Jump to content
Sign in to follow this  
Corneda

Cielo Exe 2006 / Spark 2008

Recommended Posts

Asa si intentionez, imediat ce ma ajuta finantele, sa pun la punct tinichigeria, din pacate acum nu se poate :grumpy: .

Share this post


Link to post

In praguri baga-i ceara lichida la spray. Pe dedesubt, amesteca niste vaselina cu ulei mineral, de transformator etc (nu ars) si unge-o pe la toate incheieturile! Nu uita de conductele de frana si alimentare. Chiar daca era mecanicilor Dacia 1300 a apus, metoda e sfanta. Crede-ma! Legat de furtunele de vacum eu le inspectez periodic. Calitatea cauciucului din ele e de cacao. Curaj cu tablaria! La mine e aproape la fel. :mrgreen:

  • Like 2

Share this post


Link to post

Astazi din pacate micul Spark a avut de furca cu hotii. Aveam masina parcata la serviciu, in centrul Bucurestiului aproape, pe o strada relativ aglomerata, in parcare, la sosea. Cercopitecul care a umblat a fortat usa soferului cu vreo surubelnita ceva, probabil a fost atras de radioCASETOFONUL Sony vechi de 1000 de ani ce il am montat pe masina si caruia nu i-am mai scos masca.

Rezultat manerul ce ramane putin de tot mai ridicat, butuc blocat, toate tijele sarite prin usa, geam ce se mai deschidea doar jumatate, o usoara indoitura in tabla facuta cu degetul probabil in timp ce forta clanta.

Am desfacut acum usa si cu greu am reusit sa deblochez butucul, si sa refac toate cele prin usa. Am reusit sa rezolv problema cam 95% (cand inchid usa aud ca s-a schimbat sunetul broastei, dar merge ok acum). Nu m-am complicat cu politia caci oricum nu ii gasea nici naiba.

Trebuie neaparat sa montez alarma, ce o am cumparata de doi ani, cand au mai incercat casetofonul in bord, cand a uitat consoarta usa descuiata.

Astia nu mai au scrupule, in miezul zilei, langa geamurile caselor forteaza usi. Bine ca nu a spart vreun geam ceva si bine ca am reusit sa o fac fara costuri adiacente. Tara locuita in majoritatea ei de cocalari imbecili, sunt satul de oamenii ce nu au respect pentru proprietatea altuia :rambo: :tractor:

Share this post


Link to post

post-32081-0-66998200-1420603769_thumb.jpg post-32081-0-11289200-1420603813_thumb.jpg

 

Deja am obosit cu treburile astea. Gasita asa ieri cand era parcata, bineinteles fara a cunoaste dobitocul. Cat de ghinionist sa fiu...

Share this post


Link to post

Nici o sansa sa fi vazut autorul vreun vecin?

Da o tura pe strada la picior, masina care te-a lovit probabil locuieste prin zona. Dupa cat de sus te-a lovit si culoarea loviturii pare a fi un SUV sau un 4x4 gri.

Share this post


Link to post

Problema e ca nu o aveam parcata acasa, era undeva prin Bucurestii Noi, am gasit-o seara pe la 22:00. Totusi si eu ma gandeam sa dau o tura sa verific, desi nu cred ca as rezolva ceva oricum. Usile sunt indoite si mai jos de bandou, practic tabla e pliata pe bara de ranforsare. Ma gandesc sa nu fi fost vreun utilaj deva de deszapezire. Am fost deja la politie oricum, sa am autorizatia de reparatie scoasa.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Nasol... Daca nu ti le indreapta la service pune de la dezmembrari de Cielo corean. Nu de Conex sau alte petarde chinezesti!

Share this post


Link to post

Probabil utilaj de dezapezire sau masina de gunoi.

Eu am indreptat la un corean tabla pe usa spate in zona ramforsarii, Este foarte dura si a mers trasa doar incalzita cu autogen. Daca usile sunt ruginite rau (si cea din spate asa pare) mai bine cauta 2 buc la culoare sh si scutesti din cheltuiala. Nu merita sa investesti mult si daca optezi pt vopsit macar pregateste-le singur dpdv scos rugina.

Imi pare rau.

Edited by Banderas_232003

Share this post


Link to post

Se vede ca au rugina in ele, ar trebui sa le gasesti ieftin la dezmembrari. Daca nu gasesti autorul, eu zic sa iei 2 usi de la dezmembrari decat sa te apuci sa le faci pe astea. Rugina aia pare destul de serioasa si decat sa platesti o groaza la manopera de tinichigerie si vopsitorie, mai bine iei unele fara rugina la culoare.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sfaturi, intr-adevar cea din spate era ruginita, tot de la o lovitura capatata acum vreo 3 ani prin parcare, o mai ascundeam eu cu vopsea. Restul usilor sunt toate atinse usor de rugina in partea inferioara.

Share this post


Link to post

Din experienta unui om care a schimbat vreo 4 usi pana acum (si mai urmeaza 2 la primvara) si care acum are pe masina una verde si una albastra cu colant peste, tot din cauza unor dobitoci (ba masina, ba vidanja, ba picior de idiot), iti spun ca cel mai bine e sa cauti la dezmembrari usi de modele pana in 2000, eventual Nexia. La piesa noua ai 2 optiuni: de "srl" mai ieftina si proasta, originala scumpa rau (parca vreo 700 lei bucata). Sh se vand la 70-100 lei bucata, nu da mai mult. Atentie la rugina in partea de jos sau foste lovituri chituite si revopsite. Daca tot le schimbi, macar sa pui unele bune... ca ruginite avem toti :) )

Share this post


Link to post

Ai fost exemplul ce il asteptam pt al arata sotiei spre a intelege de ce ma invart si aleg dintre mai multe locuri de parcare.

Pacat,insa asa se intampla cand lasam masina la intamplare,sa zic asa.Poate esti tu mai ghinionist si nu e si cazul tau.

 

Share this post


Link to post

Si eu sunt genul crede-ma, insa pe strada aceea parchez 3-4 zile pe saptamana de vreo doi ani, deci era loc verificat ca sa zic asa. Oricum gasesc indoiituri pe ambele masini si acasa, in parcare, unde am locurile platite, marcate etc. Eu tot zic ca sunt ghinionist :| .

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

... Si am adus-o acasa; am optat pentru reparatie, inclusiv rugina de pe / sub toate usile. Prea mult nici eu nu imi dau seama cum a iesit, pentru ca e intuneric. Pare ok, o vad abia sambata la lumina :rolleyes: . Am fost avertizat ca rugina poate sa reapara, dar pana atunci ma multumesc cu ce am rezolvat acum.

post-32081-0-19773200-1421343211_thumb.jpg

post-32081-0-82295800-1421343248_thumb.jpg

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Bandoul de pe usa fata dr. l-au lipit mai sus. Ia un spray cu ceara lichida si sufla la toate usile pe dedesupt si mai ales unde se imbina tablele la muchii. In primavara desfa panourile interioare si baga-i ceara cat cuprinde la partea de jos si la colturi. Deasemeni, scoate plasticele de la praguri, da cablajele putin deoparte si ai sa gasesti cateva gauri tehnologice prin care bagi furtunasul cu ceara. La fel faci la contraaripile spate dupa ce scoti plasticele din lateralele portbagajului cele care acopera triplele. In dreapta, poti scoate usita de la busonul rezervorului si ai sa vezi prin fanta balamalei imbinarea alveoliei rotii spate cu aripa ext. Baga ceara si acolo. Sufla cu ceara si la aripile spate, deasupra rotilor. E o ocazie buna sa faci asta cand schimbi rotile de sezon. N-o ierta!  <img src= ">

Edit: ti-au indreptat usile stanga? Pare ca le-au facut bine.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Bune sfaturi, le voi aplica, multumesc. Bandoul de pe dreapta asa era cand am luat masina, nu l-am mai deranjat, iar acum, usile pe dreapta au fost vopsite doar de la bandou in jos.

Share this post


Link to post

Arata OK, cel putin la prima vedere, unde le-ai facut?

Share this post


Link to post

Am efectuat reparatiile la un mic service de cartier, in zona Lacul Tei, unde fac de obicei reviziile si reparatiile. Eu sunt multumit de lucrare, nu e perfecta, dar e cat se poate de bine; diferenta de nuanta e minima.

post-32081-0-38703000-1421693044_thumb.jpg post-32081-0-85766500-1421693084_thumb.jpg

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Aseara, un mic incident in trafic. O cucoana cu o Mazda sau Honda, nu am dat atentie, mi-a taiat calea intr-o intersectie pe la Dorobanti.

Practic eu asteptam sa fac dreapta pe o strada dar cucoana m-a ocolit prin stanga, a facut si ea dreapta si mi-a sters coltul stanga fata, desi eu stateam pe loc si o claxonam de zor sa nu se bage deoarece era incadrata prost si vedeam ca nu are loc. Chiar a oprit o secunda, dar cine stie ce avea in cap, ca a plecat din nou si m-a sters :aplauze: .

Culmea apoi a demarat si in tromba fara semne ca ar opri. Am urmarit-o cu flash-uri 200 m si a tras pe dreapta, usor speriata, spunand bineinteles, ca nu m-a vazut.

Avarii: eu nimic, ea laterala dreapta cu o dunga de praf sters, nu stiu daca avea si tabla indoita, nu m-a interesat. Mare noroc cu protectia de cauciuc ce o am, intrucat s-a frecat bine de ea, s-a miscat si masina cat timp mi-a atins bara.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

A venit vremea ca Cielo sa primeasca la randu-i incaltari noi, si anume Fulda EcoControl. Foarte bune anvelopele, le recomand. Am inlocuit astfel doua Continental Premium Contact si doua Debica Presto, ce s-au plastifiat si prezentau toate fisuri periculoase din cauza varstei, desi daca judecam dupa profil toate are mai fi mers 100k km cel putin :) .

In rest nimic special, rugina reapare, check engine palpaie, masina merge...

 

Later edit: mi-am adus aminte ce ma deranjeaza, si anume la denivelari toba loveste in lonjeron si in agatatoarea de remorcat, si face astfel ca toate porcariile :) . Asta e din cauza ca e schimbata si cea noua nu sta pe aceeasi pozitie ca cea veche.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

A trecut ceva de când nu am mai scris pe aici.

Cielo functioneaza în acest moment ireprosabil, bineînțeles datorita schimbărilor de piese. Am schimbat în ultimul an rulmenți spate și zilele trecute radiatorul ac plus o conducta deoarece tot pierdea freonul. În rest, atacata de rugina pe toate părțile, o mai retusez și eu cât pot cu vopsea cu inhibitor. Nu e prea estetic dar asta e. Pragul dreapta are deja gaura cât un deget. Am racait putin pana la tabla mai curata, am astupat cu mastic de eșapament care s-a făcut piatra și am vopsit. Reparatie la 5 minute 😊.

Poze:

 

post-32081-0-33307700-1466397319_thumb.jpg

 

post-32081-0-70587300-1466397354_thumb.jpg

 

post-32081-0-10130000-1466397384_thumb.jpg

 

post-32081-0-27539300-1466397425_thumb.jpg

 

post-32081-0-55735600-1466397457_thumb.jpg

 

Deși am îngrijit masina ăsta ca pe un membru al familiei, șansa face ca una noua sa îi ia locul. Cu tristete și cu furie pe autorități și pe taxele lor, voi da Cielo la Remat. De vândut fără a fi înmatriculat pe noul proprietar nici nu se pune problema, așa ca posibil sa postez pe forum diverse piese la vânzare. (Ca o paranteza anvelopele au un an de când le am cumpărat, noi).

 

Sparkul e bine și el, a primit flanse noi la amortizoare, model nou, mai înalte. În rest e brici la cei 60000 km ai lui.

 

post-32081-0-42034800-1466397791_thumb.jpg

 

Și el va părăsi casa, deoarece nu vom mai avea nevoie de doua mașini pentru naveta.

Asta e.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Care e alegerea pentru masina noua?

Share this post


Link to post

Ce e la promoție acum, Astra J Sedan 1.6 115cp aspirat.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Si a plecat masinuta zilele trecute.

 

In afara de mici probleme cu rugina si o busca ce scartaia putin la cald, in rest functiona perfect.

Nu a mai ajuns la Remat, ci a ramas in familie. I-a luat locul in raiul masinilor o Dacie 1310 :mrgreen: .

 

post-32081-0-92437600-1477378997_thumb.jpg

 

post-32081-0-00972600-1477379014_thumb.jpg

 

 

 

Si a venit si inlocuitoarea:

 

post-32081-0-66818700-1477379145_thumb.jpg

 

post-32081-0-17804300-1477379155_thumb.jpg

 

post-32081-0-98416500-1477379164_thumb.jpg

 

 

Spark-ul a muscat din bara spate a unui Renault si a ramas cu capota botita, insa din cauza unor probleme de familie nu am posibilitatea sa ma ocup de el si sa il repar, si merge asa momentan

 

 

 

 

Edited by Corneda
  • Like 2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...