Jump to content
Sign in to follow this  
viperin

Chevrolet Aveo - Probleme La Franare

Recommended Posts

Salutari. VIn si eu cu o problema, daca s-a mai confruntat cineva si imi poate da un sfat...Cand franez masina mi se duce spre partea stanga. Am schimbat ambele pistoane la etriere cu garniturile aferente, culisorii de la etriere, lichidul de frana, discurile si placutele, am avut si un senzor de ABS cu problema, dar l-am schimbat. Am fost pe la diferite service-uri si din pacate nu mi-am rezolvat problema. Am schimbat de doua ori si bucsele la brat, nu stiu daca poate sa influenteze intr-un fel. Ma gandesc sa schimb etrierele si bratele fata, dar abia am investit in masina in jur de 1000 Ron si bugetul e redus acum de sarbatori :) .Daca a mai avut cineva problema asta si ma poate ajuta...multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Mai adauga,la lista,presiunea in roti,geometria rotilor si un control al amortizoarelor.

Mai adauga,la lista,presiunea in roti,geometria rotilor si un control al amortizoarelor.Iti sugerez sa suspenzi puntea fata,sa pornesti motorul,s-o bagi in viteza,sa accelerezi,dupa care,sa o scoti din viteza si sa franezi,in timp ce altul priveste sa vada daca rotile se opresc simultan.Poate tragi niste concluzii.

Share this post


Link to post

Salut si multumesc pentru sugestii. Am fost in service si mi-am facut test de franare si test de amortizoare, ambele au iesit bine, fara diferente. Mi s-a spus sa schimb flansele - mi le-am schimbat, cu tot cu rulmenti si din pacate masina se comporta la fel. Luni o sa imi schimb iar bucsele de la brat partea spre spate. Revin.

Share this post


Link to post

Problema mea este urmatoarea: Am schimbat sabotii pe spate (dezlipire ferodou) am inpresia ca ei s-au asezat, in sensul ca frana de mana prinde tot mai sus (prinde dupa 8 "click-uri" ), deasemenea pedala de frana are o cursa tot mai lunga. Daca trag frana de mana 3-4 "click-uri", pedala de frana devine mult mai promta, cursa fiind mult mai scurta.

 

Intrebarea mea este: Este suficient sa reglez cablul franei de mana sa tina mai jos, sau mai intai ar trebuii desfacuti tamburii spate si verificat daca acel reglaj automat isi face treaba? Reglajul cablului de frana il pot face si eu, dar nu sunt sigur daca astfel procedez corect.

Share this post


Link to post

Nu sunt foarte sigur,o spun din amintiri,dar parca manualul de intretinere spune ca frana de mana trebuie sa prinda intre 7 si 9 dinti. La Aveo frana este destul de elastica, prinde undeva pe la jumatatea cursei,in stationare. Ai cumparat masina de noua si probabil ai manualul masinii,undeva scrie despre reglajul franei de mana,eu sunt plecat si nu am acces la el.

Share this post


Link to post

O revizie serioasa + reglaj corect duc, de cele mai multe ori, la un rezultat surprinzator. Probabil ca uzura sabotilor este considerabila.

Share this post


Link to post

Sabotii au fost schimbati acum aprox 11000Km, (probleme de dezlipire a ferodoului de pe sabot), probabil se inpune un nou reglaj in tambur. Multumesc.

Edited by wwillym

Share this post


Link to post

O revizie serioasa + reglaj corect duc, de cele mai multe ori, la un rezultat surprinzator.

 

Ai avut perfecta dreptate! Au fost demontati tamburii, si s-a efectuat reglajul manual al jocului sabotilor. Acel sistem de autoreglaj, se pare nu prea are nimic in comul cu scopul propus. Rezultatul: o franare mult mai eficienta, raspuns promt la pedala de frana ! Deasemenea si frana de mana a fost reglata pe placul meu la 4-5 dinti.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...