Jump to content
Sign in to follow this  
Budan Catalin

Plc Easy 512 Ac-Rc

Recommended Posts

Nu am experienta cu astfel de relee programabile,am cautat mai multe pe net despre ele,dar slabe informatii sau putine.Are cineva din colegii forumisti mai multa literatura pt plc-ul din titlu?Am unul si vreau sa comand o pompa de recirculare si nu inteleg cum ar trebui sa fac legaturile,programul.Am gasit ceva filmulete pe la spanioli cum sa faci programul dar nu se explica si legaturile de intrare si iesire din plc.Sunt tare incurcat,nu gasesc ceva manual in romana,cel in engleza il am,dar stau cam prost cu ea,pricep eu ceva dar nu suficient,si uite asa mie mi-e frica sa leg un bec la el si sa-i fac un programel sa-l vad cum merge.

Ma poate ajuta cineva?

Share this post


Link to post

Nu-i rau manualul,dar parca tot imi scapa ceva,nu am inca tupeul sa ma joc cu aparatul asta,e si destul de scump,si nici nu e al meu.Cel care mi-a dat tema asta de casa nu vrea decat sa-i rezolv problema,e pretentios,si asta ma cam face sa-mi fie frica sa experimentez de unul singur.Pe de alta parte ii si sunt cumva dator.

Share this post


Link to post

plateste datoria cu bani si lasa pe altul sa rezolve enigma.. :) ,,,,Eu am o vorba...."daca nu esti telefonist NU te baga pe fir".... :) )

Share this post


Link to post

Pai mai mult decat manualul ce vrei?

 

Legaturile sunt simple, daca intelegi ce sunt releele (e recomandabil sa pui relee intermediare) iar programul pe care il ceri e banal pentru orice electrician care stie sa deschida un PC.

 

Nu prea inteleg de ce ai folosi un astfel de controller cand la fel de usor ai rezolva problema cu o logica cu vreo 3 relee dar na... fiecare cu pasarica lui.

Share this post


Link to post

Nu-i pasarica mea,dar are omul vreo trei controlere de astea si cum pe aici nu a gasit pe nimeni sa-l invete sa le foloseasca s-a gandit sa apeleze si el la cine poate.Acum e adevarat ca si eu sunt curios din fire si-mi place sa invat ceva nou,deci zmeule cel rau daca poti,poate ma ajuti,eu nu pot sa zic ca sunt electricianul la care te referi,ma ocup cu altceva,ca meserie,ma refer.Controlerul asta pt mine e oarecum,un OZN,am butonat eu un pic prin el dar inca nu am facut mare lucru,e drept si cu timpul meu e destul de dificil,dar ma rog sper ca fiind atata de simplu cum ii si zice numele sa ma prind si eu de tot ce stie sa faca.Merci oricum pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post

Sincer, eu nu inteleg ce ne rogi.

 

Sfatul meu e sa il alimentezi si sa te joci cu el fara montaj si sa realizezi intai programul. Faci o simulare pe birou, cu un cablu in aer. Sunt diverse configuratii ale astora si nu pot sa ghicesc ce ai tu acolo, daca e cu iesire pe releu, daca e la 220V,la 24V sau in tensiune etc. Nu pot sa stiu care e exact aplicatia ta, nu stiu exact cand care sunt conditiile pentru pornitul pompei sau altceva. Pot sa recunosc o aplicatia banala dar nu pot sa o fac orbeste. Nu am aparatul in fata si nici nu am mai avut de cativa ani.

 

 

Dupa aia, cumperi cateva relee intermediare (cate iesiri ai nevoie) si le legi conform schemei din manual Presupun ca iesirile oricum sunt pe relee dar tu va trebui sa actionezi alte relee mai mari cu ele care la randul lor sa actioneze pompele => relee intermediare. Faci asta ca sa nu belesti releele de pe contoller.

 

 

Daca imi zici care e configuratia iesirilor, iti zic cum sa faci legaturile pe iesire. La intrare ce ai?

 

Share this post


Link to post

Initial rugamintea mea se referea la ceva literatura in romana,spre rusinea mea engleza e doar ceva vag.

Am alimentat plc-ul,am butonat,dar nu pricep inca prea bine ce inseamna toate simbolurile acelea.Programul sa zic ca daca leg intr-un final un bec si ma joc cu el voi intelege ceva.

Se doreste pornirea unei pompe pt un nr de secunde,apoi oprirea ei pt.nu stiu cat timp.Atat.

Plc-ul are 8 intrari la 220,iesiri 4.Banuiesc ca iesiri pe relee.Vad ca le mai si zice relee programabile,nu atat controllere.

Am primit si un alt sfat,sa postez pe un alt forum,al electronistilor,se pare ca sunt si ceva chestii pentru incepatori ca mine acolo.Cred ca o sa ascult sfatul.Daca mai esti dispus sa-mi rabzi necunostinta poate continuam pe privat,nici nu stiu cum o fi mai bine...

Share this post


Link to post

Bai nene, KISS !

 

Adica: Keep It Simple, Stupid :) (fara intentia de-a jigni pe cineva, asa e vorba)

 

Ie-te: priza programabila 140 programe, cred ca-i suficienta.

Share this post


Link to post

Faza tare stiti care e?Are si el prize din astea la vanzare,am incercat si eu sa-l conving sa lase d...u releul programabil,dar el nu si nu.El are goanga asta,e sef,are dreptate si asta e.Eu rezolvam demult problema,dar cred ca-i place asa sa ma f...a la icre,sa vada el tot felul de automatizari pe perete in sala centralei.Mai tare mi-e ciuda ca nu are pe aia de panouri solare inca o iesire ca-i legam pompa acolo si terminam balciul,dar i-am folosit absolut toate iesirile.Speram sa stie cineva mai multe despre plc-ul ala si sa ma ajute sa invat ceva mai repede sa-l manevrez,sa am pe cine sa mai intreb una alta,sa simplific un pic procesul.Asa trebuie sa o iau chiar de la zero.Nu-i bai,vine vara,o sa fiu mai lejer cu slujba,nu mai apar atatea interventii la centrale,o sa ma pun pe invatat.Multumesc oricum pentru sfaturi.

Share this post


Link to post

Bai nene, KISS !

 

 

Mai am una din aceeasi categorie! :mrgreen:

 

RFM ! Adica 'Read the Fuuuckkkin' Manual'! :mrgreen:

Share this post


Link to post

Care e denumirea completa a PLC-ului?

Ce ai la intrarea in PLC si la iesirea acestuia, mai sunt implicati si senzori? Care este tema exacta?

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...