Jump to content
Sign in to follow this  
vrazvanc

Daewoo Matiz E

Recommended Posts

Sunt, intr-adevar ieftine discurile, dar daca ma apuc sa le schimb imi trebuie mai multi bani, ca doar nu desfac si pun aceiasi rulmenti,

Cand am schimbat discurile nu am schimbat si rulmentii, e ceva manopera, dar nu de speriat, trebuie data fuzeta jos si cu o teava pe masura scoti rulmentii usor, pe fata rulmentii nu sunt conici ca pe spate

Share this post


Link to post

@Viktor: Mi-a picat greu fisa. N-o dau la-ntors, nu am zis pe nicaieri ca nu am frane, ci doar nu sunt pe placul meu. Ma opresc cu capitolul, cand o sa fie vreo actualizare, postez.

@korydon: Nu mai pun rulmentii vechi la loc, avand in vedere ca am auzit ceva la niste curbe mai exagerate. Cand va fi cazul, o sa ma documentez, vad ce scule imi trebuie si daca merita ma bag. Sa-si vada ea garajul (nu asta cu chirie :) ) ) si toate sculele pe care le am la un loc; asa o sa-mi fie usor sa ma ocup de ea cum as vrea.

 

Share this post


Link to post

Geo, daca ne intalnim vreodata, te cinstesc.

Am facut o 'inspectie' asupra discurilor prin gaurile jantelor si ce am vazut m-a multumit. Placutele isi fac treaba si ar vrea sa uzeze discul pe toata suprafata, care are un luciu-oglinda, ceea ce nu am vazut pana acum. Pacat ca s-a mers atata timp cu mizeriile alea chipese si bine finisate, 'originale'.

De cum franeaza sunt multumit, parca se imbunatateste situatia si nu e placebo.

Poza nu mai pun ca nu arata ce vede ochiul liber.

Share this post


Link to post

Siii suprize-suprize... Gen "acum o luna nu era". Chiar nu era. Ce-as putea sa-i mai fac eu la magaria asta? Cate zemuri, ceruri, spreiuri a vazut, tot nu a fost multumita.post-36075-0-53176900-1497948272_thumb.jpeg

 

In fine, 71.300 km, deja am inceput sa strang piese pentru distributie:

- curea distributie Gates;

- rola INA;

- antigel Mobil Advanced;

- arc rola;

- curea alternator Gates (o am de 2 ani);

- pompa apa HEPU (urmeaza sa o cumpar).

 

O sa-mi cumpar si o cheie dinamometrica 5-25 Nm pentru suruburile de la pompa de apa, sa o am si pentru bujii si altele pe viitor. Am gasit la preturi 112 ~ 150 lei.

 

Cu rugina de la roata nu mai comentez nimic. Bineinteles ca nu am avut chef :( Am inceput sa observ ca apar cateva flori de rugina si pe la o aripa din fata si parca toata rugina in general avanseaza, dupa ce a stagnat ANI de zile. Asta de cand am schimbat spalatoria, am o banuiala ca apa lor e nasoala. Mare pacat cu tabla asta :aoleo:

 

Partea buna e ca se conduce ca un vis :lavolan: Franele sunt muuult mai OK, nu mai mi-e frica cu ea. Dupa ce se incalzeste bine cutia, intra in a doua de parca-i noua masina. Oricum trebuie sa schimb uleiul, are deja 3 ani.

Am schimbat si uleiul + filtrul la motor; bineinteles, tot Valvoline. Si repet, chiar se incalzeste mai greu motorul. L-am tinut un an si 2-3 luni/1800 km pe cel vechi. O sa incerc sa-l schimb mai repede, la maxim 10 luni; km oricum nu am depasit niciodata 5000.

 

Rafi, crema de pantofi a tinut ceva, eu am mai aplicat inca o data. Oricum, ce am dat eu costa 1 leu (nu exagerez). Am vazut pe forum-uri straine ca ... KIWI e bestial/a :D

Share this post


Link to post

Zeama de flex ii trebuie... sau sablare. Si tratare imediat dupa.

Nu apa e de vina, solutia activa de curatare ataca.

Cu uleiul de cutie ce ai? Daca e pus un ulei bun, poti sa-l lasi linistit ani de zile, doar sa fie la nivel.

Share this post


Link to post

O sa vad ce gasesc, undeva sa stau cu masina, ca nu las cheile nici daca se face maro toata.

Spalatoria e in Bragadiru si daca au apa din put pe care o trateaza pentru duritate, ar putea afecta si asta (adica la asta m-am gandit eu). Cica e sampon, nu zice nimic de solutie activa. Oricum, o sa ma duc numai la OMW de acum inainte, asa cum am facut dintotdeauna.

Uleiul din cutie as fi vrut sa il schimb dupa cum zice manualul, atat. E 100% la nivel. Uleiul e asta, http://www.ravenolromania.ro/produse/ravenol-mtf-1-sae-75w-85/, 59 lei / litru am dat.

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

In ce manual scrie ca se schimba uleiul cv? Eu stiu ca la Daewoo, ca si la multe altele, scrie ca nu se schimba, doar se completeaza. La Cielo 100% e asa.

Share this post


Link to post

La Cielo, din cate stiu eu, nu are surub de golire.

Am pus poza, din manualul Matiz-ului; se inlocuieste la 2 ani. Dar nu mi-am facut probleme cu uleiul ce l-am pus.

post-36075-0-85632200-1497956271_thumb.png

Share this post


Link to post

Hmm, pe asta nu o stiam... bun, atunci schimbare sa fie :)

Da, Cielo nu are buson de golire, trebuie desfacut capacul de jos.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cu cit se vinde ceasca aia, vrazvanc ? :-?

Share this post


Link to post

Nu m-am gandit la asta. Sunt in curs de mutare si le am la tara, cine stie pe unde bagate. O sa le am la anul, sau poate peste doi, trei... E set de 6.

Share this post


Link to post

Aproape 74.000 km :)

 

Am luat cheia dinamometrica (5-25 Nm) pentru suruburile pompei de apa. Abia astept sa treaca iarna sa schimb distributia. Intre timp, o sa mai strang piese, filtre, uleiuri etc, pentru revizii.

 

Tabla de deasupra rotii e solida si nu e gaurita, ci doar rugina a intrat pe sub vopsea, pe care a dat-o jos; s-a luat cu jetul. M-am luat dupa aia de la service, ca e coapta si ca intra si o pisica pe acolo. Daca stiam ca e asa, o aranjam de mult. Si daca nici la primavara nu o fac, sunt magar. Sa vad ce e si cu pragul ala, poate am noroc chior si acolo, sa fie doar vopseaua.

 

Franele sunt brici, dar nu scap de huruit. E de la buzele discului. Se aude doar daca ascult atent; nu ma deranjeaza. Bine ca nu face figuri pistonasul pocnit. Jocul rotii spate nu a mai aparut, atat de simplu era, trebuia piulita foaaarte putin stransa.

 

Mai am in plan sa aranjez tot pe dedesubt, sa vad cat mai tine esapamentul, sa dau o vopsea si sa rezolv cumva cu jantele.

Nu stiu ce varianta sa aleg, intre Enzo din aliaj, sau jantele ei originale, gri, fara capace. Tind mai mult spre ultima varianta din doua motive: sunt originale (ca design ma refer) si, cred eu, mai sigure. Doar ca trebuie sa gasesc niste jante frumoase, astea ale mele sunt vopsite rau, cu pensula, in negru. Nici nu se merita sa ma mai uit la ele.

Share this post


Link to post

La cat de tare se aude si ala, il tin (doar pentru ceas) oprit de cateva luni. De aia si aud franele.

Ma gandeau sa iau un subwoofer, dar mi-e groaza de desfacut finitii si tras cabluri. Apoi imi vine si ideea sa schimb difuzoarele pe fata sa pun pe doua cai.

post-36075-0-42863500-1513772704_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Haidi breee ... Cauta si tu ceva mei serios, ce te faci cu cutiuta aia . Hai ca pentru frine (doar) ii buna, da' de incepe a scirtai si alte elemente p-acolo, o sa faca fata ? Ori mai cumperi una ... :) )

Share this post


Link to post

:) ) Daca pun ceva mai serios, sa desprinde rugina :D

Cica e multumita lumea de jucaria aia. Si ajuta ca e mic, la cat de "mare" e portbagajul. Plus avantajul ca e activ.

Share this post


Link to post

decat sa ocupi portbagajul, si sa devina o pacoste de cate ori vrei sa lasi bancheta, mai bine iti pui un amplificator cu 4x 50W si termini treaba, plus boxele aferente.

Share this post


Link to post

Si ajuta ca e mic, la cat de "mare" e portbagajul. Plus avantajul ca e activ.

 

Poate mai potrivit pt. Matiz ar fi ceva precum acest Raveland Flatsub FS-8.

 

Share this post


Link to post

Am luat in calcul toate variantele si am ajuns la concluzia ca nu se merita sa bag bani (si sunt destui), rezultatul va fi oricum slab.

M-am enervat acum doua saptamani cu trei sacosele; nu vreau sa-mi imaginez daca era si subwoofer-ul ala acolo, cred ca il smulgeam si-l aruncam.

O sa iau alta masina in cativa ani, aia sigur o sa aiba auditie mai buna.

Share this post


Link to post

Adica, astuia ii incapu lautarii in portbagaj si in matiz nu sau care-i vraja ? Sacose si toate cele in fata nene, pe banchete, pe ici-colo ...

Share this post


Link to post

@Viktor :) )

 

Vad ca bateria, dupa o luna de stat pe bara, scade sub 12.5 volti. Are 4 ani.

Sper sa-mi revin pana la primavara, ca am avut niste probleme cam mari cu șalele, sa ii fac reviziile si sa ma joc cu tabla.

Share this post


Link to post

12.5V dupa o lunade stat nu e deloc rau, chiar deloc.

Share this post


Link to post

M-ai linistit, credeam ca incepe sa se duca.

Oricum, la cat a costat si faptul ca are deja patru ani, a meritat.

Share this post


Link to post

Intrebarea mea (defapt doua la numar) ce soi de baterie detii si de e portabila (adica, de se cara seara-n casa  <img src= )"> ).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...