Jump to content
Sign in to follow this  
teddycarebears

Baterie Pentru Chevrolet Lacetti 2.0 Tdci ?

Recommended Posts

salutare,

 

am si eu o problema cu bateria care are deja 5 ani. n-am facut multi kilometri cu ea dar aerul conditionat a mers non stop si cred ca s-a cam dus. in iarna asta, chit ca a fost frig doar vreo 3 saptamani mi-a murit de 3 ori si tot de 3 ori am adus-o pe drumul cel bun pentru ca am gasit samariteni buni care sa imi dea un pic de curent si sa o ia din loc. weekendul trecut am facut vreo 200 de km dar apoi a stat masina pe loc toata saptamana. weekendul asta n-a mai pornit de nicio culoare si am incercat si cu curent de la o dubita si cu un jump starter si nimic. totusi nu sunt 100% convins daca e doar bateria pentru ca farurile se aprind, alarma merge doar ca nu porneste la cheie.

 

am sesizat o chestie si anume aerul conditionat ii omoara tot elanul cand incerc sa o pornesc. l-am oprit eu mereu dar de pomana ca tot porneste la fiecare cheie.

 

va fi probabil prima data cand schimb bateria la o masina si as fi vrut sa imi iau tot o baterie originala dar mi-au taiat elanul cei de la service-urile autorizate cu preturi intre 750 si 1517 lei in functie de cat eram dispus sa arunc aiurea. cunoasteti vreo baterie buna cat de cat asemanatoare cu cea originala ? asta originala era 12V, 90ah, 912CCA si 160RC.

 

mersi,

Teddy

 

 

Share this post


Link to post

Ia-ti un Rombat Premier de 90 Ah, gasesti de la 375 RON.

Amperaj: 90Ah
Tensiune: 12V
Curent pornire: EN 850A
Dimensiuni (mm): 353x175x175

Share this post


Link to post

Salut. Bateria mea are tot 5 ani si aproape 200 k km nu are niciun fel de probleme. Ce spui tu am patit acum un an, vara, iar de vina a fost o borna, la care se rupsese surubul si nu facea contact. Ia verifica si tu asta inainte de a cumpara ceva.

Share this post


Link to post

pana la urma va fi o baterie noua ... a venit azi un prieten de familie si mi-a dat vreo 15 minute curent pana sa porneasca ... plus ca am vazut acum ca si aerul conditionat imi face figuri ... inainte de problemele astea cand apasam butonul de dezghetare a lunetei din spate pornea si aerul conditionat, acum doar i se aprinde ledul si cam atat ... sau poate o fi alta problema separata insa cert e ca o voi verifica in service ca sa ma asigur ...

 

ca sa fiu cu inima impacata inainte sa ma decid ca o sa o schimb am folosit si un multimetru al prietenului si la Loganul lui pe baterie parca Varta erau 13.9 V si la Delkorul cu care a venit a mea din fabrica erau doar 12.4V ... pana nu a ajuns la 13V n-a pornit nici de-a naiba ... despre cat de verde era martorul nici nu are rost sa vorbim ... al lui stralucea si la al meu se vedea acolo ceva cat o unghie ... :(

Share this post


Link to post

OK, atunci schimb-o. Dar vezi ca dezaburirea lunetei nu are NIMIC de-a face cu AC. AC porneste doar cand cuplezi dezaburirea parbrizului, si asta numai daca senzorul de langa parbriz sesizeaza abur pe geam :)

Share this post


Link to post

pana la urma castigatoare a fost o Varta Blue Dynamics model Asia cu borna inversa http://www.f5auto.ro/articol-nou/160/acumulator_varta_blue_dynamic_95ah_asia.html fiindca Rombat-ul era prea lunga si nu incapea ... dar acum am o alta problema ... bateria e diferita (si mai inalta si mai lata cu vreo 3 cm) fata de vechiul Delkor si nu mai pot sa o fixez cu tijele ... mi-a recomandat cineva de la Captiva insa nu aveau pe stoc nici macar la reprezentanta ... stiti pe unde as putea gasi o scarita din asta de prindere a bateriei ?

Edited by teddycarebears

Share this post


Link to post

Am schimbat si eu bateria volens nolens, dupa aproape 7 ani si 214.000 km, pur si simplu a murit subit. Intrucat treaba s-a petrecut afara din tara, nu prea am avut de ales si am montat o baterie BEST Calcium, fabricata in Grecia, cu o capacitate de 100 Ah. Si in cazul meu nu s-au mai potrivit suportii (care sunt facuti doar pentru bateria originala), insa grecul care s-a ocupat de montaj a taiat si prelungit partea superioara a suportului original si a fixat-o.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...