoperit si o pierdere pe la una din conductele de la "uscator" (dryer). S-a schimbat oring-ul si acum vedem cat tine, pe la o-ring-urile schimbate de mine nu exista pierderi, la fel si pe la ventilele de incarcare. Toata afacerea a costat 220 RON

Motivul pentru care intra atata freon este , din ce am inteles de la tehnician, radiatorul din fata (condensator) care este foarte mare.

Si numarul 2, s-a reparat alternatorul la nea Nicu din baicului.

L-am demontat eu, nu am reusit sa desfac surubul de la "referinta", am tras de el pana a inceput sa se invarta piulita cu tot cu surubul din interior drept urmare nu am mai insistat, am taiat firul si l-am trimis asa. Totodata am remarcat tresa de masa dintre el si restul motorului ca e cam "ciufulita", nu rau, dar este, va trebui schimbata cu prima ocazie.

Pe deviz apare ca s-au schimbat rulmentii, releul de incarcare si parca si periile, nu mai stiu exact, toata afacerea a fost 280 RON. Daca nu il demontam eu se mai adaugau 170 RON dar la cat de simplu e de dat jos nu se merita sa dau banii aiurea. 

La remontare am pus o alta "cosa" stransa cu patentul dupa care cositorit un pic si pare ca functioneaza cum trebuie, nu mai falfaie luminile, incarcarea era 14,2 dupa pornire (baterie descarcata) si mai tarziu 13,8 (dupa ce s-a incarcat un pic). Ambele masuratori au fost facute la bornele bateriei cu farurile aprinse si atat, fara alti consumatori.

Cam atat, ah, era sa uit, ieri mi-am luat amenda de 580 RON nu o sa ghiciti pentru ce, lipsa trusa/extinctor si triunghiuri 🙂

Asa ca mare atentie la acest aspect, aparent s-a schimbat legea si acum si sectoristul te poate opri si verifica la acte daca a facut nus ce cursuri si sunt foarte dornici sa isi arate noile "competente". Si totodata am aflat si eu ieri ca s-a extins termenul de plata "la jumate" din 48 de ore la 15 zile.

Am vrut sa il intreb la final " Daca aveam si astea sunt curios ce imi gaseai in neregula" dar m-am abtinut 🙂

 

 

Edited by Dj_Dark
  • Like 1

Share this post


Link to post

Si gata, de azi bmw-ul gri a intrat in revizie capitala.

Se va schimba sigur distributia, tampoanele motor, termostatul, uleiul si antigelul plus garniturile urmatoare:

baie, capac fata+ pompa de apa, capac tacheti, toate garniturile de la galeria de admisie, saibele de cupru de la injectoare.

Se vor schimba posibil, in functie de necesitate, bieletele antiruliu fata si simeringul fata de la arborele cotit si la fel de posibil alte repere care mai apar ca fiind pe duca pe parcurs, fiindca operatiunea implica demontarea tuturor accesoriilor de pe fata motorului impreuna cu "jugul" si bratele fata, iar in partea de sus se va demonta admisia si injectoarele si daca tot demontez jumatate de motor am zis sa inlocui tot ce poate ceda in viitorul apropiat sa nu mai am treaba cu ea 1-2 ani de-acum incolo.

Operatiunea va dure 2-3 zile, pana atunci folosim bmw-ul rosu care momentan e pe linia de plutire, merge nesperat de bine si pare ca s-a si mai "desfundat" a inceput sa traga mai bine. Din pacate consumul a ramas la fel de mare 😄

 

Edited by Dj_Dark
  • Like 1

Share this post


Link to post

Wow! Cam ai de lucru de la E46, dar dupa cum este gluma cu noua culme a consolarii (Vaaaai nu se mai scoala...Dar ce frumos atarna) cel putin sunt consumabile si nu chestii de reparat.

E36-le merge chiar foarte bine, iar senzatia oferita de el, pentru mine, a fost de nota 10!

 

Share this post


Link to post

Si e gata, pe langa cele mentionate mai sus a mai fost si fulia de accesorii (da, stiu, din nou), cea veche era crapata si am decis sa o inlocui. Costuri suplimentare, 600RON, am mers pe corteco la recomandarea cuiva, daca si asta se rupe intr-un an, sudura scrie pe ea.

Operatia a decurs bine, motorul inca functioneaza 🙂  a disparut scartzaitul de la pornire (fulia) si vibratiile tipice de diesel de la oprire s-au diminuat considerabil. Totodata motorul a devenit mai silentios.

Au disparut si bataile suspensiei fata la gropi, acum realizez ca am ceva si pe spate 😄 insa tot mai am un zgomot pe fata. Ori era dinainte si era combinat cu zgomotul de bieletele, ori ceva nu s-a strans bine, trebuie verificat urgent.

Totodata s-a mai luat din jocul casetei de directie si din pacate s-a strans cam tare surubul ala fiindca volanul revine f greu la pozitia de mijloc pe liber, daca nu se mai lasa voi mai slabi si reglajul.

Poze cu alta ocazie.

Ah, era sa uit, meritele nu-mi apartin, eu am fost doar bagator de seama si din cand in cand ajutor, treaba sa facut la un garaj cu elevator si de catre mecanic 🙂 

Atmosfera a fost relaxata, caterinca maxima si am fost si plimbat cu un e34 cu v8 de 4 litri preparat pentru drift, grup sudat, frana de mana hidraulica, rollcage, scaune....etc, tot pachetul .

  Mai pe larg, am plecat sa ne luam cafea cu ea 😄  Bineinteles ca m-am intors cu jumatate de cafea in pahar si restul pe mine, insa a meritat, trasul ca trasul insa sunetul ....orgasmic.

Edited by Dj_Dark
  • Like 3
  • Haha 1

Share this post


Link to post

Si pozele promise

 

IMG_20181013_170850.jpgIMG_20181013_202544.jpgIMG_20181012_133624.jpg

Intre timp s-a reverificat pe fata, totul e strans bine, nu imi dau seama de unde vine cloncanitul ala, la rece nu se aude, foarte dubios. Oricum am tras de masina, daca nu s-a rupt pana acum nu se mai rupe.

Din pacate am un zdranganit cand coboare din ture spre relantiu ca si cand vre-un scut atinge in evacuare. Zgomotul vine din partea din spate a motorului/cutiei, nu ma prind exact, desi am ridicat-o pe elevator pornita si am batut in toate alea nu am reusit sa il reproduc, o sa mai investigam.

Cel mai grav insa, curge ulei. Din primele investigatii pare ca vine de la capacul de la tacheti, nu stiu daca am mentionat, insa unul din suruburile care il tin s-a rupt la desfacere si a ramas in chiulasa si din ce am vazut curge fix pe-acolo. Partea cea mai proasta este ca surubul cu pricina este unul din cele 2 care presau si semicercul de deasupra pompei de vacuum, nu am o poza din pacate, o sa fac atunci cand se va desface si repara. Oricare altul in afara de astea 2 daca se rupea nu cred ca era asa mare problema, am avut ghinion. Va trebui gaurit si scos. Printr-un dram de noroc, partea unde se infileteaza este un fel de ureche in exteriorul chiulasei si in cazul in care stric filetul, pot strapunge pana in partea cealalta si folosi piulita.

Ah, am uitat, s-a reglat si caseta cum trebuie, nu mai merge greu si nici joc nu mai are.

Cam atat la cel gri.

 

La cel rosu acum

M-am gandit eu mai bine si mi se pare mai "challenging" sa pun un M42b18 momentan decat sa ma arunc la 6 cilindri din prima, mai ales ca ce vreau eu se invarte pe la 500 euro. Asta (care echipa 318 IS defapt) cel mai probabil il gasesc pe la 10-1500 RON cu tot cu electrica, ECM si accesorii si, cel mai important, pastrez blocul meu cu seria din talon, insa puterea va creste de la 113 CP la 138CP 😄

Practic fac ce vroiam sa fac odata demult la espero, sa iau unul cu 2.0 8v, sa defrisez tot si sa pun motorul de leganza pe blocul original, insa acolo era destu lde complicat fiindca nu aveam masina cu 2.0 8v, aici o am 😄

 

Eu acum am M40b18

The M40B18 is a 1.8 L (1,796 cc) version of the M40, which has a bore of 84 mm (3.3 in) and a stroke of 81 mm (3.2 in).[4] It produces 113 hp (84 kW) and 120 lb⋅ft (160 N⋅m) of torque. The fuel injection system is Bosch Motronic 1.3.

Si asta vreau sa pun M42b18

The M42B18 has a displacement of 1,796 cc, which is achieved through a bore of 84 mm and a stroke of 81 mm.[2] The engine uses Bosch Motronic 1.7 fuel injection. Versions equipped with a catalytic converter produce 100 kW and 172 Nm.[1] and meets with Euro2 norms.

Deci acelasi bore si stroke, ar trebui sa mearga pe blocul meu fara probleme.

Link-urile full de unde am luat info de mai sus:

https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M40

https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M42#M42B18

Pentru mecanicosi, daca vedeti vre-un reason pentru care nu ar merge manevra sariti, altfel cat de curant il cumpar 🙂

 

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Montează bro un motor ca lumea din prima...

Munceste sa l pui pasta si n 2 ani vrei altul.Macar 2.5 si ai facut o pe treaba.

 

Iar la cel gri e garnitura capac,am inlocuit o si eu acu 2 sapt,imi pierdea de găseam pata dedesubt.Cica ar fi boala lor.

Sa nu cumperi decât OE Bmw...e dubla ca pret dar tine de 5 ori mai mult.

Iti trimit poze pe mess sa vezi.

Edited by Costi VLN

Share this post


Link to post

Eu zic sa le vinzi  si sa ramai doar cu Espero. BMW-urile sunt sac fara fund si niciodata nu poti spune: '' gata, am terminat". Am avut atatea si in afara de E34, toate au facut probleme. Ba turbine, ba cutii automate, ba pompe de injectie, ba chiulase, ba injectoare etc. Nu sunt masini fiabile, punct. Bine, poate sunt eu mai pretentios dar cand vezi ca piesele noi fie ele OE sau OEM rezista din ce in ce mai putin, cand vezi ca azi faci toata directia fata si maine pica un injector de la combustibilul bun din Ro, cand in permanenta trebuie sa repari cate ceva, te lasi de meserie. Este doar o parere personala. Si tot ca o constatare, ani de-a randul am avut Daewoo, am Peugeot-ul 107 cu motorizare Toyota, am Honda Civic din 2001si nu am avut probleme cu toate la un loc cate am avut cu BMW. Nemaivorbind de costuri la piese si consumabile.

Deci, nu mai baga bani in ele ca nu merita. Mie mi-au trebuit vreo 10 ani ca sa ma conving.😉

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu mai am pana la 10 ani, lasa-ma sa ma conving si eu ca nu te cred pe cuvant. Cand s-o intampla o sa-ti zic "mi-ai zis tu" 🙂 

Serios acum, la ala dizel nu am ce sa-i reprosez, a mers saracu pana acum de ia-au mers fulgii. Treaba cu piesele OEM da, ai dreptate. Majoritatea pieselor aftermarket sunt proaste, mult prea proaste, si scumpe in draci ca deh..bmw. OEM?  ce OEM? nu mai exista OEM ca in fabrica.

Si hai ca vorbesti la nervi, recunoaste...ai momente cand ti-e dor de BMW 😛  Uiti tot cand merge. 

 

Acum ontopic, mi-am luat oglinzi pentru e46 din dezmembrari, la ale mele s-a facut sticla urata iarna trecuta si aia di nstanga are un reglaj rupt de cand am luat-o.

250 RON in care au intrat oglinzile complete cu geamuri incalzite + 2 geamuri fara incalzire (merg pe e36, le tin de rezerva desi mai am 1 prin garaj) si mi-am mai luat porcaria aia de plastic cu arc ce impinge usita de la busonul rezervor, la a mea se rupsese arcul in interior mai demult.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nu vorbesc la nervi, nu am de ce. 😊 Îmi place confortul din E39 și îi  simt lipsa, dar cam atât. 

Baftă cu reparațiile!

Share this post


Link to post

Ms 🙂 

Am mai cumparat si montat aseara termostatul de EGR.

Share this post


Link to post

Sper ca ai luat Behr altfel anul viitor, il schimbi din nou.😁

Share this post


Link to post

Behr este, dar to behr a fost si ultimul. Dupa cum ziceam OEM nu mai e ce a fost. Se poate sufla prin el de nou, greu ce-i drept dar se poate deci..no comment. 

A fost si ieftin vre-o 60 RON.

Celalalt principal tot behre,  am 3 termostate acasa, 2 behr si un gates si nici unul nu seamana la constructie cu behr-ul original dat jos de pe masina, nu au nici o legatura.

 

Asa, sa continuam. Ieri a fost iar zi de munca la cel gri. Am demontat totul pana la axe, am gaurit surubul rupt si am pus altul, cred ca am rezolvat cu pierderea de ulei, tinem sub observatie insa era clara problema, surubul rupt era unul din cele 2 care tin piesa in forma de U invers pe chiulasa care formeaza un cerc complet unde intra pompa de vacuum, cam cum arata gaura de delco la daewoo doar ca mai mare ca sa vizualizati mai bine, anyway, pompa avand o-ring nou forta in sus piesa respectiva si se departa de chiulasa cu tot cu capacul de plastic de la tacheti, un singur surub nu era suficient sa o tina pe pozitie.

Am rezolvat si zdranganitul care aparea cateodata la relanti si in deccelerari, masina are 2 bare care fixeaza precatalizatorul de CV, bineinteles ca au uitat sa stranga suruburile, unul l-am gasit in scut, celelalte 3 partial desfacute.

Mai ramane cloncanitul ala la cald, am observat ca se aude pe stanga fata la combinatie cu frana + viraj, nu ma prind deloc de unde vine, o sa ma duc la o statie ITP si o sa-l rog pe nenea sa o puna un pic pe platanele alea, poate am noroc si face.

Nu ma deranjeaza cloncanitul asa rau cat ma deranjeaza ca nu stiu de unde e, drept urmare mi-e frica sa o fortez la limite.

Share this post


Link to post

Deci update, nu ma prind de unde vine cloncanitul ala si pace. Defapt cred ca stiu, dar nu vreau sa cred. Pare ca este caseta de directie.

Am fost cu ea la ITP, am tras de articulatii cu "platanele" am facut test de amortizoare, poate, poate se aude, s-a ridicat pe elevator, am tras manual de roti, am reverificat suruburile la cadrul motor, bucsi spate bascule, bielete antiruliu, ala care prinde amortizorul in fuzeta, totul e cum trebuie.

Oricum, ca o ultima incercare disperata se vor schimba bieletele de directie (par bune la mana dar se vor schimba) si cat de curand amortizoarele fata plus rulmentul superior fiindca le-a cam ajuns, au iesit 75% fata de 95 % pe spate. 

Sachs, o gramada de bani si au tinut pana in 100k km. Nici nu stiu ce sa mai iau, cred ca o sa iau Bilstein, KYB nu face pentru fata la modelul asta de masina si de OE BMW nu ma apropii, e vre-o 1000 RON unul. Astea sachs o sa le duc la intarit sa vedem daca se rezolva ceva.

Sigura expicatie pentru cloncanit este ca am "deranjat" ceva pe la caseta cand am stans surubul ala pentru joc. Initial era prea strans, nu mai revenea volanul singur, s-a mai slabit si acum revine insa la mana cand misti de roata viraj maxim stanga/dreapta tot mai are o portiune unde merge mai greu decat restul. O sa-l mai slabesc data viitoare sa vad, macar sa am joc si sa bata, dar daca nu mai cloncane macar am identificat problema la sigur.

 

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Doar cu un schimb de caseta poti remedia problema. Si daca o cumperi, ai grija sa fie pentru motorizarea ta chiar daca part numberul de pe Realoem le da pe toate la fel. Am avut de tras la fostul E46 cu treaba asta.

Share this post


Link to post

Sper sa nu fie caseta de vina fiindca e 1700 RON bosch. Totusi cam proaste casetele astea de BMW daca se dovedeste a fi, la daewoo inca merge si am chinuit-o cu suspensii sport. Nu o merge aia de E36 pusa in loc?

In alta ordine de idei mi-am luat mortizoare fata Bilstein B4, am vazut ca sunt recomandate pe forumuri in afara, sper sa tina mai mult decat sachs-urile anterioare.

Totodata am luat si rulmenti de sarcina (flansa amortizor) noi meyle, in week-end as vrea sa le schimb, o sa schimb si bieletele de directie cu totul (am unele meyle luate mai demult) si cu astea am totul nou pe fata, nu mai are ce sa bata in afara de caseta. Revin cu detalii dupa operatiune.

Am luat si pentru spate ca si acolo bate ceva pe dreapta si cel mai probabil astea sunt.

Cost, 530 RON amortizoarele plus 260 RON  cele 4 flanse.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu am pus pe Spark Sachs-uri, dar pe cele de pe spate le-am azvarlit dupa un an, mergeau ok dar scoteau niste zgomote de parca aveau piulite amestecate in ele (si ruginisera la exterior ca naiba). E loterie si cu piesele " mai de firma" .

Totusi daca zici ca au tinut pana in 100k km, mie imi pare ca au tinut acceptabil (pentru niste aftermarket-uri).

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...