Jump to content
Sign in to follow this  
marckcos

Inlocuire Becuri La Bord Sau Din Butoane

Recommended Posts

Pt. cele din tabloul de bord cu indicatoare (cluster): In primul rand scoti borna minus de la baterie. Apoi, eu intotdeauna scot volanul (este pregatit sa iasa fara probleme numai cu mana) fiindca pot lucra mai usor. Urmeaza "cojile" volanului (cateva suruburi, nu le mai enumar). Dupa aceea scoti cele 2 suruburi aflate in partea de sus a carcasei cu butoane in zona geamului bordului. Basculezi de sus in jos aceasta carcasa astfel incat sa se elibereze cele 4 mici "tamburuse" din plastic aflate la extremitatile de jos, o ridici putin in aceasta ultima pozitie si se elibereaza din locas. Scoti conectorii de la cele 6 butoane si indepartezi tot ansamblul. In partea de sus a clusterului se afla un surub pe care il scoti. Il ridici putin ca sa iasa cu cepurile din cele 2 locasuri (existente in suportul din tabla) si tragi inspre tine usor si putin (nu-ti va permite mai mult cablul de kilometraj). Bagi mana prin spate si apesi pe siguranta cablului astfel incat acesta sa se detaseze de cluster (daca ti-e mai greu din cauza ca nu cunosti configuratia iti recomand sa desfaci cablul prin desurubarea piulitei care il leaga de VSS - la cutia de viteze; iti va permite astfel sa tragi mai mult clusterul si sa vizualizezi configuratia pe spatele lui). Desprinzi cei 2 conectori (A si B) apasand in partile laterale pe sigurantele lor de retinere. Avand clusterul detasat astfel complet vei putea identifica toate soclurile becurilor; in cazul tau sunt cele 4 mari (T10).

Intrucat nu prea mai este vremea de facut poze (nu pot intra in masina) am sa incerc (din amintiri) sa explic si cum faci cu becurile (2 buc T5) de la tabloul de comanda climatizare: Declipsezi rama de plastic (clipsurile sunt pe lateral; nu sunt sigur daca are si 2 suruburi in zona scrumierei, vei vedea singur). Bagi capul sub torpedou si ai sa observi (spre aeroterma) un cablu pe care il deconectezi. Scoti tabloul climatizarii din locasul sau prin miscari blande de balansare sus si apoi jos (el sta in 4 clipsuri aflate aproape de colturi pe laturile orizontale; eventual te ajuti de o mica surubelnita - la mine a iesit destul de usor, contrar asteptarilor). Cand a iesit din prindere nu te astepta sa il poti trage mult fiindca nu va iesi fara sa-i desfaci conectorul "strecurand" mana in spate prin spatiul meschin disponibil. Cele 2 becuri au soclurile colorate (parca verde sau albastru) si se desfac cu o surubelnita printr-o semirotatie in stg.. Nu intotdeauna sunt arse; la mine nu faceau contact si a fost nevoie numai sa misc baloanele in socluri. Nu incerca sa desfaci carcasa cu butoane si nici nu le actiona. Fii atent pe unde este bagat cablul pe care l-ai deconectat ca sa-l bagi tot pe acolo, cu rabdare. Avand de-a face cu clipsuri din plastic, recomand ca operatinea sa o faci pe timp calduros, nu pe ger.

Edited by smv

Share this post


Link to post

Conform profilului, colegul LaurentiuS are Nubira 2. Nu prea se potriveste aparatura cu ce e la "cazanele" noastre. Dar, unele operatii sunt comune.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Imi cer scuze; nu am fost atent.

Share this post


Link to post

Apropo de becuri la bord. Ce tipuri sunt? Eu am o Nubira 2 si ma bate gandul sa le schimb.

Share this post


Link to post

Becul este de tipul T5. Gasesti leduri pe care le introduci in soclurile originale.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...