Jump to content
Sign in to follow this  
mr_

Citroen C1 Airdream Sensodrive

Recommended Posts

Hai sa v-o arat si pe asta, ca am uitat de ea desi o port destul de des cand merg la birou si ploua.

 

E un C1 pe benzina 1L in 3 cilindri, 68CP, cu cutie robotizata in 5 trepte. Un soi de matiz, in mare. E din Dec 2011, si are inca garantie (extinsa) pana in Dec 2015, actualmente 51kkm la bord.

 

Povestea ei e una mai complicata. Imi trebuia un roadster rwd pentru pasarelele mele. Am testat niste MX5, niste Z3, SLK-uri... si pe urma mi-am prins sotia la inghesuiala si am santajat-o sa isi ia carnet. Si ca sa nu devina bibelou respectivul carnet, i-am luat si masina. Asta pe care v-o prezint.

 

Planul pe termen mai lung e ca soata o data ce trece de perioada in care nu vrea nimeni sa o asigure, sa vand amandoua masinile, sa iau una de familie cu cutie automata pe care s-o conduca ea ca sefa responsabila de familie ce este si sa imi iau si un roadster rwd pe care sa-l conduc eu ca un iresponsabil ce sunt.

Apropo de asigurari, aici daca esti tanar sofer sau soferita, multa bafta sa gasesti unul care sa te asigure prima data. Banca mea m-a trimis la plimbare desi am la ei 6 conturi in total si sunt un client bun (adica fraier care isi tine banii degeaba in conturile lor). Tehnic vorbind nu m-a trimis chiar la plimbare... insa mi-au spus ca un incepator poate asigura la ei un asemenea bolid (de 68CP) doar dupa 18 luni de experienta si un stagiu de conduita defensiva.

Probabil ca sa asiguri un Swift de 100CP trebuie musai sa iei lectii de pilotaj cu Vettel. sau cu S. Loeb, daca masina e Citroen.

 

In fine, pana la urma l*am santajat pe altul la care am si alte asigurari si l-am convins sa o asigure.In tara asta fara santaj nu rezolvi nimic, mori cu dreptatea in mana... Dar mai bine sa vorbim de masini, nu de hartogaraie.

 

Masina are 4 locuri, si pe oricare dintre ele (cu exceptia celui de la volan) se poate pune fara probleme un scaunel de copil. Asta e o treaba foarte buna, am vazut la viata mea masini din clasa mai mare in care nu se putea baga scaunelul pe usa. Spatiul e acceptabil pentru cat e de mica, insa portbagajul e chiar mic rau. Incape berea, insa pentru broccoli nu mai e loc.

 

Are AC, servodirectie (versiunea de baza n-are!), senzori de parcare spate (indispensabili pentru asemenea camion), faruri de ceata, si cam atat, nu am observat sa mai aiba si altceva.

Cand geniile locale de la Citroen au tras firele pentru senzorii de parcare au uitat sa puna la loc toate suruburile de la plasticul din portbagaj. Probabil dupa ce o sa fac o revizie la ei o sa mai fac inca una la un mecanic de incredere ca sa fiu sigur ca n-au uitat sa puna motorul inapoi.

 

Deja am cam 1500km facuti in conditii destul de variate, si singurul lucru de care ma pot plange e insonorizarea, sublima, insa complet lipsa la apel. Merge s-o freci prin oras, poti merge pe autostrada (cutia e destul de lunga pentru motorasul asta, are cam 3000rpm la 100km/h), daca te chinui si sunt bine aliniate planetele atingi 160 pe GPS cu ea (de preferinta in treapta a 4-a, intr-a 5-a se complica lucrurile), insa daca ai un drum de cateva ore la viteze ridicate totusi zgomotul devine obositor.

 

Consumul pana acum a iesit 7 (metoda plin-plin), preponderent urban (cu viteze medii gen 10km/h, pana acum n-am reusit sa ajung cu masina la birou mai repede decat cu bicicleta.).

 

O sa va mai zic una alta.. de exemplu o sa va povestesc despre fostul proprietar sau despre cum am transferat extensia de garantie.

post-1523-0-27344000-1390234797_thumb.jpg

post-1523-0-67032300-1390234804_thumb.jpg

post-1523-0-94376100-1390234811_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Da, se ea e vorba... E inconfundabilă :D

Am vrut sa spun că are 41.000 km, nu 51... 51.000 o să aibă peste vreo 3 ani.

Share this post


Link to post

Nu te speria cu insonorizarea pt. ca e ceva "normal" la tripleti: cam lipseste. Citeam cu ceva timp in urma despre o Toyota Aygo ca are probleme cu insonorizarea si cu deficientele de izolare anticoroziune. Dar, in Belgia nu-i ca-n Romanica unde sarea primeaza!

Legat de asigurari: in Germania e cam tot la fel: prima sigurare in DE pt o soferita care are permis de 18 ani (nevasta) a costat-o pe un trimestru vreo 300 Euro la o masina de 1,4l si 83 CP! Spor la condus buburuza! :lavolan:

Edited by cris06

Share this post


Link to post

C1 am inteles ca a avut ceva probleme (ambreiaj in special la versiunea manuala, cate o pompa de apa, si plouat inauntru) rezolvate insa cu primul facelift aparut in 2009. Cele facute dupa se pare ca sunt destul de solide dpdv tehnic. Si se lauda ca sunt concepute incat sa fie ieftin de reparat si intretinut... oricum, o revizie costa putin mai mult de jumatate din cat costa la skoda. In fine.

 

Hai sa va mai zic de poveste. Initial, cand am renuntat (temporar, cu un zambet interior malefic ) la roadster, am oscilat intre Mini si Fiat 500. Insa la o analiza atenta au picat amandoua.

Mini a picat din doua motive - imposibilitatea de a-l asigura (versiunea cu cel mai mic motor are parca 98CP, si ca sa asiguri asemenea racheta iti trebuie minim 10 ani de experienta si un record doborat pe Nurburgring) si faptul ca a avut probleme destul de dese cu cutia automata.

Fiat 500 a picat datorita geamurilor din spate. Cine are copiii stie ca e important ca geamurile din spate sa fie Tico-like, adica mari si joase incat sa vada si bestia afara din scaunelul in care e tinuta legata, iar la Fiat 500 din spate nu vezi decat stalpii. O optiune mai inspirata ar fi fost Fiat Panda.

 

Insa a aparut anunul cu Citronelul pe siteul intern al cooperativei unde cu onoare activez. Ia hai sa-l vedem. Prima impresie despre masina a fost una pozitiva, e curatica, lustruita cu periuta de dinti, garantia aia mai mare decat la multe masini noi, respecta majoritatea criteriilor impuse (geamuri in spate, intra scaunel, asigurari posibile)... Iar prima impresie despre vanzator e ca e dus cu pluta, insa pana la urma asta s-a dovedit un lucru bun, dupa cum voi povesti.

Dialog cu consoarta:

- Ei, cum ti se pare?

- E ok, micuta, draguta, nu mi-e frica de ea, nu cred ca musca. In cate secunde prinde suta?

- Fara numar, fara numar...

- OK, atunci o luam! Ca mie nu-mi trebuie sa prinda suta!

 

Proprietarul un jurist italian, care incerca sa vorbeasca engleza cu un accent combinat intre regina mama si Mr. Bean. Cu jumatate din lampi expirate de mult. Adica ne dam intalnire, ma prezint acolo, iar el vine si in loc sa vorbeasca cu mine continua un dialog interminabil cu un coleg, in fata mea, ignorandu-ma total pana cand ma enervez si ma car. Incercarile de a vorbi la telefon sunt un esec total, la fiecare doua replici imi inchide in nas (ulterior cineva a emis ipoteza conform careia avand Iphone, asta cu trantitul in nas e un feature din OS care nu poate fi dezactivat).

 

Pana la urma reusim insa sa ne intelegem si sa facem tranzactia. Nu inainte sa aflu ultimile conspiratii mondiale (de exemplu, una din ele este intre lumea occidentala si cea araba. Noi le dam ce avem: asigurari sociale (adica le primim saracii) iar ei ne dau ce au ei - petrol iefin). Omul are doua procese cu scolile de soferi din Belgia, unul profesional, si unul personal datorita faptului ca din cauza celui profesional nu mai vrea nimeni sa o primeasca pe nevasta-sa. Dupa cum spuneam, el e jurist, iar in timpul liber se ocupa tot de procese. Se judeca cu sala de sport, cu scolile de soferi, cu firma de autobuze din Bxl, si a trecut la milimentru sa nu aiba si un proces cu Citroen pentru 12€ si 22 centi.

 

In fine, hobby-ul lui s-a dovedit pana la urma foarte util, intrucat am dat peste unii idioti si la Citroen (si juristii lor sunt la fel de idioti ca mecanicii care au instalat senzorii de parcare). In mare, au refuzat sa imi transfere garantia extinsa de la el la mine, pretextand ca trebuie facut alt contract, ceea ce inseamna ca eu trebuie sa platesc retroactiv pentru perioada de la inmatricularea masinii (asta insemnand vreo 250€, taxa pentru extensie e 6€/luna). Si oricum nu stia nimeni cum se face asta la Citroen, asa ca m-au trimis la plimbare.

Insa juristul pune mana si citeste contractul lui initial de vanzare cumparare cu citroen, inclusiv literele mici. Si acolo da peste o clauza care spune ca Citroen are dreptul sa isi cedeze toate drepturile contractuale unor terti. De obicei clauza asta are rolul ca in cazul in care uiti sa platesti ceva, astia isi cedeaza contracost drepturile unor recuperatori iugoslavi si aia isi scot legal parleala pe spinarea ta. Eu am trecut deja la milimetru pe langa experienta asta cu cretinii de la telefonia mobila, pentru o datorie inchipuita de 15€, am fost somat de recuperatori sa platesc vreo 350€, asta e o industrie care infloreste.

Bun... insa juristul da peste o directiva europeana care spune ca genul asta de clauze nu pot fi decat recicproce. Adica daca Citroen isi poate ceda drepturile contractuale unor albanezi, si el poate face la fel. Si prin urmare imi cedeaza mie toate drepturile lui contractuale, inclusiv extensia de garantie. Sah-mat, le-a inchis gura. :tongue: Asta mi se pare o chestie utila oricui cumpara o masina recenta SH si vrea sa transfere garantia... merita notata ;)

bine, asta nu inseamna ca s-a si rezolvat ceva, am OK-ul de la Citroen de dinainte de craciun insa nu am primit inca noul contract si factura...

Edited by mr_
  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu inclin sa cred ca Citroen sunt cam varza la insonorizarea habitaclului (ultima experienta fiind un C4 Picasso in care nu prea ma auzeam cu nevasta daca statea in spate cu copiii... comparand, Renault e lux din punctulastta de vedere!).

Apropo, cum se comporta cutia,schimba frumos sau smuceste ca si BMP6-le careeste pe Picasso?

S-o folositi sanatosi!

 

PS de ce nu o asiguri pe numele tau cu sotia "conducteur secondaire"?

PPS de "deformatie" profesionala si io tot jurist sunt... da' sa stii ca nu toti sunt stricati la cap! :o fftopic:  <img src= ">

 

Ar trebui sa ma mut in Belgia sa ma fac si nu stiu neerlandeza, numa' franceza si engleza...

Edited by EVF

Share this post


Link to post

Cutia de fapt e mmt-ul de la toyota. Mai smunceste din cand in cand in special cand motorul e rece si relentiul e mai sus,in special in prima treapta. Dupa ce se incalzeste e OK.

Insa e previzibila, eu am invatat sa o fac sa schimbe vitezele cand vreau eu - accelerez ceva mai in forta putin, si apoi cand reduc acceleratia o trece in treapta urmatoare. Iar cand face schimbarea cu acceleratia redusa e aproape imperceptibila.

 

Deocamdata asa e asigurata, insa vreau sa o trec in curand la conducteur principale pe ea ca sa poata justifica mai usor experienta. Cum spuneam, planul meu malefic e ca in 2-3 ani sa pot sa asigur o ceva de familie automata de 150-200CP si cu ea ca si conducteur secondaire. Insa as vrea sa aiba deja ceva bonus atunci (eu sunt deja la -2, ceea ce in Be inseamna 14 ani fara accident. Eu in BE sunt de doar 10 ani (fac... o viata de om) insa am reusit sa transfer si bonusul frantuzesc... unde am fost asigurat 3 ani... insa si in Fr reusisem sa transfer bonus romanesc :D ).

 

Chiar si cam peste un an o voi asigura direct pe numele ei la o asigurare la KM. Eu aproximez undeva la 6000km anual, iar pentru rasnita asta o asigurare la km m-ar costa o treime din cat costa o asigurare "normala", chiar si pentru cineva fara bonus. Insa asigurarile la km pe care le-am gasit vor minim un an de experienta.

 

PS

Daca esti jurist... fa-te recuperator. Adica faci cum au facut "amicii" mei. Boii de la Proximus au uitat sa imi inchida contractul, inventand deci 15€ datorie. din fericire insa o data ce le*am trimsi scrisoarea ca renunt la contractul cu ei, am transferat numarul la alta firma, asa ca aveam dovezi ca datoria aia e fictiva... in fine, nu asta conteaza.

Deci firma asta de recuperatori plateste cei 15€ celor de la Proximus. Apoi asteapta vreo 2-3 ani, si imi trimit mie o factura de 350€, spunand ca sunt cei indreptatiti sa recupereze paguba Proximus si ca factura include cei 15€, penalitatile, si munca lor de detectivi privati ca sa ma identifice (eu fiind in cartea de telefoane scoasa de belgacom, aceeasi firma ca si proximus).

Daca dadeau peste unii mai slabi de inger sau care nu puteau dovedi (dupa 2-3 ani!) ca nu au asemenea datorie faceau 2000% profit doar trimitand o scrisoare.

 

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Mare parte din zgomotul rasnitelor din tripleta asta fabricata in Cehia provine de la faptul ca au montat o singura toba de esapament, ca la motociclete, lunga si subtire, fara multe site. Mie mi-a placut cand m-am dat cu un C1 faptul ca e joasa si stabila pe viraje abordate in forta, basca maraitul in acceleratie. Insa asta e asa, sa zicem te dai cu o masinuta de oras, mai mult de fun, pentru ca, fiind joasa, rateaza un aspect important la mini-uri, respectiv capacitatea de trecere borduri, santuri, guri de canal etc.

Share this post


Link to post

Eu nu cred ca am mai urcat o bordura de cateva luni bune.

Share this post


Link to post

Gheneon... Eu urc zilnic...

Share this post


Link to post

Eu nu prea urc bordurile pentru ca in general nu am motive. In zonele unde ar fi motive sa urci pe borduri nu se poate, sunt puse si bariere, stalpi, garduri, etc. Iar unde nu-s din astea poti parca si fara sa urci bordurile.

 

Pe la 2500-3000rpm (80~100km/h) zgomotul motorului e perceptibil, insa nu foarte puternic. Insa se aud si pneurile, si aerodinamica, nu doar motorul. De fapt la frecus urban sau suburban rotile fac cel mai mult zgomot, mai ales daca e naspa asfaltul.

Si asta desi inca nu i-am pus inca pneurile de iarna (pe aici sunt cam aceleasi temperaturi ca in iulie)... ca am gasit niste Pirelli Snowcontrol care sunt ale naibii de zgomotoase... Destul de normal, dupa cum arata profilul...

 

De fapt am gasit si niste lanturi, asa ca sunt pregatit pentru nameti. Pe astea tocmai le arunca vecinul la gunoi, le-a castigat la o tombola iar lui nu-i trebuie ca are roti pe 16 ... noi noute, in tipla...

post-1523-0-81388700-1390402346_thumb.jpg

post-1523-0-93581500-1390402431_thumb.jpg

Edited by mr_

Share this post


Link to post

E prima data cand am spalat-o de cand am luat-o... din octombrie... stiu, sa-mi fie rusine!

 

Bai frate, bune mai sunt masinile albe. Poate sa fie jegul de trei degete pe ele, de la distanta nu se vede... iar alea negre sunt la polul opus, le speli si in 5 minute arata ca dracu'. Cand ma satur de petrolierul asta din semnatura, una alba iau in loc...

 

Totusi, petrolierul nu sunt inca prea motivat sa il inlocuiesc. Are vreo 55kkm in aproape 4 ani, si cand nu se strica, merge bine. Tocmai am fost la Salonul Auto de la Bxl si n-am vazut vreo masina normala (din asta de ~35-40k€, nu avioane de 75k€) care sa ma dea pe spate. Sa zicem ca daca trebuie musai sa o schimb, ar fi tentant un 328i... sau poate un Mondeo cu o motorizare mai potenta. Insa totusi in 4 ani n-au aparut cine stie ce avioane care sa o trimita la muzeu, Ceva imi spune ca o sa o mai tin...

post-1523-0-64000500-1390742096_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Bai frate, extensia mea de garantie la Citroen devine halucinanta.

 

V-am povestit mai devreme chichita juridica prin care fostul proprietar i-a convins pe cei de la Citroen sa imi transfere mie extensia de garantie. Asta se intampla in Decembrie, m-a contactat un domn (nume de cod - Batman) de la Citroen finante - contracte care mi-a cerut adresa si numar de cont pentru transferul de contract. De fapt nu se transfera contractul, se anula cel vechi (si imi trimiteau mie toti banii platiti de fostul) si faceau unul nou (prin care eu plateam retroactiv din 2011, adica le dedeam inapoi banii pe care mi-i rambursasera) si apoi plateam in continuare.

 

Bun, insa din decembrie si pana acum nu se intampla nimic. Ii scriu Dlui Batman, ii telefonez, nimic. LA telefon reusesc sa discut doar cu "colaboratorii lui" care ma duc cu vorba de doua luni fara sa miste nimic.

 

Ieri m-am enervat si m-am prezentat la filiala Citroen unde lucreaza Batman... sau unde credeam eu ca lucreaza, conform adresei din email. Insa surpriza, nu lucreaza acolo. Cei de la Citroen au cotrobait prin calculatorul lor si au descoperit ca Batman de fapt nu lucreaza la Citroen, ci lucreaza pentru o firma externa la care Citroen a subcontractat incheierea de contracte din astea. Si ca nu poate fi intalnit, ca orice Batman adresa lui reala este secreta, si poate fi apelat doar prin proiectia unui liliac cu laser pe stratul de nori, sau prin email. Nici macar Citroen nu-l poate intalni, e mai usor sa ceri o audienta la Papa.

Si m-au sfatuit sa merg la un garaj citroen unde am de gand sa imi fac intretinerea si sa vorbesc cu ei sa ii forteze putin mana lui Batman.

 

Asa ca azi ma duc la dealerul citroen de la mine din sat, cu toate emailurile imprimate la mine si le explic din nou povestea la la maimuta incoace. Desi discutam cu "responsabila" contracte-finante, habar n-avea despre ce e vorba. Insa macar a pus mana pe telefon si l-a sunat si el pe Batman. Desi evident ca Batman era indisponibil, "colaboratorul" lui a fost ceva mai amabil cu el. In mare i-a spus ca totul e OK, si ca transferul de extra-garantie s-a facut deja.

 

si aici vine partea cea mai halucinanta: eu le-am spus ca n-am primit nimic, si ca nici n-am platit nimic. Insa cica nu e nevoie de un contract nou, copia dupa cel vechi pe numele fostului proprietar ajunge.

Si ca Bataman n-are nevoie de acordul meu scris ca sa isi ia banii din contul meu ca sa platesc ratele, pur si simplu se prezinta la banca (in uniforma) si aia imediat ii dau banii fara sa imi ceara mie voie, e suficient sa le spuna ca am fost de acord. :o hmy:" alt="ohmy.png" /> Iar tampiticii de la Citroen din fata mea, care era la telefon cu el nu i se parea nimic ciudat... doar e Batman, wft, n-o sa-l opreasca pe el lipsa unei semnaturi sa iti ia banii din cont, nu?

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Eu ti-am zis ca e Chuck Norris dar tu nu si nu, e Batman, Batman!

 

Share this post


Link to post

Mie imi suna a dus cu presu' ca sa treaca timpul... Vezi sa nu fie un termen in care sa trebuiasca sa faci transferul de contract. Cel mai bine, daca zici ca fostul proprietar e jurist si i-a frecat déjà la icre, e sa il rogi sa te ajute sa o rezolvi... parerea mea!

Share this post


Link to post

Vine unul si zice:Romania tara de rahat se face si se drege astepti, alergi pana mori......in tarile civilizate se rezolva orice problema" instant" :shocking:

Share this post


Link to post

Asa-s hotii din industria auto, pana cumperi sunt numai lapte si miere, si pe urma incepe distractia.

Share this post


Link to post

Isi bat joc de tine. Interventiile pe garantie se deconteaza de catre producator pe serie de sasiu nu pe proprietar , cel putin asa face Renault, cred ca si frasu` face la fel. Totul tine de omul de garantii al repratorului autorizat . Cunosc caz de motor de Nissan schimbat pe garantie, desi masina iesise din garantie, pentru ca inginerul de la garantii a stiut cum sa puna problema.

Share this post


Link to post

Asta nu e vorba de garantia constructor, ci de una extinsa. Garantia constructor e pana in decembrie 2014 iar asta extinsa un an suplimentar, si e contracost (6.11€/luna, adica 293€ in total). E posibil deci sa n-aiba legatura cu constructorul ci sa fie un gheseft al dealerului local, sau a lui Batman. Acum e posibil a imi spuna ca cea extinsa nu mai este valabila intrucat de 4 luni nu mai e platita.

 

O sa scriu sefului mare de la Citroen Benelux. Cand am avut probleme cu cei de la Skoda, a functionat metoda.

 

Fostul proprietar spune ca avem temei sa-i dam in judecata, pe baza directivei 93/11/EEC si a faptului ca au incalcat o prevedere contractuala (pe care ei insisi au scris-o in contract cu litere mici). Contractul e cu Citroen, nu cu Batman, asa ca pe noi nu ne intereseaza faptul ca Batman e doar un subcontractor care nu-si face treaba.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Garantia extinsa tot de constructor este decontata pentru ca banii tot in buzunarul lui intra. Circuitul este asa : constructorul factureaza piese catre reparator, dupa, reparatorul factureaza piesa + manopera catre constructor, indiferent de garantie contractuala / extinsa . Tot circuitul este supervizat de constructor .

Share this post


Link to post

Eu te contrazic putin, am citit si eu cu atentie garantia extinsa Gold de la Chevrolet: garantia extinsa se inchie intre tine, proprietarul si o firma de asigurari. Aia isi iau banii de la tine (~400E a fost la Lacetti) si in caz de probleme in perioada de garantie Gold, astia platesc factura. E un fel de CASCO, dar pentru piese daca vrei s-o vezi asa. Am vazut ca si aia de la Radacini cand am avut problema cu farurile m-au chemat repede ca sa o rezolve pe garantia de fabrica pt ca le era cam jena sa rezolve pe garantia Gold. Totusi cand m-am dus inca o data cu problema clasica cu comanda AC, am rezolvat-o pe Gold fara probleme.

Share this post


Link to post

Ambele variante sunt posibile, insa n-am cum sa verific.

Insa nici nu ma intereseaza la urma urmei, contractul e cu Citroen Belux, ca si contractul de vanzare-cumparare, pentru mine asta e singurul interlocutor. Ca extensia e data de constructor sau la randul lor Citroen Belux a semnat vreo asigurare cu altcineva pentru ea nu e problema mea.

 

E ca si cum mi-ar spune ca si garantia constructor nu e problema lor, si ca daca se arde coclenderul cuantic de la motor sa ma duc sa ma cert cu japonezii, ca motorul e japonez, nu belgian.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Bre, vreti sa va arat factura de decontare garantii contractuala / extinsa intre constructor si reparator agreat ? Asiguratorul ( intermediarul ) de unde cumpara piese sa ti le schimbe, nu mai vorbim de manopera ? @mr_, corect, contractul este intre tine si constructor, ca mai e infiltrata si o "capusa" asta e alta problema , trebuie sa castige fiecare cate o paine, nu? Eu nu inteleg un lucru, ce-ti mai trebuie garantie la vechimea masinii ?

Share this post


Link to post

Pai nu e asa vechi, are abia doi ani si doua luni, si e inca in garantie constructor. Intrebarea e daca imi trebuie garantie la cat merg eu, adica aproximativ 3000km/an.

Extensia asta m-ar costa practic 150€ pentru un an suplimentar, ceea ce mi se pare acceptabil. Si util avand in vedere ca masina va fi condusa (sper) de o incepatoare destul de atehnica :D

 

Ca fapt divers, o extensie de garantie la Skoda m-ar fi costat de 10 ori mai mult (aproximativ 60€/luna, timp de 4 ani). E drept, includea si reviziile, insa practic ar fi acoperit doar una care a costat 280€, deci tot scumpa ar fi fost.

 

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Am descoperit primul fenomen paranormal la Citronel:

Atunci cand pun telefonul in "scrumiera" din consola centrala, in partea din fata, chiar sub soclul de la bricheta, in maxim 5 minute se restarteaza. Telefonul, nu citronelul. Si e un fenomen al naibii de reproductibil, mi se intampla poate in 4 cazuri din 5!
Daca il pun 30cm mai in spate, in spatele schimbatorului de viteze, sau 30cm mai in dreapta pe raftul care trebuia sa fie torpedoul, nu are nicio problema.

Deci... campuri electromagnetice naspa? O fi pe sub scrumiera aia o bobina de inductie, un releu, un robotel de la cutia de viteze, un reactor nuclear, ceva porno capabil sa genereze ceva campuri EM care sa imi reseteze telefonul?

Sau o fi de la qi? Sa merg la vrajitoare sa-l descante, sau sa caut un sobor de preoti sa-l sfinteasca?

 

Oare sa ma duc la Batman sa rezolve asta in post-garantie, daca tot o am acum? :) )

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...