Jump to content
Sign in to follow this  
Dj_Dark

Cele 2 Bmw-Uri

Recommended Posts

Nu vine din usa. Am desfacut chederul si am mai strans partea care intra pe caroserie, acum intra mai greu, vedem la urmatoarea ploaie.

Share this post


Link to post

Noutati.

De ceva timp imi scadea temperatura in bord la mers linistit in afara, drept urmare am cumparat termostat (din nou) si montat ieri.

Operatiunea a fost degeaba, termostatul vechi era bun (180 RON dati degeaba) am descoperit termostatul EGR schimbat acum 2 ani ca fiind cel mai probabil cauza. Alti bani alta distractie.

Si mai sunt 2 probleme ce necesita atentie in viitorul apropiat.

 

Prima mai usoara, posibil sa fi ramas iar fara 1-2 bujii incandescente, se va verifica la urmatoarea desfacere a galeriei de admisie, care cel mai probabil va fi cand voi cumpara tot setul de garnituri fiindca alea vechi sunt cam plastic.

A doua mai complicata, cred ca am localizat zgomotul suspect ce nu a disparut odata cu schimbarea ambreiajului, posibil sa fie lantul de distributie sau intinzatorul hidraulic, va trebui investigat cat mai curand.

Share this post


Link to post

Esti sigur ca n-a venit vremea sa-i faci anunt de vanzare? Dupa ambreiaj daca arunci bani si in distributie, si cine stie ce mai cere pe viitor, ajungi la o suma cam mare. Iese din calcul s-o vinzi si sa mai pui ceva ptr ceva mai nou?

 

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Momentan nu, m-am gandit la asta prin toamna inainte de ambreiaj insa momentan nu imi permit masina inlocuitoare, drept urmare m-am hotarat sa investesc si sa o mai tin 3-4 ani pana termin rata la casa si se mai ieftineste si ce vreau sa imi iau, adica F10 525d n47b20 biturbo 204 HP. Are o cunostina una adusa destul de dotata si mi-a placut mult.

Stiu, o prostie de motor, nu stiu de ce insista cu el si nu au scos ceva mai bun insa ma gandesc ca au mai ameliorat problema in 2012 afterall cica a castigat engine of the year in 2010 :) .

Si in 4 ani am timp sa ma razgandesc insa momentan nu aim mai jos de atat.

 

In alta ordine de idei, ar trebui sa investesc odata vre-o 1000 de euro sa o fac cap coada si dupa, 2 ani de zile cel putin nu mai am treaba, insa nu am avut aia 1000 de euro odata si bag asa cate putin.

In afara de asta cu distributia nu mai am alte probleme. Ar mai trebui verificate bujiile incandescente fiindca par cam dubioase pornirile la rece, timoneria ar trebui schimbata pentru perfectionisti, in rest, motorul inca e in mintile lui, transmisia (de la cutie pana in spate) merge cum trebuie vorba aia, nu bate nu troncane, :) nu am probleme majore.

 

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

E bine atunci. Timoneriile la e46 stiu ca-s cunoscute pentru senzatia de "amestecat in mamaliga". S-ar putea sa te tina 6 luni si sa fie iar moale după. Daca merge, las-o asa

 

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Si nu s-a mai facut nimic fiindca termostatul calorstat comandat nu prea se pupa cu masina, drept urmare l-am refuzat.

Si ieri la -3 grade s-a comportat exemplar, defectul e intermitent, cel mai probabil nu se aseaza corespunzator in unele cazuri si scapa apa pe langa.

Momentan ramane asa, voi comanda tot ce tine de distributie (intinzator hidraulic, ambele lanturi si ghidajele de plastic) urmand sa o inlocuiesc cat de curand si atunci voi inlocui si uleiul, termostatul si probabil tot antigelul, va fi o operatie costisitoare din pacate dar zgomotul nu vad de unde ar fi din alta parte in afara de distributie.

 

Estimativ cred ca ma duce la vre-o 1000 Ron cu tot cu manopera.

 

LE am dat comanda, 1051 RON tot, care include:

Kitul de distributie, 2 lanturi febi-bilstein, 3 ghidaje Oem Bmw (mai trebuie unul dar nu l-am gasit, am lasat nota sa il caute si adauge) intinzatorul dublu hidraulic febi-bilstein si garnitura de la capac distributie elring.

Termostat EGR hella.

 

Vedem cat va fi manopera, operatiunea nu o voi face singur.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Am ridicat comanda, insa am refuzat termostatul, initial au zis ca hella nu pot aduce drept urmare am ales VEMO, care era desigilat si in interior to BEHR. Momentan ramane asa cu asta vechi pana iarna viitoare care vad ca are momente cand functioneraza perfect, deja am observat un pattern :)

 

In locul lui am comandat si kit-ul complet de garnituri galerie admisie fiindca cele vechi pareau cam plastic la ultima desfacere.

 

Masina are 294 k km acum si tocmai am schimbat uleiul, cel vechi avea aproape 15k.

 

Urmeaza sa vedem cand se va monta distributia, momentan unde trebuia sa o fac era ocupat, posibil sa o fac la vara in regie proprie daca nu se agraveaza zgomotul pana atunci. Poate e placebo insa cu noul ulei parca nu se mai aude asa rau, plus ca nici pornirea de dimineata nu a fost ca inainte, de obicei oscila putin relanti-ul ,avea niste mici sincope pe care le-am observat si in mers la o anumita turatie cu acceleratia constanta. Abea se simteau dar...se simteau, azi nu le-am mai simtit, mai tinem sub observatie.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Stiti aia cu fulgerul nu loveste de 2 ori in acelasi loc? E gresita :)

 

Sambata mi-am luat din contrasens o piatra in parbriz destul de sanatos pe drumul dintre alexandria si bucuresti si a plecat si crapatura. Initial din impact avea vre-o 5 cm si a crescut la peste 10 in 3 zile. Ma astept sa se duca pe tot parbrizul, poate am noroc si se duce in sus, nu vine orizontal pana in partea mea.

post-2698-0-23184900-1518485627_thumb.jpg

 

Si, fiindca ma bucuram ca nu e in zona de vizibilitate, azi dimineata in bucuresti am mai luat una. Initial am crezut ca am scapat insa nu. Piatra a lovit fix sub stergatorul stanga si crapatura a si plecat in sus, acum are si asta vre-o 10 cm si estimez ca se duce fix in dreptul meu. Pe-asta nu am putut sa o pozez, am incercat dar nu iese bine.

Noroc chior, de cand am masina nu am luat pietre asa rau si in 3 zile le-am luat pe-astea doua de mi l-au facut praf, ori sut eu ghinionist ori astia de la drumuri nu mai cern nisipul ala pe care il imprastie pe sosea, nu stiu ce sa zic.

Va trebui schimbat pana la ITP (adica in septembrie) pana atunci estimez ca voi avea crapaturile cat tot parbrizul.

 

In rest, nimic schimbat, distributia tot in portbagaj zace, zgomotul e la fel, sincopele la fel, aia e, vedem cat o mai duce :) , ah, ba da, mi-a murit si celalalt bec de pe faza scurta, s-a inlocuit tot cu philips.

Data viitoare o sa iau osram nightbreaker laser sa vedem cat tin, astea mi se pare ca se duc cam repede.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Welcome to the club! Eu astept vara sa-l schimb :)

Share this post


Link to post

Noutati, crapaturile s-au lungit si pare ca s-au oprit momentan :)

Zgomotul suspect nu prea se mai aude, o fi fost de la frig, drept urmare mai asteptam cu distributia, am mai cumparat tampoanele motor, daca tot se desface o gramada pentru distributie sa schimb tot ce se poate sa nu mai umblu a doua oara.

Am si bucsile spate de la brate de mai demult. am mai luat si garnitura de la baie si in viitor cred ca voi lua si un injector, daca tot facem o treaba sa o facem cum trebuie.

In rest, 297.000 km si nimic senzational, inca merge.

Am mai luat si capacele carlige remorcare fata-spate, le-am vopsit si astept sa le pun dupa ce o spal, am mai luat si capacul negru de bara, furat si ala anul trecut insa asta nu se potriveste, va trebui sa il schimb.

Share this post


Link to post

Azi mi-au plecat iar crapaturile si un bouns, a mai aparut una de la o piatra mai veche, mama lui de frig, mai am putin si joc x si 0 pe parbriz. Inca una si castig.

Share this post


Link to post

Mda ... castigi un parbriz nou :mda:

Share this post


Link to post

Sa mai stergem praful.

Week-end-ul trecut am dat o tura pe transfagarasan si am tavalit un bolovan pe sub masina care mi-a smuls buza de cauciuc din fata.

post-2698-0-97141800-1522824746_thumb.jpg

Ieri am montat rotile de vara, spre norocul meu nu bat, am scapat de echilibrare.

S-a curatat tot molozul de pe sinele trapei cu spray de frane si regresat, s-au montat plasticele demontate la evenimentul, apa in masina, nu a mai intrat de-atunci, nu mai avea rost sa merg asa.

S-a investigat damage-ul bolovanului, am avut noroc, a lovit o traversa de sub cardan si a indoit-o un pic, a mai lovit teava de evacuare fara damage, din fericire nu a atins rezervorul sau vre-o conducta, rezervorul e de plastic, praf il faceam.

 

Buza aia nu stiu daca o mai montez, nu i-am vazut utilitatea niciodata.

 

Si nu am putut sa nu observ o chestie.

Espero e fun nimic de zis dar e mult mai obositor de condus, cred ca are legatura cu pozitia de mers in scaunul ala "sport", suspensia, zgomotul...etc. Tin minte din vechime ca dupa aproximativ 600 km si peste 10 ore de condus eram praf, in schimb cu bmw-ul e altceva, e un cruiser veritabil, pot face 1000 km fara probleme si fara sa ma resimt la fel de rau.

Deh, diesel, 6 trepte, liniste..etc.

 

Cred ca am imbatranit :D

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Eu zic altfel! BMW nu a ajuns la stadiul lui Espero ca sa devina obositor la drum!

Share this post


Link to post

In sfarsit mi s-a aprins si mie senzorul de placute aseara, le car in portbagaj de asta toamna :D .

 

Joi aduc espero si va intra in service cat de curand pentru o revizie capitala fiindca nu se mai poate, am tras de ea destul. Distributia sau ce naiba se auzea pe la motor nu prea se mai aude, in schimb au inceput sa bata articulatiile destul de rau, cel mai probabil bielete antiruliu si capetele de bara, primele au fost schimbate cand am luat-o, celelalte niciodata.

Mai bate ceva si pe dreapta spate, e de investigat.

Inca o mica problema, nu mai am lumini la numar pe spate. De data asta nu e de la filonul minune dintre portbagaj si caroserie ci intr-un mod inexplicabil a intrat apa acolo si au oxidat/topit contactele care tin becurile cu tot cu becuri.

Sistemul e ca la plafoniera la cielo/espero, becuri rotunde care stau in cleme, prost sistem parerea mea, va trebui desfacut si vazut ce e de facut.

 

PS A facut 300.000 km in bord, 100.000 de cand o am eu de 3 ani jumatate, deci am facut 30k pe an.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

S-au achizitionat bielete antiruliu, capete de bara (ambele meyle), ulei, filtru si garnitura capac tacheti. Luni dau o fuga la rosiori sa iau si restul de piese si va intra in service cat de curand pentru schimbat distributia, tampoanele motor, bucsile bratelor fata si ce o mai fi pe-acolo, fiindca a inceput sa bata si are un zgomot suspect cand se ia de volan, probabil cap de bara sau flansa cu rulment amortizor.

Va fi prima revizie majora de cand am luat-o.

Ca preturi au fost vre-o 750 RON ce am luat acum, scazand uleiul gm pentru espero si antigelul, cam 100 ron,  raman 650 ron. Posibil antigelul sa trebuiasca folosit tot la el, vom vedea.

 

Ah, am uitat, am mai luat si senzor placute fata. Placutele au fost schimbate dar am uitat sa mai postez, insa senzorul textar pare ca nu functioneaza, am becul inca aprins in bord, am luat ate de data asta.

 

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Lume lume, s-a intamplat minunea, m-au sunat de la politie sa ma duc cu o asigurare valabila si sa iau numerele la cel rosu 🙂

Aia e , mai bine mai tarziu decat niciodata. Nu a durat decat 1 an si o luna.

Deci, din fericire, aproape am terminat cu espero fiindca din pacate gata, nu prea o sa mai am timp de ea, asta va fi un proiect mult mai interesant care va manca bani cel putin dublu ca celalalt.

Dar, macar aici am pe ce construi, nu ma mai uit cum se rupe masina. O sa ma apuc sa caut piese fiindca in ultimul an am ratat cateva oferte bune pe motiv ca nu stiam daca se va imatricula sau dezmembra.

 

Voi incepe cu rezolvatul problemelor minore gen, nu merge centralizata pe usa dreapta fata, plafonul e dezlipit si imi atarna in cap, oglinzile electrice sunt blocate de la atata stat si desi motorasul se aude cum se forteaza, nu se misca, si alte nimicuri de-astea.

Dupa urmeaza chestii mai scumpe gen frane pe discuri (ventilate fata/pline spate) de minim 320, masina acum are discuri pline fata si tamburi spate, o suspensie sport completa si poate si reglabila (cel mai probabil ta-technix) si pe urma, mai vedem 🙂

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Sa imi zici si mie unde iti faci credit pentru proiectul asta 🤪

  • Haha 1

Share this post


Link to post

😛 Cred ca o sa dorm pe pres in curand 😄

Share this post


Link to post

Hai lasa si nu te speria. Daca te da afara dormi pe la mine , mananci pe la Salex. La cati membri suntem pe aici cel putin un an poti sa fii plecat.

Share this post


Link to post

Ohooooo,bun asa,bravo.

Abea astept,BMW power...

Share this post


Link to post

Power și la money! Vei avea nevoie😉

Share this post


Link to post

Dada, stiu, daca la espero aveam baza cand am pus motorul si tot am cheltuit o gramada de bani sa vezi la asta unde nu am nimic 🙂

Si gata, am numerele in mana, B-83-jjf, sa inceapa distractia, zic 😄

  • Like 1

Share this post


Link to post

multa bafta !!

Share this post


Link to post

Si fiindca de ceva timp nu mai aveam lumina la numar pe spate la cel gri, am achizitionat toata instalatia electrica sh in stare buna. Cele 2 socluri +butonul deschidere portbagaj + toate firele aferente pana la prima mufa.

Din pacate cred ca era de NFL, soclurile becurilor desi semanau, doar semanau, nu se potriveau pe bagheta aia, drept urmare daca tot am desfacut acolo, m-am apucat de tziganit.

Nu am poze din pacate fiindca ma grabeam, insa oxidasera lamelele alea care tin becurile c5w (ca la plafoniera la cielo/espero), la unul din socluri una nu mai exista deloc si cazuse becul, la cealalta becul era la locul lui insa se intrerupsese conexiunea intr-un punct.

S-au lipit becurile direct de lamele si s-au refacut cu fire ce lipsea, o tziganeala maxima dar sper sa tina vre-o 2 ierni. Dupa care va trebui schimbata cu totul, nici geamurile alea de plastic prin care lumineaza numarul nu mai sunt bune, una avea o ureche rupta, am reusit sa o relipesc cu superglue si ambele sunt destul de matuite si intr-o stare proasta, nu stiu cum au ajuns in halul ala, cand am luat masina erau perfecte, stiu fiindca eu am schimbat becurile.

 

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...