Jump to content
Sign in to follow this  
Geo_ZGA

Cielo 2006 Std + Ac

Recommended Posts

Pune-i inele distantiere, o scoti mai in afara si aia e.

In alta ordine de idei, de azi am si eu turometru :D E un montaj care a functionat pe euro2, dar pe euro3 nu vroia... l-am desfacut, am refacut lipiturile, tot nimic. Pana i-am scos alimentarea de la baterie si surpriza, a luat-o turometrul.

post-5454-0-82359200-1490903956_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ai GSI nou cu 20 km la bord?  <img src= )"> Ce-i cu "checu"?

Share this post


Link to post

E boala lor, nu functioneaza tahometrul... una din rotitele dintate imbatraneste si se "rad" dintii, e un plastic dubios care devine sfaramicios. Checkul e acolo de aproape 10 ani... sonda lambda 1, becul de "tuning" :) ) Am inlocuit-o toamna trecuta, i-a, pus si un prelungitor sa citeasca mai putine gaze... dar citeste prea putin acum, o sa-l dau jos si incerc fara el.

Share this post


Link to post

Zici ca e K.I.T.T. :D Arata intr-un feel... :thumbl:

Nu poti sa faci rotita aia la un print 3D?

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Am avut o tentativa, dar mi-au cerut undeva la 150-200 lei cu totul. Se poate pune tahometru digital de vectra b, pe care il am acasa, dar nu stiu pe nimeni care sa-l poata face la noi.

Share this post


Link to post

Dupa 11 ani, a venit vremea hidraulicii ambreiajului... sambata a facut figuri pedala, tinea fff sus, era elastica... am presupus ca e ba pompa, ba cilindrul, ba placa de presiune, desi intra bine in viteze. Azi am scos lichidul vechi negru, am inlocuit furtunul vas-pompa care facea probleme (crapat rau de tot), am bagat spray de frane pe instalatie si lichid nou de frana (aproape 0,5l) pana a iesit curat, tras cu pompa de vacuum.

post-5454-0-34519900-1499718411_thumb.jpg

post-5454-0-62622700-1499718411_thumb.jpg

post-5454-0-80137100-1499718411_thumb.jpg

post-5454-0-96081100-1499718411_thumb.jpg

Share this post


Link to post

E prima schimbare de lichid la ambreiaj?

Share this post


Link to post

Da, spre rusinea mea... de cativa ani tot ziceam ca-l schimb si mereu uitam. Sper ca am rezolvat problema, cel putin momentan.

Share this post


Link to post

Azi, impreuna cu Dj-ul, am reusit sa schimb tamponul rupt. Si senzorul de mers inapoi de pe cutie (iar, sper sa tina mai mult asta).

post-5454-0-72880600-1499977476_thumb.jpg

post-5454-0-00527600-1499977477_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Pe mine nu ma pui la socoteala?? ce om :) )

 

Edited by mirceajo

Share this post


Link to post

Salut Geo,

 

E greu de schimbat tamponul? Poti detalia pasii urmati?

 

Multumesc

Edited by TanoG

Share this post


Link to post

1. - dai scutul dreapta jos ori, pui un adaos din lemn intre baie si scut incit sa inchida golul ala.

2. - cu ajutorul unei tubulare de 17 mm (cred) urmat de adaptor cardanic si prelungitor (chiar doua pentru a lucra mai comod) slabesti cele doua suruburi din lateral, slabite doar.

3. - slabesti/desfaci cele doua piulite de sus intr-atit incit piulitele sa nu iasa de pe filet (~1cm, sau mai mult, in functie de cit permite cele doua suruburi pe care-s piulitele) iar motorul se lasa.

4. - introduci cricul (plus o bucata de lemn pe cric pentru a nu deteriora scutul) sub baie o idee catre in fata (mai pe coltu baii asa zis) sa preia greutatea pe latura respectiva si ridici motorul cu ajutorul cricului nici mai mult nici mai putin decit ii necesar, adica, cit sa fie preluata greutatea motorului de pe cele doua piulite .

5. - dai cele doua piulite afara dupa care cele doua suruburi din lateral si cade tamponul.

 

 

Rog sa fiu corectat unde am gafat. (la diametru' cheii ? :mrgreen: )

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Adaugiri, trebuie data cureaua de AC jos, altfel nu iese. Dupa desfacere trebuie coborat motorul sa faci loc sa iasa pe jos.

Alternativ desfaci suportul de pe blocul motor, eu am preferat prima varianta din cauza unui furtun de servo care trece fix prin fata unui surub.

Cheie de 17 la alea mari si 14 (sau 15) la alea din lateral.

Share this post


Link to post

Imi scapara din vizor AC-ul, probabil unde nu il am. Unde nu e AC, cade tamponul din cite retin (mestereala de nu mai retin citi ani in urma .. ).

Altfel, suficient de simpla interventia. Cel putin eu astfel o vad.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Hai ca au raspuns deja colegii :) Nu e mare inginerie, dar e spatiul mic si te forteaza la diverse manevre.

Mircea, tu nici moral nu ne-ai sustinut de data asta :) ) Lasa ca te revansezi cu plansa de bord, dupa concediu :D

Share this post


Link to post

Mai dau si eu praful de pe topic... toata vara, masina a vazut doar benzina si cheie. Si multa hinghereala, drumuri nasoale, noroaie, pietre etc. Cum nici o minune nu tine 100 ani, acum 2 saptamani (dupa o noroiala grava), m-am intors Cta-Buc cu aproape un plin de benzina, peste 15% consum... plus pierderi de putere pe la 4000 ture. Proiectoarele ardeau siguranta mereu, acum o saptamana nu s-au mai aprins nici farurile... pe astea le-am rezolvat in seara respectiva, siguranta noua, releu nou, blocul curatat si gresat.

Azi am facut plinul la antigel (pierdea pe la un colier, vad ca nu mai pierde momentan), am schimbat bujiile vechi NGK Iridium, uzate, cu cele originale Champion (cu care a venit masina din fabrica), s-a rupt o fisa dar am reparat-o, am rezolvat si proiectoarele (un fir din proiector avea izolatia tocita si dadea la masa), am curatat si iac-ul cu ocazia asta... si filtrul de aer curatat si uns saptamana trecuta. Acum mai trebuie sa completez putin ulei si sper sa ma mai duca pana la primavara fara probleme.

Sper sa reusesc in ianuarie sa o si ridic din suspensie...

Share this post


Link to post

Urmarind topicul,am vazut ca a suferit reparatii asemanatoare cu cele facute la a mea.Intrebare,dupa doi ani de zile,mai sunt problem cu rugina?Mie mi se spune ca dupa maxim 2-3 ani,rugina este la loc,ceea ce nu este prea multumitor,avand in vedere ca am cheltuit o carca de bani pe tablaraie......

Share this post


Link to post

Aripa stanga spate, care a fost peticita, e mai rau ca inainte. Pe dreapta spate a aparut iar. Plus prin alte locuri pe unde nu avea inainte... si totul din primul an.

Usile vad ca au rezistat, cu vaselina bagata in ele. Nici pragurile nu arata rau, dar mi-a fost frica sa ma uit f atent :) )

Share this post


Link to post

O dam in offtopic. Va rog sa mutati discutia pe topicul dedicat, chiar daca Geo a fost amabil si a raspuns pe topicul dedicat masinii sale :) .

Share this post


Link to post

Am zis sa mai bag si Cielo in seama, dupa ce m-a "tras de maneca"... pompa de ambreiaj schimbata iar, cea luata de la Mircea a cedat. Am pus Valeo noua, cu mici probleme ca nu se desfacea conducta... lichid nou, aerisire si aia e.

Share this post


Link to post

Azi i-am facut schimbul de ulei si am completat si uleiul la cutie (acum 1 an am pierdut ceva ulei cand am scos planetara). Ambele Motul, 5w40 si 75w90. Cu injuraturile de rigoare, pt ca la ultimul schimb de ulei m-am dus la un service de cartier (lene si fara chef sa ma murdaresc) si a strans ala filtrul de ulei in dusmanie. L-am scos cu surubelnita... In speranta cam strans totul cat trebuie, cel putin 1 an mai merge pe uleiul asta.

Share this post


Link to post

Ce Motul ai bagat, x-cess ori x-clean? Se comporta ok la cald/rece?

Share this post


Link to post

Xcess, il folosesc de cativa ani buni si sunt multumit de el. Nu tacane nimic, nu il consuma... nu am ce sa-i reprosez. Acelasi ulei l-am luat si pt "explorator" :)

Share this post


Link to post

Am luat si eu 5w40 8100 x-cess, sa-l vad cum se comporta...

Share this post


Link to post

Eu folosesc uleiuri Motul la Citroen si sunt foarte bune. Pe diesel X Clean si pe benzina 6100 Synergie+. Cel putin in cazul motorului diesel am observat inca de la primul schimb o reducere a zgomotului :)

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...