Jump to content
Sign in to follow this  
vrazvanc

Daewoo Matiz E

Recommended Posts

 Ai turometru. Baga aici ori aici raportul: rpm/treapta/viteza deplasare.

 

Share this post


Link to post

Da, ca la 130 la ora am timp sa memorez valorile :))))

Am sa fac un video, sa vad cum prind pe careva sa filmeze. 

Share this post


Link to post

Km 76798. De cand mi-am schimbat stilul de mers (mai turat, mers cu 120 km/h), merge mult mai bine, raspunde la acceleratie indiferent de turatii si mi se pare ca urca cu usurinta in rampe fata de cum o stiam.

"Problema" pe care o are, este ca iese vaselina pe la capacele ambilor tamburi. Mai are putin si ajunge si pe anvelope. Probabil am exagerat eu cand am uns, dar nu inteleg cum o vaselina buna, speciala pentru rulmenti, care rezista la temperaturi ridicate, ajunge sa arate ca un ulei scurs. Am cumparate capacele noi, dar nu stiu daca are rost sa le schimb, probabil o sa se intample la fel.

Share this post


Link to post

este foarte posibil ca ceea ce curge sa fie ceva vaselina mai veche, ramasa in locasul dintre rulmenti, sau ai pus asa multa incat da pe afara si prin centrifugate o "spoieste" peste tot, acelas lucru am patit si eu, doape noi, vaselina competenta si la primul drum aveam janta super murdara, dar oricum stai chill ca o sa curga excesul dupa care se opreste, si ramane cat trebuie. Bafta

Share this post


Link to post

Pe cea veche vreau sa cred ca am scos-o 95% sa zic. Am pus eu mai multa, ca doar ne stii felul... 😂

Bafta!

Share this post


Link to post

Si m-am trezit cu ce sper ca se vede in poza, ulei destul de mult pe coltul baii de ulei. A mai fost la fel dupa ce am schimbat distributia, dar l-am sters, gandindu-ma ca e WD40 pe care l-am dat din belsug pe suruburile de la capacul culbutorilor.

Dupa schimbul de ulei, am sters bine tot, deci nu e de la filtru. Am si pus degetul, filtrul e uscat.

Tare mi-e sa nu fie de la simeringul vibrochenului, pe care il cumparasem sa il schimb, dar nu am facut-o la recomandarea ... Vad ca e si in sus, pe teava jojei, dar nu se prelinge de sus. Nu am cum momentan sa ma bag sub ea.

Aveti idee?

WhatsApp Image 2018-09-23 at 13.50.25.jpeg

Share this post


Link to post

Etansarea baii de ulei?

Share this post


Link to post

Garnitura de la baie; nici de la filtru si nici de la simering nu ajunge ulei pana acolo; ce motor curat ai!👍

Share this post


Link to post

Jetul de apa ii cel mai bun detector pentru localizarea cu exactitate a scurgerilor de ulei. Cel putin in cazuri similare agatate in semnul intrebarii. Cu alte cuvinte, spalat motorul apoi verificat la interval de citeva ore. Nici traseul carterului nu m-ar mira sa piarda.

Share this post


Link to post

Mi s-a parut dubios sa apara asa mult ulei dintr-o data acolo, imediat dupa ce am schimbat distributia; ce coincidenta ar fi daca e de la garnitura baii.

Da, curat motorul, pana acum 😀

Astept un drum pe la tara sa o urc pe rampa, ca de sus nu am avut loc nici macar sa fac o poza mai buna sau sa ma uit si eu mai bine. Intre timp cred ca am sa ma uit cu boroscopul.

Share this post


Link to post

M-am uitat sa zic putin mai bine si nu pare a fi de la simering, ci de la suportul jojei.

Alt bonus, a inceput sa scartie pedala de ambreiaj, dar de afara. O sa-i dau cu vaselina la spray si sper sa nu vina zgomotul dintre motor si cutie.

Ce am observat in toti anii de cand o am, ii place benzina de la OMW si la asta raman. Cand ii dau de la Petrom, se simte ciudat. Desi credeam ca-i doar marketing, se vede diferenta.

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Am scapat de ITP pana in 2020, fara prbleme, au verificat inclusiv farurile.

Uleiul iarasi iese pe acolo (curatasem bine inainte), o sa bag boroscopul, nici telefonul nu a intrat, daramite capul meu, chiar daca m-am bagat sub. Nu e de la garnitura baii, vine de sus.

Ambreiajul a tacut dupa ce l-am uns, era cumva de la cauciucuri.

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

78.000 km

Am facut niste cercetari in legatura cu uleiul care iese pe la joja si zic eu ca am gasit vinovatul. Ramane de vazut, nu am reusit sa fac nimic, din cauza ca a fost super frig, chiar si in garaj. Am bagat boroscopul si nu e de la simering si nici de la baie, totul vine de pe langa suportul jojei.

Asadar se pare ca exista un O-ring acolo. Cand o sa fie vremea mai prietenoasa, o sa scot suportul sa vad care-i treaba si sper asta sa fie.

1 leu la Radacini. Am luat doua.

Untitled.png

Share this post


Link to post

Am pus garnitura. Nu ma astept sa mai vad ulei.

Acum urmeaza sa ma ocup de esapament, mai exact scutul de la galeria de evacuare, care abia mai sta in doua suruburi si baraie la anumite turatii ale motorului (dau cu WD-40 din cand in cand), apoi sa vad ce solutie gasesc pentru imbinarea saxofonului cu toba intermediara; n-as vra sa ma trezesc noaptea ca atarna. Prima solutie ce-mi vine in minte, taiata imbinarea, sau mai bine zis ce a ramas din ea si, montarea unui colier lung, sau sudat cumva, ceea ce nu-mi prea place. Nu vreau sa cheltui cate mii de lei face tot traseul, prefer sa carpesc, "elegant" as spune. Din ce calcule am facut in urma cu ceva timp, am ajuns la un total de vreo 3000-3500 de lei, ceea ce mi se pare cam a fi valoarea masinii...

Share this post


Link to post

cu scutul nu prea inteleg ce sa intamplat, din ce stiu este prins in 3 suruburii pe galerie , a rugint in asa hal scutul... sau ce sa intamplat de numai sta ? 

iar evacuarea ,  o solutie pur romaneasca ar fi sa cumperi un racord flexibil ceva mai lung cu diamentru corespunzator si sa te duci sa il sudeze cineva, sau o varianta mult mai ok,  la dezmembrari  cumperi tot segmentul din poza si gata !! 

post-1226-1153669434.jpg

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

O sa pun poze cu ce am eu in minte si cu scutul cand mai ajung pe la masina. Scutul a ruginit exact in locurile unde sunt prinse suruburile, unul din ele nici nu-l mai tine. E o idee cu dezmembrarile, dar nu stiu ce iese la demontarea fiarelor vechi. Mi-e o frica sa mai desfac ceva de cand am patit-o cu chiulasa...

Share this post


Link to post

Orificiile de prindere a scutului termic cred ca pot fi rezolvate cu saibe mari, cite una pe fiecare parte a scutului tras cu surubul si la revedere. De-altfel se gasesc coliere faine (si sigure) de legatura de ai de ce te prinde cu unul gen.

Share this post


Link to post

Toate Matizurile ruginesc la prinderea intre catalizator si toba intermediara. La al meu a cedat rapid, la o pornire m-am trezit cu toba pe jos. Solutia cea mai buna este sa te duci la unii care repara evacuari sa iti taie prinderea si sa iti puna o teava. Pe mine m-a costat vreo 250 lei daca imi aduc aminte cu tot cu inlocuit racordul flexibil. Solutia mi s-a parut cea mai sigura si nu ai probleme nici la ITP. Ca sa tina mai bine vezi unii care sudeaza in argon, nu cu autogen.

Scutul ala eu l-am dat jos, dar nu e o solutie buna pe termen lung. Cum a recomandat Viktor, cu saibe mari mi se pare mult mai OK.

 

Share this post


Link to post

Exact colierul postat de Viktor as vrea sa il pun ca prima solutie.

Scutul il am, l-am cumparat, dar nu pot sa scot suruburile vechi. Sunt coapte si par sudate bine acolo, mi-e ca daca incerc sa le desfac fara sa le descant inainte cu WD40, se vor distruge si raman cu filetul in galerie.

O sa pun niste poze cand ajung la masina.

Va multumesc pentru sfaturi, o sa tin cont de tipul de sudura. Daca reusesc sa repar, am inteles ca sunt niste suruburi dintr-un material mai bun. Chinezariile astea originale, le pui, dar nu le mai desfaci.

Share this post


Link to post

Suruburi bronz, cupru. 

Calesti de prin anii '80 pe care unii astazi nu dau doi bani, asa ceva foloseau la montarea ambelor galerii. In majoritatea cazurilor piulite ce-i drept, da' nu se exista sa nu se desfaca, nici vorba de a se bloca. Nu stiu de aztazi se mai practica. Mai e cite o licoare, cite un spray anti-blocant folosit de regula pe suruburile chiulasei. Cred ca cite un spray din asta se merita la casa omului ...

Share this post


Link to post

eu am scos suruburile in felul urmator: am dat cu wd40 cat am putut in asa fel cat sa patrunda, dupa care am plecat cu masina in oras.. sa incins motorul... m am intors, am lasat masina 10 min cu capota deschisa si am inceput sa le desfac usor, sigur sigur vor iesi la cald. 

Share this post


Link to post

Eu am rezolvat cu suruburile si piulitele de la evacuare cu putin lichid de frana. Cel putin, la suruburile de la donatoare n-am avut ce rupe!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...