Jump to content
Sign in to follow this  
vrazvanc

Daewoo Matiz E

Recommended Posts

5100 km, 5 luni. :mrgreen:

Uleiul e maroniu, nu s-a innegrit, legat de ce m-ai intrebat tu acum ceva timp.

Share this post


Link to post

Conteaza benzina folosita si pe unde mergi, desigur si uleiul. Din cauza piticilor am schimbat acum 2 luni uleiul GM ( korea ) la 1000 si ceva de km, exclusiv extra-urban si numai benzina MOL, foarte curat uleiul, abia se facuse un galben mai inchis. Acum, cu uleiul actual MOL, am 2 luni si aproape 900 km, benzina combinat Rompetrol cu MOL, mers mai mult prin oras decat la ultimul schimb, si e mult mai inchis la culoare decat era cel vechi.

Share this post


Link to post

Eu numai de la Petrom alimentez. Am avut drum prin oras in fiecare zi, si la doua saptamani 300 km inafara. Poate fac o poza la joja.

Share this post


Link to post

salut... de unde ai luat capacul central pt. roata?(cel mic si negru)... multumesc...

Share this post


Link to post

multumesc... la radacini incercasem si io dar nu mai aveau si apoi am vazut la tine... o sa mai incerc tot la ei... poate mai aduc...

Share this post


Link to post

Nu ai pentru ce. Eu le-am luat saptamana trecuta. Observ ca-i din ce in ce mai greu cu piesele pentru masina asta.

Share this post


Link to post

Am luat lichid de frana ATE DOT 4 - la primavara ma murdaresc pe maini.

Greu cu Valvoline-ul asta, 70 si ceva de lei la UNIX, bine ca am 2 prieteni care mi-l ofera la pretul care il cumpara si ei (54 lei/L). Am dat comanda, maine ma duc sa-l iau.

Cam asa arata uleiul pe joja dupa 6 luni si 5500 km.post-36075-0-80498900-1390214165_thumb.jpg

Mai bag si cateva poze noi:post-36075-0-96932200-1390214211_thumb.jpgpost-36075-0-36572700-1390214247_thumb.jpg

Partile rele :aoleo: :post-36075-0-99599400-1390214290_thumb.jpgpost-36075-0-20162600-1390214307_thumb.jpgpost-36075-0-10536200-1390214321_thumb.jpgpost-36075-0-37788400-1390214333_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Uleiul arata f bine, al meu e deja negru. E drept ca a mea e batrana, segmentii sunt cam dusi si o folosesc si pe drumuri f f scurte.

Catd espre rugina, daca o faci la primavara vei scapa usor, daca o mai lasi, o sa bagi mai multi bani in ea. Si cand te apuci de ea, antifoneaz-o ca lumea peste tot si baga ceara in usi, aripi spate, praguri. Daca faci singur operatiunea mai mult de 200 lei nu te duc materialele (antifon+ceara) daca le iei la spray. Daca ai compresor si pistol de antifon, iesi chiar mai ieftin.

Share this post


Link to post

La primavara sigur rezolv cu pasajul rotii. Capota ma gandeam sa o schimb decat sa o mai repar pe asta, asa ca o mai tin. Mai am o usa pe spate si pasager fata, ambele ruginite putin jos, daca o sa merite, le voi schimba. Deci nu cred ca mai are rost sa ma chinui cu prevenitul ruginei, deja tabla care e proasta/varza/s.a.m.d. are peste 7 ani. Nu am decat sa tratez, ca sa previn e cam tarziu. Am mai dat cu silicon pe la contraaripi, unde sunt imbinari, imbinari pe care craiovenii au omis sa le siliconeze.

Share this post


Link to post

Preventia nu face rau niciodata. Ceara in usi si praguri nu va permite ruginii sa avanseze pt ca tabla din interiorul pragului/aripii nu va mai fi in contact cu aerul si apa.

Share this post


Link to post

E adevarat ca pragurile ar merita, la fel si usile care s-au mentinut, dar cele ruginite nu ma mai chinui.

Vedem la primavara, pana atunci am timp sa ma si documentez, habar nu am cum se face.

 

Am reusit si cu uleiul, in sfarsit. :mrgreen:

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Am luat lichid de frana ATE DOT 4 - la primavara ma murdaresc pe maini.

Greu cu Valvoline-ul asta, 70 si ceva de lei la UNIX, bine ca am 2 prieteni care mi-l ofera la pretul care il cumpara si ei (54 lei/L). Am dat comanda, maine ma duc sa-l iau.

Cam asa arata uleiul pe joja dupa 6 luni si 5500 km.attachicon.gif2013-12-22 12.51.42.jpg

Cum domnule`, matale dai 54 lei/litru de ulei ? Daca tot faci schimbul la 6 luni/5000 km, mai bine pui GM korean, iesi mai ieftin, oricum arata bine uleiul la schimb, al meu arata asa pe la 3500 km. Lichidul de frana cumparat e bun .

Share this post


Link to post

Din pacate nu am apucat nici sa il schimb, cand a fost vremea buna, prietenul cu garajul nu m-a putut primi, acum nu mai ies cu masina pana nu se topeste zapada. Sper sa fie OK de saptamana viitoare, pentru ca mai e maro si caroseria, care imi sta pe cap. Km au mai sarit, 5800.

Downgrade la ulei nu mai are rost sa fac, indiferent de pret, mai ales ca nu dau eu banii, ci nevastuica :mrgreen: Merita masinuta. Lasa sa aiba grija de ea, ca POATE are noroc si ii ramane ei, pe la 1.000.000 de km :lol: In plus, ma bucur ca uleiul de acum are API SL. Bine ca am "pile", ca altfel dadeam 77 lei/l.

Cat despre lichid, imi notasem tot ce mi-ai spus tu de temperaturi si specificatii, dar m-am ratacit printre marci si m-am hotarat pe asta - bine ca l-am nimerit. Are SAE J1703, 260 grade temperatura de fierbere si 165 uscat.

Share this post


Link to post

De asta am si eu, e bun, dar sa ai grija ca se schimba la an, scrie si pe cutie. Eu nu am simtit vreo diferenta ( decat de pret ) intre dot 3 si dot 4 de la ATE, poate cei care incing franele sa simta ceva, de aceea eu voi reveni la dot 3 . Daca ti-ai luat nevasata cu bani, mai bine ii spui sa iti ia alta masina decat sa ii pagubesti pe ulei inutil de bun  <img src= )"> .

Share this post


Link to post

Da, am vazut pe cutie ca se schimba anual. Eu am dat 32 lei/l, ieftin dupa parerea mea. Nevasta o am de 7 ani :) ) si nu e bogata, doar ca eu ma ocup de casa, ea de masina.

Share this post


Link to post

Micul gigant e tare-n cap :mrgreen: A cazut zapada cu gheata (multa) de pe casa si nu a patit mai nimic. Desi s-a auzit groaznic, alarma suna ca nebuna, nu s-a ales decat cu 2 mici-mici indoituri - sesizabile, probabil, de ochiul meu. Cu toate ca am ras si mi-am bagat in ea de tabla, e foarte elastica. O sa iau si un aparat minune de indreptat tabla, sa ma joc la primavara.

Deci merita uleiul asta scump :aplauze: si altele... Acum sa vedem cum evolueaza rugina :) )

Share this post


Link to post

 

Deci merita uleiul asta scump :aplauze: si altele...

Pai vezi ca nu se prea merita. In 5000 km si la tine se murdareste uleiul, de ce sa dai 50 lei / l si sa il schimbi la 5000 km/6luni ? Si la mine se comporta exemplar uleiul MOL Essence 5w30, dar la fel ca si la tine il schimb pe la 6 luni cand se murdareste, de aceea eu voi merge pe GM de acum inainte pentru ca este cel mai ietfin, mai am o varianta de ELF 5w40 gratis, dar mi se pare cam gros. Cand au fost gerurile astea am lasat in zapada un bidon de ELF 5w40 si unul de GM 5w30, diferenta nu este mare, dar este ( mai putin de -18*C nu au fost pe aici ) .

Share this post


Link to post

Chiar voiam sa spun ca deja am inceput sa aud motorul, imagineaza-ti cu GM, la cat l-am tinut pe asta, cum s-ar auzi. :headbanger:

Cand am cumparat masina, avea GM, si era de ceva timp, cam un an, peste 5000 km sigur, si era deschis la culoare, ce m-a facut sa cred ca nu spala bine motorul. Imediat ce am pus Valvoline, se vedeau pe joja tot felul de mizerii. Zgomotul produs de motor era putin mai mare si mi se parea ca urca ceva mai repede temperatura apei.

Share this post


Link to post

Eu , daca nu aud motorul sub capota ma ia somnul :wink: . Zgomotul motorului in ture , la mine, este influentat in principal de calitatea benzinei si a bujiilor. Cu benzina de la Rompetrol si ulei GM/MOL motorul este foarte zgomotos, pe ger in special. Anul asta am combinat uleiul MOL cu benzina tot de la MOL si motorul suna foarte bine , bujiile au fost aceleasi NGK-uri koreene. Am mai facut un experiment acum 2 ani cu bujii Champion, ulei GM si benzina Petrom, motorul era zgomotos si vara dupa ce treceam de 100 km/h, nu am mai asteptat iarna sa vad cum se comporta . Un ulei bun cu pret decent, daca vrei, este MOL Essence 5w30, incearca-l si daca esti nemultumit iti platesc eu schimbul .

Share this post


Link to post

Si mie imi place sa aud un V6, V12, W12, dar nu motorasul asta de feon.

Nu vreau sa promit, dar daca nu mai am incotro cu Valvoline, o sa incerc MOL, GM nu mai vreau.

Benzina numai de la Petrom iau si bujiile NGK-uri. Si eu am observat ca atunci cand e rece motorul e mai zgomotos.

Share this post


Link to post

petrom e cea mai slaba benzina.personal merg doar pe mol


 

pistol de adeziv am si io dar nu gasesc rezerve la el decat mai groase,daca as gasi batoane de rezerva mi-as confectiona singur un dispozitiv.deci atentie ce luati ca batoane de 8mm nu se prea gasesc eu am gasit doar de 10 sau mai groase

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...